Fua o le gaosiga

Kupena: faʻaaoga, togafitiga faʻaleagaina ma faʻasaʻo

Copena - uhO se togafiti lauiloa tele lea, o se ituaiga o laʻau o loʻo masani ai i Sasaʻe ma Sisifo Siberia, faapea foi i totonu o atunuu CIS. Afai e te le iloa po o le a le kupena, ona mafua lea o le tele o igoa i totonu o tagata. Vaovao vaomatua, vao vavao, vao vevela, mutia tutuli, ufi vavalo, lili o le vanu, Solomona lolomiga - o lenei laau uma ua tanumia, lea e le gata ina teuteuina, ae faapena foi le aoga faafomai. Talu mai taimi anamua, o Kempena sa lauiloa tele i tagata Rusia ma Tibet, ma sa fesoasoani ia latou togafitiga e pei o le malulu, bronchitis, pneumonia, siania, rūmatism, oona, gout, fibromas, mastopathy, etc.

O le vailaʻau o le baths

I le taimi nei, e tusa ma le 70 ituaiga o namu, e masani lava i totonu o la tatou ponesi: mea manogi (vailaʻau), lanu piniki lua-fuga ma le tele-faʻaleleia. O loʻo i ai i le laau ni pu e oʻo atu i le maualuga o le 3 cm i le 2 m pe sili atu. O laulaʻau e laina, oval ma oblong, e tusa ma le 7-10 cm le umi ma e oʻo ile 5 cm le lautele. O fugalaau e lanu uliuli-lanu, samasama, lanu viole po o le piniki, lea e fuga mai ia Me ma Iuni.

O le aʻa ma le mutia o vailaau togafitiga e lauiloa mo o latou fale faamalolo ona o le i ai i le tuufaatasiga o se fuainumera tele o mea aoga. I le aʻa o kupene o loo i ai i le tele o le alkaloids, o le acid ascorbic, o le fructose, glucose, sulkone, sarch ma arabinose. O fua o le laau o loʻo i ai glycosides cardiac - Convallamarin, Convallatoxin ma Convallarin. O laulaau o nati o loʻo mauʻoa foi i le acid ascorbic - 330 mg ma flavonoids (cosmosines, vitexin glycosides).

E te iloa? O vaega o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le kupen, pe a faʻaaogaina i ni atigi popo e inu.

Faamalologa o meatotino o baths

O mea e faʻaaoga ai mea faʻapitoa e togafitia ai mai le baths, o mea aoga e fesoasoani i le tele o gasegase, e pei o: ulu o le tino, bronchitis, mimiti o le respiratory tract, pneumonia, rūmatism, fulafula, fibroids ma fibroid, gout, colitis, ma isi. O se teuteuga o kupene i le ituaiga o lotions e togafitia ai manua ma manuʻa. Faʻafetai i nai atunuʻu faʻaaogaina i le tau faasaga i siama poʻo isi faʻamaʻi gastric. O le faʻaaogaina o faʻamatalaga faʻamuamua, e pei o le tino poʻo le paʻu, faʻaaogaina le ava malosi e faʻatau, ma mo le faʻamaeʻaina o le paʻu ma faʻaleleia lona leo - fualaʻau aʻa fou.

E taua! Faʻaeteete i le faʻatinoga o faʻatonuga ma le faʻaaogaina o le laau, e pei o le togiina o le decoction po o le ava malosi ua faʻatauina, e mafai ona e susunuina.

E le gata i lea, o le laau e faʻaaogaina mo le rūmatism, siania, tigaina mulimuli, maʻi suka ma isi faʻamaʻi. O le laau e faʻaaogaina i le tau faasaga i faʻamaʻi i le gynnecology, ae muamua lena e te manaʻomia e feutagai ma lau fomaʻi. Mo faʻamaʻaloga, manua ma mea e faaleagaina ai le tino, e mafai ona e faʻaaogaina ni faʻailoga i luga o le faavae o le taele. O le teuteu o le kupene, i se faaopoopoga, e matua aoga lava mo le mea e gaosia ai ma le togafitiga o faamaʻi gasela ona o le i ai o le kulupu ma le masini i lona fatuga. I le faʻaopoopoga, o kupena o loʻo i ai le hemostatic, analgesic ma anti-inflammatory properties.

O le seleseleina ma le teuina o meafaitino mataʻutia mo faamoemoega tau soifua maloloina

Mo togafitiga togafitiga, mutia o le seleselega ma aʻa kupeny. O le vao e seleseleina i le taimi o fugālaau, ma aʻa - i le ogatotonu o le autumn. Laʻau faʻata, muaʻi fufulu ma faʻamago i avanoa avanoa ma le lelei o le felaʻuaʻi o le ea. E selesele vao i fualaau ma fugalaau. E faʻamamago foi i le timuga o le tau i nofoaga lelei. I nisi tulaga, e oo lava i vine ua faatauina mai, e tatau ona suʻe atoatoa. O mea 'aina matala ua faʻapipiʻiina i totonu o fafie laupapa poʻo pusa pepa, i nofoaga e le mafai ona maua i le susulu o le la.

