Laʻau

Rhododendron Nova Zembla

Rhododendron Nova Zembla o se tasi o laau sili ona lauiloa i lau vaomatua. Soo se togalaau aina e faia ai se togalaau fugalaau ma lenei laau e amata ona taaalo ma lanu susulu. O le isi mea faaopoopo o lenei ituaiga rhododendron o le faigata o le taumalulu, lea e avea ai ma se filifiliga lelei mo itulagi malulu.

Talafaasolopito o le togalaau o Rhododendron

O le igoa "rhododendron" e sau mai le gagana Eleni ma o lona uiga "rosewood." O suʻesuʻega ma le faʻatoʻateleina o ituaiga o rhododendrons na amata i le XVII senituri. i Egelani, ae o nei laau toto na salalau i Europa i le lua seneturi mulimuli ane. Faatasi ai ma saienitisi na i ai le lima i le suesuega o rosewood, D. Hooker, J. Forest ua iloga.

Rhododendron Nova Zembla

E. Regel na faʻalauiloaina rhododendron i totonu o Rusia. Ae o lo latou lauiloa na na o taimi talu ai. E mafua mai lenei mea i le mea moni e leʻi leva talu ona amata suʻesuʻe ma le faʻamalosia e le au faifaatoaga fugalaau Lusia ia tulaga mo le manuia o le galueaina o lenei ituaiga.

Mo faʻamatalaga! I Iapani, o lenei laau toto ua taʻua o le "laau o faaosoosoga", ona o nisi o ana ituaiga e puipuia ai se mea faapitoa - andromedotoxin. I le faʻafefiloi o le manogi o se fugalaau, e amata ai ona lagona e se tagata se mea itiiti o le inu.

Faamatalaga faʻatau

Caucasian rhododendron i luga o mauga: pe a fuga mai

O lenei laau, o le aiga o le Heather, e silia ma le 600 ituaiga eseese. Faatasi ai ma ia mea e mafai ona e maua ai ni vao matala, semi-ma timu, laau vao. O ituaiga taitasi ua i ai se lalelei matagofie.

Rhododendron Nova Zembla o se laau e ola. Eseese faamatalaga:

  • o le maualuga o se fale matua e mai le 1.5 i le 2.5 mita;
  • laʻau o le lanu lanumeamata lanumoana ma se lanu lamolemole;
  • o loʻo i ai ni aʻa aʻa, o se pusa malosi ma lala paʻu;
  • i tulaga taʻitasi taʻitasi, e oo atu i le 15-17 fugalaau o lanu mumu mūmū ma le lanu violē, i totonu o le paʻu e sili atu ona pogisa. Fugalaau e le o iai le manogi;
  • o le vaitau o le fuga mai o faʻaupuga o le amataga ia o Me ma Iuni.

O fuga lanumumu mumu o lenei ituaiga o loʻo faʻapipiʻiina ma laulaʻau.

O le Dutch Dutch breeder A. Costner na aafia foi i le fausiaina o rhododendrons. O le ituaiga Nova Zembla ituaiga eseese na maua e ala i le sopoia o le ituaiga o Parsons Grandiflorum ma o se tasi o vao o Katevba.

O le a le eseesega mai le vaega o totoe o le ituaiga

O le tulaga ese o lenei ituaiga o le tupu vave. I le taumalulu, o na aʻa na nutimomoia e le kiona, e ola, ma o fafo e oti mai le kiona. Ona o lenei mea, o vao i le ogatotonu o latitudes e le tupu maualuga, ae tuputupu ae i le lautele.

Faʻalogo lelei! O le ituaiga Nova Zembla e faʻafesoʻotaʻi le malulu e oʻo i -30 ° C, o fugalaau e amata ona mate i fafo i le -26 ° C. Faʻasalaga lelei, e mafai ona ola fugalaau faʻatoʻa mo le vaitau i le amataga o le tautotogo.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Rhododendron: totoina ma tausi ile eleele

O lenei laau o le heather o loʻo i ai se paluga o le pale. O le mea lea, e tatau ona totoina le rhododendron i mea e tele avanoa avanoa.

O lenei ituaiga o le a foliga maualuga i luga o le puipui o le fale e faʻatumu ai le vaʻaia ma ni faʻamaonia manino, e faia e se vaituloto pe lata ile va. I totonu o togalaau tele, o laau mumu mumu e totoina i luga o auala, e faʻapipiʻi Nova Zembla ma fugalaau e fuga mai i se isi vaitau.

O le vao lanu moa lautele e mafai ona avea ma nofoaga mo le rhododendron.

E mafai ona e faʻapipiʻi rhododendrons ma conifers, lea o le a fetaui lelei e le gata i fafo atu o nei ogalaau, ae tuʻuina atu foi ia i latou le ata e talafeagai.

Malosiaga o le eleele mo Nova Zembla Rhododendron

O le eleele mo lenei ituaiga o rhododendron e tatau ona mama, faʻaleleia lelei ma lava gaʻo. Ina ia faia le paluga oe lava, e tatau ona e ave:

  • 3 vaega o fanua fanua;
  • 2 vaega o le peat;
  • 1 vaega coniferous litter.
Rhododendron The Hague (Haaga): faʻamatalaga, tulaʻi ma le tausiga

I vaeluaga taʻitasi, e manaʻomia lou faʻaopopo 50-100 g o le faʻalauteleina o meaʻai.

