Tomato ituaiga

O ituaiga sili ona lelei o le tamato e teteʻe i le paʻu

O se tasi o gasegase taatele e afaina ai tamato o le paʻu. O lenei faʻamaʻi sili ona lamatia o nisi taimi e pei o le mala ma le kanesa kanato.

E mafua ona o le leai o se la ma le vevela tele. O le anufe e muamua afaina ai lau, ona sosoo ai lea ma le laau atoa. I tulaga maualuga, e mate le vao.

Ua talitonu tagata popoto faapea o le tele o le faasalalauina o le faamai e mafua mai i le mea moni e faapea o ituaiga o tamato o loo i le itu i saute ua tupu ae i ni tulaga talafeagai lelei.

E masani lava, e tele auala o gaosi uila, vailaau mo togafitiga o fatu, fatuina, laau totō ma laau matutua, e mafai ai ona puipuia le faamai. Ae o le mea e sili ona taua, o le tele o kulato e puipuia i le tuai o le paʻu o le meaʻai.

Nai lo le tauina o le faʻamaʻi, e sili atu ona lelei le puipuia, ma le totōina o laau e le aʻafia i maʻi, o le puipuiga aupito sili lea.

O le maualuga o le afaina o lenei faamai ua taua o le afa lona lua o le taumafanafana, ona e na o le taimi lava lea e amata ai timuga, e amata ona tafe le puao ma le timu, ma o le la ua amata ona laiti - o nei mea uma e maua ai tulaga lelei mo le atinaeina o spores sporesal leaga.

O le mea lea, o le tele o vailaʻau e puipuia i le phytophthora o tamato e aofia ai le vave poʻo le vaeluaina.

"Tamaitiiti"

Toto muamua ituaiga toto, lea ua matua i le 90-95 aso talu ona totoina. Tomatoes, e pei ona taʻu mai i le igoa, e laiti, 40-45 g ia taʻitasi, o foliga taʻamilosaga. O fua e fua tele ma sili ona talafeagai mo le faʻaaogaina i se faiga masani ma mo le faʻasaoina.

Auā o le ituaiga o loʻo faʻaalia i le mauaina o se fua faʻatoʻaga, lea e tupu i le taimi e tasi, ma le lelei tele.

E te iloa? E faitau afe tagata tafafao maimoa mai i le taulaga Sipaniolo o Bunol i tausaga taitasi e auai i le faamanatuina o "La Tomatina". I luga o magaala o le taulaga i le vaiaso mulimuli o Aokuso o le a amataina ai se taua moni o le tomato - o tagata tafafao ma tagata tafafao maimoa e togi tomati i le tasi. O i latou na asiasi atu i lenei mea na tupu, ia maitauina o le aso malolo e le masani ai ma malie.

"Academic Sakharov"

O le togi na maua le tulaga o le "tagata aʻoga" mo se mafuaaga. Muamua, o lona uiga iloga e umi, ma lona lua - fua tele.

O laau faʻamafaʻaʻau e ola i le maualuga o le 2.5 m, ma o fua e fua i luga, e oʻo atu i le 0.5 kilokalama taʻitasi.

O fuamoa lanumumu lanumumu ma le suamalie ma le suamalie o le a faʻapipiʻi ai soʻo se laulau, ma o le saumalie poʻo le ketchup na faia mai ia mea o le a le tuʻufaʻasalaga e tusa lava po o se lauiloa lauiloa. E mafai ona faia le seleselega ile 105-115 aso talu ona totoina.

"Uma"

O nei tamato, e puipuia i le phytophthora, ua mamanuina mo le totoina ile eleele. O i latou o le aufaʻatasi ma le vave oʻo. Fualaau aina taamilo 50-65 g.

O le togavao lava ia e matua faʻatusatusa, o lona maualuga maualuga e 50 cm. Ona o le mea moni o le laau e faatagaina le malulu, e mafai ona totō muamua nai lo isi ituaiga, ma o le a le afaina ai.

Mai se tasi togavao i le 90-110 aso e mafai ona e aoina mai i le 3 kilokalama o le mumu, kulimi suamalie.

