Laʻau i totonu

E faʻapefea ona faʻapipiʻi le begonia seia oʻo i le tautotogo?

O se tamaoaiga maulelei ma matagofie tele, o ituaiga eseese ma le tele o begonias o mea sili ona lelei o lenei fugalaau. E faʻafefea ona faʻapolopolo lenei fugalaau manaia i le taumalulu, o le a talanoaina i le mea ua fuafuaina.

Tulafono faavae mo le tausiga o le begonia pipisi i le taumalulu

Ina ia mafai e le laau ona maua mai le tele o pulupulu ma fugalaau tetele i le tautotogo, e tatau ona usitai i tulafono faavae mo le tausia o le taumalulu o fatu:

  1. I le taumalulu, e le tuʻuina atu fatu i totonu o le eleele.
  2. O la latou eliina e faia i le maeʻa ai o le kiona muamua - ia Oketopa-Novema.
  3. Pe a teuina, e faʻavasegaina ni nodules i le tele ma le matua.
  4. Mo le teuina o fatu latou te faʻaaoga pusa laupapa, atigipusa pepa, pusa palasitika ma fagu fugalaau.
  5. E tatau ona teuina ia tubers i totonu o le potu malogo, malulu ma vavalalata (i totonu o le pito i lalo, luga o le loggia mafanafana, i lalo o le taele, ma isi mea) i totonu o se paluga eleele faapitoa - peat, sand, vermiculite, sawdust.
  6. Taofi le tipu o laau e manaʻomia le faamaeʻaina o le taumalulu.

E te iloa? O Begonia o se laau gaosi. E fiafia lona fatu e pei o le manogi. O tagata o loʻo nonofo i teritori lata ane i le Himalaya latou te faʻaaogaina i le kuka e pei o le faʻavala.

Saunia mo le taumalulu

O le sauniaina o fugalaau e ola i fafo mo le teuina o le taumalulu e amata mai i le taimi.

E aofia ai mea nei:

  1. O pepe fou na aliali mai ia Oketopa ua aveesea - e tatau ona puipuia le fugalaau o le malosi.
  2. Pe a ma le masina e tasi ao lei tataina se fugalaau, e taofi lana fafaga.
  3. Afai ua ola le begonia i totonu o le tane, ona taofi lea o lona faasusu, ma o le gafatia ma le laau ua ulu atu i totonu o se potu malulu ma malulu. O le togavao o loʻo ola i totonu o le fugalaau faʻatasi ma le eleele eleele eliina ma tuʻuina atu i totonu o le potu. A maeʻa le 14 aso, o le a ave e le fatu fatu mai mea uma latou te manaʻomia, ma maua ai le malosi mo le taumalulu.
  4. E tipiina le tipi i le maualuga o le 1-2 cm mai nodules, ona fufulu lea o le eleele ma faʻagogo mo le 1-2 vaiaso.
  5. E sili atu le soifua mālōlōina, faʻapitoa faʻataʻitaʻiga e ave mo le teuina, e leai ni faʻailoga o le lapisiina, siaki poʻo le pala.

E taua! O se faailo i le mea moni o le begonia e tatau ona aumai i totonu o le potu, o matagi muamua ia. O le molimau a le laau mo le taumalulu e molimauina i ona lala mago ma laulaau samasama.

E faʻapefea ona faʻapolopolo le begonia faʻaseʻe i le taumalulu i le fale

E lua metotia o le teuina o le begonia faʻamalosi i le fale i le taumalulu e tele lava ina faʻaaogaina: i le pito i lalo (pulou) ma totonu o le pusaaisa. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga.

Faʻavae poʻo le pulou

O le auala sili lea ona taatele, o loʻo taua i lalo:

  1. Laʻau faʻapipiʻi tuʻuina i totonu o se fafie (atigipusa po o pusa).
  2. Malosiaga i le pito i luga o sawdust ma auina atu i le teuina.
  3. O le vevela pito i totonu o le fale e + 5 ... + 15 ° С.

O le pusaaisa

O lenei metotia e faʻaaogaina i mataupu pe a itiiti mea e teu ai.

E 2 auala e teuina ai tubers i se masini faʻaleleia:

  1. Ua sasaa atu i totonu o se pusa paʻu ma ua faia ni pu. Ona tuu ai lea o nodules.
  2. O afifi taitasi e afifi i pepa.

E lua i le muamua ma i le mataupu lona lua, o loʻo teuina le mea e teuina i totonu o se pusaaisa, i totonu o se potu e fuafua mo fualaau aina ma fualaʻau.

