Fualaau aina

Aisea e toso mai ai le radis ma alu i le aū? O le a le mea e fai ma pe faʻapolopolo le seleselega?

O le laisa e mai i laau le lelei ma le malulu, ae afai e te solia tulafono o le galue, e mafai ona alu i le aū.

O lenei mea leaga e afaina ai le lelei o le seleselega o le tautotogo: o le a 'aina meaʻai, ma aʻa o latou aʻafia ma mea aoga. O a tatou tusiga o le a taʻu mai pe aisea ua afaina ai aʻa ma pe mafai ona taofia.

O le a le uiga - na alu atu le radish i le aū?

O le osofaʻiga o se mea faʻapitoa e le gata i le susulu, ae faʻapea foi i le keke ma aniani. Afai o le faʻamoemoega o le faʻatupulaia o lenei aʻa o le maua lea o se seleselega lelei mo le taumafa tatau, ona le manaʻomia ai lea o fana. Afai o le galuega o le aoina o fatu, i se isi itu, o le fugalaau e manaʻomia ma talafeagai.

O le radisa o se tasi o sui o le aiga Cabbage, o lona paʻu e mafua ona o iniseti poʻo le matagi. Pe a oʻo mai le palota, e fuga mai le aganuʻu o fualaʻau - o faʻalavelave faʻapitoa o loʻo faʻaputuina i luga o se mea faʻaloloa, e iloa e tagata e pei o le "aū".

Faatoa taumafai le Faatoaga e aua nei faatagaina le uluola, e pei o le tofo o mea vevela, ona maua ai lea o se foliga lautele.

O le a le foliga o le susulu?

Afai e le o tausisia ia tulaga o le olaola (faasusu, palapala eleele, vevela o le ea), o laau e mafai ona faaosofia ai le fausia o ufanafana ma le fugalaau. O fua o le aʻa e suia ai le foliga, avea ma mea e tutusa, foliga foliga mai, o loo i ai se paolo malulu, ma i nisi tulaga na matua leiloa lava.

Aisea e afaina ai le tulaga o le seleselega?

O le lelei o le seleselega o le susulu e matua tiga tele pe afai e alu le togalaau i le u. O le tuʻuina atu o meaʻai uma, o aʻafiaga aʻa e toetoe lava o mea uma e tofo ma mea aoga.

O se laau totō totogo e vevela pe leai foi. O le mana uma o le laau e alu i le fausiaina o mea leaga, ma e le mafai e aʻa ona maua le masini manaomia.

O se taunuuga, e le maua e tagata o le taumafanafana le avanoa e tasi e aoina ai se seleselega lelei, ae na o ni siʻosiʻomaga faigata e le o faʻamoemoe mo le taumafa tagata.

Mafuaaga o le tosoina o fualaau faisua

O mafuaʻaga o le faʻavaeina o siakiina e le o manaʻomia, o soliga lea o le gaosiga o le gaosiga o faʻasalalau. ma mea sese na faia i le taimi o le lulu. O le mea sili ona taatele e mafua ai le vavaeina o le laau ua tuai ona totoina.

Na totoina i le faaiuga o Me ma Iuni, o le radish o loo i ai se aso malamalama umi. Ona o le tele o le malamalama, o pua ma tumau e aliali mai.

O faʻamafanafana e mafai ona alu i le aū mo isi mafuaaga:

  • filifiliga o eleele le talafeagai (o le aganuu e sili ona fiafia i se moli, susu, palapala lelei, ma e le mafai ona fausia ni fua maualuga i se mamafa);
  • sili atu le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasaina (latou te saofagā i le tuputupu ae malosi o le e le na o le fana, ae o laʻau lauolaola);
  • vavalalata vavalalata o laau (faatasi ai ma le totoina o laau, susulu le radis ona o le le lava o le susu, malamalama ma meainu i totonu o le palapala);
  • le lava le suāvai (tuʻuina mai e le radish fualaau suamalie ma suamalie i le faʻafefeteina, faʻainu vai masani);
  • le lava le tausiga (o le faʻavaeina o se palapala ile palapala i luga o le palapala ile leai o se mea e faʻalavelaveina ai le maua o le okesene i le aʻa, o le tuputupu aʻe faʻasolosolo malie).
E maitauina e tagata o le taumafanafana le i ai i nisi itu o le mafuaaga o le faʻavaeina o fugalaau o le fatuga o fatu. O nisi vailaʻau e le o faʻafetaui i tulaga tuputupu aʻe i Siberia, ma o nisi - i le tuaʻoi, o lea nai lo le maualuga o le seleselega maualuga o loʻo i ai se sami o laʻau ma laʻau.

