Maota, fale mautotogi

O fea e sau mai ai taʻi pepe ma pe faapefea ona tauina i latou?

Lisi laumei poʻo le moega pepe o se parasite le lelei e mafai ona nofo i totonu o soʻo se fale. Latou te 'ai faʻatasi i le po, e momoe i tagata momoe, ma tuua ai ni mea mumu mumu i le tino atoa.

O nei faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona aliali mai e le gata i totonu o fale laupapa tuai, ae tusa lava ile fale maualuga i aso nei ma le faʻaleleia o le Europa. E matua faigata lava ona iloa le pala, ma o le a tele se taumafaiga e ave ese ai i fafo mai le potu.

Laupepa (moega)

O talo pepe o se iniseti masani lea e fafaga i le toto. Aʻo matelaina le fiaai, e mafai e tagata taʻitoʻatasi ona fesuisuiaʻi e le gata i le telē, ae i le tikeri foi o le lanu.

Faʻaaliga

O le a le mea e foliga i ai mea e taoto ma mea e moe ai? O le pusa o le moe i se tulaga fiaʻai, ei ai lona tino faʻapitoa faʻapitoa, o le mea lea e toetoe lava a le mafai ona uu i ou lima pe tuʻimomomo foi. Ae o iniseti pe'ā uma ona fafagaina e le o se laki - o totoga toto na aliali i luga o le moega o le taunuuga lea o le lavea faʻafuaseʻi e se tagata.

O le tele o le parasite e oʻo atu i le 9 mm le uumi ma le 4 mm le lautele. O se pest fiaai ua i ai lona foliga o le tino, ae i totonu o le iniseti atoa ua faʻaloloa, e pei o se paluga.

FESOASOANI! O le pusa e leai ni apaau, na leiloloa i le faagasologa o le evolusione.

Atinaʻega tau atinae mai le fuamoa e aofia ai vaega e 5, o le mea lea o le iniseti e faʻamalo ai se paʻu manino (lea o se faailoga o le i ai o meaola faalafua i totonu o le fale), ma ua sili atu le pogisa.

E faʻapefea ona iloa le vaʻaiga o isi meaola?

O faʻataʻitaʻiga o le gaioiga o le moega pepe e faigofie lava ona vaʻavaʻai mai i isi faʻamaʻi pipisi e nonofo ai ma se tagata. E eseese i latou mai tagata matutua matutua i le leai o ni apaau, i ni laititi laʻititi, ma mai le pito i totonu o lanu lanu.

O ie i totonu o le lino e le fausia ai se faga masani e pei o anate. Latou te masani ona momoe i le mea e gata ai i le nofoaga e fafaga ai - i luga o pulou, moega, laupapa laupapa.

O le fafagaina na faia i le po, ma o le mea lea e naʻo le taeao lava e mafai ona iloa ai le gaʻo. Latou te gaoia vaega tatala o le tino, aʻo fafagaina e le lice le uati ma faʻapitoa i vaega o tagata ua ufitia.

Se mea iloga taua bedbugs o le i ai i totonu o le fale o loʻo latou nonofo ai, o se mea patino manogi manogi.

Toto

O susu i le po, o le tele lava o fafine ma tamaiti - o la latou paʻu e sili atu le manifinifi ma o le capillaries e latalata i luga. Latou te le popole po o fea latou te feinu ai i le toto, ma manuʻa e mafai ona iloa i luga o so o se vaega o le tino, e aofia ai luga o foliga.

Ua tuʻa le paʻu i se faʻamatalaga faapitoalea e aofia ai auala e lua. E ala i le tasi iniseti e afaina ai le toto, e ala i le isi mea e gaosia ai se vailaau faapitoa, lea e galue mo le tigaina o le tiga ma faaitiitia ai le tuiina o le toto.

Faailoga o le parasite e oso ai:

  • i le taeao, e paʻu mai foliga i luga o le tino;
  • e naʻo luga lava o vaega o le tino e maua ai;
  • o paʻu o loʻo fuafua i se filifili tasi i le isi vaega e oʻo atu i le 7 vaega;
  • faʻamalamalama lanu mumu.

O fea latou te nonofo ai ma o fea e sau ai?

Bedbugs e le mafai ona malaga umi mamao ona o le leai o apaau. Ae ui i lea, faʻafetai i le tino, o nei iniseti e mafai ona fetolofi e oʻo lava i totonu o vaiti vaiti. I totonu o fale mautotogi atonu latou te tufatufa atu e ala i le faʻaleleia o le faʻaleleia o vaalele, telefoni faʻaoga.