E taua! Aua nei totoina tamato i autafa o le pateta, ona o ia o le tagata muamua na amata ona pagatia mai le leva o le paʻu, ma o le vavalalata e mafai ona mafua ai le tupu o tamato.

"Tsar Peteru"

Varietal sui o tamato, o loʻo i ai fua lelei. O le maualuga o le togavao e seasea sili atu i le 50 cm. O fua e fua i le 100-120 g ia mea taitasi, o lo latou tulaga ese o se manogi manogi.

O nei tamato e mafai ona faʻaaoga mo ni faʻamoemoega eseese, e sili ona matagofie i le foliga masani, ma o se vaega o soʻo se ipu poʻo le faʻasaoina. I luga o le tasi togavao e oʻo atu i le 3 kilokalama o le mea maualuga.

Siaki auala pito sili e selesele ai tamato mo le taumalulu.

"Union 8"

O le tele o tamato, lea e lelei mo le totoina i totonu o se fale koli ma ua manatu e sili ona puipuia i le tuai. O malolosi sredneroslye vao e mafai ona maua se seleselega o le 15-20 kilokalama, i le noatia ma le fai fuafua i tulafono o le faʻaaogaina o faʻatoʻaga.

O fua e maua ai le tofo lelei ma e talafeagai uma mo le laulau ma le faʻasaoina o faamoemoega, o lona uiga, latou te lautele. O nei tamato e mafai ona tupu mo le faʻatau atu, e oʻo lava i femalagaaiga uumi umi o le a le afaina ai lo latou fiafia.

Saili po o a tomato maʻi i totonu o le kiona.

"F1 Lark"

Vaʻaia le eseesega, lea e na o le aʻafia ai le fua o le matua: o fua e mafai ona oʻo i le tino pe a mavae le 80 aso talu ona totoina ile laufanua. O le maualuga o le togavao e seasea ona sili atu i le 85 cm.

E tusa lava pe i lalo o tulaga sili ona leaga o le tau, o fua na fua lelei. Mai le sikuea 1. m totō laau totō e mafai ona seleseleina e oʻo atu i le 15 kilokalama o le fua.

E te iloa? O Tomatoes e aofia ai le tele o serotonin - o le "hormone o le fiafia", o lea o le i ai i le taumafataga o fualaau suamalie, fualaʻau paʻu e fesoasoani i le siitia o ou lagona ma e tau ai foi ma le uila.

"Dubko"

O nei tamato e vave mafaufauina aua e amata i le 80-95 aso talu ona totoina. O pasi e matua faʻatusatusa ma e le tele lala. E le lelei le laau. O fua e ola faatasi ma maua ai le tofo lelei.

Ua lelei ona teuina ma faʻamaonia atoatoa le faʻatagaga i taimi o femalagaaiga. O nei tamato e mafai ona faʻafefete ma totoina, ma ia 'ai foi i le fou.

"Faʻaauau"

E aofia i latou i le ituaiga e le taua, lea e faamalamalamaina ai le maualuga o le ogalaau, e oo atu i le 130 cm. O nei tamato e mafai ona totō i laufanua malulu ma nofoaga matutu, e matua vevela lava ma malulu.

A mavae le 95-100 aso talu ona aliali mai le totogo, ona amata lea ona fua mai laau. Fua tele, 250-300 g ia taʻitasi. E faʻamalamalamaina i lanu mumu ma foliga lanu. E matua lelei le teuina o tumato ona o le ogatasi, o le mea e gaosia.

"Fiafia"

O nei tamato e lelei mo le totoina i totonu o le malae vaʻaia, aua latou te vave amata (mo le 90 aso). Phytophthora ma pala e le fefefe. O le tulaga ese o lenei ituaiga e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa, e le manaʻomia ona saisai ma laasaga.

Atonu o le ae fiafia e aʻoaʻo pe faʻapefea ona fetaui saʻo poloka tumatumu i totonu o le kiona ma le avanoa.
O fua e laʻititi lava, 40-45 g taʻitasi, e iai se foliga faʻalelei. O fuamoa mama e tumu i le mumu. Faamoemoega - lautele, talafeagai mo taumafa taumafa, faʻapea foʻi sauniuniga mo le taumalulu.

