Mo le talimalo

Faʻamatalaga o le saʻo mago ma le teuina o le kalaka

Laʻau o soʻo se ituaiga meaola e talafeagai mo le faʻamago. O le oloa ua matua puipuia lelei i se foliga o le vai ma ua faʻaaogaina mo le faia o soupisi, sausage, pickling ma salting.

O se pulu laukalama e aofia ai le 40% solids. O nei mea e tele o gaʻo, ae, e faaopoopo atu i lenei mea, o loʻo i ai phytoncides ma suauu tāua.

E le gata i lea, o le oloa e maua i le maualuga o vitamin B2, C, B1 ma le PP.

Saili i luga o la matou 'upega tafaʻilagi pe faapefea ona faʻagogo lauulu i le fale.

Faitau iinei pe faapefea ona fai le palamu marshmallow.

Faʻaaoga mea aoga o dogwood dried: //rusfermer.net/forlady/konservy/sushka/kizil.html

E faʻapefea ona aoina le aisa mo le faʻamago?

Muamua, e fautuaina le totoina o ituaiga e sili ona talafeagai mo le faʻamago. O laumei papaʻe lanu ma siliva. Manatua! O nisi o ituaiga meaola e ono le toe maua le tofo pe a uma le masini

O le fufuluina o le laʻau e fautuaina pe a maeʻa ona e faʻamamago le eleele. I le taimi lava e tasi e le talafeagai le gaosia o fualaau aina mo ni nai aso aʻo lei selesele.

E taua! Aua nei fufulu le kāleti pe a uma ona eli. E na o le tatau lava ona vavae ese le palapala pito i luga o le laau, ma o le faafitauli o le a foia e ia lava. Afai e fufuluina le oloa, e mafai ona pala, ma faʻagogo o le a matua faigata lava.

Fufulu le galala i se potu malulu ma malulu. O le mea aupito sili ona lelei, aua le gauia le aʻa, o le meaʻai ma lau. O loʻo i ai pea le taimi e tipi ai nifo i ni vaega laiti.

Auala e faʻamago ai le kālati

Fufulu ulu ulu

E faʻapefea ona faʻamago le kāla? Fufulu le laau pe a ua matua. Saili se potu malulu lelei, o le vevela e le sili atu nai lo le 10 tikeri.

Ia mulimulitai i tulafono faʻatonu:

  • tuu le keleni i le 1 vaega;
  • faatali mo ni nai masina mo le laau e faamago. O laulaau o le a liu enaena, ma o le a mafiafia le aʻa;
  • tipi aʻa, ma tuua 0.6 cm mai ia i latou;
  • aveese laulaau, ae le tele, a leai o iai se tulaga lamatia o le tatalaina o pulou. Otioti le aʻa i le maualuga o le 2.5 cm mai le ulu.

O lapisi e mafai ona teu i totini. Ae ui i lea, e tatau ona tuu i se nofoaga malulu. E mafai ona e tipiina le kalaka. Mo le faia o lenei mea, tipi le pulou ile 2 mm vaega.

O le a sili atu ona faigofie le tipi pe'āfai e te faʻaaogaina ni mea e seleseleina ai fualaau faisua ma ni paipa ma ni laina uumi.

Faʻalogo lelei i le tulaga o knusi, e le gata i lea, aua nei galo e susu i taimi uma i le vai. O le mea lea ua fufulu ai le masini siaki mai le masini, ma e taofia ai le oloa mai le pogisa. Teu fale laʻau ua fautuaina i totonu o se atigi pusa.

O Clematis o le a teuteuina soʻo se vaega. Mo le tuputupu aʻe faʻateleina e manaʻomia ai le faʻamalosia o failautusi, faitau atili i luga o le upega tafaʻilagi.

Natura matautia i le clematis: //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/klematis/bolezni-i-vrediteli.html

Faʻasusuina o le laʻau

Ave se oloa matua ma mama. Vaevae ma le faʻaeteete ma faʻamamā mai le atigi maʻa.

O le isi, tipi le laikisi i ni fasipepa ma le mafiafia o le 6 millimita ma fofola i luga o se sieve ma faʻagogo i totonu o se oven i le 50 tikeri.

Faʻaliliu le sisi uamea i totonu o sieves, gaugau i totonu o fagu ma faʻapipiʻi lelei le faʻavaa.

Afai e manaʻomia, e mafai ona e faia se paʻu mai le kalama mago. Faʻamasala le oloa e ala i se fagu kofe. E mafai ona e teuina le pau o le paʻu mo le 1 le tausaga.

Fagogoina o le galala uaina

Filifili le silika sili ona lelei. Sa vave ona faaleagaina ia vao. Taʻu le oloa. O le a le isi mea e fai? E faʻamago le laau i auala eseese.

