Laʻau i totonu

Tulafono mo le totoina ma le tausia o lemoni i le fale

O le lemonone ua lauiloa lautele i tagata o la tatou paneta mo le 8 seneturi ua tuanaʻi. I le XII senituri, o tagata o le Setete o Initia na latou faʻataina lenei laau o le suka ma amata ona faʻaaoga ona fua e le gata i le kuka, ae faʻapea foi i vailaau.

I aso nei, e mafai ona tupu lenei laau matagofie mo mea teuteu i totonu o fale. I le tusiga o le a tatou talanoa e uiga i auala e ola ai ma totoina le lemoni i le fale, auala e tausi ai se laau ma togafitia mo faamaʻi eseese.

Loto o totonu: Filifiliga o Eseesega mo le Tuputupuʻe o le Aiga

O lenei aganuu agavaʻa ma le tele o faigata e tumau i le faʻalauiloa ma masani ona mate i tulaga e le talafeagai mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina.

Afai o se fatu laau o lemoni na aumai mai atunuu i saute (India, Pasila, ma isi mea), lea na ola ai i lalo o le lagi avanoa, o lona uiga, atonu o le a mate lena laau i le taimi. O le mea lea, pe a faʻatau mai o le tuʻuina atu lea o mea e sili ona fiafia i ai latou o loʻo faʻatau atu fatu, faʻaleleia mai i totonu ole fale.

E taua! Maua se molī faʻapitoa mo le lemoni e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi i tua o le leai o se la masani.
Laʻau o le laumoni e maua mai e ala ile tipi poʻo le faapipiiina. O se mea e tatau ma e tatau ona taulaʻi pe a faʻatauina.

E tatau ona fesiligia le tagata faʻatau pe o mai le laau mai Armenia, Georgia poʻo Azerbaijan. I le uma, o vavae o nei atunuu na vavae ese mai laau o loʻo ola i lalo o le lagi, ma o le a le ola i totonu o lou fale mautotogi.

E te manaʻomia le faʻatau o le limon plant faʻapipiʻiina i luga o le "Trifoliat", talu ai o le filifiliga aupito sili lea mo le teuteuina o togalaau i la tatou tau.

E tatau ona faʻatau faʻatau lemoni mai na o loʻo faʻatauina, ma fesili faʻamalamalama auiliiliga uma o faʻamatalaga e uiga i le fatuina. Mo le itu i saute o lo matou atunuu O ituaiga o lemoni sili ona talafeagai o Lisbon, Genoa, Meyer, Maikop.

Aoao atili e uiga i meatotino aoga ma matautia o lemoni.
Afai o le totoina o lemoni i le fale o le a tupu i itu i matu, ona tatau lea ona e vaavaai mo ituaiga eseese: "Pavlovsky", "Kursky", "Lunario", "Ponderoza".

Auala e fatuina ai tulaga sili ona lelei mo le totoina o lemonmoni i le fale

Ina ia mafai e le suauu ona totoina le lagona le toʻa ma tupu i tulaga aupito sili ona lelei, e tatau ona totō lelei, ia maua le eleele sili ona lelei ma tuu i totonu o le fale.

Le filifiliga o avanoa i le potu

Mai le nofoaga sao i totonu o le fale o le a faalagolago i le taunuuga o lemoni fale. Afai e te tuʻuina lenei laau i luga o le faletusi (e toʻatele tagata latou te tuʻu ai iina), ona manaʻomia lea e oe le mataʻituina le vevela o le lemoni e le talia e le liona.

O le la o le a pau i luga o le pale o le laau na o ni nai itula i le aso (i le taeao po o le afiafi, e fuafua i le nofoaga o le faapaologa), ae o le vevela mai potu e masani lava, i totonu +20 ° C.

Ole mafanafana o le manogi mai se vevela poʻo ni maa e faʻamafanafanaina na o le tasi le vaega o le vaomalo. O le taunuuga o le a avea ma se eseesega o le vevela tumau, ona o le tele o laau e mafai ona masani ona lafoaʻi lauʻau pe oti.

Ina ia aloese mai lenei mea, i luga o le faapaologa e te manaomia e faatumauina ai le malulu o le malulu i le atoaga o le voluma. Afai e te tuu se lemonima i luga o le windowsill, ona toe fai lea o le la o le a faʻamalamalamaina na o le tasi le vaega o le pale. E le gata i lea, o le vevela o le mafanafana e mafai ona saofagā i le sosolo o aʻa.

Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona fafagaina le suasami ma faʻaaogaina i aso uma. O le mea moni, o le filifiliga aupito sili ona lelei mo le tuʻuina o se laau o le a avea ma se faga mata, pe a i ai le malamalama o le a tupu i se auala sili atu pe le masani.

E te iloa? I le taimi muamua, na aumai le lamoni i Europa e le autau a Alesana le Sili. Mo se taimi umi, na taʻua ai e tagata Europa o le "apu a Initia."

Ae ui i lea, i le taumalulu, e manaomia ai tulaga eseese o laau toto. Mai le amataga o Novema seia oo i le ogatotonu o Fepuari, e sili atu le lelei o le laau e "faʻagesegese" i le tuputupu aʻe, e faia ai le mea e taʻua o le malologa malo.

Ona o le mea moni, i le taumalulu, e le toe mafanafana ia ave o le la, e tatau ona i ai le laau i le vevela o le + 5-10 ° C. E le gata i lea, e taua tele soʻo se pa'ū o le vevela mataʻutia e mafai ona afaina ai le laau.

O le mea lea, afai o le lemoni o loʻo i luga o le faapaologa po o le faamalama o le faga, ona taumafai lea e aua le tatalaina le faitotoa iina mo le umi atu i le 5 minute, a leai o le a amata ona faatumulia le avanoa o le potu sili ona vaivai.

Ou te fia iloa foi o se nofoaga lelei mo le tuputupu ae o le laau o le a avea ma se potu ei ai se taualuga tioata, lea o loo tumau ai pea le vevela o le malulu e tusa ma +20 ° C ma le maualuga o le maualuga.

Auala e filifili ai se pusa mo le totoina o lemoni i le fale

Ina ia lelei le totoina o le lemoni i le fale, e tatau ona e iloa le auala e filifili ai le malosi sili. O le laau o lemonia e totoina ai le ipu e mafai ona faia mai soo se mea: palasitika, laupapa, uʻamea, mea laʻau, ma isi.

A e faʻatau se atigipusa, faʻalogo i le mea moni o lona pito i luga e le sili atu i le 15 cm, ma i le pito i lalo e tatau ona i ai ni nai pu laiti mo le faʻafefe o le vai tele.

O le maualuga o le ulo e tatau ona 15-20 cm. E sili atu le aua le faʻatau ni atigi pusa maualuga, ona o aʻa o lemoni e laiti ma e na o le tele o avanoa e te faʻaoga i luga o le faapale.

Atonu o le ae fiafia e aoao atili e uiga i le ola i fualaau suamalie pei o calamondin, mandarin ma lemoni i le fale.

O le a le mea e tatau ona avea ma eleele mo le seleselega i le fale

I le pito i lalo o le fagu e tatau ona e faia se alavai ma le maualuga o le 3-5 cm. E faia le alavai mai le oneone po o le pefu laupapa. Ae ui i lea, o le pefu o loʻo tuʻufaʻatasia ma le oneone o le a avea ma ala sili ona lelei. O le pito i lalo o le ulo e tatau ona tumu i le 3 cm o le apa, ona tumu ai lea i le 2 cm o le oneone.

O le eleele mo lemoni fale e tatau ona faapitoa, o le eleele mai lau togalaau poʻo lau togalaau e le mafai ona galue. E sili ona lelei le faʻatau o lenei palapala i faleoloa faapitoa. Tau lava ole fesiligia tagata faʻatau pe afai ei ai a latou eleele mo laau o gaosi i totonu. Afai e te le maua le avanoa e faatau ai le eleele, e mafai ona e saunia oe lava ia. O le faia o lenei mea, ave le fanua vaomatua (luga o le papa, e le sili atu i le 10 cm, sili atu i lalo o laau tuai, vagana ai oak ma poplar), oneone oneone, humus ma le vao (e mafai ona faatauina lefulefu i le faleoloa, faapea foi le oneone ma humus).

E taua le faʻaaloalo i le taua i le sauniuni o eleele elemoni: mo le lua tioata o le vaomatua e te manaʻomia e faʻaopopo i ai se ipu oneone, 3 sipuni tele o humus ma le 1 sipunipuni ole fafie.