Mo faʻamatalaga! Ina ia faʻaleleia le elemene o le palapala, e mafai ona faʻaalu se teasene lua o le citric acid citric acid i se pakete vai, ona sasaa lea o le vaifofo i le nofoaga o le totoina.

Vaʻa i fafo

O le taʻutaʻua o le rhododendron e tatau ona toʻa ma malulu. O le nofoaga i tua atu o le puipui i matu o le fale e atoatoa, pe a le o le tele o le malamalama e ulu atu e pei ona manaʻomia e isi fua o fua.

Rhododendron Nova Zembla e sili ona totoina i le tautotogo ae leʻi amataina le vaitau o le fugalaau. I lenei tulaga, e tatau ona e ositaulaga muamua fugalaau i luga o le seedling e tuu atu ai ia te oe le avanoa e tuu ai le ola o sua suamalie e ola ae le toto.

Faʻasalaga o Faʻasalaga:

  1. O se lua e eli e tusa ma le 50 cm le loloto ma e le itiiti ifo i le 70 cm le lautele.
  2. O loʻo faʻaputuina se alavai faʻavai i le pito i lalo o le paʻu (paʻu oona, pebbles, piliki piliki, ma isi).
  3. Faʻalagolago i le tele o le vailaʻau eseese, o le mamao i le va o lua totoga e tatau ona 70-200 cm.
  4. Laʻau totō ua totoina i totonu o lua, faʻasusu i le eleele.
  5. O le eleele o loo siomia ai laau totō ua mulimulitaʻi ma se paʻu poʻo se mea faʻafiafiaga o le 5-10 cm.

O le faʻaleleia o le eleele o le a fesoasoani e faatumauina le susu i totonu o le eleele, puipuia vao mai le faʻatupulaia o fatuga, ma faʻaitiitia le loloto o le palapala i le tau malulu.

Taua! Ua finau le au fai togalaau e taua tele le filifilia o le tau talafeagai mo le totoina o le rhododendron. O le tau timuga mo le tele o aso e aunoa ma le timu ma le matagi o le a lelei.

O le afa o le manuia o le galueaiina o rhododendron e faalagolago i se nofoaga lelei

Evergreen Garrub Care

O le tausia o le rhododendron o le Nova Zembla cultivar e aofia ai le faʻafouina masani o le palapala i totonu o le laau, veleina o vao, ma le faʻaaogaina o fertilizing. 2-3 taimi i le vaiaso, e tatau ona fafagaina se rosa, e tusa ma le 10 lita o le vai e tatau ona alu i laau taʻitasi. O le lanu matte o laulaau, o le foliga mai o lanu pogisa i luga oi latou o loʻo faʻaalia ai le le lava o le eleele. O se fofo sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o masini moli.

Mo le taumalulu, e sili atu le ufiufi o laau laititi ma lapnik, ma le eleele i lalo ifo o latou i le paʻu. O le faʻamafanafanaina o le a manaʻomia mo le 3-4 tausaga talu ona totoina se fatugaʻau, seia oʻo ina aʻafia i se nofoaga fou i se tau malulu.

Mo faʻamatalaga! Mo le totoina i le itu i matu, o ituaiga ituaiga rhododendrons o le faʻatoaina o le Finnish e sili ona lelei.

Fafagaina ma teu

Compost poʻo mea faʻapitoa o minerale e talafeagai lelei e pei o fugalaʻau, e tatau ona faʻaaogaina 2-3 taimi i masina o le tautotogo. Ina ia fesoasoani i le rhododendron i le toe faʻaleleia pe a uma le fugalaau, e manaʻomia ona e faia fualaʻau popo-potassium.

O lenei ituaiga o rhododendron e le manaʻomia ona fausia se pale, talu ai ona o mea e fai ai le tino e fausia ai se pulu mata. E mafai ona e tipi ese na lala e le foliga foliga matagofie i le ata o le togalaau pe faalavelave i le fuaitau. A maeʻa le taumalulu, e tatau ona vavae ese lala ua mate.

Faʻalogo lelei! Faʻaleleia le totoina o rhododendrons i le tausaga. Ina ia faʻaleleia le tulaga, e tatau ona vavae ese fugalaau fuga i le taimi, ma tuʻuina atu le malosi o le malosi e fausia ai ni mea fou.

O se vao e leai ni fugalaau mama e sili atu ona matagofie

<

Maʻi ma meaʻai

O le tele o taimi, o rhododendron hybride e faʻaleagaina ai meaola faalafua e pei o moega ma apogaleveleve. O le muamua o loʻo i totonu o laupepa, ma faʻafefe ai. E mafai ona e faʻaumatia faʻamau rhododendron ma le fesoasoani o le gaioiga ma le phytoverms. O le apogaleveleve mite e togafitia i le auala masani, o lona uiga, e ala i le faagasologa ma se gaioiga.

O faʻamaʻi, o lenei ituaiga e masani ona aʻafia i le gaogao ma le mosaic lau. O se vailaau sili ona lelei e faasaga ia i latou, o le faʻaumea.

Rhododendrons e le faigata tele ona tausia e pei ona ono foliga mai muamua. O le afa o le manuia o loʻo i ai i le ituaiga saʻo o le kulupu, le afa lona lua - i se nofoaga lelei mo lona tulaʻi mai. Varous Nova Zemba o le a avea o se teuteuga matagofie o le togalaau, e tusa lava pe malulu.