"Iapanika Rusia"

Fua o fualaau tusi, lea e iloga i lona le mautonu. O le totoina o se fualaau lelei o ia tamato e mafai lava mo se tagata e amataina vine. O fualaau matagofie, lapotopoto ma mumu e mafai ona aoina i le 90-100 aso.

O le mea sili ona lelei o le ituaiga e aofia ai le maualuga o le gaosiga ma le mafai ona teuina umi o fualaʻau.

E taua! Ina ia alofia le tupu mai o faʻamaʻi faʻamaʻi, ua fautuaina ina ia faʻaleleia lelei. E faʻamamaina Tomatoes i aʻa, ma e leai se mea e le mafai ona suʻe.

"Matagia"

O le amataga o le vasega matua, o le seleselega e mafai ona maua mo le 95 aso talu ona tulaʻi mai tipu. Aʻa malolosi, laʻititi i le telē, e pei o fua e fua i latou, o lea o le a le tatau ai ona e toso ma nonoa.

O le mamafa o se fuamoa fualaʻau e pe tusa ma le 50 g, o le tofo o loʻo faʻaalia o le avega. O nei tamato e masani ona faʻaaogaina mo le gaosia o le tele o laʻau ma meainu.

Talisapaia se togi mo se maualuga, maua lelei le gaosia ma le puipuia o se foliga vaaia i luga o le umi o felauaiga.

"Lulu"

O lenei ituaiga laau toto e tupu tele i le malae vaalele. I le maualuga o le togavao 50-60 cm, ae le o manaʻomia se fale puipui ma se pepe.

Fualaau aina i le 100-105 aso talu ona totoina. O fualaau mama e 60-120 g ia mea taitasi. O loʻo faʻaalia i se foliga lapotopoto, foliga laititi. E oʻo mai i le taimi o le matua, o fua o le a mumu mumu.

"Karotinka"

O lenei ituaiga o tamato e le gata e mafua mai i le tuai ona totoina laau toto, lea e talafeagai mo le totoina i totonu o le kiona ma le malae vaalele, ae o se vailaau foi ia.

O fua o lenei ogalaau e aoga ai peta-carotene. Bushes e oʻo atu i se maualuga o le 50-60 cm, ma o fua o loʻo ola i luga ia i latou e 50-70 g ma fai ai foliga faʻavalanisi.

O le ituaiga e talisapaia ona o lona le mautonu, o fua maualuluga o le gaosiga ma le suamalie o tamato, ona e lelei tele i le tulaga masani ma mo le taavale atu i totonu o faletupe.

E taua! Ina ia puipuia le tupu mai o le phytophthora i luga o tamato, e tatau ona mataituina fautuaga i luga o le fua o fua. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, e le totoina le aganuu pe a uma ona ola karioti, aniani, kukama, beets ma le cauliflower i le togalaau.

"Loto"

Maualuga-gauaʻi, fua faʻatoʻaga vave. E pei ona taʻu mai e le igoa, e le manaʻomia se tausiga patino, ae i le taimi lava e tasi e fua tele ma e sili ona lelei ona 'auʻau.

Mai le tasi togavao "Lazy" e aoina mai 6-7 kilokalama o tamato fatu. O Tomatoes e mafai ona faʻaaogaina mo salakeke ma tipi fualaau, faʻapea foʻi ma le faia o suamalie ma pasta; faʻamagoina o fualaau aina e faʻatagaina foi.

E ui lava i le mea moni o ituaiga o loʻo taʻua i luga e teteʻe i le phytophthora, e le o se 100% faʻamautinoa e le maʻi le togavao. E tatau ona mulimulitai i tulafono o le faʻaaogaina o mea tau faatoʻaga, i le taimi e fafagaina ai ma faʻasolosolo faʻasolosolo o mea manogi. Faatasi ai ma se faiga faʻafelagolagomaʻi, o le a mafai ai ona e selesele se fua lelei o nei fualaʻau manogi.