Fua o le gaosiga

Zucchini: e mafai ona 'ai fua, pe toʻafia e iai calories ma meaʻai e sili atu ona aoga mo le tino

Zucchini o tausaga taʻitasi taʻitasi o loʻo ola i le tele o togalaau o lo tatou atunuu. Ae e na o ni nai tagata latou te iloa e uiga i aoga o nei fualaau faisua mo le faʻaogaina o le tino, paʻu, gastrointestinal tract ma le cardiovascular system. E le gata i lea, o le pulp ma fatu o le zucini e masani ona faʻaaogaina mo faamoemoega faʻalelei. I lenei tusiga o le a tatou talanoa auiliili e uiga i aoga ma mea leaga o lenei fualaau lauiloa.

Calorie ma mea taua

O le tau aoga o le laau e 24 kcal i le 100 g oloa. O le suavai o Zucchini, o le mea lea, o loʻo i ai se aofaiga itiiti o protein ma gaʻo (0.6 g ma le 0.3 g, faasologa). 100 g o le oloa e aofia ai 94 g o le suavai suamalie faatasi ai ma filo o meaʻai, toetoe lava o mea uma e totoe o se mea faigofie ma fomaʻi gaʻo (4.6 g).

Vitamini, macro ma micronutrients

O Zucchini o loʻo i ai le tele o mea aoga ona o le i ai o meaola faʻasaina, ash, mono / / disaccharides, oona gaʻo, vitamini ma macro / microelements. Faatasi ai ma vitamini i le tuufaatasiga o lenei fualaau aina o vitamini ia o le vaega B, beta-carotene, vitamini E, acid ascorbic, vitamin PP.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo e uiga i le gaosiga o le gataifale o le zucchini i le togalaau aina e ala i le totoina ma le fatu fatu, ae e taua le iloa tulafono uma mo le totoina o squash i luga o eleele, ia e masani lelei i ituaiga siliva o zucchini mo le tuputupu ae i le taumafanafana.

O elemene o loʻo i le tuufaatasiga o le zucini o loʻo i ai na o le uʻamea, e tuʻuina atu i luga o le lautele lautele meaʻai:

  • magnesium;
  • fuamoa;
  • paluka;
  • sodium;
  • calcium.

O le a le aoga o le sukiniini

O lenei fualaau faisua e faigofie lava ona ufiufi e o tatou tino ona o le vai inu ma sina gaʻo maualalo. E i ai sona aoga aoga i le microflora o le intestinal, faʻamalolo manuʻa i le mucosa gastric, faʻaleleia le gaioiga o le pancreas, ma faʻagasolo le faagasologa o le faʻapalaina o le protein.

I le faʻaopoopoga, o le squash pulp o loʻo i ai sona aʻafiaga laiti, e mafai ona gauaʻi ia toxins ma masima o mamafa mamafa ma aveese mai le tino. O fualaʻau o le a sili ona aoga mo le faʻamaʻavale, toto maualuga, oona tele, faʻamalositino faʻaleagaina le paʻu.

E te iloa? I Europa, na sau le zucchini i le XVI senituri, ae na umi se taimi na ola ai mo ni mea teuteu ona oa latou fugalaau susulu.

Ona o lona maualalo o le kalori, o le oloa o le elemene autu lea i le tele o polokalama taumafa. O le tele o le faʻaogaina o le phosphorus ma le calcium o le a faʻamanuiaina ai tagata i le ponaivi o le ponaivi (aemaise lava le taua i le laʻitiiti ma le matua).

O le i ai o le magnesium, potassium ma le vaitamini C i le palu fualaʻau e fesoasoani e faʻamalosi ai le vascular system ma le fatu. O le masesium ma le potassium e faʻamaopoopoina le galuega a le loto, faʻaititia le maualuga o le toto maualuga, puipuia ai le atinaʻeina o le fatu ma le taʻavale. O fualaau faisua fou e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, aua e mauʻoa i vitamini C, B1 ma le B3. E aoga le faʻaaogaina faʻamaʻi pipisi ma siama e pei o se punavai masani o vitamini ma minerale.

O le antioxyidant properties o le zucchini ua faʻaalia ona o le vitamini E, o se inhibitor natura o le faʻaogaina o le oxidative i suauʻu ma gaʻo. E le gata i lea, o vaega o lenei fualaau aina ei ai sona aafiaga lelei i le gaioiga o le ate ma fatuga.

