Fualaau aina

E faʻafefea ona fufulu le ate ma le gall vladder with garlic: o aoga ma le afaina o laau

O le laʻau o se laau o le bulbous vao, e masani ona iloa lona tofo ma le manogi. O le manogi faapitoa o lenei fualaau faisua ua avea ma se tasi o mea sili ona lauiloa i le salafa o le lalolagi.

I le faaopoopo atu i uiga masani o meaʻai, o le kalaka e maualuga lona taua mo vailaau faʻaleaganuʻu, ona o lona maualuga o meaʻai o vitamini, microelements ma mea faʻalaiolosi.

E faʻapefea ona aoga lenei fualaau aina mo le tino ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina e fufulu ai le ate ma le gall vladderi o le a faʻamatalaina i lenei tusiga auiliili.

E lelei mo le tino?

O lapisi e aofia ai se aofaiga tele o allicin - mea faʻasolosolo, o le malosi lea o le antioxyidant. Pe a ulu atu i le tino, o le allicin e i ai sona aafiaga faʻaleleia i le gaosia o enzymes e pei o le catalase antioxidant, glutathione peroxidase, lea e puipuia ai le faʻamaʻiina ma le faʻaumatia o le tino.

E le gata i lea, o le allicin e iai sona aʻafiaga, e faʻamalosia ai le tafe o mea faalilolilo, e taofia ai le faʻavaeina o le vavao i le gallbladder ma puipuia ai le fausiaina o maa.

O le tamaoaiga o le kalama o vitamini ma microelements e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le amino acids i totonu o le tino, e aofia ai le methionine, lea e puipuia ai le hepatocytes mai le faʻaumatiaga ma toe faʻaleagaina ai lese o le ate.

E ui i faʻamanuiaga uma o le fualaʻau, e le fautuaina e faʻaaogaina mo tagata e maua i le ate. E afua ona o le aʻafiaga o le garlic i luga o puipui o le gastrointestinal tract, lea e fesoasoani i le faateleina o le motusite o le intestinal, lea e mafai ona afaina ai ma mafua ai le manava.

O le ate ua afaina e le mafai ona feagai ma le faateleina o mamafa ma o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le fautuaina ni ipu e aofia ai le kālatila i le tulaga o le gallstone faamaʻi, togafitiga faʻapitoa i le manava ma le fatu.

E faapefea ona aʻafia le pancreas?

O enzymes o loʻo aofia ai i le galala, faʻamalosia ai le pulefaʻatasia o le pule faitaliao loʻo i ai se aoga aoga i le faʻamaʻiina o tagata. Ae ui i lea, i faʻamaʻi o lenei okeni, ua faʻaseseina le keleka - o le faʻateleina o le pulelaʻau o le vai inu o le vai e mafua ai le faʻaleagaina o le gaʻo ma le faʻaleagaina o le maʻi.

Faitau atili e uiga i aʻafiaga o le kalakeke i le pancreas i lenei tusiga.

Contraindications

E le mafai ona e faʻaogaina le kalama mo tagata e maua i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (gastritis, enteritis, maʻi o le tino), pathologies o le ate ma fatugaʻo. Faasaina lenei fualaau aina mo le epilepsy, aua e mafai ona saofaga i le faʻafuaseʻi o se osofaiga.

O lapisi e aofia ai le sulfanyl-hydroxyl ions, o loʻo i ai se aʻafiaga i luga o fiva nasu ma mafua ai ona le lelei. O le mea lea, e le fautuaina e faʻaaoga sili atu i le 5 kalama o fualaau faisua i le aso.

Toto togafitiga

O le taua o le faʻamamaina o le ate ma le kalaka o le faʻamalosi lea o le gaosiga o le talo, lea e mafua mai ai mea vevela mai le tino. O lenei faiga e fesoasoani e faʻaleleia ai le motumotu o le intestinal, faʻagasolo ai galuega a le tino i le puipuiga.

O le fufulu o le ate e tatau ona faia i le na o le faʻamamāina o le manaʻoga.

Faatasi ai ma le meli ma le lemoni

O le tuufaatasiga o le keke, lemoni ma le meli, e faaopoopo i le aveesea o mea oona mai le tino, e fesoasoani e faamama ai toto, faamalosia le puipuiga o le tino, faaleleia le galue o le faiʻai. O lenei paluga e faʻaaogaina mo le puipuia ma togafitiga o malulu.

Meaʻai:

  • 1 ulu ulu o le kalaiki;
  • 1 lemoni;
  • 100 g o le meli.

O le fuainumera o oloa e mafai ona faʻatupulaʻia e tusa ma le lisi o loʻo i luga.

Kuka:

  1. E tafiese le vao.
  2. Lemu fufulu, aveese ponaivi, tipi i fasipepa.
  3. Faʻasese ia vaega i se mea e teu ai manu pe faʻaopoopo ma faʻafefiloi.
  4. Faaopopo le meli.
  5. Ua tuʻuina le faʻafefiloi i totonu o se atigipusa ma faʻafefiloi mo le 7 aso i le pogisa i le vevela vevela mo le faʻaaogaina. E le mafai ona e tapunia le pusa i le paluga, e na o le ufiufi pe o le ie. O le avanoa o le okesene e talafeagai mo le faʻafouina o mea faʻaleagaina o le vailaʻau.
  6. A maeʻa le vaiaso, ona tuʻuina lea o le paluga i totonu o se pusa mama e ala i le tele o lanu o le suka ma le mea e teu ai le vai i totonu o le pusaaisa.

