Faatoaga

Faʻafefea ona faʻauluina Kalina: fesoasoani faʻamalosi i meaola

Teuteu le saite ma se vaomatua matagofie po o se laau laitiiti o se mea e masani ai mo faifaatoaga. E tele mea e tatau ona amanaʻia: mai le tulaga o le eleele e faʻaleleia. Ae o le itu taua o le faʻaauau pea lea o le faagasologa o vaevaega ma le tulaueleele. Sei o tatou vaai pe faapefea ona faalauiloa le viburnum.

Faʻaleleia e tipi

E sili ona lelei lenei mea, ae i le taimi lava e tasi, o se auala faigata. Ua iloa e le au Faʻatekoneka e mafai ona faia sea ituaiga taualumaga i ni auala se lua: "saoasaoa" ma sili atu ona fuaina. Muamua e faigofie. Sauniuniga e amata i le taumalulu, ma o le vasega o le galuega e pei o lenei:

  • I le taumalulu, tipi ese taʻi taʻitasi o 15-20 cm le umi.
  • Mo le 2-3 itula o le a togi i totonu o le vai, mulimuli ane tuʻuina i se taga masani, tuʻuina ma teuina seia oʻo i le tautotogo i le maualalo o le vevela. O le mea lea, o le mea faigaluega e faia i totonu o se eleele mago.
  • O le totōina e faia pe a faʻamafanafana le palapala i le 10 ° C i le loloto 10 cm.
  • O lenei polokalame e maua ai le totoina i se laina, faatasi ai ma le va o le 10-15 cm i le va o vavae. I le taimi lava e tasi, o loʻo latou taumafai e tuʻu i latou i lalo o se manaʻoga: tasi le fatuga i luga ae o le eleele, o le lona lua - saʻo i luga o le palapala.

E taua! Kalina e taumafai e toto ese mai fua masani ma fualaau aina. E mafua lenei mea ona o le tulaga patino o ona rhizomes i le palapala. O le togavao e faapitoa lava "feteʻenaʻi" faʻatasi ma launiu ma pears.

  • O le palapala e matua malulu ma faʻapipiʻi. O le isi "tulaga masani" - faʻamalosia ma vele.
  • I le taimi o le tautoulu, e faʻafeiloaʻi ai laau toto i se nofoaga tumau.
O le faʻalauiloaina o viburnum cuttings ma le totoina atili i le tautotogo e mafai ona faia i se isi auala. E masani ona taua o le "lanumeamata" po o le faasaienisi. Vaʻaiga i luma, matou te maitauina pe a maeʻa sea galuega vao e sili atu le lelei:

  • I le taimi o le fugalaau (Iuni - amataga o Iulai) seleselega lanu meamata. E mafai ona e aveina ma i latou ua amata ona faʻamalosi. O le mea taua lava e tatau ona latou ola. Afai, pe a paʻu, latou te feosofi, ae le malepe, na e saʻo ma le filifiliga.
  • Ua tipiina le tipi i le taʻi lua muamua (pe tusa o le 7-12 cm) ma ua vaevaeina i ni vavae. O le pito i lalo o le tipi o le 1-1.5 cm mai le pito i lalo o le tipi i luga o le fatuga (tipi i le maualuga o le 45 °), ma o le pito i luga ua uma ona faia i luga o le isi lua, o le tipi saʻo.
  • Ona tipi ese lea o laulaau pito i lalo mai le tipi. O luga e mafai ona tipi i le afa.
  • O avanoa e tuʻu i totonu o le "aʻa" stimulator. E faʻafeiloaʻi le fautuaga i le 1.5-2 cm. E le tatau ona paʻu le vai ile laʻau, o lea ia faʻaeteete. Heteroauxin (100 mg / 1 l o le vai) e tumau pea le fualaau sili ona lelei;
  • O ia "fata" ua tuu i se mea pogisa mo le 10-16 itula.
  • Mo le totoina e saunia ai ni tamai greenhouses i totonu o le potu malulu o le saite. Faʻamanino le susulu o le la o ia mea e le manaomia. O le maualuga o le vevela o le + 27 ° С ... + 30 ° С.
  • Faʻamau se masini malamalama. O le pito i lalo o le 10 cm - o se faʻafefiloi o palapala eleʻele, peʻa ma oneone lapoʻa (i le va o le 3: 1: 1). E mafai ona suia le paʻu i le humus. O le pito i luga o le 3-5 cm e aofia ai le tutusa o sea o le peat ma le oneone (iinei e aunoa ma le "organic").
  • O le totoina e faia e tusa ai ma le polokalame: 7 cm i le va o laina ma le 5 cm i le va o vavae. O loʻo tuʻuina i lalo, i le loloto o le 1.5-2 cm ma ufiufi i se ata tifaga poʻo se fale faʻafiafia.
  • O le isi 3 vaiaso o loʻo amataina: i le taimi nei o loʻo totoina le fale i le vai 3-4 taimi i le aso. A maeʻa sea taimi, ona tatala lea o le fale lauʻeleʻele i le tasi itu, ma a maeʻa isi vaiaso e lua, o le vevela e faʻamaʻaʻaina atoa.