Mo tamaitai

Mo le tele o tamaitai, o le tausisia o le talatala ma le matagofie e matua taua lava. I lenei tulaga, o le a fesoasoani le zucchini ia te oe, lea e fesoasoani i le faaleleia atili o le tulaga o le paʻu, ma faʻavasega ai foi le lanu ma le elasticity o le paʻu o foliga. E mafai ona 'ai nai lo le' aiga o le taeao ma le 'aiga o le afiafi i se auala masani ina ia le maua ai le mamafa ma faʻaolaina le tino ma vitamini aoga ma minerale.

O lenei fualaau faisua o le a maua ai foi le tele o aogā i le taimi o le maitaga: o meaʻai e le gata ina tausia ai le ola maloloina o le tina, ae fesoasoani foi e fausia ai totoga taua o le tamaititi.

Mo alii

O vaega o le fesoasoani zucchini e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa o le urogenital system i alii. Uʻamea - na o le pau lea o le pito o le vaega o le squash pulp, ae o le a aumaia ai le tele o aogā i alii taʻitoʻatasi. O le mea moni e faapea e mafai ona afaina ai le maualuga o le testosterone - o le malemene tane matua. Ae o le selu o le a fesoasoani i le aveesea o le manava o le pia.

Faʻaaogaina mea

E tusa lava pe o le mea moni o le zucchini e lelei ona uuina e le tino, e le mafai ona faʻaaogaina e le gata, aemaise lava pe afai o loʻo e faʻamoemoe i se tamaititi pe maua i le maʻisuka.

E taua! E le tatau ona togafitia oe i togafitiga faʻavae i le faavae o le zucchini e aunoa ma se feutagaʻi muamua ma se fomaʻi poto.

I le taimi o le maitaga

Aʻo aveina se tamaititi, ua faʻatagaina fomaʻi e 'ai i lenei fualaau faisua, e le gata i lea, o le a aumaia ai le tele o faʻamanuiaga i se vaitaimi manaia. E leai ni faʻamatalaga i luga o tulafono masani o le faʻaaogaina, ia naʻo le 'ai ma le faʻalelei ma fiafia i le manogi manaia ma le tofo.

I le taimi o le maitaga i le tolu tausaga, o le zucchini o le a fesoasoani i le faamamaina o le faalialia o vae ma faaitiitia le maualuga o le mamafa, ona e iai sona aafiaga toto. O Carotene ma le vaitamini C o le a faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, faʻamautuina le cardiovascular system, ma fesoasoani foi i le tuputupu ae ma le atinaʻe o le tamaititi i le manava. I le eseesega, ou te fia matauina o le potassium, magnesium ma le uʻamea o paaga autu o le fausaga o totoga taua o le fetus: o le uʻamea e auai i le fausiaina o le suauu toto ma le hematopoietic system, potassium ma magnesium - i le faagasologa o le mafaufau ma le fatu o le pepe.

Fafagaina susu

I le taimi o le lactation, e mafai ona 'ai le zucchini, ae le o se mea e le faʻatapulaaina, ona o le tele o le aveeseina o le vai mai le tino e mafua ai le leiloa o le potassium ma le magnesium macronutrients, o le pule sili o le galuega a le fatu muso. O le faʻaaogaina o fualaau faisua o le a faʻamanuiaina ai le tina tausi maʻi, o le tele o vitamini aoga ma minerale e tuusao i totonu o le susu, ona sosoo ai lea ma le tino o le tamaititi.

O le potassium, calcium, iron ma magnesium, o loʻo i ai i le squash pulp, e aofia ai vaega uma o le filifili (zucchini-mom-breast milk-baby) ma o loʻo aʻafia i le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o le pepe, faʻapitoa o ona ponaivi, nifo, fatu cardiovascular system, le faiʻai.

E le gata i lea, e le tatau i se tagata ona galo e faapea, a maeʻa le fananau mai o le tino o le tino e amata ona iloa le le atoatoa o le tele o mea aoga (i le taimi o le maitaga na tuʻuina atu i le fetus), ma o le zucchini o le a fesoasoani e toe faʻafoisia le tulaga masani o vitamini ma minerale i totonu o le tino o se fafine.