E te iloa? Ona o le maligi o gutu na i Rusia i le taimi o le taua ma Napoleone, na maua ai e le au Farani le tele o le malulu. O le emeperoa, o le na uuina se pusa ua pipiʻi, ma le mafiafia ona taliga ma amata ai ona lagona le le lelei. Ina ua mavae lena, na amata ona latou faaigoa o Begonia "le taliga o Napoleon" ona o le tutusa o le pito i lalo o le laupepa o le laau faatasi ai ma le taliga susu.

E faʻapefea ona taofiofi se begonia faʻaseʻe i totonu o se taumalulu i totonu o se fale mautotogi

O le gaoioiga algorithm e faapenei:

  1. O le fugalaau e totoe i totonu o le ulo.
  2. A maeʻa faʻamago, latou faʻaitiitia le faʻamafaʻiina i le tele e mafai ai.
  3. I le puupuu e pei ona mafai ona teuteu.
  4. Malosiaga i fugalaau e alu i se nofoaga malulu.

Faʻapitoa ile tausiga i se taimi umi

O le taimi o totoe i se laau e sau i aso mulimuli o Oketopa ma le amataga o Novema. A o faagasolo lenei vaitau, o le tausiga o se laau e faʻalagolago i le auala o teuina.

Afai e teuina i totonu o se fale i lalo (pulou) i totonu o se fafie e tatau ona:

  • tausisia le lelei o le vevela;
  • siaki ma siaki le nodules i nisi taimi, ma a maua ai le pala, pe faʻafefete, ia aveese le fatu na aʻafia.

Pe a teuina se fugalaau fale i totonu o se ipu, e tatau ona faʻauuina le laau e le silia i le tasi i le masina. O se faailoga o le manaʻomia mo le faʻamaina - o le palapala ua matutu ma vavae ese mai puipui o le tane.

E taua! Afai o le fugalaau i totonu o le taumalulu na le faaalia ai ni faailoilo o le feilafi ma alu lauusiusi i le taumalulu, ona tuua ai lea e faʻaaluina le taumalulu i le nofoaga e tasi, ae i le tautotogo e tatau talafeagai ia totoina i se mea fou.

Tuutuuga o le toe faʻaleleia o fatu

I aso mulimuli o Mati po o le amataga o Aperila, ua oo mai le taimi e toto ai le laau, ao faagasolo lenei taimi o le a amata ona tupu le amata i le begonias.

O lenei taimi e sili ona fetaui mo le faʻaleleia e ala i le tipi ma le totoina:

  1. 60 aso ao lei totoina, ua aveese mai fatu mai le taumalulu ma lafo atu i se pusa eseese mo le totoina (totoina nodules i lalo agai i lalo).
  2. Mo le manuia o germination, e tatau ona maua ai le vevela i le potu o le itiiti ifo i le 18 ° C.
  3. E tatau ona faia i aso taʻitasi. Afai e faʻamalieina nei tulaga, a maeʻa le 2-3 vaiaso e tatau ona e faʻatali mo taamilo muamua.
  4. I le amataga o Iuni, e mafai ona tuu laau i luga o moega, i nofoaga e leai ni ave saʻo o le la ma le matagi.

Fautuaga aoga

I le faʻatinoga o le teuina o le taumalulu o le begonia tuberous, e aoga tele le amanaʻiaina o nisi o fautuaga taua.

Ua fautuaina e fugalaau faila:

  1. Aua e te aveesea laulaʻau lanu meamata mai le laau. E faasolo ina vaivai, o le a latou tuʻuina atu le meaʻai i meaʻai e manaʻomia muamua aʻo leʻi faʻauʻuina.
  2. I totonu o se potu e faʻamaʻe ai le begonias, e mafai ona faʻamago le ea ona o le faʻaaogaina o masini faʻavevela. I lenei tulaga, e faʻaaoga ai se fagu moli, faʻaalu sina taimi i totonu o le laau.
  3. O le foliga mai o tamai togo i totonu o fatu i le taumalulu o se faailo o le maualuga o le vevela e teu ai. E manaʻomia le vavae ese o le toto, ma le gafatia ma fatu e alu i se potu e maualalo ifo le laulau poʻo le pusaaisa.
  4. Afai o le taimi e teuina ai fatu i totonu o se pusa pusa vaovao e tupu mai i luga, ona talanoa lea e uiga ile maualuga maualuga. O le a tatau ona faʻavasega, faʻamago ma afifiina i le pepa māgo.

Faitau atili e uiga i le gaosiga o le begonia tuberous.

O le begonias tubrous e matua faigata tele i tuutuuga o le taumalulu, ae o le taumafaiga na faʻaalu e mautinoa lava e tauia i le vevela o le taumafanafana.