E taua! Nai lo le "Heteroauxin" e mafai ona e faʻaaogaina se fofo o le IMC (indolylbutyric acid). 50 mg o mea e faaopoopo i le 1 l o le vai ma faatofu aʻa mo le afa aso.

  • O le fesuiaʻi solo i le nofoaga lava e tasi, o loʻo ufiufiina i laʻau launiu poʻo le dras lutrasil. Afai e leai ni mea faʻaaoga, o le a oʻo mai laulaʻau matutu.
  • I le tautotogo, aveese le mulch, e mafai ona siitia atu i se nofoaga tumau. Ae o nisi e alu mo se isi vaitau. O le mea lea na iu lava ina faamalosia ai laau.
  • Fuʻu ni pu loloto, ma tuʻu ai se tamai faaputuga i le pito i lalo.
  • Ua tuu se laau i luga o le laau, o le aʻa ua paʻu i luga. O le aʻa uʻu e loloto i le maualuga o le 7 cm O le faʻatoʻaga totoina o le 50 x 15 cm. I nai tausaga o le ai ai ni vao malolosi i vao nei.
Mo lona malosi uma, o lenei metotia e tasi le mea e le mafaagaloina - faafetai i ai, e mafai ona e maua se fuainumera tele o laau totő, ma e sili atu ona taliaina le seleselega.

E te iloa? Kalina o se tasi lea o faailoga autu o aganuu. E tele naua pese ma taʻaloga e uiga i ai. I aso tuai, sa fuafua foi se taamilosaga o le galuega i luga o lenei laau: mo se faataitaiga, sa latou taumafai e lulu le karite ao ola pea.

Faʻatauga faʻapitoa

O se auala faigofie lea e le manaʻomia ai taumafaiga sili:

  • I le tautoulu i luga o laau talavou ua totoina lala laiti, ma tuua ai i latou 3-4 alavai. O le "ogalaau" ua maualuga lona maualuga.
  • I le tautotogo o le taamilosaga e tasi e totoina ai ni totō fou. Pe a oʻo atu i le 8-10 cm, o latou spud e oʻo i le maualuga o le 4-5 cm.
  • Faʻailoga na oʻo i le 25-30 cm "'ave" i le pito i lalo i le paʻu kesi poʻo le alumini ma toe tipi i le 1/3 o le maualuga.
  • I le maeʻa ai o le 10-14 aso e toe fai ai.
  • Seʻi oʻo i le autumn, o le a maua e le tipu le taimi e maua ai aʻa, ona faʻataʻapeʻapeʻa ai lea, vavae ese mai le togavao ma totō i le nofoaga na tuʻuina. E le manaʻomia le faʻapipiʻiina o le nofoaga o le vaevaega: vailaʻau vine poʻo isi mea tuufaatasia e fausia ai se ata tifaga i luga o le tipi, e toetoe lava a le faatagaina le ea e pasia.
  • Faʻasalaga o aga masani. O le lua o loo eliina, ua susu, o le fatuga muamua e totoina muamua i se itu, prikopav root root 5-7 cm.
  • E latalata atu i le malulu e fai ai le malutaga mai mulch.

O le tagata e masani ona ola i viburnum o se toeaina: o laau uma e lua o le aiga e tasi - Adoxaceae.

E pei ona mafai ona e iloa, e faigofie mea uma, e leai ni greenhouse ma fofo. E le manaʻomia mo le isi auala i la matou lisi.

Faʻafouina e ala ile faʻatulagaina o ata

Galuega e amata i le tautotogo ma ufiufi vaitau e lua:

  • O le 2-3-tausaga le matua ua seleseleina mai le vao (o nisi e aveese ai le taʻi fa tausaga, ae le matua). E i ai le aʻau e 3-4 buds. Mo le tausaga oi ai nei, matou te tuua viburnum lava seia oʻo i le isi tautotogo.
E taua! Afai e tele ni vavaega ua saunia, e mafai ona tuʻufaʻatasia ao lei faʻauʻu i totonu o le fofo faʻamalosia.

  • E tasi le tausaga mulimuli ane, e seleseleina le taʻi 1/5 o le umi o le uumi ma faʻafefe i le palapala.
  • O loʻo taoto i le nofoa sauniuni (5-6 cm le loloto), ma faʻapipiʻi i matau. Faamolemole ia matau: o ia ituaiga e le pa'ū i le taimi e tasi! E tatau ona tatou faʻatali seʻia oʻo ina tataʻi le tumutumu i le 10 cm.
  • Ona tumu ai lea o le pu i se vaega o le humus ma le peat i le tutusa tutusa. O pito i luga e tatau ona tumau i le luga. O le uluai hilling ua faia i le paʻu e tusa ma le afa o le maualuga o le tipu.
  • I le taumafanafana latou te faia le 2 mauga ma se vaeluaga o le 2 vaiaso. O le maualuga pito i luga e tatau ona oʻo i le 20-25 cm.
  • I le amataga o le tautoulu, e vavaeeseina ai le vavae ese mai le togavao, ma vavaeese ai laau, ma o lea na amata ai ona malosi ma mauaa. O loʻo faʻatulagaina i se isi nofoaga.