Pe a aveesea le mamafa

O tagata e tulimatai i le tino lelei, o le zucchini e sili ona aoga. E mafai e le squash pulp ona faʻamamaina le manaʻoga mai le faʻaaogaina o le gaioiga ma faʻaleleia ai lona motauli. I le faʻaopoopoga, o lenei fualaau faʻasaina e faʻamaopoopoina le paleni-masima, ma o le mea taua lenei e mafua ai le aveesea o le mamafa. Ina ia lelei le leiloa o na pauna faaopoopo, e tatau ona e 'ai 400-500 g kalama o le zucini i le aso, lanu poʻo le moa. O fuainumera laiti nei, aua o le pauna o fualaau faisua e na o le 115 kcal (9 vaega o le masani o le polokalama o taumafataga masani). Suia le taumafataga o le afiafi ma le keke taeao - o le a le umi se umi.

O fualaau faisua e tele le vaitamini C e fesoasoani foi e aveesea le mamafa: pepa lanumeamata, beets, radishes ma ona aiga, faapea foi aniani lanu meamata, garlic, eggplants, tamato, paukini ma seleni.

Faʻatasi ma le maʻisuka

Faʻatasi ma le maʻisuka, e mafai ona 'aina lenei fualaau faisua. Ae peitai, e tatau ona e siakiina le fualaau ole fomaʻi, aua i vaega eseese o le maʻisuka, o le numera o vaega i aso taitasi o le a eseese. Po o le a lava le mea, o le zucchini e matua aoga tele i tagata o loo mafatia i le maʻisuka: latou te faamalosia puipui o toto toto (e afaina ai vaa i le taimi o lenei maʻi), aua le faaitiitia le paʻu (ona o le leai o ni suauu taua), faatamaoaigaina le tino ma vitamini B (aoga mo pancreas).

Faʻatasi ai ma pathoces pancreatic, o sea ituaiga o oloa e sili ona lelei ona fufulu pe vela, e pei o mea faʻavave o fualaau faisua ua faʻaleagaina ai le pancreas ua leva ona pagatia.

I le tulaga o maʻi o le manava

Afai e fautuaina le gastritis zucchini pulp e faʻaaoga naʻo le mea e kuka ai, e pei ona mafai ona afaina ai le gaʻo musele, e pei ona maua mai i le maualuga o le eletise hydrochloric. E le tatau ona e faʻalogo i tagata o loʻo fai mai o se meaʻai vevela ua galo ona mea aoga. O sauniuniga talafeagai (i le maualalo o le vevela, e aunoa ma le faʻaaogaina o mea manogi ma le vaitau) o le a tuʻu ai le tele o vitamini ma minerale i fualaau faisua. Ae ia manatua o le taimi o le gastritis e sili atu ona lelei le le faʻaleagaina o le fualaau aina ma 'ai le silia ma le 150 kalama i le aso.

Aʻo taumafaina le pancreatitis o le pulcchini pulupulu e tatau foi ona naʻo le ituaiga o kuka pe tao, ma e le sili atu ma le 100 kalama i le aso, ina ia le afaina ai lou tino.

E te iloa? O fugalaau o lenei togalaau, kuka i le paʻu, ua leva ona mafaufauina o se mea suamalie i Europa ma e na o tagata maualuga o loʻo avanoa mo le tele o tupe.

I le tulaga o liua o le manava ma le duodenum, e tatau ona pipii i se meaai paleni ma faʻaaoga na o mea masani i totonu o le kuka poʻo le vaʻa. E mafai ona aofia ai sikuea i le lisi o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, aua e mafai ona latou manuia le manava ma le paʻu.

Mai le a le matua e mafai ai e fanau

O se tasi o fualaau faisua muamua i le lisi o le tamaititi o le zucchini lava ia, lea e faigofie ona faʻafefeteina ma faʻamalosia ai le tino i meaʻai faʻalenatura. E fautuaina e le au atinaʻe le kukaina o fualaʻau mai nei fualaau faisua mo tamaiti mai le ono masina. O nisi taimi e faʻaaogaina ai lenei oloa i taumafa a tamaiti mai le 4 po o le 5 masina, ae e tupu lenei mea pe a maeʻa ona faʻatalanoa se fomaʻi (e masani lava i le faʻasolosolo umi ma tiga).

