Fua o le gaosiga

Sulu hibiscus - o se laʻau faʻasalalau vao i lau togalaau!

O le Hibiscus o se laau laʻau faʻatasi ma fugalaau susulu o le aiga Maltova. E tusa ma le 300 ituaiga o hibiscus. Faʻasolo mai i le subtropics ma tropics o Initonesia, Saina, Fiti.

O le mea sili ona taatele i totonu o le ituaiga na maua marsh hibiscus. E mafai ona tupu e le gata i totonu o le fale, ae faapena foi i totonu o le togalaau poʻo le fale matala. E faʻafeiloaia e faifaatoaga fugalaau lapopoa ma susulu, fiafia i le tausaga atoa. E faigofie foi ona faatumauina.

Uiga, faʻamatalaga o le hibiscus marsh


O le vaʻaia o Hibiscus e manumalo ai i tagata e fiafia ile fale. E matua susulu ma o le a teuteuina lou fale poʻo le ofisa.

Faʻaʻau aʻa

O loʻo i ai i le va o le Hibiscus marsh se sosaiete e sili ona mamana ma faʻamalosia. E mafua lenei mea ona o le natura e mafai e le laau ona ola e oʻo i le 3 mita le maualuga ma se pale lelei na atiaʻe.

Lea

O le pito i luga o le laupepa e manaia, o le vaega pito i lalo o le falemaʻi. Paʻu o le fatu ma ni mataʻu mafiafia.

Fugalaau

O le taimi vavalalata e umi lava. E amata i le amataga o le tautotogo ma tumau ai seia oo i le ogatotonu o le autumn. O fugalaau e susulu, o loo mumu sesega, lanu viole ma le paauli ma mea e felafolafoaʻi i le pito i lalo. I le lautele, o le vaitafe e oʻo atu i le 15 cm. E fuga mai fugalaau mo le aso e tasi, i le afiafi latou te mamae ma pau.

I le tulaga o fugalaau ua fuaina ai le fua. O se pusa e lima laulaau. O totonu o loʻo aofia ai le tele o fualaau lanu enaena. E i ai la latou moli fuʻa suamalie ma se paʻu o le uaina.

Barelu

O le aʻa e faʻasaʻo, o le vaega pito i lalo o le toto. O le paʻu o le enaena enaena.

Sulu hibiscus - totoina ma tausi

O le laau e lauiloa mo lona tumau, e tusa lava pe o le a le manava. E le afaina tele le laau.

Faʻamasinoga

A maeʻa le faʻatauina o le laau, e tatau ona e faʻamautinoa le puipuia o le fale 10-14 aso. I lenei taimi o le a faʻaaogaina i le nofoaga fou. A maeʻa ona faʻafeiloaʻi i le eleele fou. E manaʻomia le palapala mo le totoina.

I masina o le taumafanafana e mafai ona e totoina le marsh hibiscus i le togalaau. Nofoaga e tatau ona iai susulu ma lelei le faʻamamaina.
Suiga

O le laau talavou e totoina i tausaga taʻitasi, le tagata matua - i le taimi e 3-4 tausaga. O le taimi aupito sili ona talafeagai mo le faʻaaogāina o le amataga lea o Me. A le faʻapipiʻiina le eleele i le rhizome e le aveesea. O le vaega atoa o le potu e totoina i totonu o se fagu fou ma faaopoopo i ai le eleele fou. I totonu o le fagu a se tagata matua matutua, e suia le pito i luga i le tausaga.

Pe a faʻapipiʻi i le pito i lalo o le fagu o loʻo tuʻuina alavai. E mafai ona e faʻaaoga le lapoʻa faʻalautele poʻo le piliki mumu mumu.

Eleele

O le paluga eleele e mama ma lelei. I le vaega 4: 3: 1: 1 ua fefiloi:

  • fanua lanu
  • lau lau lauʻeleʻele
  • humus,
  • oneone

E mafai ona e faʻaopoopo le malala i le paluga ua saunia. O le a puipuia ai aʻafiaga. Ua faaopoopo le taloone e avea o se faʻalalaʻau.

Faʻasa

I le taimi o le tautotogo, taumafanafana ma masina o le tautoulu e tatau ona mautinoa le masani ma le tele o le suāsusu. Aʻo leʻi faʻamamaina, e tatau ona e suʻe le pito i luga o le eleele i lou lima, e tatau ona faʻagogo sina mea itiiti. Mai le faaiuga o le tautoulu ma le tau atoa o le taumalulu e manaomia i se auala talafeagai, e tasi i le 5-7 aso uma lava.

Mo le faʻavaivai e tatau ona faʻaaogaina vavaeese vai vai vevela. E tatau ona liligi le suavai mai le pusa 20-30 minute pe a uma ona fafaga.

Faʻamamaga o le ea

O le laau e masani ona sasaina i le vai mafanafana. Faʻafetai i lenei faʻatinoga, aveeseina le pefu mai le laumei lanumeamata, ua faʻamamaina lau. O lenei foi le puipuia o le faʻaalia o meaola faalafua e pei o le apogaleveleve. I le taumalulu, e mafai ona solo lelei laulaau i se laʻau susū.