Faʻatoʻaina o le gaosiga

O se isi auala faigofie e le tele se taimi e alu ai:

  • I le sefulu tausaga mulimuli o Me - o aso muamua o Iuni, latou te tilotilo ai i gaioiga ua oʻo atu i le 20 cm. E faʻaosofia ai le tuputupu ae o aʻa, ua tosoina i luga i se uaea vaivai (i le faavae tonu lava).
  • O le taimi lava lea e faia ai se eleele e oo atu i le maualuga o le 7-8 cm.
  • O le faiga lava e tasi e toe 2-3 taimi i le taumafanafana. E oʻo i le pau e tatau ona maua ai le 20-inisi le mafiafia. I lenei tausaga, e le ootia, ma tuua ai le vao mo le taumalulu.
  • Ae o le tautotogo e sosoo ai, o se tuputupu ae e vavae ese mai viburnum ma siitia atu i se nofoaga ua saunia. O le faʻaaogaina o tekonolosi e masani lelei i lenei fale ma e le manaʻomia ai soʻo se isi gaioiga. Tau lava o le taumafai e aua nei faʻalolotoina le ua.

E tumau pea le isi auala e tasi, lea e mafua ai le tele o fesili mo tagata fai togalaau. Matou te taumafai e tali i latou.

Kalina Buldenezh ("kiona o le kiona") - o se vaaiga matagofie lava o viburnum, e alofagia e le tele o fai togalaau. Aoao atili e uiga i le faʻaleleiaina ma le faʻatupulaia o nei mea totino teuteu.

Tuputupu ae mai le fatu

E tatau i tagata tausi fale ona usitai i fautuaga a le aufaatoʻaga ma mafaufau pe ua latou sauni e faia sea galuega. O le mea moni o fatu o viburnum e leai se taua o le germination - naʻo le 12-20% o le aofaʻiga o le lulu toto. E manaʻomia le faʻaaogaina o ia mea i le muamua, maualuga i le lona lua o tausaga i le maeʻa o le seleselega: 2-tausaga germination o fatu o viburnum. Afai o loʻo e maumauaʻi e faʻataʻitaʻi se auala faapena, ona o le a faia ia mea:

  • Ua suaina fualaau mai vine mama, ua fufulu fatu.

E taua! Fualaau suamalie e faʻamamaina i se moli, faʻaauau ona tausia le eleʻele eleʻele. O le faletupe iloga i lenei vaitau e le faʻaaoga, ina ia le "fufuluina" fatu.

  • A maeʻa le faʻamamago, tuʻu i totonu o se faʻamau i luga o ni nailo ma tumu i le susu susu. E lua masina i le vevela o le potu o le a lava lea mo i latou e amata ona ola.
  • Ona tuua ai lea oi latou i le "taumalulu" mo le masina i totonu o le pusaaisa i le vevela o le 0 ° C ... + 5 ° C.
  • A maeʻa lenei fasi laau faʻamalosi, tuʻuina i kaseti, ipu poʻo atigipusa, faʻapipiʻi fatu i le 3-4 cm. Ua lava naʻo le tuʻuina atu ma sasaa i le meaʻai. E vave ona iloa vave, ona fai lea o se pi. E toe fai pe a tupu le seedling i le 5 cm.
  • Ia Aperila, pe a le toe taufaʻataʻu gutu, e mafai ona e faʻafeiloaʻi fualaau i se nofoaga avanoa.
  • O le tuputupu ae e lua tausaga, ma na o le taimi lava lea e siitia atu ai ia ituaiga laau i se nofoaga tumau. O taimi uma lava e faʻamaʻaina ai tamaiti, fafagaina i le "faʻaleniina" ma faʻalavelave "vai oona" i le faʻaogaina, ma mulimulitaʻi foi.

E te iloa? I le Caucasus ma nisi o itu i saute, e mafai ona maua Black Kalina. E foliga mai e le masani ai, ae o ona fua oona.

A o lei totoina viburnum, faamolemole ia maitauina o le "fatu" o fatu o le a amata ona ola ae na o le 5-6 tausaga, ae i le vavaega o laau o lenei vaitau e 2-3 vaitau.

O lenei ua e iloa le faʻalautele viburnum i luga o le 'upega tafaʻilagi. Matou te faʻamoemoe o le a aoga lenei malamalama i le faʻatinoga, ma i ni nai tausaga o le a sili atu ona fiafia le mataʻitusi i le mata. Suʻega manuia!