Faʻaiʻu le faʻafefiloi i le vai seia oʻo ina maua se kulimi suamalie. O lenei vaega e tatau ona faʻatumu le ulo ina ia mafai ona ufiufi aʻa o le lemoni. A mavae le 6 masina, o le laau e sili ona totoina i totonu o se fagu lautele (i le 20-25 cm).

Faʻavae le totoina o lemoni i le fale

Soo se mea totino teuteu e le fiafia i le paʻu o le palapala. I lalo o le natura, i fafo, e leai se laau e maua mai i le maualuga o le palapala, talu ai ua tatalaina e anufe e fafagaina i lau.

I le fale, o le ausia o ia tulaga e matua faigata lava, ae o pu i totonu o le ulo ma le oneone i le palapala e oo lava i nisi itu e foia ai lenei faafitauli.

A o lei totoina, e tatau ona amanaia lenei mea, ma taumafai e faia tulaga mo le tuputupu aʻe o lemoni e talia e mafai, aua a leai o aʻa o le laau o le a oti ona o le le lava o le vai ma le ea.

E taua! Mo le fua masani o le laau o le lemoni, e tatau ona e mafanafana i le fagu e tupu ai.
A o lei totoina, e tatau ona e faʻatumu le fagu mo lemoni ma eleele ua saunia muamua (1/3 vaega). Le isi - faʻaofi se laau ma faʻatumu lemu aʻa i le eleele (ae aua le faʻatumu le eleele i pito tonu, tuʻu le 10-12 mm o avanoa avanoa i luga, o le mea e te faaopoopo ai le vai).

E tatau ona totō le laʻau i se auala e oʻo i le loloto o le gutu o le 4-6 mm. E taua tele le "malelemo" i le aʻa aʻa i le palapala, a le o lea e masani ona faʻafefe ma faʻafefeteina, o le a amata ona pala, lea o le a oʻo atu ai i le oti o le vailaʻau vao.

Faʻafefea ona tausi lemoni i le fale

Ina ia mafai ona tupu le laau o le lemoni ma masani ona fua mai i le fale, e manaʻomia le tausiga faapitoa: vai lelei, faʻamaʻaina, taʻe ma toe toto.

Laʻau vai e faʻafetuʻu faʻasolo

Faʻasalaina o le vao o le citrus o se laasaga tāua i le faagasologa o le tausia o se laau toto. O le palapala o le palapala e tatau ona faia i taimi uma, ina ia mafai ai ona taofia le fausia o le eleele mago i totonu o le ulo.

I aso uma, taumafai e siaki le palapala mo le susu: afai o le mea muamua e tautau i le lima, o lona uiga e le talafeagai le suavai o le laau, ae afai e pa'ū i fatu o oneone, e te manaʻomia le tele o le suāvai.

O le vai e tafe mai le taps i fale maualuga e le talafeagai mo le fafagaina o le lemoni, aua o loʻo i ai le tele o meaʻai maʻalaʻau, faʻapea foʻi ma katini chlorine. O ia vai e mafai ona mafua ai le laʻau chlorosis ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi. E sili ona lelei le ave vai mai se vaieli poʻo se vaieli, puipui i le ao, ona suavai ai lea o le laau. Ae afai e te le maua le avanoa e ao mai ai vai mai se vaieli poʻo se vaieli, ona ave lea o le vai vevela vevela (faʻaitiitia le mea e maua ai chlorine) ma faʻaaogaina mo le 24-36 itula.

O le vai vevela mo le faʻavaivai e tatau ona + 30-35 ° C, aemaise lava i le tau malulu.

O se atigipusa mo le fausiaina o se laau o le lemoni e tatau ona i ai i se leo vaiti. A faʻamaligi, faʻapipiʻi latalata i le palapala, ina ia le mafai e le malosi o le vai ona faʻaalia le aʻa o le laau.

O le numera o laau sili ona lelei e kukaina, e aofia ai fusi o Benjamin, boxwood, laurel, Hoveya Belmor, dracaena, sweetie, hibiscus, abutilon.
E le tatau ona faʻafefe le vai, vai lemoni seia oʻo i le taimi lena, seia e vaʻaia le vai e tafe mai i lalo pito. O lona uiga o le eleele atoa ma aʻa e tumu i le vai.