Laʻei pito i luga / falu

I le vaitau o le fugalaau, e fafagaina i masina taʻitasi i faʻamalaʻau o minerale ma mea e maua ai le eletise. I masina o le tau malulu, o le fugalaʻau e iai vaomalama ma le potassium ma le afa o le fua naʻo le masina. Fafaga meaʻai e manaʻomia pe'ā uma ona faʻamamaina le palapala.

Malamalama malamalama

E fiafia Marsh Hibiscus i le susulu malamalama. O ave tuusao o le la e mafai ona susunuina ai ni laʻau mumu. O le fugalaau e sili atu le mafanafana i le itu i sasaʻe poʻo sisifo. Afai o loʻo iai le fagu laau latalata i faamalama i saute, ona tatau lea ona paolo lenei nofoaga. I le taumafanafana, e mafai ona e tago i le fugalaau i le faapaologa po o le togalaau.

I le taumalulu, o itula o le ao e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 itula. Ina ia mautinoa se siosiomaga lelei, o loʻo tuʻuina mai ai faʻamalamalamaga faaopoopo.

I le hibiscus ma le le lava o le malamalama, o le fugalaau e laʻititi pe le toe faʻaleleia.

Laasaga masani

I le tautotogo ma le taumafanafana, e lelei le vevela - 19-23 tikeri. I le tautoulu, ua faʻaititia le vevela i le 17-19 tikeri. I le taumalulu, o le laau e toʻa i le vevela o le 15-17 tikeri. I le tau maualalo, e tupu ai laʻau paʻu.

Faʻavaitaimi

Faʻasalaga lelei, o le umi o le ola o le vao e mai le 20 i le 30 tausaga.

Fuga

O fugalaau muamua e aliali i le amataga o le tautotogo. I le taumafanafana atoa ma le amataga o le autumn, fugalaau fugalaau i luga o le vao. I le tausiga lelei, e oʻo atu i le 12-15 cm le maualuga o le lautele.

Teuteu

Crohn teutemed e tuuina atu se foliga teuteu. O lenei faiga e faia pe a tupu le laau i le 60 cm. E fautuaina e teu i le taumalulu, i le vaitaimi o totoe. I le faagasologa foi o le teuteuina o lala mamago. E mafai ona faʻaaoga lala laau vao e toto ai se fale fou.

Tofiga

Laʻau - O le auala pito sili ona faigofie e faʻavae ai. I le tautotogo, e seleseleina lala ma mauaa i totonu o koneteina i vai poo oneone susu. A maeʻa le 10-14 aso, pe a uma ona aliali mai aʻa, ona totoina lea o laʻau i totonu o se ulo.

Siʻitia o Hibiscus mai fatu o loʻo mulimuli mai. A o lei totoina, o le fatu ua gagala mo le 12 itula i se vaifofo o le tuputupu aʻe o le biostimulant - epine, mulimuli ane ua totoina i se pusa fatu. Mo fatu e fefiloi i le tutusa o le tori ma le oneone.

O le pusa fatu e ufiufi i le tioata ma tuu i se nofoaga ma le vevela o le 25-27 tikeri. Vaitaimi, o le tioata ua siitia e salu le eleele ma lele.

A maeʻa ona foliga mai 2-3 laulaʻau, ona sosolo lea o le fualaʻau talavou i totonu o se tamai fagu. O se laau e tupu mai fatu, e fuga mo le taimi muamua i le 3 tausaga.

Maʻi ma faʻamaʻi. Metotia o tauiviga

Faatasi ai ma le le lava o meaʻai i totonu o le palapala, poʻo le le lava o le suāvai, faʻapalapala polo ma lau. Ina ia foia le faafitauli, o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se eleele fou pe suia le laulau pito i luga ma saunia vai masani.

Ma samasama ma le paʻu o laulaau fou E tatau ona e gauai atu i le lelei o le vai o loʻo faʻamamaina. O lenei mea o loʻo faaalia ai se maualuga o meaʻai o le chlorine. E tatau ona puipuia le vai mo le fausiaina i totonu o le 1-2 aso.

Afai i le taimi atoa fugalaau e le o mai mo se taimi umi o lona uiga o le faafitauli o se faʻaopoopoga o le faʻamalosi i le palapala. Atonu foi e vevela tele pe leai se malamalama. E mafai ona e foia le faafitauli i le faʻamuta o le fafagaina ma faʻamautinoa tulaga talafeagai o le vevela.

I totonu o se potu malulu ma susu, o le aʻa e mafai ona faateia e le pala, e oʻo atu i le oti o le laau.

O le ea malulu e mafai ona mafua ai spider mite ma le fua. E mafai ona e aveesea i latou i le fesoasoani a se fofo ma le faʻaopoopoga o le ava malosi. Afai e tele le toilalo, ona naʻo le faʻaaogaina o vailaʻau e fesoasoani.

E faigofie ona faʻamausali le vaʻaia o Hibiscus. E seasea ona aʻafia ma e umi se taimi e ola ai. E i ai foi ona lanu susulu ma lanu matagofie. Faafetai i nei uiga lelei o le hibiscus lea e matua fiafia lava i le au fai togalaau.

Ata

Vaʻai atili i ata o swamp hibiscus i lalo: