Tomato ituaiga

O le tele o ituaiga o tamato mo le avanoa tatala "Honey"

E le mafai ona mafaufau i se fale mafanafana e aunoa ma se laina mama o tamato. Ma o ē e ona, e fai ma tulafono, ia totoina ni ituaiga eseese: ituaiga lanu eseese, foliga, gaosiga, ma isi mea faapena. Tomato "Honey".

Faamatalaga o tamato

O le Tomato varieties "Honey" e fafagaina mo le totoina i le malae vaalele ma totonu o le fale koli. O le vaeluaga o vaitau. E le faʻamaoni ma faʻaleleia tele. I totonu o greenhouses, e mafai ona ola lenei ituaiga i soo se tau. I luga o le laufanua tatala - i le itu i saute, i se vavao ma e oʻo lava i se tau vevela. "Honey" e le fefe i le malulu.

Vaʻai ia ituaiga o tamato e pei o le: "Fua o le faatoaga," "Labrador", "Caspar", "Niagara", "Red Red", "Cardinal", "Golden Heart", "Aelita Sanka", "White filling" Persimmon, Jagged Bear, Guard Guard, Gina, Yamal, Sugar Bison, Korneevsky, Pink Flamingo, Pink Bush, Pink Unicum ma le Abakansky Pink.

Busu

O taʻavale o lenei ituaiga e maualuga, e oo atu i le 1-1.2 m, o le mea lea latou te manaʻomia ai le faʻapipiʻiina ma le faʻatulagaga. E mafai ona e faʻaaoga mea faigaluega. Manaomia le fusi.

O laulaau e telē tele, lanu meamata lanumeamata. O le laau e mafai ona ola i ni laina se lua, pe afai i lalo ifo o le taimi muamua e tuua ai se itu tafatafa.

Ava malosi, faatasi ai ma aʻafiaga, e manaʻomia le lapataiga i le tausiga.

E te iloa? O le tomato na mafaufauina oona seia oʻo i le 1820, na 'ai ai e le aliʻi o Robert Gibbon Johnson se pakete tamato i luma o le fale faamasino i Salem, New Jersey.

Fua

Fua o le Meli Misa e eseese tele, lanu mumu-lanu piniki po o le piniki, e pei lava ona vali. I le faataamilosaga, ua pupuu. E tele meaʻai ma suamalie. O fatu i totonu o le fua e itiiti.

O le ituaiga e taua o le "Meli", e pei ona maua e le tino se suamalie, manaia tele. O le mamafa o le fua e mafai ona oʻo i le 500 g, ma i le averesi - e tusa ma le 300-350 g.

Le maualuga o tamato e maualuga. O le pulu e mafiafia, o lona uiga o le fua e faigofie ona faʻafefe ai femalagaiga. O nei tamato na matua lelei lava le afaina. I tulaga o le gaosiga, "Honey" e talafeagai mo le saunia o sua, ketchups, pasta tomato, adzhika, lecho, sau sau, ma isi.

E te iloa? Le faʻaaogaina o le suka mama - puipuia o le kanesa.

Ae peitai mo le atoaga o le suamalie o fua o lenei ituaiga e le talafeagai ona o le lapopoa tele. E mafai ona faʻafeiloaʻi i paʻu.

Eseese uiga

O se faamatalaga puupuu o le tumato "Meli" ma uiga masani e tatau ona tuuina mai i luga o le afifiina o fatu. Sei o tatou nonofo i uiga autu.

E pei ona taʻua i luga, e talafeagai le vailaʻau mo le tuputupu aʻe i totonu o le fale lauʻeleʻele ma totonu o le togalaau: i le itu i saute ma le ogatotonu o loʻo i totonu o le togalaau, ma i tulaga sili ona ogaoga - i totonu o le greenhouse.

O lenei tamato o se mea faʻapitoa. E tatau ona totoina i le itu i saute i lalo o le paolo e aloese ai mai le susulu o laulaʻau ma fua. Ae i le vaeluagalemu o le "Meli" e mafai ona e saogalemu i le la o le la - e masani ona faʻafefe tomato i le la.

E te iloa? O le suamalie o le fua e faalagolago tonu lava i le tele o le susulu o le la. Lisi malamalama - fua suamalie.

O le ituaiga e puipuia mai le vevela o le vevela, o lona uiga, ia sulu i luga o le eleele, o lea e saogalemu ai le totō o togalaau i le amataga o Me, pe a vevela le eleele ile 15 ° C.