E mafai ona aveese mai vai faʻafefe mai le palatusi 30-40 minute pe a uma ona fafaga. E tatau foi ona maitauina o se lapisi o loʻo ola i totonu o se natura masani e tupu i se vaitau vevela, vevela, e masani ona timu timuga.

O le mea lea, taumafai i le 1-2 taimi i le aso e faʻamalolo lemoni i le vai. O lea e mafai ai ona e fatuina se toʻasama lelei.

E faʻafefea ona faʻafefiloi le lemon

Lemoni, e pei o isi fale i totonu, e manaʻomia le tausiga faapitoa. O le tuputupu aʻe o lenei fale taʻalo i le fale e tuʻu ai le tiute i luga o le 'auʻaunaga, ma afai e le fafagaina le laau i se taimi talafeagai, ona le umi lea o le taimi o le a le toe fua mai ai, ma e mafai mulimuli ane ona mate.

I le masina muamua talu ona totoina, e leai se manaʻoga e fafagaina le laau, talu ai e manaʻomia uma le macro ma le microelements e manaʻomia mai i le faʻapulaʻa o le palapala. I le gasologa o taimi, o lona uiga, i le masina, o loʻo faʻaaogaina minerale i totonu o le fagu, ma o le taimi nei e manaʻomia le faʻamaina o le lemoni i aso uma 7-10.

E te iloa? I le seneturi lona 17, o le lemoni o se fua faʻatoʻa fua ma tau tele le tupe. Sa naʻo tagata mauoa na faʻatonuina. Laveina o lemoni mai Holani, ma le salima.

Fertilize le laau e manaʻomia ni fofo faapitoa e mafai ona maua i luga o fata o faleoloa faleoloa. Fertilizers e tatau ona faʻaaogaina i le aso e sosoo ai pe'ā uma ona faʻasuina, pe a susu le palapala.

Afai e te faʻafefiloi le lemoni ma le faʻaaogaina o le suavai i se eleele matutu, o loʻo i ai pea le lamatiaga o le mu o aʻa. Ina ia faʻateleina le teteʻe atu i faʻamaʻi eseese, e mafai ona togafitia le lemoni ma le paluga o le potassium (pink).

I le tautotogo, pe a sau se lemoni mai le taotoga, e tatau ona fafagaina ile urea: mo le 1 lita o le vai, 1 teaspoonfulu o le Urea, ma le vai seia oʻo ina amata ona tafe le vai i totonu o le apa. O le uʻamea uʻamea o le a sili atu ona lelei le faʻapalaina, lea e tatau ona faʻafefiloi ma le pito i luga o le eleele (ae aua le faʻafememeaʻi i le vai vevela, ona e le fiafia lemoni i le ogalaau).

Pe a tupu se laau ma amata ona fuga, e tatau ona fafagaina i fugalaisa e mauʻoa i fua o le phosphorus. Atonu o se teuteuga o iʻa, se vaifofo suamalie o le iʻa, ma isi.

I le autumn, pe a sauniuni le lemoni mo le taimi o totoe, e mafai ona fafagaina i le tiʻamea uliuli masani 2-3 taimi i vaitau vaiaso. I le vaitau mai ia Novema e oʻo ia Fepuari, e le manaʻomia le fafagaina o le fale, pe a malolo.

Faʻafefea ma le taimi e teu ai le laau

E tele naua faʻamatalaga pe faʻapefea ona toe faʻafouina ma 'oti se lemoni. O nisi e fautuaina le tipiina o le laau i le tautoulu, le lona lua - i le taumalulu, ma isi - i le tautotogo.

E le gata i lea, o "tagata tomai faapitoa" e tele naua ni finauga lelei i le itu o lana lava auala e tipi ai.

O le seleselega o le autumn, lea e faia ia Novema, e mafua ai le faateleina o le fua o le laau, teuteuina o le taumalulu (ia Fepuari) e mafua ai le itiiti o le faaleagaina o le laau, ma le tautotogo - e faaosofia ai le tuputupu ae o laau iti, i le faasologa, faateleina le fauina ma faamalosia le laau. O le mea lea, mai se tulaga faʻapitoa i le vaʻaia, o le taimi e sili ona lelei mo le toe faʻafouina ma le teuteuina o le 'aʻai o le a avea ma tautotogo, pe a amata le faagasologa o le fuga ma le vaʻa.

