Maota, fale mautotogi

O le a le mea e fai pe afai e maʻi le gloxinia? O faʻamaʻi ma ata ma metotia o togafitiga

Fugalaau - pei o tagata: tuputupu aʻe, atiina ae ma e le puipuia mai faʻamaʻi. E foliga mai e mafai ona lamatia i lalo o le puipuia o puipui o le nuʻu poʻo puipui i totonu o le malulu o le fale e puipuia mai matagi uma?

Ae ui i lea, e leai se tino olaola e inisiua i faʻamaʻi ma osofaʻiga o iniseti leaga.

Ma o tagata taʻutaʻua uma e alolofa i lona tulimanu tulimanu e tatau ona latou iloa tulafono mo le saunia muamua o fesoasoani i ana meaola mananaia.

I lalo ifo o le a tatou auiliiliina ata i luga o ata, o le a le afaina o le gloxinia e mafai ona mafatia ai, ma faaali ai foi ata o vailaau vailaau ma siama ma faaali atu ia te oe le auala e togafitia ai le laau, faapea foi ma tau atu e uiga i le puleaina o meaola.

Fungal infections

Paʻu mumu

O le faʻamaʻi pipisi o le faʻafitauli sili ona matautia mo le gloxinia. I luga o ona laulaau mai le pito i fafo ma faʻapupula mai ai ni mea lanu enaena.

I le maeʻa ai o le paʻu, o le vaega i fafo ma petioles ua ufitia i le lanu uliuli ma le lavea. O aʻa o le Gloxinia e amata ona pala, e mou ese ma ufitia i le tagi.

Mafuaaga na mafua ai ona afaina ai faamaʻi:

  • eleele faaleagaina;
  • vai paʻu pe a uma ona fafaga;
  • leai ni aʻa;
  • se oso malosi i le vevela i le vaitau o le tuputupu ae.

O lenei faʻamaʻi e mafai ona faʻamalolo i le amataga lava. Used Bordeaux liquid, copper sulfate poo sauniuniga ma le kopa. Afai e leai se iuga, o le mea e leaga ai, e tatau ona faʻaumatia.

Mealy dew

O lenei faʻalavelave e mafua mai i se mea malie ma se igoa faʻapitoa Sphaerotheca pannosa. O le laau e ufiufi i paʻu paʻepaʻe. I le taimi muamua e faigofie ona mama.

Afai e maʻi le falemaʻi i le paʻu palapala, i le aluga o le taimi e suia ai le lanu, e lanu enaena ma avea ma mea mamafa. O le anufe e aʻafia uma ai le laau atoa - mai laʻau pito i lalo i fugalaau e faʻafefe tasi.

O le mafuaaga sili ona taatele o lenei kiona o le maualuga o le ea (80% ma luga) i le vevela maualalo. O vaega ua aʻafia e togafitia i vaifofo vaivai o le palamati (2 kalama i le 10 lita o le vai) poʻo le maualalo o le mamafa o le oxide. Afai e lapoa le 'upega taʻavale - fufulu ma le faʻafefiloi o fasimoli ma paluga palapala (50 kalama o ia mea uma i luga o le pakete vai), ona faʻatasi ai lea ma Dektra, Topaz, Spor. O le va o togafitiga e tatau ona le itiiti ifo ma le 7 aso..

I tulaga ogaoga, e mafai ona faʻaaoga vailaau: terramycin, streptomycin, penisillin. E fafagaina i totonu o le vai mafanafana ile 50/50 ma le sipuni fulufulu mamoe e fufulu lelei le gloxinia i le tele o taimi.

