Laʻau i totonu

Mea aoga o le saxifrage: faʻaaoga i vailaʻau faʻaleaganuʻu ma faʻailoga

Saxifrage o se laufanua laʻau e sili ona fiafia i laufanua mauga e ola ai. E lima-fugalaau fugalaau, lanu paepae, piniki ma samasama, e masani lava ona aoina i lalo o le faamalu. E masani ona lauiloa mo ona faʻamalolo, o le laau e masani ona faʻaaogaina i le mamanu.

O le vailaʻau o le saxifrage

Le tuufaatasiga o le saxifrage e aofia ai le tele o elemene, pigments, vitamins, faʻapea foʻi ma mea faʻale-tino: saponin, coumarin, alkaloids, flavonoids, gaʻo ma mea faʻasaina, kulitecosidic ma triterpene, vaega taua. O le suavai suamalie e mauoa i suauu.

O mea faʻamalolo o le saxifrage

O vailaau faʻaleagaina o le saxifrage e mafua ona o ona vailaʻau faʻasolosolo ma vailaʻau eseese. O le vailaʻau o loʻo i ai ni mea faʻapitoa, faʻafefete, faʻafefe, ma siama, ma mea faʻamalosi.

E talitonuina o le togafiti faʻamaʻi i tamai atigi faʻateleina le lactation i fafine, o le kulimi e togafitia i loma, ma o le saxifrage decoction e aveesea ai le fiva.

E taua! Afai e te fuafua e toto le maa mai fatu, taofi i latou mo le lua masina i le malulu. O lenei faagasologa ua taua o le faamama.

Aoina mai ma le teuina o vailaʻau faʻasaina meaʻai mai le saxifrage (lau, aʻa, fatu)

I le avea ai o se mea faafomai, o vaega uma o le laau e faʻaaogaina: laʻau, pu, fatu ma aʻa. Le seleseleina o laulaau ma gaʻo na gaosia i le masina o Me. O le mea na aoina ua faʻamago i le paolo, ona nutililiiina lea.

O fualaau vevela e mafai ona malulu mo le taumalulu. O le suamalieina o fatu lanu enaena e seleseleina i le faaiuga o le taumafanafana. O aʻa o le laau ua eliina i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo o le autumn, fufulu, nutimomoia ma mamago i totonu o se potu malulu.

O sauniuniga mo togafitiga o le saxifrage o loʻo teuina i totonu o pusa tioata i nofoaga pogisa. I le aoina o meafaitino mataʻutia, e taua le aua neʻi fenumiai le maʻa maʻa ma fualaau oona e foliga tutusa. Mai le tasi laau o le saxifrage, e aoina mai ai meaola mata, e le sili atu i le 80% o lona aofaiga atoa, lea o le a mafai ai e le laau ona toe faʻaleleia.

E te iloa? O le fafagaina o se povi saxifrage, e mafai ona e faʻaleleia atili le fua o susu.

Le faʻaaogaina o le saxifrage i vailaʻau masani mo faʻamaʻi eseese

Umi talu ona faaaoga e tagata fualaau faasaina mai saxifrage mo a latou togafitiga. O mea e sili ona lauiloa o aʻa, fatu ma laulaau, root decoction, faapea foi ma le sua suamalie, na toso mai le saxifrage. Mafaufau i se faʻamaʻi e fesoasoani i le faʻamaloloina o se mea ola maloloina.

Maualuga maualuga

Fautuaina mo le togafitiga o le maualuga lua lima lima o le paʻu lau laau malogo e faʻamalosia vaiaso e lua i le 500 kalama vodka. Ave 30 ml pe a manaʻomia. O le suʻiina o laʻau faalua i le aso mo le lua vaiaso e aoga foi.

Ulumatua ma Pulu

Aveese le tootoo poo le susu o le a fesoasoani fufusi faʻapipiʻi, faʻafefiloi i le sipuni o le laau, poʻo le lafoaʻi muamua aʻo lei oʻo mai le sua. O lenei fua lauiloa mo le faʻaaogaina o le saxifrage e maua ai se vave vave.

Paʻu, tonsillitis ma le foma

O faʻamaʻi e pei o le tale, tonsillitis ma le foma ua togafitia inu leuti kulmelomki ma le meli. Mo le lauti 1 tsp. aʻa ma se ipu vai e aumaia i se vevela ma malulu. Ave le vai inu vevela e te manaʻomia faʻatolu i le aso.

E taua! O le saxifrage e mafai ona tupu i le fale i totonu o se fagu fugalaau, faatasi ai ma le fesuiaiga faaletausaga i se mea fou fou.

O maa ma oneone i totonu o fatugaʻo

E mafai ona e faʻamaʻo fatuga o maa ma oneone e faʻaaoga maʻa maʻa. Ua saunia mai se paluga o le 1 tbsp. l aʻa ma tioata vai, lea o loʻo kuka mo le kuata o le itula. O le afaina e tatau ona tu i le le itiiti ifo i le 3 itula aʻo leʻi faʻaaogaina. E fautuaina e ave le ipu lona tolu o lenei fusi 3-4 taimi i le aso.

Otitis

O le saxifrage e faʻamalieina ai le tiga o le otitis, mo lenei faʻamoemoe e faʻaaogaina se faʻafefiloi o le suamalie fou i le taliga po o se fasi fulufulu susu i le vai ma faʻaofiina i le suʻega suʻega.

Faʻamamaʻi tiga

Ua fautuaina le fomai faamalolo e ave le kulmelomki e fafa 4 taimi i le aso pe a uma le taumafataga e pei o se pulu. Faʻatauga o le 1 tbsp. l laʻau matutu e sasaa ai se ipu vai inu ma vevela se kuata o le itula ile vai vai.

Manua afaina

O le a fesoasoani le saberweed i le manava o le manava pe afai e mulimulitaia foi meaai talafeagai. Ina ia faia lenei mea, 30 g o laulaau e sasaa mai i se ipu vai vevela ma faʻaoga mo le itula. O lenei vaiinu malosi e ave ile afa itula ao lei faia taumafataga o le taeao ma le afiafi mo le afa ipu tioata. O le faʻaaoga masani o le suavai fou o le saxifrage o le a faʻavave ona toe faʻaleleia.

E te iloa? O le totoina mai aʻa o saxifra e mafai ona eseese le tofo o meaʻai a manu.

Contraindications i le faʻaaoga

Suesueina o le tele o mea faʻamalolo o le laau, ua manino ai le faʻaaogaina o le saxifrage mo le tino o le tagata. I le auala sao, e mafai ona e fofoina le tele o maʻi. O le faʻaleleia o sauniuniga o lenei mea totino e tatau ona faʻatinoina pe'ā maeʻa feutagaiga ma le fomaʻi, o latou mauaina tamaiti e leʻi atoa le lua tausaga ma fafine maʻitaga e faʻasaina.

Bradycardia ma le thrombosis o faʻailoga mo le faʻaaogaina o teuteuga ma mea faʻaleagaina o le saxifrage. Laʻau e mafai ona tupu afaina o le tino i nisi tagata.

Laʻau totoa i le tausiga o le saxifrage i lau togalaau poʻo i tulaga o se potu i totonu o se fagu fugalaau. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona i ai se fomai i lima o le a fesoasoani i taimi uma i maʻi ma o le ae fiafia ia fugalaau matagofie.