Laʻau

Davallia - tausiga ile, ata

Davallia (Davallia) o se faʻailoga faʻapitoa, lauiloa mo lona saoasaoa o le atinaʻe. O ia o le aiga o Davalliev. I le olaga i aso faisoo, o lenei ogalaau e taua foi o le "hare foot" poʻo le "vae vavae." E tupu i laufanua vevela i Ausetalia ma Asia, i Iapani ma Saina, i luga o le Atu Canary, faapea foi ma le motu o Java. Ona o le foliga mai o Davallia, o loʻo faʻavasegaina o ituaiga laau toto.

Homeland o Davallia - Fiti Islands, Tropical Asia. O le laau e mafua mai i le ituaiga o fiphytic ferns o le aiga o Davalliev, na faaigoaina ia E. Davall, o se tagata fai togalaau mai Suiselani. E ese mai i isi uʻamea i laʻau mananaia lanu-lauulu (lanu enaena poʻo le siliva) e tautau i luga o le pito o le fagu e tupu ai. Talu ai ona o lenei tulaga, na valaau ai e floriculturists ia Davallia le "hare foot".

O le tuputupu ae o le toto e mafai ona eseese mai le 10 i le 20 cm. E vave vave ona pasia e Davallia le vaega o le atinaʻe, o lona uiga o le tuputupu ae tele. E pei o isi ituaiga o ferns, e le fuga le vae o le hare. O laʻau mama o Davallia e mafai ona oʻo ile 15 cm le umi. E matua afaina ma valiina i se lanu lanu meamata. Fatay wai ei ai foliga o se tafatolu.

I se vaitau e tasi, e faʻaluaina le laau i le tuputupu ae.
E le fuga mai Davallia.
Faigofie ona tupu le toto
Laʻau tele

Meatotino aoga a Davallia

O le aoga taua o le laau o le faʻafefeina lea o le ea i totonu. E fufulu ese mea leaga, o loʻo galue e pei o se ate lanu. Davallia e osofaʻi i le tino, vailaʻau, ma le faʻaleagaina o le ea. E fafaga i gaʻo e lamatia ai le soifua maloloina o tagata. E i ai le aʻafiaga o le laau.

Davallia: tausiga ile. Faʻapuupuu

Lulu I le taumafanafana - 15-25 ° C, i le taumalulu - a itiiti ifo ma le 13 ° C. I le tau mafanafana, e tatau ona lalagaina le potu ma le laau.
Faʻamamaga o le eaMaualuga. E manaʻomia le suʻeina o le laau i se vai mafanafana ma le malu e tusa ma le faalua i le aso.
MalamalamaFaʻasalalauina pe faʻafefe. O le filifiliga silisili o le a avea o se faamalama i le itu i sasae o le potu.
FaʻasaAotelega ae le masani. I le taimi o le faʻamamaina, e le tatau ona paʻu le vai i luga o le rhizome.
SooLafoaʻi, vaalele ma le vai e faʻafefe. Laʻau talafeagai, lea e aofia ai peʻa, fanua laupepa ma oneone. E tatau foʻi ona e faʻafefiloi le eleele i le sphagnum, paʻu pine ma le malala.
Fertilizer ma le faʻamaloloI le tautotogo ma le taumafanafana, ia fafagaina le laau ma se faʻalauleʻa faʻalauleʻa faʻalauleʻa faʻalua i le masina.
SuigaO le tamaʻi tamaititi e tatau ona faʻavasegaina faʻatasi i le tausaga, matua - taʻitasi i le lua tausaga.
TofigaO fatu e ola i lalo o le ata i se vevela e le itiiti ifo i le 25e uiga iC. O le taimi e oʻo mai ai le lautusi muamua e 2-3 masina pe a uma ona toto.
Tulaga TutupuI le tau mafanafana, e mafai ona ave i totonu o le ea. Paolo mai le la susulu.

Vaega o le tuputupu ae Davallia

Davallia e le o se meaʻai i le fale, e faigofie lava ona tausia o ia. O le mea autu o le faʻamalieina o tuutuuga uma mo le faʻamaina, faʻamaʻiina, gaosia, vevela, faʻamafanafana ma moli. Afai e matauina e le e ona, o le a fiafia le laau ia te ia i laulaau lau o laau ma le palasi o aʻa.

Davallia: tausiga ile. Auiliiliga

Fugalaau davallia

Fuga o soʻo se ituaiga, e aofia ai le tasi, e le fuga.

Tulaga o le vevela

I le tau mafanafana, e mafai ona iai le laau i totonu o se potu e teu ai le vevela o potu (mai +16 i le 25 ° C). I le vaitau malulu, e amata ona fetuunai le fernula i le maualalo o le vevela, ae afai e pa'ū i lalo ifo o le 13 ° C, o le a amata ona mate le laʻau o Davallia.