Downy mildew

I lenei faʻamaʻi, e le ufiufi le laau i le paʻepaʻe, ae o le lanu uliuli, ma o laʻau ua aʻafia e le faʻagogo, ae ufitia i lanu samasama, liliu le lanu ma pauu. O le laau e le oti vave pei o le paʻu palapala. Afai e misia e le e ona le taimi ma e pauu le laau i le vevela o le vevela (mo se faataitaiga, pe a suia aso vevela i po malulu), o le gloxinia e faasolosolo malie ae mautinoa ma faʻavaivaia. O le sili atu o le eleʻele o le palapala, o le maualuga o le vevela, o le sili atu ona malosi o le faagasologa o le a.

Faatasi ai ma se toilalo malosi, o le taumafai e fofo le laau e leai se aoga. Ae i vaega muamua, o se vaifofo o palu eleu poo 1% copper sulphate lelei fesoasoani. Laʻau mūmū poʻo le gau e faʻaaoga mo le fufuluina.

O vailaʻau faʻasolosolo e talafeagai ma oxy ma Kuproksat. Faʻaauau ona faʻaauau 5-6 taimi i aso uma 7.

Anthracnose

Pe, a le o lea, o le paʻu e iloa e foliga mai o lanu enaena lanu enaena - muamua i luga o laulaau, ona sosoo ai lea ma luga o laʻau ma fugalaau.

O le maʻi e mafua ai le le lava o le potassium i le palapala ma le tele o le susu. I le gloxinia, ua aveeseina vaega na aafia, o le aʻa ma laulaau e sosolo i se fungicide 3 taimi i le 2 vaiaso.

Ia mautinoa ia amio lelei i se mea e teu ai falaoamata e leai ni falaoa.

Ascohitosis

Paʻu mumu ma lanu enaena - o se faailoga o le askokhitozamafua mai i le maualuga o le susu i le potu. O laʻau mamago ua susunuina, ma ua totoina le laau i le lanumoana lanumoana.

Septoria

O le maualuga o le vevela ma le leai o se malamalama e mafua ai lenei maʻi. O lanu lanu-lanu e foliga mai i luga o laulaau, o laʻau ma le vevela.

Ina ia aloese mai lenei pipisi, e sili atu le aua le ave Gloxinia i le ea i le susu o le tau. E tatau ona lava le malosi o le eletise i le eleele.

Faatasi ai ma se liona taua, o le laau e sili ona lelei le faʻamalo e puipuia ai faʻamaʻi pipisi o ona tuaoi. Afai na faatoa amata ona tupu le maʻi, e tatau ona e aveese uma vaega ua pisia ma togafitia i latou i le kopa po o le fomaʻi. Tagavai lanumoana ua faaaogaina, Oksihom, Apikaila-Peak, Previkur, Ordan, Gold.

Phyllosticosis

Afai e te mauaina faailoga muamua o le phyllossticosis - e oʻo lava i le taamilosaga lanu ma le lanu enaena ma laʻau - o le gloxinia e tatau ona maeʻa maeʻa ona faʻalalauina lea i le sulʻamea sima poʻo le copper oxychloride.

Fusarium

O le mafuaʻaga mafuaʻaga o se faʻapipiʻi pipisi. O lanu e ufiufi i vavave ma pupuʻu pogisa, ma o laulaau e felafoaʻi ma mamae. Ua fufulu aʻa ma le pulumu i se vaivaiga vaivai o le potassium, ma o le gloxinia ua totoina i totonu o se eleele fou. O togafitiga faʻatasi ma se fungicide e faʻatagaina.!

Gau pala

Afai o le gloxinia ua faʻavaivai ma le faʻaaogaina, o ona aʻa e pala, ma o laulaau ua puʻeina e se lauulu lanu enaena - ua aliali mai le pala. O le mea atoa, pei o le mataupu muamua, i le palapala. O loʻo faʻamalie pe tele foi le mafiafia. E mafai ona fesoasoani le togafitiga e taulimaina ai le faʻamaʻi o Fundazol poʻo Rovral.

E taua le aua nei misia le taimi - o le togafitiga e aoga i na o le taimi muamua lava.

