Faatoaga faatoaga

Iapani salu: auala e tausi ai ma auala e fafaga ai i le fale

Iapani siamu o ni moa malolosi ma sili atu ona lelei e tausia lelei i ni tamai fanua ma e tele lava. O faiga o le fausiaina, tausiga ma le tausia oi latou e le o se mea e sili ona faigata - soʻo se faifaatoʻaga e mafai ona faigofie ona latou taulimaina.

Faʻamatalaga ma Vaega

O le vaitau o le faʻauigaina o salu i Iapani na pa'ū i le XI seneturi - i le Land of the Rising Sun na latou fafagaina o se teuteuga matagofie o faatoaga tamaoaiga. Ma na o le XVI senituri, ua gauai atu faifaatoaga i le tofo o aano o manu ma le taua o fuamoa o fuamoa na maua mai le tausiga o manulele matagofie. O lenei ituaiga ua manatu o le matua i totonu o isi ituaiga meaʻai, ae o loo tumau pea lona taua ma e le aveesea ai lona tulaga maualuga i totonu o le au faipisinisi o atunuu uma.

E te iloa? I le natura, o salu e mafai ona ola e oʻo i le 8 tausaga, i le fale - na o le 2-3 tausaga. I le gasologa o le taimi, o le a gasegase le aano o le fafine, ma a maeʻa le tausaga o le ola, e amata ona fua mai ma itiiti ifo fuamoa, o lea e sili atu le tamaoaiga e tupu ai le manulele mo na o le 2 tausaga muamua, ona fafaga ai lea i aano o manufasi.

Foliga vaaia ma tino

O meaola o le ituaiga o meaola o loʻo faʻaloloaina, o loʻo faʻaaogaina, o vavaevaega ma le siʻu. O le lanu o le fulufulu atoa i lona tino atoa e mama, lanu-uliuli, o le ufiufi o le susu e enaena i le tane, ma le lanu enaena i le tamaʻitaʻi. E le gata i lea, o le fola o salu e mafai ona iloga e le lanu o le gutu (i alii e sili atu le pogisa) ma le paʻu o le lanu piniki enaena, lea e le maua e tamaitai.

Gaoioiga aoga

E lua faʻasalaga o le faʻasalaga Iapani: fuamoa-fuamoa ma le fafie (aano o manufasi).

E sili atu le taua o salu anufe mo o latou uiga lelei:

  • o le mamafa o le manulele e 150-180 g (o le fafine e 138-150 g, o le tane 115-130 g, o le mamafa o le tino maliu e 80 g);
  • gaosia fuamoa galue amata i le 45-50 aso;
  • sili atu ma le 300 fuamoa i le tausaga e mamafa i le 10-12 g

O le togafitiga o manu a Iapani e matua ese lava i le mamafa o le tino, oʻo atu i le tele e sili atu i le 250 g, faʻapea foʻi le malosi e ave ai fuamoa - e le sili atu i le 220 fasipepa i le tausaga (mamafa 8-10 g).

Faitau atili e uiga i ituaiga o kilipa Iapani: le ituaiga o gaosiga o manufasi o Farao, Manchu ma Estonian; ma e uiga foi i isi ituaiga o salu (masani, saina Saina).

Tulaga talafeagai o le taofia

O le faʻaleleia ma le tausiga o lenei ituaiga e mafai ona avea o se galuega faigofie, ae o se tagata amata poʻo se faifaatoaga poto masani o le a manaʻomia pea se malamalama. Muamua, e tatau i manulele ona faatulaga se potu talafeagai, e faʻavae i uiga o latou tino, natura ma meaʻai.

Lotoga Manaʻomia

O le potu (fale moa), lea o le ai ai suauu salu, o le a tatau ona fetaui lelei ia manaʻoga:

  1. Malamalama. E le taliaina e selu siama malamalama, ae e le mafai ona taofia i le pouliuli atoa. O le filifiliga aupito sili o le a tasi pe lua faamalama i totonu o se potu e maua ai ni sela ei ai ni nai mita mai ia i latou. O le umi o le ao i le taimi o le fuamoa o le 15-17 itula, o le maualuga o le malamalama e le maualuga atu i le 4 W i le 1 mita sikuea. m
  2. Tulaga o le vevela. E matua taua lava le le faatagaina o le malosi o fesuiaiga i le ea vevela, o le masani e 18-21 tikeri.
  3. Faʻamamaga o le ea i le fale e le tatau ona sili atu i le 70%. Afai o le maualuga e maualuga tele, siama ma pathogenic siama e ono aʻafia ai salu ma fuamoa e mafai ona atiaʻe i totonu o sela.
  4. Faʻaleagaina. O se vaega tāua i le tausiga lelei o le "Iapani" e faia e le faʻatulagaina o le faʻavavevave o le uati ma le fesoasoani a faʻamalama poʻo ni avanoa faʻapitoa i luga o le taualuga. Ae ui i lea, e le tatau ona faʻaalia sela i soʻo se faʻataʻitaʻiga.