Tuu le sisi i totonu o le faʻafefiloi ma tatipi.

Afai e te manaʻo i se mea faʻapipiʻi, tipi i se naifi.

Ona mafai lea ona e faʻagogo le oloa ile ogaumu i le vevela o 93 tikeri.

Fufulu le galala mo le 2 aso i le vevela o le 35 tikeri i le vailaʻau.

Afai e te setiina le vevela i le 45 tikeri, faʻagogo le oloa i le vave e mafai ai. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e ave ni fasi pepa lapoa, ae ia saunia e iai le tele o pupu.

O lena mea uma! Ua saunia sauni. Faʻafefea ona teu oloa maua?

E tele auala e teu ai:

  1. E mafai ona e teu laulaki i totonu o se atigi pusa moli mo ni nai masina. E tatau ona mautinoa o le oloa e le faʻaalia i le susulu o le la ma le maualuga o le vevela.
  2. A maeʻagogo le galala, ona tipi lea. Ina ia mafai ona sili atu le lelei o le paʻu, e fautuaina e pasi ese fasi vaega e ala i se sieve. Teu le paluga e mafai ona 2 masina.
  3. Faʻamamago lanu tilotilo i totonu o se pusa tapuni. O lea o le a teuina mo le 12 masina. Ae e te leʻi faʻaaogaina le oloa i meaʻai, faʻafeu i totonu o le faila keke.
O le saoasaoa o le vevela e aʻafia i le lelei o le kalaka, faapea foi ma le tele o vaega, le vevela o le ea i le taimi o le vevela, ma le i ai o fua i luga o le laau.

E mafai ona ou faʻamago le kālati i le la?

O le tali i le fesili e le mautonu. Afai oe auai i le gaosiga o le galala, ona e mafai lea! O le mea lea o le a vave ona faʻaumatia le oloa, lea e taua, ao faʻatau oloa e faʻatau atu i le vaitau.

Mo i latou o loʻo faʻaumatia le oloa lava ia, o le metotia na tuʻuina atu e le fetaui.

O le mea moni e faapea, pe a uma ona faʻagogo i le la, e faʻaitiitia le ola o le galala.

Le mea sili i mea uma, faʻamago i le paolo. I le la, o le paʻu pito i fafo o le oloa o loʻo taʻe, o lona uiga o le maualuga o le pupuʻu ua faʻaitiitia. I le mafau- fau i lenei mea, afai e te fiafia e faʻaaoga le garlic mo faamoemoega o le kuka, faʻamago i le paolo!

Ma o laau e fuafua mo le totoina i lalo o le taumalulu e mafai ona faʻamago i le la mo le 3 aso.

Ia faitau foi i ni nai fautuaga faigofie i le auala e fai ai se mea e tasi i ou lava lima.

Faʻasalaga pīsiti faigata moni i totonu o le togalaau. E uiga i le tauivi o paʻu o paʻu i luga o laau o le apu: //rusfermer.net/ogorod/vrediteli-ogorod/borba/metody-borby-s-koroedom-na-yablonyah.html

Fautuaga lelei

Afai e te manaʻo e faʻamago i le la. O le faagasologa o sauniuniga amata o le oloa o le a faapenei:

  • ave se pepa tao ma ufiufi i le pepa;
  • tipi nifo i totonu o le 2 halu;
  • tuʻu le laʻau i luga o le pani tao ma le pito i luga;
  • faatali 3-5 aso;
  • afai e sosolo le kāleti, ona sauni lea.

I le taimi e kuka ai, e tusa lava po o le a le auala e filifilia, e tatau ona osofia le garlic i se spatula laupapa.

Mo le faʻamamago, ua naʻo le sukalati kulupu e talafeagai. I le mafau- fau i lenei mea, ao lei amataina le faagasologa, iloilo ma le totoa ia puʻu taitasi. Afai ei ai nofoaga palapuni, e tatau ona e vavaeina.

O le mea lea, mo le faʻagogoina o laulaʻau talafeagai o soo se ituaiga. Ae ui i lea, o le creole ma le kelo kiriki siliva ua manatuina o le sili sili ona lelei.

E mafai ona e faʻamago le oloa i le ogaumu, faʻamago poo le la. I lenei tulaga, o le filifiliga mulimuli e na o mea tau fale gaosi oloa. Aua nei galo e uiga i le sauniuni muamua o le oloa aʻo leʻi faʻamago.

Faʻaaogā tumutumu matutua ma soifua maloloina, a faʻapea o le garlic e mafai ona pala pe faʻapala. E mafai ona nutililii pulu mūmū ma faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga mo faamoemoega o meaʻai.