E mafai ona e aoao atili e uiga i maʻi gasegase gloxinia ma a latou togafitiga iinei, ma nisi auiliiliga e uiga i le mafuaaga e mafai ai ona maua iinei le paʻuuli, pala, magogogo ...

Isi maʻi

Virose

O vailaʻau o nei faʻamaʻi vailaʻau e tele lava ina maua ai faʻamaʻi iniseti. O le laau e faʻaititia le tetee atu i faʻamaʻi ma faʻaitiitia ai le germination o fatu. O lenei faʻafitauli e mafai ona faʻaalia i ni auala eseese: togi chlorotic i luga o laulaau, taʻaʻi eseese uumi i luga o pu ma fugalaau, aʻa o aʻa. Ae paga lea, viral faʻamaʻi e le mafai ona togafitia i le taimi nei. E tatau ona faʻaumatia le laau.

O vailaau e le televave i fafo atu o mama, ae taofi pea a latou mamanu mo se taimi umi. E sili atu nai lo faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi faʻaleagaina e ala ile leaga.

O le laau ua aafia e mafai ona ola umi, ma o se vaega lenei o le maʻi.

Bacteriosis

O le pathogen e faʻasalalauina e ala i mea leaga, o nisi taimi e le o vaaia e le mata. E mafai ona pauu i totonu o le tulimanu lanumeamata o lē e ona faatasi ai ma le eleele le lelei, o se fagu e le puipuia, poʻo se isi faʻamaumauga.

I totonu o le bacteriosis, o lanu mumu ua aliali mai i luga o lau o le gloxinia, o tuputupu aʻe i luga o le aʻa ma aʻa. E le mafai ona togafitia siama.

O tulafono faavae o le puipuiga:

  1. faʻaumatiaina o meafaifaʻatusi, palapala ma totoga totō;
  2. togafitiga o manuʻa fou i le laau pe a gaosia le malala;
  3. faʻaogaina o faʻamalositino: Appin ma Zircon.

Iniseti pests

  • Spider mite. Faʻamau i tua o laʻau, faʻapipiʻi malie le uepi ma se laau i itu uma. O punctures punctures o loʻo aliali i luga o laupepa - o le mea faʻamalosi e le o le mea e totoe mai le faʻauʻu. I le taimi lava e tasi, e mamae ai le laau: pe a faʻafefiloi, o togitogi e fai ai ni vaega matutu tetele, o le foliga vaaia o le ituaiga o meaola ua leiloloa, ua paʻu'ū le lau lau, ua fesuiaʻi ma le le masani.

    E sau i ni laau fou po o se matagi mai le matala. E mafai ona e faʻaogaina le faʻaogaina o auala e faʻaalia ai (acaricides biological Vertimek, Fitoverm, Akarin, itu o le chamomile i le itu ma le gloxinia, e le o se mea e galo ai le mites) pe faia ni acaricide kemino (Omait, Neoron).

    O tagata taʻitoʻatasi o lenei ituaiga o meaola e vave ona faʻavavevave, o le mea lea e tatau ona vave faʻafeiloaʻi le laau ua aʻafia i le vailaʻau faʻasao.