Tipi le laau o le lemoni e manaʻomia ina ia mafai ai ona fausia se pale, tuʻuina atu le tuputupu aʻe i lau paʻu ma maua ai le tele o mea e mafai ona faʻaaogaina o le fale atoa.

O le mea lea, i le faagasologa o le teuteuina, e tatau ona amanaia le mea moni e faapea, o le a matua manaomia lava le susulu o le la, i se faaopoopoga, o se lemoni mafiafia o le a fua mai ai fualaau aina.

O le teuteuina muamua o le laau o le suauu e tatau ona faia pe a oʻo i le maualuga o le 20 cm. Muamua, e vavaeina se pusa o le zero (poutu autu o le laau) i le maualuga o le 20-30 cm (4 atinaʻe mea e totoe).

I le aluga o taimi, o le a aliali mai ai lala o le skeletal, lea o le a tupu ai fua matagofie o lemoni. O pupu o le muamua ma le lua o poloaiga e vaeluaina i le maualuga 20-25 cm. Na oi latou e faʻalavelave i le tupu aʻe o weni laiti ua maeʻa ona aveese. O ata o le faʻatonuga lona tolu e vaeluaina i le maualuga o le 15 cm, le fa - 10 cm.

Laʻau o le lau o le laʻau i le fale

E tele mafuaaga mo le totoina o le lemon, ma e tatau ona mafai ona e iloaina i se taimi talafeagai:

  1. Ua tupu tele le lemoni ma e laitiiti se potu i totonu o le fagu tuai. Lafoaia le suavai i luga o le vai, liliu le ipu i se tulaga vavalalata ma taumafai e aveese le laau ma le polo. Afai o aʻa e pipii ese mai itu uma, o le fesiitaiga vave i se lautele lautele ma loloto mea e tatau ai.
  2. O le laʻau na taia le aʻa ma pala. Afai o aʻa o le citrus na amata ona maua mai se manogi manogi le lelei, e tatau ona fufuluina i le potassium i aso taitasi, ma e tatau ona vave totoina le laau i totonu o se fagu fou ma se eleele fou.
  3. Faʻasaina le ogalaau. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻatau se fagu fou, ma mo sina taimi e afifi ai le aʻa o le lemon ma se susu susu (i lenei pepa, e le mafai ona teuina le laau umi nai lo le aso). Pe a faʻapipiʻi i totonu o le eleele e manaʻomia ona e faaopoopo i ai le fualaau faasaina "Kornevin".
  4. Ua muta le ola malosi o le laau ma fua mai. O se faailoga lea e le o maua ai elemene i le palapala ma le potu mo le tuputupu ae masani ma le atinaʻeina o aa, o lea e manaʻomia ai se gasolosaga, ma vave ona sili atu.
E taua! Togafitiga o laau o lemoni ma iniseti e tatau ona faia i na o nofoaga e le nofomau.

Afai e te maua se mafuaaga mo le totoina o lau laau, ona e manaʻomia loa lea ona e galue. O tulafono e faʻafeiloaʻi ai e talitutusa lava ma tulafono o le totoina, o lea e tatau ai ona e pikiina le ulo ma le eleele mo le faʻatumu e pei ona faʻamatalaina i le tele o vaega i luga.

Ae i le taimi o le gafa, e tatau ona taulai atu i le setete o le aʻa o le tagata matutua o lemon. Afai o nisi o gaioiga e aafia i le pala ma o le manogi manogi e tupu mai ia i latou, ona vaʻaia ma le totoa aʻa uma.

Ona liligi lea o le palapala i totonu o se fagu fou ma faaopoopo iai "Kornevina" iina. Faʻaofi se laau faʻatasi ai ma se meaʻai i luga o le aʻa ma fufulu i le palapala i le maualuga o loʻo manaʻomia.

Ma, i le masina atoa, e tatau ona sili atu ona vaʻaia ma le faaeteete le lemoni o le totoina: vai masani ma faʻafefe, mataʻituina le vevela o le ea ma le faʻamalolo, ma isi.

Talu ai i le masina muamua, o le aʻa o lemoni o le a faʻamaʻapeʻa ona aʻa i totonu o le fagu atoa, taumafai e fafaga le laau i fualaau faʻamalolo pe a ma le tasi i le vaiaso.

Faigata i le tupuina o lemoni totonu

O le tuputupu ae o se laʻau o lemoni i le fale e le faigofie tele, e masani ona faʻatalitali pea i nofoaga e leʻi mafaufauina.

Для того чтобы цитрусовое растение не болело и регулярно приносило плоды, нужен своевременный полив, подкормка, поддержание температурного режима и влажности, регулярное освещение, своевременная пересадка и т. д.

O mea uma e lisiina i le tausiga o se laau e tatau ona faia i taimi uma ma i se taimi talafeagai, ma e faigata tele mo fafine e masani ona i ai i le fale, aua e mafai ona galo ma misia se vaega o le tausiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mumusu lē lelei ma le toilalo i tulaga o le vevela e mafai ona mafua ai le pala o le lau, ma o le inu tele e ono mafua ai le aʻa.

A aunoa ma le faʻamafanafanaina, o le a le mafai e le laau ona ola ma fua mai i fua masani, ma o le maualalo maualalo o le a mafua ai ona lanu lanu samasama. O nei faʻafitauli uma lava e te mafaufau ai i taimi uma aʻo leʻi faʻatau atu se lemoni. Ae o le tele o tagata gaosi malo e fai mai o le tele o tausaga, o le a mou atu faigata, ma e masani ona faʻaaoga e tagata a latou laau. O le tausiga o ia mea e le toe foliga faigata tele, ma le isi, o se aafiaga fou ua aliali mai, ma ua amata ona ola fua o fualaau suamalie ma fua tele atu.

Faamai ma meaola faalafua o le laau

O le faʻamaʻi sili ona taatele o lemoni o le samasama o lau. O mafuaʻaga o lenei faʻalavelave e mafai ona tele mea eseese, e fuafua i le a ma e tatau ona faia ni fua mo togafitiga. O mafuaʻaga autū o lālā samasama:

  • togi maualalo maualalo;
  • le lelei ma le le tatau ona fafaga;
  • faateleina le malulu o le ea i le taimi o totoe (mai ia Novema e oo i Fepuari e tatau ona tausia le elemoni i le vevela o + 6-10 ° C);
  • faʻatoʻilaloina le apogaleveleve.

O mafuaaga muamua e tolu ua faʻaaogaina e ala i auala faʻainisinia, ma le faʻafefe o se apogaleveleve, e tatau ona e faʻaaogaina ia vailaʻau e pei o Kleschevit, Akarin, Fitoverm, ma isi.

O nisi taimi o laulaau o le lemonone atonu e paʻu mai le taimi. O se mea ofoofogia e mafai ona toe faʻafesoʻotaʻi ma le i ai o se pusi vaʻalele. Ae le gata i lea, o le vevela o tulaga o le vevela, malamalama mumulu, faapea foi le maualalo o le manogi o le eleele ma le ea e mafai ona fesoasoani i le paʻu pala.

E le gata i lea, o le le lelei o togafitiga o laau suamalie e mafua ai le magoina o lau lanu lanumeamata.

E te iloa? E tasi le suka o lemoni e aofia ai le sili atu o suka nai lo le tasi fualaau mama.

O faʻamaʻi faʻapitoa o le lemon, e ese mai i le apogaleveleve, o aphids, iniseti iniseti, whiteflies ma mealybugs.

Ina ia faʻafeteina nei pamu, faʻapea foʻi ma le puipuiga, e mafai ona e faʻaogaina le fautuaga a tagata: faia se laulaau o kelele (150 g o le kalama i le 1 lita o le vai), tuu mo le 6-7 aso, ona 6-7 g o le tincture dilute i le 1 lita o le vai ma faia le laau.

Afai e osofaʻia malosi le lemoni i meaola faalafua, ona e manaʻomia lea ona faʻaaoga le initaneti.

O se taunuuga o mea uma ua taʻua i lenei tusiga, ou te fia iloa e le faigofie tele ona tupu se laʻau matagofie ma le lelei i le fale, ae afai e te faʻaaoga uma la matou fautuaga, ona e mautinoa lava e manuia.

I le uma, o fualaau uma o le amateur fualaʻau faʻatasi na amataina i mea faʻavae, ma e le tatau ona e fefe. Faʻatau se fatu, totō, avatu ia te ia le tausiga lelei, ma o le a ia fiafia ia te oe i fua o le silia ma le sefulu ma le lua tausaga.