Lafoaia

O le maualuga aupito sili ona lelei o le susu mo Davallia e ese mai i le 50-60%. E ui lava i le mea moni o lenei ituaiga o fern e mafai ona faʻafetaui i le mago, mai lea taimi i lea taimi e tatau ona sosolo i le vai. E le gata i lea, e mafai ona tuu le laau i totonu o se fata ma susu susu. O lenei tulaga e sili ona taua i le taimi o le vevela vevela poʻo le taumalulu, pe a faʻaauau le mafanafana.

Malamalama

Fale Davallia, e pei o isi fale o loʻo i totonu, e manaʻomia le susulu malamalama. O se filifiliga sili mo ia o le a avea ma se faamalama i le itu i sasae o le potu. E pei o ituaiga uma o ferns, e le manaomia e le vae o le lapiti le susulu o le la, ae o le ufiufi atoatoa e ono afaina ai lona atinaʻe. Ae ui i lea, o le faʻamalama e le faʻamalosia e talafeagai mo le laau.

Faʻasa

Fern Davallia i le fale e tatau ona tuʻuina atu i ai mea e le masani ai, ae tele le suavai. I le tau mafanafana, e tatau ona faʻamaʻaina le fale pe tusa o le tasi i le vaiaso. Mo nei faʻamoemoega, e tatau ona faʻaaogaina se vai vaivai ma faʻamautu. I le taimi o le vevela, e tatau ona faʻateleina le taimi o le fafaga, ma i le taimi malulu - faʻaititia.

Tausiga o Davallia i le fale, e le mafai ona e faʻamagoina le palapala. I le va o le va o vaʻaia, e na o le eleele o le eleele (tusa ma le 3 cm) e tatau ona faʻamago. Afai e le ausia lenei tulaga, o le lau o le laau e mafai ona malogo ma pau.

O Fern foi e le fiafia i le soona faamamaina. Ua fautuaina le fugalaau e suavai Davallia e faaaoga ai le auala e faatofu ai. E naʻo le talafeagai mo na mataupu pe a tupu aʻe "paʻu" i se tulaga e mafai ai e le fafagaina o le eleele i le masani ona le mafai.

Pot mo Davallia

O le ipu palasitika e mama ma faigofie ona taulimaina. Ae ui i lea, o pusa lapisi e mafai ona umi se umi. A maeʻa sina taimi, ona amata lea ona pipiʻi le palasitika. O se ipu uʻamea e gaosia ai le tele o le susu ma avatu i le laau pe a manaʻomia. O le mea sili ona faaletonu o le aʻafiaga lea i le galo, lea e le mafai ona faʻaumatia. O le pusa paʻu o le ea, e le o susu.

O le mafuaaga lena o le filifiliga sili mo Davallia o se ipu omea.

Soo mo Davallia

O le palapala lea e tupu ai le fern e tatau ona faʻaalia i le friability ma le vai e mafai ai. O le filifiliga aupito sili ona lelei o se paluga o peat ma lau lau. Afai e te faʻaaoga le fanua ua faʻatau i le faleoloa, e tatau ona faʻafefiloi ma le perlite, vermiculite, sphagnum ma le pine pine (1cm). O Davallia e le fetaui lelei ma eleele eleelea, aua o le a faagesegese ai lona atinaʻe. A oʻo ina tupu lenei fula, e taua tele le faʻaaogaina o se alavai.

Fertilizer ma le faʻamalolo

O lenei ituaiga o fern e le o mamafa i luga o fugalaau. Mai le amataga o le tautotogo seia oo i le faaiuga o le taumafanafana, e tatau ona fafagaina i se paluga faʻavaivaia e faʻapipiʻiina laau toto, faalua i le masina.

E manaʻomia e Davallia le fufuluina taimi i le fagu. I lenei faagasologa, e tatau ona aloese le vai mai le rhizome ma le palapala.

Faʻaliliuga faʻasolosolo

E manaomia le toe totoina o le laau ile taʻitasi i le tausaga, aʻo iai i le amataga o le atinaʻe. O le suia o le Davallia matua e tatau ona faia e le masani, pe tusa ma le faalua i le tausaga. E tatau ona paʻu i le amataga o le tautotogo.

Mo ia, e tatau ona e faʻaogaina se mea maualalo e iai le centimeter drainage layer i lalo. Pe a faʻavasegaina, e taua le faʻalogo lelei ina ia le faʻalolotoina le aʻafia o aʻafia o Davallia, ae tumau pea ile luga.

Fuga teuteu

O Davallia o loʻo faʻaalia i se foliga fou, laititi, fou ma mataʻina o se togavao e le manaʻomia le teuteu. E tatau ona faʻaumatia na o maʻi, mago ma mamae, ma vavaeʻese lelei i autafa o le fale.

