Faatoaga faatoaga

E mafai ona 'ai' aʻano ma fuamoa

I le taimi nei, o loʻo i ai se fuainumera tele o oloa na faʻaaogaina e avea ma "tupu o le laulau", ma o lenei ua le faʻaaogaina. O se tasi o faʻataʻitaʻiga o le manulele o le aiga fausuala - o le mitamita maualuga. O nei matagofie e le faia e ola ai mo aano o manufasi ona o lo latou matagofie i fafo, ae o lenei manu felelei e le lauiloa ona o lona foliga mai na o ia.

E 'ai e tagata le peʻa?

O le taʻalo i luga o le pekilo i aso anamua o le ipu sili lea ona matagofie, lea na saunia faapitoa i aso malolo tetele. I Roma anamua, sa fafagaina se laulau atoa na o ni aso faapitoa, ma i Farani sa i ai se peacock i luga o le laulau tupu i le taimi o le taliaina o malo sili ona taua.

I Rusia, o Ivan le Terrible na muamua tofo i le tapuni fuʻa ma sa matua fiafia lava i ai. Peitai, i le aluga o taimi, o le lauiloa o lenei ipu na mou ese atu ona o le matagofie o le manulele. Sa amata ona ia faapitoa mo faamoemoega teuteu ma le leai se aoga: o le meaʻai e gaosi i luga o le pusa e pei o mea taumafa, matua suamalie ma lelei.

E taua! O i latou e mananao e faataitai se mea faapena i totonu o le faleaiga e tatau ona saunia e totogi se tupe mama mo sea ituaiga ipu.
O le taimi nei e le o se mea e masani ai, ae o lenei ipu e sili ona lauiloa i Egelani ma Atenitina. O fuamoa o Peacock e sili ona lauiloa i Saina.

Le aoga ma le afaina o oloa

Meat, faapea foi ma fuamoa o manulele o le aiga fausua, e tele a latou aoga aoga, lea e matua tosina ai le au faifaatoʻaga. Ae i le teritori o le CIS atunuu o nei oloa e galo ona galo.

Saili pe faapefea ona aoga le moa manu, tolotolo, kusi, moa ma le aano manu.

Pea pike manu

Le manu manu manu e taua tele. E tusa ai ma meaai a Asia, o lenei oloa e mafai ona fesoasoani e faʻamafiesea mai le tele o faʻamaʻi, faʻapea foi le faʻaleleia atili o le puipuiga ma faʻateleina le taua.

E te iloa? O le faʻamaualuga o nei manulele o se siʻufofoga matagofie, ma e na o alii lava e maua. O fafine ei ai se suʻu aupito tauagafau.
O le aano o lenei manulele e matua vaivai lava, maualalo-kalori ma e oʻo lava i le gaʻo kuka e talafeagai mo tagata o loʻo i ai faafitauli i le nutimomoia. O lenei oloa e leai ni aʻafiaga.

Fuamoa

O le fuamoa o le manu manulele e matua talisapaiaina i Saina. O le mea moni e faapea e le gata ina 'aina, ae faʻaaoga foi i le sauniuniga o vailaʻau ma vali.

O se vaega o lenei oloa o lona mea e maua ai le caloric: 1 fuamoa e aofia ai le sili atu ma le 60 kcal, o se faailoga lapoa mo se tamaʻi oloa (60-80 g). O le kulimi o loʻo aofia ai le tele o vitamini: vaega A, B ma le D, faʻapea foʻi ma le uʻamea, zinc, potassium, magnesium, calcium ma le tele o isi mea taua.

E taua! E leai se afaina o fuamoa, o le mea autu o le leai o se sili atu i le tasi le vaega mo tamaitai, ma e le sili atu ma le 3 fasi vaega i le aso mo alii ona o la latou mea maualuga caloric.
Ua talitonu le au Saina o le malulu, o le faʻaitiitia o le puipuiga o le tino, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o le gastrointestinal, o le fuamoa o le tuna e sili ona lelei.

E le mafai ona ausia lenei mea suamalie i Rusia ma Iukureini, o le mea lea o le tele o tagata alolofa e leʻi vaai lava ia i latou. Ae i Saina, o fuamoa o peacock o loʻo maua i faleoloa uma, ma o tupe mai ia i latou e faʻatau atu i laasaga uma.

Faataʻitaʻiga o ipu

E ui i le mea moni e faapea, i lo matou itu o lenei manulele e le masani ona kuka, o loʻo i ai le tele o ipu mai fafo e tatau ona e taumafai ai (toetoe lava o fua uma e faʻaaogaina atoa le manulele):

  • Igilisi Peretania (manu fefete i mea manogi uma);
  • Fagogo Peresipolo Farani (Manufasi Faasano);
  • suauu popo - se mea e le masani ai o meaai Farani;
  • manulele ma se sau ma pistachios.
Faitau atili e uiga i le auala e fafaga ai ma fafaga lelei ni peʻa i le fale.
O fua ma omelets e faia mai fuamoa. O lea la, o le taua o le peʻa e le gata ina foliga mai: mai i lenei manulele e mafai ona e kukaina se mea suamalie, ma o le mea e sili ona taua, o le meaʻai sili ona maualalo le kalori e mafai ona tuʻuina atu i le laulau fiafia.
E te iloa? O le siʻusiʻu e manaʻomia mo se tane mo faamoemoega taua e tolu: mo nisi siva matingia tetele, mo le puipuiga ma mo fesoʻotaiga (o fulufulu emitumatu i viʻiga eseese).
O le ofoina atu o lenei fusi laupapa e taua foi, ona o na mea e mafai ona e kukaina ai e le gata o se omelette, ae o se vailaau e tatau ai foi.