Ave le suʻega fautuaina 1 taimi i le aso - i le taeao, i luga o se manava gaogao, faʻalautele le 1 sipuniti o le vai i le vai vai. E le tatau ona e ave le meafaigaluega i se taimi e sili atu nai lo le 2-3 itula ao le i momoe, aua o le tuufaatasiga o le lemon ma le garlic e fesoasoani i le faateleina o le le mafai. O le togafitiga e 2 masina, e tatau ona toe faia i le ono masina.

Faatasi ai ma le suauʻu olive

O le suauu o le olive, e pei o lemoni ma le kalama, o le sili lea o le sui faipule. I le tuufaatasiga, o nei oloa e le gata ina aveesea ai toxins mai le tino, ae maua ai foi le antimicrobial, anti-inflammatory, aafiaga antiseptic.

Meaʻai:

  • O se ipu malamalama o le olive o le olive faaopoopo.
  • 3 ulu laiti o keikisi.
  • 1 kg o le meli.
  • 4 lemu.

Kuka:

  1. Ua vele ese le vao, ua aveese maa mai lemoni, tipi.
  2. Meaʻai faʻafefeteina e faʻaaoga ai se mea e teu ai meaʻai.
  3. I le paluga, faaopoopo le pata ma le meli, faʻafefiloi ma mama i totonu o le pusaaisa mo se aso.

E tatau ona ave le meafaigaluega 3 taimi i le aso, i le taeao, 30 minute aʻo leʻi 'ai, o le sipuni i le faʻafeiloaʻiga. E tumau le vasega seia oʻo i le iuga o le faʻafefiloi. I le gasologa o le tausaga ua fautuaina e faia togafitiga 3-4 taimi.

I le vai

O le tuufaatasiga o le keke ma lemoni e fesoasoani i le faaleleia o le aveeseina o le keke, ei ai le antibacterial, e le afaina, e fesoasoani e faateleina ai le leo atoa o le tino.

Meaʻai:

  • 5 alalaʻau masani o kelaiki;
  • 5 lemoni;
  • 1 lita o le vai mama.

Kuka:

  1. Lē tipi, tipi ese ponaivi, kilika e aunoa ma se paʻu.
  2. Grind oloa i totonu o se mea e gaosia.
  3. O le mea e maua ai le masini e faʻapipiʻi i le vai inu, faʻatali mo le toe faʻafefe ma vave ona tape le ogaumu.
  4. E faʻamamaina le supasifi, faʻafefiloi i se pusa mama.

Teu i totonu o le pusaaisa. O le tuufaatasiga e 2-3 taimi i le aso, 2 teaseti. O le vasega e tolu vaiaso. O lenei faamamaina e tatau ona faalua i le tausaga.

Ma le susu

O le kulimi ei ai lona malosi malosi e faʻaleagaina ma e aʻafia ai i le aveeseina o mea gaʻo faʻaleagaina mai le tino. I le tuufaatasiga, o nei oloa e fesoasoani i le aveeseina o toxins ma toxins, maua ai le tetee-inflammatory ma le antiseptic aafiaga, faaosofia ai le tali atu o le tino, maua ai se aoga aoga i le setete o le tino.

Meaʻai:

  • 3 totoa o le kalaka;
  • se ipu susu;
  • se sipuniti o le meli.

Kuka:

  1. E vele ma kuka i le meaʻai meaʻai.
  2. O le mea e tupu mai i luga ma le meli e faʻapipiʻiina i le susu susu, ae le kuka.
  3. O mea uma lava o loʻo faʻafefiloi ma faʻafefiloi.

O le kuka ua sili atu lona taua mo se tasi e mauaina. faʻaaoga le faʻamaufaʻailoga e tatau ona faia i le taeao i luga o se manava gaogao mo le 7 aso. O le vasega e mafai ona toe faaluaina pe a manaʻomia.

Fesoasoani. Aʻo faʻamamaina le ate, e tatau ona faʻaaogā le tele o le vai i aso taʻitasi (e oo atu i le 3 lita). Atonu e fufulu, faʻafefete, vaipuna, vai tafe poʻo faʻaleaga.
O le laʻau e aoga mo le togafitia o isi faʻamaʻi e pei o le maualuga o le maualuga, helminthiasis, tau, malulu, kanesa, togi le afu, prostatitis, toothache.

I le auala tonu, o le keleka o se meafaigaluega sili ona lelei mo le faamamaina o le ate ma le gallbladder. E tatau ona manatua e uiga i le faʻailogaina pe a faʻaaogaina lenei oloa ma e tatau ai, pe afai ei ai se masalosalo pe afaina le garlic pe leai foi, e feutagai ma tagata atamamai.