Faatoaga faatoaga

Ole lapisi gaʻo mai manu mai Switzerland - Appenzeller

Appenzeller o le faʻailoga vaivai o moa moa a le aiga mai le Switzerland.

O nei manulele na fafagaina e faifaatoaga i le lotoifale e fatuina se ituaiga lelei, e tosina mai ai tagata e le gata i se auivi e pei o V ma le pulupulu, ae faapea foi ma aano o manu ma fua o fua.

O le mea e leaga ai, o le Europa o tagata lautele o Appenzellers e faʻaitiitia i tausaga taʻitasi.

Na taloina e le au Faifaatoaga faifaatoaga a le Au Faufautua. Ona o le vaeluaina o le vaega, o lenei ituaiga o moa ua manatu e seasea lava mo se taimi umi, ae o lea ua amata nei ona totoina e faatoaga a Rusia.

I le taimi muamua, na mananao le au faifaatoʻaga e fatuina se ituaiga uiga ese o manulele, e taitaia ai se olaga ola malosi. Sa latou saili foi e fatuina moa a le aiga e mafai ona amata fuamoa. O se taunuuga, na mafai e tagata tomai faapitoa o Suetena ona fatufatu se fatuga muamua i fua masani o fuamoa.

Faʻamatalaga o le faʻamatalaga Appenzeller

Uppenzellera fatuina le lagona o manulele gaogao lelei o le malamalama. O tagata taʻitoʻatasi o lenei ituaiga o loʻo i ai le tele o le tino.

O se tasi o mea e sili ona ofoofogia o se tamai tulu i luga o le ponaivi ovi, o le pito i luga o le V ma le tino paʻu ma le paʻu i tua ma se siʻusiʻu foliga. I le taimi lava e tasi, o le pito i luga o le tino e fai ai se laina lamolemole, lea e faasolosolo malie ona pasi i le ua ma le siʻu o Uppenzellers.

O solo o lenei ituaiga o loʻo i ai se ulu laʻitiiti. E i ai se faʻaaliga maualuga o le ulupoo, i le mea e tuleia ai le tuft ma tuʻi i luma.

E le faʻamalosi i tua atu o le ulu ma ei ai pea se iuga pito i luga. Ole malosi o le Appenzeller e malosi tele, valiina i lanu lanu. O faʻamatalaga faʻapitoa ua faʻamalamalama lelei.

O le uʻamea o le V, foliga mai e ni nai nifo laiti se lua. O le tulaga o le faʻasologa o loʻo taʻu mai ai e le tatau ona feoai solo, ma e le tatau ona i ai ni tuputupu aʻe.

Mataʻu mata, malosi malosi. E le o afifiina le uila. O lobes taliga e umi lava lona umi, o foliga o le oval. E valiina i le paʻepaʻe ma le lanumoana. Faauluulu i ni mea laiti, lapotopoto ma matua faʻapitoa.

O le ua o le averesi Uppenzeller e matua malosi lona manava. I luga o lenei mea e tupu ai se manua matagofie. O le tino o le fatu, o le faʻalauteleina, faʻalauteleina ma e laʻititi ona paʻu i tua. O lona pito i lalo o le pito i lalo o le siʻu lush.

O le pito i tua o le Appenzellers o le averesi, pau. I luga ifo o le pito i lalo e ola umi ma matagofie le laulau. Ua tumu le pusa ma fetaui. Faʻateleina le siʻosiʻomaga. Faʻalumaina atoatoa.

O le uiga tele o moa Hercules, o le mea moni, e le aʻafia ai i le tulaga o le teʻi, ae e ofo tele.

O se isi mea - zaanenskaya ituaiga o 'oti. E mafai ona e faitau e uiga ia i latou i se isi vaega o la matou 'upega tafaʻilagi.

O apaau o le fatu e umi, ae e fetaui lelei i le tino. O vae pito i lalo ua lelei ona vaʻaia ona o le fusi latalata. O le umi o le umi, e faia i ponaivi manifinifi. E le o iai le taulaʻi i luga oi latou.

O moa a le Appenzeller e tutusa lava faailoga e tasi e pei o le taʻavale, ae o loʻo i ai se tino loloto, ua lelei le atinaʻe o le manava, ma ua toetoe lava a vaʻaia le tua. O le laina laina lalaga e sulu malie i totonu o le ua ma le siʻusiʻu laina ma se suiga faasolosolo.

Uppenzeller e mafai ona uliuli, siliva-uliuli poʻo auro-uliuli. O tagata lanu uliuli e foliga mai o se lanu uliuli atoa ma sina lanu lanumoana.

O poumoa siliva-uliuli e eseese le lanu paepae o le tino pito i luga. O apaau, mamao ma le siʻusiʻu e valiina i le paʻu paʻepaʻe ma papaʻe paʻepaʻe ma se mamanu manino. O le vaega pito i lalo o le manava ma le tua o le tino e lanu enaena.

O le lanu uliuli uliuli e talitutusa ma le siliva-uliuli, ae nai lo le lanu paʻepaʻe, o lanu manu e lanu auro.