Auala e filifili ai pe a faʻatau

E na o le maualuga ma le zucchini fou e mafai ona manuia ai le tino o le tagata. Ae ina ia mafai ona maua e sea ituaiga oloa se tulaga aupito maualuga, e tatau ona mafai ona e filifilia sao. Lalo o loʻo tatou faʻamatalaina tulafono faavae o filifiliga pe a faʻatau.

  • Faatau se fualaau faisua mai le amataga o Me i le faaiuga o Iuni. O le taimi lea o fua o se laau o le pikiapu e maua ai le vitamini ma le minerale, e eseese i se tofo faapitoa ma le manogi. O fualaau faisua ua sili atu le tele o meaʻai.
  • O le uʻamea e tatau ona vevela ma vaivai, aua o le mafiafia o se molimau i se fualaʻau tuai. E le gata i lea, o le paʻu mafiafia ma le paʻu o loʻo iai le tele o mea leaga.
  • O fua e tatau ona laʻititi (mai le 10 i le 20 cm le uumi, o le mamafa 200-250 g). O le zucchini lapoa e paʻu mafiafia, paʻu maualuga o fatu ma le le lelei. I le faaopoopoga, fualaau tetele, e masani ona televave ma aofia ai se aofaiga maualalo o mea aoga.
  • E le tatau ona faaleagaina meaʻai e sili ona maualuga i luga o le peel. O taotoga ma le maofa o se molimau i le mea moni o le zucchini na alu i le umi o femalagaaiga ma le teuina lelei.
  • Taumafai e faʻatau fualaʻau ma lanu lanu e aunoa ma ni afifi. O laumei pogisa e mafai ona faʻamaonia le faʻagasolo pea o faiga pala i totonu o le fualaʻau.

Faʻafefea ma le tele e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa

O le zucchini fou, lea faatoa faatauina mai, e mafai ona teuina i le pusaaisa (i le vevela o le 0 ... +5 ° C) mo le silia ma le lua vaiaso. O le faʻalauteleina o le ola o fualaau faisua e le tatau ona fufuluina, na o le teuina i totonu o se pusa paʻu ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. E mafai ona faʻaaogaina le Igilisi, faia fualaʻau eseese. I totonu o le kuka, o le oloa o loʻo teuina uma taumalulu i se nofoaga matutu, pouliuli ma malulu.

Auala e faʻaaoga ai i le kuka

Mo faamoemoega o meaʻai, o le zucchini e faʻaaogaina i umukuka o tagata o le lalolagi atoa. I totonu o Initia, o lenei fualaau aina e fafagaina i aano o manu ma iʻa, i Italia latou te faia se saumalie ma pasta mai ai, ma i Rusia, o le lauiloa lauiloa o loo lauiloa - squash caviar.

Matou te fautua atu ia te oe mea e sili ona lelei zucchini mo le taumalulu, ia e iloa foi pe faapefea ona vego ma faʻagogo le zucini i le fale.

E mafai ona 'ai faʻatau

E le mafai ona faʻaaoga uma fualaau fualaau 'aina suamalie. I luga, ua uma ona tatou fai mai faapea o le pancreatitis, lino ulcerative o le manava ma gastritis, o le zucchini raw i le faiga o le 'ai e faasaina. E le gata i lea, aua le faʻaogaina lenei oloa e aunoa ma se togafitiga vevela i tagata o loʻo i ai faʻafitauli o le maʻi ile fualaau faisua. I isi tulaga, e mafai ona 'aina se zucchini mata, e le gata i lea, i lenei faiga o le a aumaia ai le tele o le aoga i le tino: faʻaopopo vitamini, minerale ma isi mea aoga. E mafai ona e kuka salalamu, suamalie fou ma isi ipu mai fafo mai fualaʻau mata.

O le a se mea e mafai ona fai ma mea e tuʻufaʻatasia

Squashes e mafai ona faʻamaʻaina i se falai, kuka, ma le pepa. E mafai foi ona vavalaʻau, faʻatasi ma isi fualaau faisua e fai ai soʻo po o soupisi fualaʻau. O nisi tagata latou te talisapaia le afaina o zucchini, aua e faavae i luga o aano o manu ua suamalie i le sua o la tatou fualaau aina matagofie.