O le fua o le tomato "Honey" e maualuga i lalo o tulaga uma. Afai e le fetaui lelei ia tulaga, ona ono faʻaitiitia lea o fua i le tele. Ae e mafai lava ona e maua se seleselega lelei. E oʻo i le 3.5-4 kilokalama o tamato e seleseleina mai vao i le vaitau.

Malosiaga ma vaivaiga

E pei lava o fualaau aina, tomati "Honey" ei ai le tele o tulaga lelei ma le le lelei.

Faatasi ai ma uiga sili ona lelei o:

  • agavaʻa (faʻalauteleina i totonu o le kiona ma luga o le togalaau);
  • faigata i tulaga leaga o le tau;
  • tausisia le tele o eseesega o le vevela;
  • lelei le tausia lelei;
  • faigofie ona feʻaveaʻi;
  • malolo lelei;
  • maualuga fua;
  • faʻasaʻo i faʻamaʻi;
  • tausiga le lelei;
  • sili ona lelei;
  • talafeagai mo le gaosia ma le seleseleina mo le taumalulu, ma isi.

Faatasi ai ma vaivaiga e tele:

  • laʻau tuai;
  • e le fetaui mo le gaosiga atoa;
  • o nisi e manatu o se mea le lelei e manaomia ai e le laau se pusa; ae peitai, mo isi e le o se faafitauli.

Vaega o le tuputupu ae

Faatasi ai ma mea taua o le tuputupu ae o le Meli, e tele lava:

  • O le totoina o fatu mo laau e manaʻomia ia Mati. Pe a tolu 2-3 leaflets - faʻafefe.
  • Faʻaliliuina i le eleele lafoaia, pe a lelei le mafanafana o le eleele, e tatau ona 3-4 laau ile 1 sikuea. m
  • O le faʻasaga e manaomia ai le agavaʻa ae masani.

O vailaau aupito sili mo tamato o le: zucini, kukama, kāloti, kapisi, pi ma le pasili.

Talu ai o le vao e manaʻomia se laʻau ma se faʻavae, e manaʻomia ona e mataʻituina lelei e le paʻu le laau, pe sili atu ona leaga, e le motusia. O le mea lea, o le vaega o le tumutumu i luga ae o le malologa o le a mate, ma o le popole lenei mo le laau.

E taua! Pe a nonoa, e tatau ona e faʻaaogā mea gaosia faʻapipiʻi e aloese ai mai le fesuiaʻi o le aʻa.

I le tausiga lelei, o fua e ola tele, o lea e tatau ai foi ona fusifusia lala o fualaau aina ina ia aua nei gagau i lalo o latou mamafa. Nai lo o leoleo, e mafai ona e faʻaaogaina mea faʻaleleia.

E pei ona taua i luga, o lenei laau e mama-e manaʻomia. A e totoina oe e te manaʻomia le filifilia o le la, laititi paʻu.

I le faagasologa o le tuputupu ae e tatau ona fafagaina laau. I le vaitau o le alualu i luma olaola - fugalaʻau-phosphorus fertilizers, ona - faigata.

E taua! A fafagaina, ia mautinoa ia mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina o le faʻala.

Faʻamaʻi ma faʻafefe o manu

Tomato "Honey" e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae peitai, soo se suiga i le lanu, foliga o laulaau ma fualaau aina e tatau ona mataʻituina.

Faatasi ai ma faamaʻi e ono i totonu o le "Meli" - na oi latou e fesootaʻi ma tausiga le talafeagai. Aʻo matauina le auala e faʻafeinu ai, faʻamaʻiina, moli, ma i totonu o le kiona - faʻalelei, faafitauli i le tutupu aʻe o nei tamato e le tulai mai.

Faatasi ai ma meaola faalavelala o le ituaiga e aofia ai aphid, thrips, lafumanu ma le au faifaimalie. Afai e matauina meaola faalafua - faaaoga ni auala faapitoa e tau ai. E mafai ona e faʻatau fualaau faʻatau i faleoloa faapitoa.

Afai e te fiafia i le suamalie suamalie o tomato fou, ma mo le taumalulu o loo e selesele sua, lemu, sau sau, ketchups, ma isi, ona tatau ai lea ona tupu le tomato o Meli i lau saite.