E taua! Faatasi ai ma le faateleina o le susulu o le malamalama, o le a amata ona togi e manufelelei le tasi ma le isi ma tau. O le aʻafiaga o tulaga o le a aʻafia ai le afaina o le gaosia i le lumanaʻi.

E manaʻomia foi le vavalalata le avanoa i le fale moa o soʻo se mea ola i meaola i totonu o manu - pusi, anufe, ma isi mea. E mafai ona latou fefefe i manufelelei ma faaitiitia a latou gaosiga.

O le a le mea e tatau ona avea ma sela

O le tele o vaʻaiga e faia i laupapa poʻo uʻamea e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga o le seleselega a Iapani.

Aoao atili e uiga i le faia o se fale mo salu.

O manaoga mo la latou faatulagaga o:

  1. O le maualuga o le "fale" e tatau ona ese mai i le 20 i le 25 cm, o le a vavae ese ai le vevesi i manulele ma faatagaina ai i latou e lagona saoloto. O le vaega atoa o le pito i lalo e 50x25 cm.
  2. Ole maualuga ole palapala e tatau ona 100-125 sikuea sikuea. cm i luga o le tagata e toatasi (i totonu o se potu e iai le umi o le 1 m ma le lautele o le 50 cm e mafai ona peʻa pe a ma le 50 sene).
  3. Fautuaina o le fola o le fola o le fale e tatau ona ufiufi i vaovao, lapisi tele po o vaomatua, lea e tatau ona suia i aso taʻitasi pe lua.
  4. I fafo atu o le pa, e tatau ona faʻapipiʻi tagata inu ma fafaga, ina ia o atu manufelelei ma o latou ulu i le va o laau.
  5. O totonu o se tanoa loloto i oneone vevela (5-7 cm le mafiafia) lea e pei o loʻo faʻafeiloaʻi ai selu Iapani.
  6. O se fuamoa fuamoa, e pei o se tulafono, o se pito i lalo, faʻapipiʻi i le maualuga o le 10 tikeri i le pito i luma o le fale. O le mamanu lava ia e tatau ona tafe 10 cm ma maua itu.
  7. I lalo o le paʻu o le salu, e taua tele le tuʻuina o se fafie uʻamea e faʻaputu ai le otaota, lea e mafai ona faatumulia i pusi masani e faʻafefete ai manogi.

O le a le mea e fafaga ai salu matutua

O le fafagaina o tagata matutua e tatau ona faʻatinoina i nisi taimi faʻatolu taimi i le aso. Mo le faʻatupulaia o le atinaʻe ma le fuaina mai o le fua masani o le fafagaina o aso taitasi e le tatau ona itiiti ifo ma le 25-30 g i le ulu. O le taumafa o manufelelei e tatau ona aofia ai le tele o polotini, vitamini ma minerale.

O mea paleni ma meaʻai e mafai ona faʻatau i totonu o se faleoloa poʻo se mea e te alu ese mai ai paluga faʻasusu: Barley, sana ma saito.

Vaitaimi, o le lisi e tatau ona aofia ai le gaʻo kuka kuka, le iʻa iʻa ma fuga mataʻetaʻa fou.

E taua! O nisi o meaai e matua faasaina le 'ai o salu mai Iapani: sorrel, rye, buckwheat, tomato ma pateta, tansy.

Vaʻavalata i tafatafa o le meaʻai, e tatau i le faifaatoʻaga ona faʻapipiʻi pesini ma tamaʻi tamai tamaʻi poʻo oneone lapoʻa ia tausisia le tatau lelei o le salu o salu.

Totoga o moa i le fale

O le mea e faanoanoa ai, o le tele o faʻasalaga faʻatoʻa fanau, o le taimi lea na fafagaina ai lenei ituaiga, mulimuli ane faʻaumatia ai le lagona o le tina o Iapani, o le mea lea o le tele o faʻatoʻaga e faʻaaogaina ai se afi e maua ai moa maloloina.

Quail Egg Incubation

I le manuia o le fesuiaiga ma i le mauaina o fanau soifua maloloina ma le mafai, o le faatauina o fuamoa i faatoaga faamaonia, faapea foi ma a latou asiasiga maeʻa ma filifiliga, e taua tele.

Fautuaga mo faifaatoaga o manufasi: filifili se mea faʻapipiʻi, faʻamaonia le sili.

Taʻiala manaʻomia mo la latou filifiliga:

  • pepa saʻo;
  • fefaʻatauaʻiga masani;
  • tele lapoa (10-14 g);
  • mama;
  • fua faatatau o le toʻalaiti laʻititi i le sili atu 70%.

