Mataupu

Mo e fiafia i vave seleselega - pateta "Bryansk delicacy": faʻamatalaga o ituaiga ma uiga

Potato Bryansk Delicacy - o se ituaiga faʻamaonia ma matagofie o le a mautinoa lava le faatosina i tagata fiafia i le vave seleseleina o le pateta.

E le o se mea e le mautonu i faʻamaʻi, vave ma faʻaputu faʻatasi. Seleselega lelei teuina, talafeagai mo le faʻatau po o le gaosiga o fale gaosi oloa.

O se auiliiliga auiliili o le ituaiga, o ona uiga autu, o le gaosiga o foliga ma ata e mafai ona maua atili i le tusiga.

Potato Bryansk delicacy: faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaBryansk delicacy
Tulaga lautelelaulau laulau, toleniina felauaiga ma le faʻaaogaina o masini
Gestation period70-80 aso
Manatua Pule15-18%
Masima o fai pisinisi70-120 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao12-15
Tuuina atu160-300 c / ha
Quality Consumersili ona lelei, maualuga i amino acids, beta-carotene ma le polotini
Faanatinati94%
Lanu o le paʻusamasama
Pulp lanumoli samasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaCentral
Faʻafitauli faʻamaʻifaʻasaʻo i le kanesa o le pateta, nematode, mosaic banded, leaf curl
Vaega o le tuputupu aefaiga faʻapisinisi faʻapisinisi
FaʻatonuFaʻapitoa Research-Institute a le Potato Farm i le igoa o le A.G. Lorha (Lusia)

Uiga

O le paluga ituaiga Bryansk Delicacy e faasino i le ogatotonu o le laulau muamua. O le gaosiga e lelei, e fuafua i le tau ma le taua o le eleele mai le 1 hectare, e mafai ona e aoina mai le 160 i le 300 pasene o pateta ua filifilia.

Faamaumauga maualuga maualuga - 300 quintals i le hectare. O paluga seleseleina o loʻo teuina lelei, mo se taimi umi e aunoa ma le leiloa o uiga lelei. Uma mamao mamao e ono mafai ai ona alu femalagaaiga

O le taʻavale e laʻititi tele, ae o le pipiʻi, ma le tele o lanu lanumeamata. O lau e lapopoa, lanumeamata lanumeamata, ma pito vaivai ma vaʻavaʻai i veins.

Corollas e laʻititi lava, e ao mai mai le paʻepaʻe, laʻititi, vave fugalaau. O le gaosiga o Berry e maualalo. O le aʻa e malosi tele, 12-15 filifilia fatuga i lalo o laau taʻitasi.

Ole numera o mea e le o ni oloa e laiti, ma o aʻa o le aʻa e le toe totoina. E faʻatatau i le faʻatupulaia o tulaga, o le maketi ole tubers e mai le 89 i le 98%.

Ma i le laulau o loʻo i lalo e mafai ona e vaʻaia po o le a le fua o le gaosiga ma le pasene o le maketiina o tubers i isi ituaiga pateta:

Igoa tulagaTuuina atu (kg / ha)Totogiina o le tuber (%)
Lemongrass195-32096
Melody180-64095
Margarita300-40096
Alladin450-50094
Lototele160-43091
Matagofie400-45094
Grenada60097
Le talimalo180-38095

O le tausiga o togalaau e faigofie. Potatoes sili atu le fiafia i eleele mama ma le tele o oneone poʻo eleele lanu uliuli.

E tatau ona totō failaʻau pe a uma ona vevela le eleele, e fautuaina pea le maualuga o le palapala, o loʻo fautuaina le faasusu. O le ituaiga e tali lelei i luga o laei, fesuiaʻiga o mea o minerale faʻatasi ai ma mea faʻalapotopotoga e mafai. Faʻafefea ma pe afea e faʻaaoga ai le fugalaʻau, faʻapea foʻi pe faʻapefea ona fai pe a totoina, faitau ia tusiga taʻitasi o la tatou 'upega tafaʻilagi.

