Laʻau

Fugalaau Vera: o le a se mea lelei e iloa e uiga i le ituaiga

I le luasefulu tausaga o le seneturi talu ai, o le faʻaleleia o le saienisi e leʻi oʻo mai i le taimi nei e pei ona i ai nei. O le faamaoniga o lenei mea o le rasipi o le Siberia filifilia Vera, lea na foliga mai i le faaiuga o le 80s o le seneturi talu ai. O se ituaiga muamua ma le maualuga-fua, ae o nisi o ona uiga e sili ona lelei. Ina ia malamalama pe o le a le fualaau Vera, e tatau ona e masani lelei ia te ia.

Tuputupu ae o talafaasolopito

O le fualaau Vera (pepa galue o le hybrid form 2-541) na maua i le teritori o Altai i le Siberian Research Institute of Horticulture e faaigoaina M.A. Lisavenko i le laasia o ituaiga eseese: (Kaliningrad x Kuzmin News) x Barnaul. O le ituaiga na totoina i le 1985, na aofia ai i totonu o le resitala o le fausiaina o mea ausia o le Russian Federation i le 1989, na lafo i le Central Black Earth Region, o Volga-Vyatka ma Sisifo Siberia. I isi itulagi, e le o lautele lautele Vera, ma i ona "nuu moni" e le o faaaogaina lautele.

Faʻamatalaga ma uiga o fugalaau Vera

Se eseesega vave o le matua. O fugalaau e totogo i le lua sefulu tausaga o Iuni, o le a amata ona fua mai vine i le masina talu ona tupu, i le ogatotonu o Iulai.

O le togavao e maua ai le malosi o le tuputupu ae, semi-spreading. E maualuga le maualuga o le tipu i le 1.8 m. O faʻamau e faʻatautaia ma le faʻamalosi, faʻaogaina, punou faigofie i le eleele e aunoa ma le gau. O laumei o loʻo ufiufiina i laulaau ma le tele o moli ma le vaivai o le uumi o le umi. O le mafai ona fanaina le faʻavaeina o le faʻalelei.

Laʻau faʻapipiʻi Vera o le maualuga maualuga, faʻapipiʻi faʻasalalau ma faʻasaina, faʻafefiloi e ufiufi lau lau

O vine e laʻititi ma laʻititi - e tusa ma le 1.8-2.7 fua o le lanu viole. O latou foliga e valea. O le faʻasolosolo o drupes e leaga, lea e tau atu i le solia o le saʻo o fua i le aoina ma le felauaiga. Faʻatautaia le gaosiga o oloa.

Berries o fualaau vera Vera e lautele-siʻitia - 1.8-2.7 fua, paʻu, paauli

O le tofo e suamalie ma inu, e masani lava, e aunoa ma ni manogi suamalie, maua se score o le tofo o le 3.5 points. O le faʻamoemoega o oloa e faʻapitoa.

O le gaosiga e maualuga (89-129 kg / ha) ma le saito; 1.6-2.0 kilokalama o fualaau aina e mafai ona aveese mai le tasi togavao ma le tausiga lelei. O le fua o vine e mafai ai ona aoina mai pe tusa ma le 70% o le seleselega i le seleselega muamua.

O le fua o fualaau Vera e maualuga, e oʻo atu i le lua kilokalama i le vao, e faʻatoʻateleina vine

O le faʻafefe o le kiona e maualalo, tilotilo ma e manaʻomia se fale. O le ituaiga e le o le lauʻeleʻele toleni.

O le faatuatua e le maluelue i le lanu violē. E uiga i le puipuiga o isi faʻamaʻi i le faʻamatalaga e le o taʻua. O le osofaʻiga e fana ai le vaeluaga o se mea telē tele o le vailaʻau, talu ai o lenei meaola e ono mafua ai le tele o mea leaga i fugalaau.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O fualaau Vera e tele ona lelei, e pei o le:

  • amataga vave;
  • maualuga le gaosiga;
  • vine e le pa'ū ese mai le vao;
  • moli ma le vaivai (e le faalavelave i le seleseleina);
  • vailaau faʻamalosi e faigofie ona faʻaoga mo fale mo le taumalulu;
  • tetee i mea leaga e ala i le fanaina o le fana.