O fua o nei laau toto e fetaui lelei mo le faia o meaʻai eseese: pancakes, fritters, casseroles, pies, keke. E tele gourmets e talisapaia le manogi ma, e le masalomia, le matagofie o le tofo o le squash jam, lea ua saunia i luga o le faavae o fualaau o le pumpkin, fualaau suamalie, apu ma mea manogi eseese.

E taua! I le tulaga o le faitioga ogaoga (o le mamafa e masani lava i le 90/55), o le zucchini e lelei le aua nei 'ai, aua e mafai ona latou faʻaitiitia le maualuga o le mamafa ma sili atu ona faʻaleagaina ai le tulaga.

Masalo, e leai ni oloa faapena, pe o le a lava le mea e le mafai ona tuufaatasia. Ona o lo latou manogi suamalie ma manogi, o nei fualaau faisua e mafai ona faʻaaogaina ma le faʻamaoni lava o soʻo se ipu.

E faʻapefea ona faʻaaoga i totonu o le cosmetology ile fale

I le avea ai o se vaega o le squash o loʻo i ai le tele o vailaʻau faʻamalosi aoga e maua ai se aoga aoga i luga o le paʻu. O le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina ai lenei fualaau faisua mo faamoemoega faʻalelei.

Faʻafeiloaʻi masini

E lua faʻataʻitaʻiga e sili ona lelei le siakiina o masikulu:

  1. fualaau aina suamalie e gaosia i luga o se mea lelei, aveese le sua ua faia, ma tuu le uila i totonu o se papa i luga o le paʻu o foliga. Tuu le masini mo le 20-25 minute, ona fufulu lea i le vai mafanafana e aunoa ma le faʻaaogaina o meaʻai;
  2. faʻafefe le sikuea sikuea ma le avoka i luga o se sala tupe lelei. Faafefiloi 3 tbsp. l fualaau faisua ma le 2 tbsp. l o fualaau aina suamalie, faaopoopo se sipuni sipuni o le meli ma se sipuniti o le sua o le lemoni i le fagu. Faʻamau i totonu o mea seʻia oʻo ina faʻavae le tutusa o le tutusa ma faʻaoga i luga o foliga mo le 15 minute. Mo se aafiaga lelei, faia ia masks 2-3 taimi i le vaiaso.

Faʻafouina

Manua o meaʻai e toe faafouina ma toe faʻafouina le paʻu o foliga:

  • tata le vaega lona tolu o se zucchini talavou na kukaina ma faaopoopo se sipuni sipuni o le meli masani i laau. Faaaoga mea o loʻo i luga o foliga mo le 15-20 minute, ona fufulu lea i le vai mafanafana;
  • i le 1 tbsp. l zucchini pipi faaopoopo 1 tsp. kulimi mumu ma le 1 sip. meli Faʻaoga le maso i luga o le paʻu mo le 15 minute i aso taʻitasi aʻo leʻi moe. O le aafiaga o le a matauina pe a maeʻa le vaiaso o ia taualumaga.

Faamamaina

Ina ia faia se faʻamamā lelei i luma o matapulepule, e tatau ona e teuina i luga mea nei:

  • squash pulp - 50 g;
  • kukama - 50 g;
  • agar-agar - 1 g;
  • lauti o le lauti - 3 pata;
  • vai mama - 200 ml.

Le amataga, e tatau ona vele fualaau faisua, ona tipi lea o se fualaau. Ma le isi, faʻafefe vai ma faʻaopopo le agar-agar. Pe a maua e le vai se mafiafia vavalalata, e tatau ona faaopoopo i le palu fualaʻau ma faʻafefiloi lelei.

Ona faaopoopo lea o le suāuʻu olive ma toe faʻafefiloi. Faʻaaoga lenei masikulu ae leʻi alu i le moega mo le 15 minute. Teu i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le 3 aso.

Toga ma le faʻamamafa

O lenei masikopa o le a faʻaleleia ai le toto i le pito i luga o le epidermis. E le gata i lea, o le a faʻamamafa ai le paʻu ma vitamini ma minerale, o le a tuʻuina atu ai le paʻu o le talavou ma le faʻamalosia. E matua faigofie lava ona saunia se masini: faʻafefiloi 30 g o le squash gruel ma le 10 g o le siʻi kulimi, ona faʻaaoga lea ile foliga mo le 15 minute. O le aafiaga e mafai ona iloiloina i le vaiaso talu ona amata le taualumaga.