Recipes of medicine medicine: togafitiga ma le fesoasoani a le kuka

Kupena, e pei lava o soʻo se isi lava laau, o loʻo i ai le tele o mea tau vailaau ma faʻamaʻi. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o lenei laau, matauina o vailaʻau ma faʻasologa, e mafai ona puipuia ma faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi matautia.

Mo faʻasalaga ma abrasions

O le aʻa o le cupola e fesoasoani i le faʻamaloloina o paʻu ma abrasions. Ina ia faia lenei mea, ia saunia se mea suamalie faapitoa: 50 g o aʻa pakenua e manaomia ona kuka i le 500 g vai i luga o le vevela vevela, ona tuu ai lea mo le lua i le tolu itula. Ona vevela, toʻa, faʻafefe i le afa ma faʻaaoga e ala i le faʻaaogaina o se fusi faʻafefiloi i le susu i le paʻu ua leaga.

Mo tiga o le manava

Ona o le aʻafiaga o le aʻa, o le aʻa o maunu e faʻaaogaina e fai ma fofo mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Ina ia saunia se galu faamalolo, e tatau ona e ave 20 g o rhizomes, sasaa 200 g vai ma le kuka. Ona faʻasolo mai lea mo le fa itula, faʻamaʻi ma ave tolu i le fa taimi i le aso ma le 1 tbsp. l

I le maʻi suka ma le hernias

Talu mai aso o le Anamua Rus, na faʻaaogaina le cupola e togafitia ai maʻi ma le maʻi. Ua leva ona saunia e tuaa se teuteuga o rhizomes i le auala lenei: 50 g o le paʻu aʻa pakena sasaa 3 lita o le susu ma tuu i totonu o se ogaumu. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaaoga le omea poʻo le suka. A maeʻa le susu o le susu i le 1 lita, ona faʻamamaina lea o le masini. Ia mafanafana mo le 2-3 tbsp. sipuni faalua i le aso mo le masina ma le afa.

Faʻamama

Fai mai tagata faamaʻi Tibet: faafetai i le fale o le pharmacy, o lenei togafitiga ua faʻatau, o se vailaau sili lea mo togafitiga o otaota. O le fua o le suka tibet e le mafai ona afaina ai le afaina ai: pupu 2 tbsp. laʻau punetipi tipi i le 400 g vai inu. Faʻaauau mo le 2-3 itula, faʻalavelave i le tele o taimi. O lenei fua e tatau ona faʻamaluluina i se paʻu o le cotton ma tuʻu i totonu o le faʻasaʻo a se tagata maʻi i le afaina mo le po. O le togafitiga e mai i le 5 i le 7 aso, e fuafua i le molimau a le fomai.

Gout

Tinii kupeni le isi talosaga. E mafai foi ona togafitia le gout. Ina ia faia lenei mea, ia kuka le 5 g o aʻa i le 1 ipu vai i luga o le vevela mo le 20 minute, ona malulu ai lea. O le faʻafefiloi e tatau ona ufiufi fasi manua, e pei foi ona ave i totonu ma le 10 faʻafefe faalua i le aso. O le togafitiga, i le averesi, seia oʻo i le faʻamutaina o le tiga e 5-7 aso.

Faʻamamaʻi tiga

Kupena i vailaau faʻasoifua maloloina e faʻaaogaina foi e avea o se mea faʻapitoa. Ina ia faia lenei mea, ave le 5 g o aʻa fou o le laau, sasaa se ipu vai inu ma kuka i luga o le vevela pe a ma le 20 minute. Ona faʻasolosolo itula ma faamama. E faʻaaogaina e avea o se mea faʻapipiʻi e faʻaitiitia ai le tiga o se isi ituaiga (rheumatic, gouty, tiga ma tuʻimomomoina ma le faaleagaina o mea).

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

E ui lava i le mea moni e faʻapea o gase e iai le tele o vailaʻau faʻaleagaina, o lenei mea totino e matua vevela lava. Faʻaaogāina o le taele, e manaʻomia ona e matua faʻaeteete, aua e te sili atu i le metotia ma mulimuli i fautuaga a le fomaʻi. O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le kupenoa, e masani lava ona fesoʻotaʻi ma fafine maitaga ma tagata e le faʻapalepale - e tatau ona latou teena togafitiga i lenei laau.

E tatau foi ona e ave ma fualaau faasaina o loo i ai se ipu inu, tagata ei ai mea vaivai vaivai, ona o le laau e leaga lona aafiaga. Pe a faʻaaogāina meaʻai ma meaʻai, ia manatua e mafai ona mu, ma faʻaeteete. Afai, pe a uma ona faʻaaogā le taele, e te masalosalo i le televave poʻo le oona, e tatau ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi. E ui i lea, e ui lava o le mea moni o le laau e matua afaina, e aumaia ai le tele o manuia i le tino o le tagata. Faatasi ai ma le vevela lelei o togafitiga, o mea faʻamaʻi e faʻavaivaia ai le malosi, ma avea ai moa ma se sui sola maloloina i le falemaʻi falemaʻi fale.