Eseese foʻi faʻafitauli, o le lisi lenei o latou:

  • maualalo le malulu, e manaʻomia e le vao ni fale mo le taumalulu;
  • faʻafitauli i le lamala;
  • le lelei le maualuga o uiga lelei o vine mo le taumafa fou;
  • vaivai vaivai faʻafetai;
  • lē mafai ona feaveaia;
  • faʻafitauli i le lanu violē.

O mea taua e sili ona taua o veveberry fualaau o le maualuga o le gaosiga ma le vave o le taumafa, ae o ona aʻafiaga taua, e pei o le maualalo o le maketiina o oloa ma le le lava o le tumau, avea Vera ma mea e le fiafia i ai faifaatoaga. Atonu latou te le iloa se mafuaʻaga e foia ai ona vaivaiga ona o le lelei o avanoa e maua.

Vaega o le totoina ma le tuputupu ae

E le manaʻomia e le Vera Vera soʻo se tomai faatekonolosi faʻapitoa ma ua tupu aʻe i le auala lava lea e tasi e pei o le tele o ituaiga o togalaau o togalaau aina. E i ai ni nai vaega pe a faʻaleleia lenei ituaiga, ae e tatau ona e iloa e uiga ia i latou.

Faʻamasinoga

Pe a totoina ituaiga eseese Vera, latou te ausia tulaga manaomia, pei o so o se isi lava fusi. Filifili se nofoaga lanu susulu. O le eleele sili ona manaia po o le moli uila ma se fausaga vaalele ma le vai-permeable structure. O le a le tupu fugalaau i luga o eleele faʻamalolo ma laufusi.

O le totoina o le fuafuaga mo Vera e filifilia e faalagolago i le vaega o le fusi. Afai e fuafuaina ni togatogo nofofua, e mafai ona e faʻaaogaina se togavao, tuʻuina laau i se mamao o le 1-1.5 mita. I luga o se eria tele, e mafai ona e faʻaaogaina le mamanu (60-70x1.5 m).

I vaega tetele, fualaau vera na toto i laina e tusa ai ma le polokalame 60-70x1.5 m

E mafai ona totō vine i le tautotogo ma le autumn. O le totoina o lua e tatau ona le itiiti ifo i le 40x40x40 cm, e faʻafefiloi ma le faʻafefiloi o humus poʻo le faʻapalapala faʻasaina faʻamalolo-phosphorus. O eleele e tumu ile palapala pe a uma ona totōina e mulimulitaʻi i mea faʻalaʻau.

Tausiga

O le tipiina o taʻavale, o le aveeseina o laʻau ma le laʻau o le vao e faia e pei ona masani ai mo fugalaau, lea e fua mai i luga o fuʻa lua tausaga le matutua. Talu ai ole Vera e le o le malulu ma faʻavaivai, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i lona fale mo le taumalulu. E tele tulafono e tatau ona e mulimuli i ai aʻo e saunia fugalaau mo le taumalulu:

  • O loʻo faʻapipiʻi le gaʻo muamua, sili ona lelei i le faaiuga o Setema. Afai e te faia lenei mea ao leʻi oʻo i le malulu, e mafai ona vaʻaia elela.
  • A o lei saunia fugalaau mo le taumalulu, o laulaau uma e totoe ia i latou ua aveesea mai le tipu.
  • Fai se puʻu (e mafai ona e fusifusia) ma nonoa se maʻa e mamafa pe a ma le 1 kg poʻo se isi lava avega. O le isi filifiliga mo le faapipiiina o pulu e mafai ona tuiina i latou i matau i luga o le eleele poo le nonoa o tumutumu o laau i le pito i lalo o le vao i tafatafa.

    E tele auala e faʻapipiʻiina ai lala o fugalaau: nonoa pito pito i lalo i le pito i lalo o le togavao faʻasaʻo pe togi i latou i matau i le eleele

  • Pe a tutupu le fugalaau i luga o se vao, e mafai ona e nonoa i le telefoni maualalo, ae o le maualuga o le uaua e le tatau ona sili atu i le 25 cm.
  • Afai e le o le kiona, o le a sili atu ona lelei le ufiufi o fuālaʻau i le faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina laupapa laupapa poʻo uamea.