Faʻapitoa

A o tagata Aboriginal Swiss, o le Appenzeller hens e sili ona matagofie. O le mafuaʻaga lea na masani ona fafagaina ai nei manulele i le tele o faatoaga tumaʻoti o Suitiselani.

E le gata i lea, o tameni a Appenzeller e faʻaleleia lelei ia moa, o lea e le manaʻomia ai e matua tausi ona popole i le faʻatauina o se masini.

O le au faifaatoaga o loʻo manaʻo e fausiaina lenei ituaiga e tatau ona iloa lena mea o loʻo ia te ia se uiga lelei. Ona o lea mea, e manaʻomia ai ona tuʻuina atu manulele i le vasa vaʻavaʻai mo le savaliga, lea o le a latou suʻe ai iniseti, fatu ma meaʻai lanumeamata.

O le mea lautele, o laumei o le ituaiga o le Appenzeller e ola lelei ma isi moa. Latou te le avea ma mafuaʻaga o feeseeseaiga i le fanua, o lea e mafai ai ona tuʻuina i totonu o se fale moa masani.

E taua foi i moa o lenei ituaiga o soifua maloloina le malolosi o le soifua maloloina. E mafai ona latou nonofo i mauga maualuga, i tulaga o le taumalulu matuia ma vevela vevela. O le mafuaaga lena ua talafeagai lelei ai mo le fausiaina i le gagana Rusia.

Ae paga lea, o lenei ituaiga e faigata ona faʻatau i Rusia. E naʻo nisi o faatoaga moa ma vaʻavaʻa motuhake o loʻo galulue i lona fausiaina. O le tele o taimi, o lenei ituaiga o moa a le aiga o loʻo maua i fanua faʻapitoa.

Initaneti ma faʻatoʻaga

Tausia Appenzellerov e manaʻomia ile fale gaoa, ma e iai se laufanua e savali ai.

Aʻo e savali i nei manulele e mafai ona tuʻuina atu i le teritori o le togalaau, ae peitaʻi e te manaʻo e faʻamautinoa latou te le sola ese. E toatele Uppenzeller maua se natura suʻesuʻeina ia latou taumafai e laa i fafo atu o le fanua.

Fafagaina o lenei ituaiga o moa e le ese mai le fafagaina o isi ituaiga, ae e tatau ona iloa e faifaatoaga e manaomia e le Au Atamai Aʻoga ni meaai faapitoa vitaminini. O le a latou faʻaleleia atili le soifua maloloina o moa, ma faʻamalosia atili ai faʻamaʻi eseese.

Uiga

O le mamafa o le mamafa o Appenzeller roosters e mafai ona ese mai le 1.5 i le 1.8 kg. O faʻamau o lenei ituaiga e le masani ai e mafai ona maua ai se masini e oʻo atu i le 1.5 kilokalama.

E mafai ona latou tuʻuina atu i le 180 fuamoa i le tausaga muamua o le gaosia, ae o le fua o le fuamoa o le fatu e pa'ū i le 150 fuamoa. I le averesi, o fuamoa taitasi i se atigi gutu e iai le tele o le 55 g. Mo le faʻaleleia, e sili atu le filifilia o le vaega pito sili ona tele.

O fea e mafai ona ou faʻatau i Rusia?

I luga o le teritori o Rusia o loo galue le faatoaga i le fausiaina o lenei ituaiga "Nuʻu manu"O iinei e mafai ai ona e faatauina tagata matutua, fuamoa tetele mo le susunuina ma le diurnal talavou o le rare rare Appenzler.

O le faatoaga o loʻo i le eria o Yaroslavl, i se nofoaga lelei, e faʻaleleia le faʻaleleia o mea faʻalauiloa, e na o le 140 kilomita mai Moscow. E mafai ona e suʻeina le tau o oloa mai pule o faatoaga e ala i le valaau +7 (916) 795-66-55.

Analogs

O Faina Farani La Flush e tutusa lava le foliga vaaia. Nai lo le selu masani masani, latou te ola aʻei se tamai eletise V.

E le gata i foliga masani o manulele lelei lelei le gaosia o fuamoa ma meaʻai maualuga. Ae paga lea, o lenei ituaiga e seasea maua i Rusia.

O isi ituaiga o moa ma se selu e le masani ai, o le Italian Polverara. O lenei mea o se fua tele ma le masani ai o moa a le aiga, ae e seasea lava, o lona mauaina e mafai ona avea ma se faafitauli mo se tagata faifaatoʻaga. O le tele lava o taimi, o Polverara e maua i se vaega tumaoti o tagata e fiafia i ai.

Faaiuga

Mo le tolu selau tausaga, o Suiselani Suiga o Hens ua avea ma moa sili ona lauiloa i lenei atunuu. Na latou tosina atu le aufaifaatoaga ma le maualuga o le gaosiga o oloa ma le lelei o le aano o manu i lena taimi, ae o lenei ua amata ona amata mai ituaiga fou i Europa.

O le numera o Appenzellers o loʻo faʻaitiitia pea, o lea o loʻo galulue ai faʻatoaga faʻapitoa i le fausiaina oi latou.