Taimi e malolo ai

O le taimi o totoe e amata ia Setema ma faʻaauau seia oʻo i le amataga o le tautotogo. I le taimi nei, e amata ona lanu samasama ma faʻagogo lau laʻau. O le tausiga o aiga mo Davallia i le taimi lea e tatau ona faatapulaʻa i le faʻafeinu e faʻafefe ai le vavave.

Afai i taimi malolo

Afai o le aso malolo e le sili atu ma le 10 aso, ona lava lea e na o le suavai le laau ae leʻi alu. A leai, e sili atu ona lelei le ole atu i uo e teu le siaki.

Growing Davallia mai spores

Foa e mafai ona fafagaina e suʻe. O lenei metotia e manaʻomia tele le taimi.

Spores foliga i luga o le lau o laau matutua. Latou te manaʻomia le luluina i totonu o se teutusi pepa ma tuu i se mea matutu, pouliuli. Ona tatau ai lea ona lūlūina i totonu o ni pusa papaʻu e tumu ile palapala mama, ma ufiufi i le tioata. E tatau ona faataapeapeina le malamalama.

O aʻa e ola i le vevela o le potu. E masani ona faia le 2 i le 6 vaiaso. O totogo na aliali mai e tatau ona liliuina ma le totoa ma teuina i lalo o le tioata. A maeʻa pe tusa ma le 2 masina, pe a tutupu mai vao laiti, e tatau ona vaevaeina paʻu i ni vaega ma faʻafeiloaʻi. E sili ona tuʻuina i totonu o se pusa tioata e tapunia i le mago.

Vaʻalele Davallia vaevaega o rhizomes

E sili ona faigofie le faʻalauiloaina o levili e le vaevaega. Ina ia faia lenei mea, ia tipi le vao. E tatau ona totoina ni laau fou i ni atigi pusa eseese, pe a uma ona faapipii fasi pepa i le koale.

Mo le tele o togavao, o le aʻa o Davallia e tatau ona tipi i ni vaega pe a ma le 6 cm le umi (ia tofu fasi pepa ma le itiiti ifo ma le tasi laupepa). Ona tatau lea ona tuu i le fogaeleele i se isi atigipusa ma faʻamautinoa i le uaea. A oʻo mai aʻa ma laʻau i luga o vaega, e tatau ona totoina i ipu eseese.

Maʻi ma meaʻai

O fusi o lenei ituaiga e ono mafai ona aʻafia i faafitauli nei:

  1. Ua maeʻa le laʻau o davallia fern - Maualalo le vevela.
  2. Dawallia ua oti ma ua lanu samasama - maualalo le maualuga o le susu i le ea.
  3. Ua tuua e Davallia le pa - e le lava le susu o le laau.
  4. Davallia liliu samasama ma toe amata vaega - le tele o le palapala ile palapala.
  5. O lanu enaena o le davallia lafoaʻi ma feoti lanu lanu samasama - faʻalauteleina le vevela ma le ea malulu.
  6. I luga o lau o le davallia e mu - malamalama tele.
  7. O aʻa o le davallia e pala - Tele faʻalavelave masani mo le tele o le eleele.

O faʻamaʻi pipisi nei e aʻafia ai Davallia:

  • vavae;
  • fua puipui;
  • vaʻavave mite;
  • mealybug;
  • aphids;
  • paʻepaʻe.

Ituaiga o le Davallia fale ma ata ma igoa

O lenei ituaiga o laau e aofia ai le 50 ituaiga o fetohytic fiphytic. Ua salalau i latou i itu o le vevela a Ausetalia ma Asia.

Dissected Davallia (Davallia dissecta)

O lenei ituaiga o fiphytic fern o loʻo i ai se mamanu malosi o le rhizome, lea e ufiufi i le tele o paleni lanu enaena. O le uumi o le laʻau e oʻo atu i le 3 cm. O loʻo tuʻuina i luga o ni mea laiti o le lanu vaomago.

Canary Davallia (Davallia canariensis)

O le fetolofi o le rhizome a le vanimonimo o lenei ituaiga o laau epiphytic oona e ufiufiina i luga o le ava, lea e valiina i le lanu enaena enaena. Ona o lenei mea, na maua ai e Davallia o Canary le isi igoa - "vae vae." O le laʻau Fern e talitutusa lava ma le foliga mai o lau lau lau.

Faitau nei:

  • Adiantum - totoina, tausia ma toe gaosia ile fale, ata o meaola
  • Pelley - tausi fale, ata
  • Kalanchoe - totoina, totoina ma tausi i fale, ata o meaola
  • Ivy - tausiga ile, ata o meaola
  • Asene Kenera - tausiga ile, ata