A maeʻa ona filifilia ma le faʻaeteete vave ona tuʻuina lea o fuamoa e tatau ona faʻamaʻi pipisi i se vaifofo faigofie o le potassium. O le faʻapipiʻiina o oloa i totonu o fata e faʻaaogaina ai, e tatau ona faia i luga, ma faʻamaeʻa le pito i luga. Lelei ma lelei le vevela faʻapipiʻiina ni nai itula aʻo leʻi amataina le gaioiga, ma i le lumanaʻi o loʻo tausia pea i le tulaga e fetaui ma le aso:

  • Mai le 1 i le 7 aso, o le vevela o le 37.5 ° C, o le maualuga e 52-57%. Grilles e tatau ona fafa 4 aso i aso uma;
  • Mai le 8th i le 14th aso, o le vevela e 37.5 °, o le humidity e 42-44%. Fuga fuga - i aso uma, 5 taimi;
  • Mai le 15th i le 17th aso, e tatau ona faʻaitiitia le vevela i le 35 ° C, e tatau ona faateleina le faʻamamaina i le 75%. O le pepe ua toeitiiti maeʻa ma o le a toe fanau mai. Ua le mafai ona fesuiaʻi fuamoa.

Matou te fautua atu ia te oe e faitau e uiga i le faia o se incubator mo salu i ou lava lima.

O pepe faatoa fananau mai, e pei o se tulafono, faʻatasi i totonu o le 5-6 itula, i le 18 aso.

Vitio: pepe moa faatoa fananau mai

Tausiga tausi maʻi

A maeʻa le pulou, o loʻo tuʻuina i lalo le suauu a Iapani i le isi 12 itula mo le faʻamago atoatoa, ona tuʻuina atu ai lea i se faila e saunia.

Le puipuia lelei o le tele o faamai matautia o le a otpaivaniya tamaʻi oloa faʻapitoa vailaʻau vailaʻau:

  • I le aso muamua o le olaga, e tatau ona tuʻuina atu i le moa ni vai mama ma le suka (mo le 1 lita o le vai, 2 sipuni tele) ma le acid ascorbic (0.5 ml);
  • Mai le 2 e oo i le 7 aso, o loʻo faʻatinoina sauniuniga e faʻatatau i le afrofloxacin;
  • I le aso 7-10, o le faʻalavelave o vitamini ua faʻalauiloa e tusa ai ma faatonuga (Aminovital, Chiktonik);
  • pe a maeʻa le masina o le ola, e puipuia mai salu mai le faʻaaogaina o sauniuniga faapitoa mo le salmonellosis ma le histomoniasis.

Aoao atili e uiga i le fausiaina o salu i le fale: o mea o loʻo i totonu o sulu o salu; tausia o salu i le taumalulu; o le a le tele o fuamoa o loʻo ave e le salu ma o le a le mea e faalagolago i ai le fua o le fuamoa?

Fafaga meaai

I totonu vave aso E fafagaina fafagaina ia moa a Iapani i fuamoa o salu, sisi ma gutu kuka (upega, carrot poo fulufulu leki). Ma le tolu aso Laʻau paluga susu ma susu susu o loʻo faʻaofiina i totonu o le taumafataga. O le numera o feedings i le vaiaso muamua e tatau ona le itiiti ifo i le 5 taimi, mulimuli ane o le faʻaitiitia ole faʻaitiitia ile 3.

A maeʻa aso e 10 o le olaga, o mea fou fou e faʻaopoopoina i le taumafa o meaʻai laiti:

  • samasama samasama - 30% o le aofaʻi o meaʻai;
  • susu susu - 6%;
  • lapisi eleele - 2%;
  • iʻaʻai - 12%;
  • aano o manu ma manu - 12%;
  • saito - 30%;
  • masima - 0.2%.

Aoao pe faʻapefea ona fausiaina se ituaiga o fafaga manu.

Malosiaga ma vaivaiga

O mea taua o le tuputupu ae ma le tausia o salu o le kiliva o:

  • faigofie ona tuputupu ae faagasologa;
  • taimi aupito itiiti e faaaluina i tausiga o manulele;
  • se vaitau puupuu o le faʻatumuina faʻatusatusa i isi moa - na o le 18 aso;
  • meaʻai paleni, o se faʻalavelave o vitamini ma minerale o loʻo iai i fuamoa o salu ma aano o manufasi;
  • vave vave ma le matuitui o manulele (ua oʻo mai le matua i le 40-50 aso);
  • maualuga teteʻe i faʻamaʻi avian eseese.

Faʻafitauli:

  • Iunaite Iapani e iloa lelei le vevela o le vevela ma le popole;
  • pe a uma ona fausiaina, atonu e faigata ona faʻatuina tufatufa faʻatau mo oloa.

E te iloa? Talu mai aso anamua, ua faʻaaogaina lelei fuamoa o le salu i togafitiga masani ma le cosmetology. O le oloa taua e faʻaalia i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, gallbladder, anemia, tuberculosis, cataracts ma le bronchial asthma. O maso-based masks e faʻaleleia le lanu o le paʻu ma faʻamalosi ai ulu ma susulu.

Vitio: Faʻamatalaga matamata a Ieu Iapani

Afai e matauina uma aiaiga o le tausia o selu siama, i le iuga e mafai ona le gata ina maua ai fuamoa ma meaola o manu, faaleleia atili o le soifua maloloina, ae o ni manulele matagofie foi e avea o se teuteuga teuteu i totonu o le fale.