O fea e sau mai ai ni maiki? Auala e foliga mai ai moega i totonu o le fale mautotogi e mafai ona faapenei:

  • mai malaga - iniseti mai atunuu vevela vevela: Taialani, Indonesia, ma isi. Tasi tamaitai e lava e amata ai le atinaʻeina o se kolone fou;
  • ma faʻatau meafale - o le mea fou e masani lava ona saoloto mai nei pusa. Ae peitaʻi, afai e faʻaaogaina le moega, sofa ma isi mea mo le moe, e mafai ona latou aumaia le tele o taimi le fiafia i le lumanaʻi.
  • i luga o lavalava - e mafai ona latou lalafi i lavalava e gagau ae leʻi momoe, ona le lava lea o le taimi e alu ai. O se taunuuga, e mafai ona aumai i latou i lou falemaʻi e ala i le asiasi atu i le potu ua pisipisia poʻo le mauaina o malo mai iina.

I le gasologa o le aso, o pusi e ola i laupepa o sipuni, ie lalaga o sofas ma moega, o sooga faʻasolosolo ma lalo ifo o latou i lalo, o faʻavae o fola, fola laupapa, puipui, luga o fata mo tusi.

TAITAI! O lo latou fetuunaiga i le olaga e pei o se falemautotogi faʻaonaponei latou te mafai ona ola i soo se mea, e aofia ai meafale (aemaise lava i elemene laupapa).

E faʻapefea ona aveʻesea ni taga i le fale?

O le auala aupito sili ona lelei e faʻaumatia ai faletalavale o le faʻatulagaina lea o auaunaga mai se auaunaga faʻapitoa faʻapitoa. E mafai ona e taumafai e aveese faʻamaʻi ma le fesoasoani a suauu. "Tagata e galue", "Cucaracha", "Tetrix".

FAʻATASI! Dichlorvos anti bugs leai se fesoasoani.

Faatasi ai ma le fesoasoani a fofo a tagata e le mafai ona faʻatoʻilaloina atoa le papaʻi, ae e mafai ona faʻaaogaina e faʻaopopo, pe mo mea e puipuia ai. O le mea lea, e mafai ona e tuʻuina atu i totonu o le fale faleaʻiga o laʻau ma se manogi leaga - wormwood, tansy ma isi, faʻapea foi ma le teuteuina o deco deco ma faʻasologa faʻasologa.

Pusi talo - iniseti e nonofo latalata i le tagata ma fafaga i lona toto. O a latou mea e masani ona masani ai e mafai ona maua pe a uma le po - e foliga mai o ni paʻu ma ua fuafua i se filifili tasi i le isi. O se meaʻai matelaina ei ai sona tino faʻapitoa, ona o lea mea e le mafai ona nutimomoia pe maua e le lima. Ina ia faʻaumatia ia fale, e sili ona lelei le valaʻauina o se togafitiga faapitoa o manu, poʻo le taumafai e faʻaaoga le aerosol o lou lava ala.

Ata

O le isi mea e te vaʻai i se ata o le faʻapefea ona foliga foliga o le lice ma le tanumoe:

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i moega:

  • Saili mea autu o le faʻaalia o toto suckers i totonu o le fale, e pei o mea e moe ai.
  • O le a le foliga o homebugs ma le ala e faʻaaogaina ai i latou i auala eseese?
  • Aoao mea latou te lamatia ai tagata? E faʻapefea ona iloa a latou gaʻo, aemaise lava i tamaiti ma pe faʻapefea ona taulimaina lelei ia nofoaga ua faaleagaina?
  • Ina ia togafitia lelei nei iniseti, saili pe oa ituaiga meaola, pe faapefea ona latou uluola ma fafagaina, o fea e maua ai o latou nifo ma mafai ona latou ola i lavalava?
  • Faitau atili e uiga i togafitiga a tagata, aemaise lava vailaau ma le vevela aafiaga.
  • Faʻaoga lelei togafitiga.
  • Suesue le tele o iloiloga e uiga i faiga faʻaonaponei o tauiviga, aemaise lava i luga o fatuga moe. Faamasani oe lava i le lisi o mea saogalemu mo tagata ma fagafao, ma ia iloa pe faapefea ona saunia lelei le falemaʻi aʻo leʻi togafitiga.
  • Afai e le mafai ona e taulimaina na o le parasite, matou te fautuaina oe e faʻafesoʻotaʻi tagata tomai. Latou te maua tekinolosi faʻaleagaina ma o le a mafai ona fesoasoani ia te oe i se taimi vave e mafai ai.

O le lisi lenei o vailaau faʻamaonia (e mafai ona faʻaaogaina tutoatasi):

  • Malosiaga ma Lafu: Fale Mama, Malathion.
  • Shallow mashenka.
  • Sprays: Tetrix, Geth, Zifoks, Forsyth, Fufanon, Cucaracha, Hangman.
  • Aerosols: Raid, Raptor, Taua.