O le a le mea e fai pe afai e alu le aʻa i le aū pe a tupu

O le tuputupu aʻe o le radisa e manaʻomia ai le malamalama mautinoa ma tomai. I le tepa muamua, atonu e foliga mai o se aganuu mataga, ae o se manatu sese lenei.

  1. I le fale. Afai o le radish e ola i le fale i luga o le windowsill ua faʻaloaloa atu, e mafai ona e taumafai e faʻasaʻo le tulaga. E tatau ona taofi uma le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasaina, ma faʻaopopo le faʻaefu laupapa i le palapala.

    E taua tele le tausisia pea o le maualuga o le maualuga ma le lava. Afai e faʻapipiʻi le oneone i le palapala i le taimi o le totoina, e fautuaina e aveese ma le faaeteete le pito i luga ma sui i le eleele lelei.

  2. I le avanoa tatala. I fafo atu o le laufanua, tatala, o le a latou tauivi e aveese le mea o loʻo i luga o le eleele.

    E le fiafia le fualaʻau i le faʻafefe o le palapala, lea e masani lava i le tele o poloka togafiti, e le pei o le faʻatoʻaga o totonu po o le faleofa. I le faʻatulagaina o uʻamea e fautuaina e mitiʻi mo moega, i le lumanaʻi o le a mafai ai e laau toto ona ola e masani lava.

  3. I totonu o greenhouses. E mafua ai ona sili atu le mafanafana ma sili ona talafeagai tulaga mo le tuputupu aʻe o le laisa. Ae e oʻo lava i lea mea e le mafai i taimi uma ona aloese mai le tuiina. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le leai o se malamalama i totonu o se polycarbonate poʻo se isi mamanu, o aʻa e laʻititi, atiaʻe le leaga ma fai ni laʻau. O le mea lea e tatau ai ona pulea:

    • malamalama malosi ma le umi o le ao;
    • tulaga o le vevela (pe a oʻo i luga le maualuga o le thermometer i luga aʻe o le 21 tikeri, e alu le laʻau ile fana);
    • maualuga le maualuga o le maualuga o le ea - mai le 70 i le 75%;
    • palapala eleele - i le va o le 70-72%.
    O le palapala i totonu o le fale lauʻeleʻele e tatau ona tatalaina i taimi uma, o le eleele e tatau ona tumau pea le vaivai ma le le mafai. Faʻamatalaga faʻapitoa o fualaau o le radish mai le 10 i le 14 aso, afai e le seleseleina le seleselega, o le a alu le laau i ni gaʻo maualuluga ma le fauina o fugalaau ma fatu.

Fuafuaga puipui

Mo le puipuia o le faasalalauina, e taua le mulimuli i tulafono o le tausiga o le radisa. ma tuʻuina atu ia te ia tulaga lelei e tuputupu aʻe ai. Muamua lava, e tatau ona e filifili mo le totoina o ituaiga e sili ona fetaui ma le tuputupu ae i se vaega faapitoa o le fesuiaiga. Ina ia aloese mai le totoina o fua o faatoaga ma le lelei o le seleselega, e tatau ona:

  1. Lauina o fatu i le taimi lava e vevela ai le eleele - i le amataga-ogatotonu o Aperila, e le sili atu i le ogatotonu o Me (i le taimi nei o le umi o le ao e sili ona lelei mo le saʻo o le fatuina o aʻa laau - 13-14 itula).
  2. Sulu faʻamafanafana i ni mea e leai ni afaina, e lelei le susulu e aunoa ma se ufiufi.
  3. Fatu e oʻo i le maualuga o le 2.5 cm i le eleele.
  4. Tuʻu masani faʻainu vai inu.

  5. Mo le faʻamalosia o le eleele, e sili atu le faʻaaogaina o se faʻalavelave o mea faʻapitoa o meaʻai nai lo mea faʻalapotopotoga, lea e gaoioi ai le radish ma le fatuina o ufanafana. Aganuʻu e manaʻo e vaʻaia le vaitau, ae masani lava o le vele vao e masani ona avea ma mea e faʻaleleia ai le fugaina ma le faʻapipiʻi o gaʻo.

    Ina ia puipuia le taofiofi, pe a totoina i le va o laina, e tatau ona tuu le itiiti ifo i le 10-12 cm ma le 4-5 i le va o laau totő. I le puipuia o le fausia o se paluga palapala, e mafai ona mulimulu le palapala ile faʻaaogaina o le humus poʻo le paʻu mamago.

    O le faʻasalalaʻau o le togalaau e le o se togalaau faʻafefe ma e manaʻomia ai togalaau, ae e mafai ona tali atu i le tausiga o tagata e le o ni tomai faʻapitoa. O se seleselega lelei e mafai ona maua i luga o lau lava faamalama sill, ma totonu o le togalaau, ma totonu o le kiona, pe afai e te mulimuli i tulafono uma o le faʻaaogaina o mea taufaatoaga.