I vaipanoa e leai ni kiona malulu, o loʻo faʻapipiʻiina vaovao i le vevela e faʻaoga ai faʻaoga

Fugalaau Vera e le faʻasaʻo i le lamala ma e manaʻomia ai le tele o le susu i le vaitau o le tuputupu ae. E taua tele le faʻafefeina o laau i le taimi o le nofoaga ma faʻatumu ai le faʻatumu. E mafai ona faia le suʻeina e ala i le faapipiiina (mai se pulupulu), i luga o le uʻu poʻo le faʻaaogaina o se auala. Pe a faʻaaogaina le faʻavaivai o vai, e faʻapipiʻi saʻo le vai i lalo o aʻa, ma faʻamago ai pea maʻau ma vine. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻamausali le palapala o le palapala ma i le taimi e tasi e aloese mai le fatuina o se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleaga. A o leʻi amataina le tau malulu, e tatau ona faʻamalosia le faʻamautuina o le taumalulu.

A faʻafefeteina fugalaʻau i se auala matutu, e alu saʻo le vai i lalo o aʻa o laau totō

Ina ia faʻateleina le gaosiga, e fafagaina masani ai Vera 2-3 taimi i le vaitau. E pei lava o so o se isi fusi, Vera e manaʻomia tele le gaʻo (ae naʻo le afa muamua o le taumafanafana). O le aafiaga sili e matauina mai le faʻaaogaina o le faʻamalosi o le vai i le ituaiga o infusions moa (1 lita faʻamalolo i le 20 lita o le vai) poʻo le povi povi (1 lita i le 10 lita o le vai). Faia le 3-5 l o se tasi o fofo i le 1 m2. I le leai o ni fugalaʻau faʻasaina, e mafai ona faʻaaogaina Uro mo luga o laei. Ma faapena foi i le taimi o le fualaau taumafa, ua faapipiiina paluga ma fugalaau.

Vitio: nofoaga faʻasaga mo le taumalulu

Maʻi ma meaʻai

O le faʻamatalaga eseese e le o faailoa mai le maualuga o lona tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le mea lea, atonu e iai le lamatiaga o le faʻatoʻilaloina o vaovao Vera o faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi.

Puipuia o lanu violē ma isi liona

O le vailaʻau e faʻaalia i le gafatia i le lanu violē, o lea e sili ai le mafaufau i lenei faʻamaʻi i auiliiliga. Lapoʻa mamanu o se maʻi faʻaleagaina e mafua ai le patho Didymella applanata Sacc., O lona uiga o le maʻi o loʻo i ai lona igoa lona lua - faiimella. O faailoga o le maʻi e aliali mai i luga o vaʻa taʻitasi i nofoaga o le faʻapipiʻiina o laʻau i le ituaiga o lilac-brown-spots, lea e tupu mulimuli ane ma fusi uma le aʻa. Necrosis e aliali i luga o lau, petioles ma fualaau aina, lea e tau atu i le magoina o totoga afaina.

I le tulaga o le togafiti faʻamaʻi ma le paʻu lanu viole (didimella), e maua mai i luga o vaʻai taʻitasi le lilac-brown brown spots

E faʻaitiitia le faʻaogaina o le faʻaaogaina o mea tau eletise i le faʻaumatiaina o faʻafitauli o vailaʻau faʻamalositino, faʻaleleia vave o togalaau, faʻaleleia lelei o le suavai e aunoa ma le faʻafefe. O vailaʻau faʻasaina, faʻaleleia ma le 1% Bordeaux i le amataga o le tautotogo e aoga. A maeʻa ona oʻo le pulu i le 20 cm, aʻo lei tupu ae vave loa, ona faʻaaogaina lea o le chloride (3-4 g / l) poʻo le Bordeaux.