Toto faʻasaʻo i le tele o faʻamaʻi matautia: o le kanesa o le patipati, siama o le cyst nematode, virus curling virus poʻo le mosaic banded, rhizoctoniosis. Ma o tulaga le lelei e ono mafai ona afaina ai i le paʻu o le laulaau, o fatu mai le paʻu o le paʻu e seasea mafatia.

Potatoes E i ai se mea manaia matagofie. E le vaeluaina ma e le faʻapogisa pe a tipi, tausia lelei foliga ma se lanu samasama manaia.

O vavalaʻau e masani lava, e mafai ona kuka, falai, tao tao, faʻapala, faʻaaoga e fai ai pateta paluga poʻo fasi keke. O pamu e lelei foi mo le gaosiga o mea tau alamanuia, latou te faia mea sili ona manaia. E faʻalagolago lava i le tele o le sima i tubers, lea e aofia i lenei ituaiga mai le 15 i le 18%.

Le aofaʻi o le maso i le toto pateta o isi ituaiga:

Igoa tulagaPule
Tamaitai manino12-16%
Faʻafouinae oʻo atu i le 15%
Labella13-15%
Bellarosa12-16%
Riviera12-16%
Karatop11-15%
Veneta13-15%
Kala14-16%
Zhukovsky vave10-12%
Lorch15-20%

Amataga

Eseese Bryansk Delicacy fafagaina e le au Farani. Ua aumaia i totonu o le Resitara a le Setete o Rusia i le 2002. Zoned mo le Itulagi Tutotonu, ae mafai ona ola i soo se eria ma se vaitau lelei pe mafanafana.

Atonu o le totoina i luga o nofoaga tau alamanuia, faʻaleleia i faatoaga ma faatoaga tumaoti. O pamu e talafeagai mo le faʻatau po o le gaosiga o fale gaosi oloa. Faʻaaoga lelei togalaau, mea e gaosia i le fatu e le faigofie i le pa'ū.

Faitau atili e uiga i le teuina o pateta i le taumalulu, i pusa, paʻu, i totonu o le pusaaisa, faʻapea foi ma le taimi i auiliiliga auiliili o la matou 'upega tafaʻilagi.

Ata

O le ata o loʻo faaalia ai le potato Bryansk Delicacy:

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma le sili ona lelei ituaiga:

  • sili ona manaia o fatu;
  • vave vave ona lelei;
  • Selesele lelei lelei teuina;
  • lelei lelei o fua o aʻa;
  • e leʻi faʻaleagaina pe a eliina;
  • maualuga fua;
  • le mafai gaioiga tau pisinisi;
  • tetee atu i faamaʻi tetele.

O faaletonu i le eseesega e le o faʻamautuina.

Vaega o le tuputupu ae

A o lei totoina, e tatau ona totoina, mago, faʻatautaia e tagata e faʻatupulaia le tuputupu ae. Faʻasamaʻi faʻamaʻi i le moli poʻo i totonu o le susu malulu ua fautuaina.

Totoina o togalaau e sili atu ona lelei tele, e le afaina i meaola faalafua ma e le afaina i faamaʻi. E le mafai ona maua se seleselega e le o ni faʻatauga faʻatau. O le kukaina pateta e le fautuaina, e mafai ona pala muamua aʻo lei tupu.

A o lei totoina, ua matala le eleele, ua filifilia mai i lea mea laau toto, lea e mafai ona avea ma se mea e tupu mai ai siama ma meaola o meaola faalafua. O le tuai o le humus, o le vao po o se vaega itiiti o superphosphate ua faʻaofiina i totonu o le eleele.

O ogalaau e tu i se mamao e 30-35 cm mai le tasi, e manaʻomia le lautele o laina lautele ole laina ole 60-70 cm mumu vao. O lenei mea o le a laveaiina ai le totoina mai vao ma fesoasoani e osofaʻi meaola.