  • Cyclamen mite. O pupuni o moli cyclolamen e pei o motu o le pefu i luga ifo o lau. O le Gloxinia e le toe maua ni mea, o ona mea e feusuaʻi. O nei iniseti e faigofie ona aumai ni laei o le auala poʻo se faamalu. E mafai ona faʻaumatia faʻafuaseʻi e le acaricide Akarin, togafitia le togavao 3 taimi ma se vaitaimi o le 7 aso.
  • Thrips. Latou te fafagaina le sua ma le nectar o le laau, faʻalautele vave ma mafai ona faʻaumatia vave le silia ma le tasi le laau. Iniseti ua fufulu i lalo o le fagu, ma o laulaau ma fugalaau e liliuina i Intavir poʻo Aktar.
  • Shchitovka. Shchitovki, i le filifilia o se laau toto, ufiufi i se ata felanulanuaʻi, ma, i le tumau i se nofoaga e tasi, toso le sua. Ua fufuluina le fale i se fasimoli, o se lino sipuni e lūlūina iniseti, ona faʻaaogaina lea o soʻo se vailaau iniseti.
  • White fly. O nei pepe o le a vave ona tupu, ma faʻapipiʻi lau laupepa tele.
    Ia mautinoa e aveese le pito i luga o palapala i totonu o se ipu, tipi ese lau lau o loʻo mamafa, o le isi pito e aofia ai le iniseti.
  • Mealybug. O nei iniseti papaʻe anufe paʻepaʻe e ufiufi aʻa ma afaina ai le aʻa, ae e faigofie lava ona faʻaumatia e se vaifofo o le fasimoli lanumeamata, tapaa poʻo le silati. Faatasi ai ma le toatele o tagata e fesoasoani ia Mospilan, Phyto, Aktar.

Vaʻaia faʻatagata

I lalo e mafai ona e vaʻai i ata o iniseti e afaina ai gloxinia.

Spider Tick:

Cyclamen mite:

Thrips:

Shchitovka:

Whitefly:

Mealybug:

Fofo masani - Mafuaaga ma Fofo

  1. Aiseā ua liu paʻu ai le manoa ma ua mamae le laau? O le mafuaaga atonu i le pithy rot e mafua mai i le suʻeina o le eleele. O le eleele e matua maluluina i le Fundazole, o loo totoina foi le laau.
  2. Aisea e aumaia ai le gloxinia ma o le a le mea e tatau ona faia i lenei mataupu? O se pupuʻu malosi e faʻaalia se sili atu o le nitrogen i totonu o le eleele, faʻapea foʻi ma le leai o se malamalama ma le vevela tele. E talafeagai le faʻaitiitia o le vevela o le potu ma fufuluina ma faʻamamaina susu, masani ona faʻaaoga le fitolampy.
  3. Aisea ua faʻapipiʻi ai Gloxinia? Le mafuaʻaga - o le sese o le tausiga o togalaau i le fale: maualuga le vevela o le potu poʻo faʻataʻitaʻiga. Fugalaau e tatau ona faailogaina se nofoaga fou.
O le tausiga lelei, lea e aofia ai le tausiga, totoina, togavao, o le a aloese mai le faʻamaʻi o gloxinia, o lea na matou aoina ai mea aoga mo oe o le a faasaoina ai lau laau e sili ona e fiafia i ai:

  • Tausia ma galueaina le gloxinia i le fale.
  • Tatou te filifilia le fagu sao mo le fugalaau.
  • O afea e aveese ai gloxinia e malolo ai?
  • Suiga ma le galueaina o gloxinia - faatonuga ma fautuaga.
  • O le a le mea e fai pe a maeʻa le gloxinia?
  • E faʻafefea ona faʻafeinu ma fafagaina le laau?
  • Faʻapitoa tausiga mo fugalaau i le fale.
  • E faʻapefea ona saunia le eleele saʻo mo gloxinia?

E faʻafefea ona toe totoina se fugalaau pe a pala?

Nofoaga e faaleagaina e tatau ona tipi i se mea maloloina lelei, ona faʻapipiʻi lea o le pusa i le Fitosporin solution mo ni nai itula, mago ma faʻafeiloaʻi ma Maxim.

Faaiuga

O lea, na matou taʻu atu pe faʻapefea ona teu se fugalaau mai faʻamaʻi ma mai le pala. Ae o le mea autu e tatau ona manatuaina e lē e ona le lanumeamata o le puipuiga. O le asiasiga faifai pea, o le mataala, o le saʻo o le a fesoasoani i le laau ia tumau i le soifua maloloina ma le matagofie mo se taimi umi. O ai, pe a le o se tagata alofa, e sili atu ona feagai ma lenei mea?