Ina ia puipuia mai faʻamaʻi pipisi i isi faʻamaʻi, o fua nei o le a lava le taimi talafeagai:

  • Puipuiga o aʻa mai le faaleagaina o le masini (e le mafai ona e eli loloto ma vavae le palapala i lalo o le vao).
  • Tuputupu vine tuputupu aʻe i se tasi nofoaga e le silia ma le 7 tausaga. Toe foʻi i nofoaga tuai e leʻi muamua atu i le 3-4 tausaga.
  • Totoina vave ma le faʻaleagaina o vailaʻau faʻamaʻi, faʻamaʻi ma afaina.
  • Pulea vao.
  • Faʻaaogā mo le toe gaosia na o mea e totoina ai le ola maloloina.
  • Taʻitaʻituina le taimi e tetee atu ai i aphids e faʻatuʻi faʻamaʻi viral.
  • Aua le faatagaina le susu e totogo i fugalaau.
  • Laʻau faʻaputuina ma se tasi o vailaʻau (1% Bordeaux vai, paʻu chloride, Khom, Apikaila-Peak) i le amataga o le tautotogo, aʻo lei tupu aʻe ma pe a uma le seleselega.

Vitio: auala e taulimaina ai le lanu violē

I le faʻamatalaga o le ituaiga, o lona tetee i na o le vaeluaga o le fana o loʻo faʻaalia. O le mea e sili ai, o meaola faalafua o le laau e mafai ona aʻafia i lalo o tulaga leaga. O le mea lea, e sili atu le iloa o sui sili ona taatele muamua.

Laulau: Mea e ono mafai ona fai i le fusi Vera

PEST MANUALTAI FAATINOFUAFUAGA FAATINO
Fugalaau ma fualaʻauE amata i le amataga o le fuga, ona tuu lea o fuamoa i totonu o pusa ma faʻagasolo le pou. Buds e paʻu'ū pe paʻu pea faʻapipiʻi i luga o le puipui.5-6 aso ao le i amataina le fugalaau ma le maeʻa ona seleselega, ua laliina i Alatar, Fufanon, Inta-Vir poo Iskra-M, Actellik
Fugalaau fasiI le taimi o le faʻaopoopoga o tumutumu e 'aina ai i latou, faʻapea foʻi ma mea leaga ma lau fugalaau. Lafoaʻi fuamoa i ovaries talavou. I taimi o osofaiga tetele, e mafai ona latou faʻaumatia e oʻo atu i le 30% o fualaau ma fugalaau.
Fugalaau fasia aphidFaʻaleleia ma le faʻamalosi i nofoaga paolo. Faʻailoga i pito o tanu ma mea e tutupu. Faʻasalaina laʻau paʻu, lala laau, fugalaau fugalaau. Tauave faʻamaʻi viral
Spider miteFaʻaalia i le vevela ma le vevela o le tau, faʻafefe le sua mai le laʻau ma faʻamalosi i latou i pusa. E paʻepaʻe paʻepaʻe luga o laʻau, latou tego ma pauu. I le tau vevela, o le seleselega o le seleselega e mafai ona oʻo i le 70%.O le faʻaleleia o taimi i le lamala ma le faʻaleagaina o lau o loʻo aʻafia ai o ni fua puipui. E faʻataʻitaʻia le faʻaaogaina o Fufanon, Akreks, Actellik ma isi iniseti.

Faʻasologa o Ata: O Faʻailoga Faʻatele Tele

E le talanoaina le fualaau Vera i le au faifaatoaga; e leai ni toe iloiloga o totoe e uiga ia te ia. O le ituaiga e mamao ese mai le tulaga ma, atonu, ona o lenei mafuaʻaga e le lauiloa. I le taimi nei, o le tele o ituaiga fou ua faʻaleleia le faʻatinoina ua maeʻa. Masalo, o le fualaau Vera e le mafai ona taofiofia le tauvaga ma i latou ma o le a faasolosolo malie ona sasaina mai i rapisi Rusia. Vera o se fualaau aina masani. E fua tele le ituaiga, ae i tulaga o loʻo nonofo ai, e le lava le tumau, e manaʻomia tele le tele o taumafaiga pe a tupu ma e le eseese i oloa maualuga. O le mea lea, e foliga mai, o le fugalaau Vera ua leva ona i ai le talafaasolopito o filifiliga a le lotoifale.