I lalo o le faamamaina o le muamua tubers atonu ua uma nei le 45 aso talu ona tulaʻi mai le toto. I itulagi ma mafanafana mafanafana, e mafai ona toto faalua falala.

I le taimi lava lea, o fatu na seleseleina i le amataga o le vaitau o le tuputupu ae e iloga i le maualalo o le tausiga lelei, e manaʻomia ona faʻaaogaina i meaai i le taimi lava e maeʻa ai.

O le aoina o mea e sili ona lelei le totoina o laau, o le tele o atinaʻe ma le mausali o laʻau e muaʻi faailogaina i lipine lanu. E le tatau ona afaina pe afaina foi laau toto i meaola faalafua. O le fueina o tubers e teuina ese, e le o ni oloa taugata.

O le pateta e seleseleina e tatau ona maeʻa maeʻaeʻa saʻo i luga o le fanua poʻo lalo o se faʻavaa. O pipi ua faamoemoe e faatau atu e mafai ona vave afifi pe a maeʻa.

Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau se faasologa o mea aoga i luga o isi metotia o le totoina o pateta: i lalo o vaomago, i taga, paʻu, tekinolosi Dutch.

Maʻi ma faʻamaʻi

Eseese lava faʻasaʻo i faʻamaʻi sili o le po. E seasea ona aʻafia i le kanesa o le pateta, paʻu, kiliva auro, ma le rhizoctoniosis.

O le amataga o le laveaiina o fatu mai le leva o le paʻu, ae o lenei maʻi e mafai ona aafia ai lau o laau. I le tulaga o se faʻamaʻi, o le totōina e mafai ona suʻeina i sauniuniga apamemea.

Mo le puipuia o le fatu na totoina, ma le eleele aʻo lei totoina fale faʻamaʻi pipisi. Mai i paʻu uliuli o pusi vao e faʻaolaina ai le faʻaofiina o fafie.

Faitau foi faʻamatalaga aoga e uiga i Alternaria, Verticilliasis, Fusarium wilt.

O tumutumu laiti fou e tosina mai ai manuʻa iniseti. O le tele o taimi, o aʻafiaga o loʻo aʻafia e beetles, aphids, pusi vaʻavave. O le veleina ma le mulimulu i le va o laina ma vaovao po o mutia moa o le a fesoasoani i le faatea ese o meaʻai.

Faʻatau i le Colorado potato beetle ma o ona aʻa e masani lava ona avea ma faafitauli moni mo tagata fai togalaau.

Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau se faasologa o mea e uiga i togafitiga faʻasolosolo ma sauniuniga faʻatemika e mafai ona taulimaina le faafitauli.

Ole telefoni ('afa o le kiliki pipi) e mafua ai le tele o mea leaga i le togavao. Mai ia te ia e faasaoina ai le fua saʻo o le faatoaga. O 2-3 tausaga uma mo le totoina o pateta e tatau ona sui. O nofoaga na tuʻuina atu e faʻaputuina i le suauʻu mūmū poʻo le vailaʻau.

O le ituaiga pateta Bryansk Delicacy e faʻamaonia atoatoa lona igoa. O fuālaʻau e matua manaia ma matagofie, e talafeagai mo le gaosiga o fale gaosi oloa ma sauniuniga o ipu eseese. E leai se mea e gaosi ai meaʻai, e mafai ona aoina mo le totoina mulimuli mo le tele o tausaga.

Matou te fautua atu foi ia te oe ia faamasani ma isi ituaiga e tele ituaiga o fualaau aina:

SuperstoreTuai amataLaititi vave
FaifaatoʻagaBellarosaFaʻafouina
MinervaTimoLelei
KirandaTautotogoTamaitai Amerika
KaratopArosaKrone
TelevelImpalaFaʻaalia
MeteorZorakaElisapeta
Zhukovsky vaveColetteVega
RivieraKamenskyTiras