Faʻafiafia mask

E fesoasoani se maso fafaga e faʻaitiitia ai le faʻailoga ma toe faʻaleleia le masani o le paʻu. Mo lana sauniuniga e tatau ona e:

  • squash pulp - 20 g;
  • koko koko - 20 g;
  • shea pata - 10 g

E te iloa? O tagata Italia oe na muamua mafaufau e faaaoga le squash pulp mo meaai. Aʻo leʻi faia lena mea, na faʻaaogaina e tagata faʻapitoa sosogi.

Laʻau vavalaʻau, koko ma le pata faʻatalanoa lelei seia oʻo i le tutusa lelei. Faʻaaoga i luga o foliga mo le 15 minute, ona fufulu lea i le vai i le vevela o le potu.

Faʻasaga i siama

O lenei masikoli e fautuaina e faia i le vaiaso. O le a faʻaumatia faʻamaʻi ma faʻafefe faʻapitoa ile faʻapipiʻi ile paʻu. Mea e Manaomia:

  • squash pulp - 20 g;
  • falaoamata rye - 10 g;
  • suauu chamomile - 6 mata'ū.
Pulp, rye falaoamata ma le pata kulimi seia oʻo i le tutusa tutusa. Afai e tatau ai, faʻaopopo sina tamai vai ma faʻaaoga i luga o le paʻu mo le 10 minute.

Faʻafeagai ma le paʻu o le tino ile mulivae

O nisi taimi o le paʻu i luga o le mulivae e amata ona avea ma vevesi ma galo, i ia tulaga o le a sau se masini mai se sukcini e laveai. Mo lana sauniuniga e tatau ona i ai mea nei:

  • squash gruel;
  • fualaau mamae (apu, moli, avoka);
  • olive suauu.

O mea na lisiina e fefiloi i le fua faatatau o le 2: 2: 1 e faatatau i le faasologa i le lisi. O le mask mask e faʻaaoga i luga ole mulivae ma malupuipuia i se fusi gau. Le faia o ia taualumaga i aso uma seia maeʻa atoa le toe faʻafouina o le paʻu o mulivae.

Contraindications ma le afaina

Zucchini i se foliga masani e faʻasaina ona faʻaoga e aunoa ma se feutagaʻi muamua ma se fomaʻi mo soo se faʻafitauli o le gastrointestinal tract.

E taua! E le fautuaina le squesh juice ma le pulupulu e faʻaaoga i luga o se manava gaogao, ona o loʻo i ai se lamatiaga tele o le manava faʻapitoa ona o le tele o meatotino o lenei fualaau faisua.

E le o fautuaina foi mo tagata o loʻo mafatia i le solia o le excretion of potassium mai le tino. E le gata i lea, e tatau ona e mulimuli i tulafono pe a faʻaaogaina le sua o lenei fualaau faisua: afai e inu le sili atu i le 1 l i le aso, ona mafai loa lea ona solia le masini masima masima.

E tatau foi ona e faʻaeteete le sukcini i le maʻisuka. O tagata e tutusa lelei togafitiga e sili ona lelei i le 'aina o fualaau faisua i le afifi. Aʻo le cholecystitis ma le urolithiasis zucchini e mafai ona faʻaaogaina pe a maeʻa feutagaiga muamua ma se tagata poto faapitoa. E leai ni faʻamatalaga o fualaʻau fualaau ua faʻamaumauina (pe afai o le oloa e maualuga ma lelei, e mafai e se meaʻai faʻamalosi ona faʻafefe ai meaʻai).

Faitau e uiga i mea aoga o zucchini zucchini, faʻapea foʻi ma ituaiga o meaʻai ma le faʻalavelave o le faʻatupulaia o lenei fualaau faisua.

O lenei ua e iloa mea aoga o le zucchini mo le tino o le tagata. Ma le mea mulimuli, ou te fia fai atu o le zucini e sili ona ola na o ia, o lea o le ae mautinoa i le lelei ma le lelei o oloa.