Laʻau faʻasoga

O ituaiga e sili ona lelei o 'oti povi: ala e tausi ai ma tausia

I aso nei, o le fausiaina o 'oti i luga o le fale e le itiiti ifo le lauiloa nai lo le taimi muamua. Faatasi ai ma le tulaʻi mai o ni mea fou faʻaonaponei e fafaga mo faamoemoega patino, mauaina o susu, aano o manu, fulufulu mamoe, ma le amanaʻiaina o le laʻititi o le manu, e oʻo lava i le amataina o le 'oti, mulimuli i tulafono faigofie o le tausia, o le a maua i le manuia o le susu susu, hypoallergenic. O le tusiga o loʻo tuʻuina mai ai igoa o ituaiga o 'oti e faʻamaonia ai latou lava o "tagata gaosi" aupito lelei o le susu, faʻapea foʻi ma fautuaga i le auala e tausia ai nei meaʻai ma le ituaiga o tausiga e maua.

O ituaiga siliva e sili ona lelei

Faatasi ai ma le "susu" ituaiga ua manatu e sili ona lelei:

  1. Zaanenskaya. E manatu o le sili lea o le "manogi" i le va o ituaiga fagafao. Tagata matutua, mamafa 90 kilokalama. Lactation e 11 masina i le tausaga. O le averesi e 1000 lita o le susu i le tausaga. Faʻatasi ai ma meaai faʻafefeteina, o fua o le susu e faʻatusatusa i povi - e tusa ma le 3 tone o susu i le tausaga. Milu mai le 3.7% i le 4.5% le gaʻo. Vaʻalele lelei faʻapitoa, ae le talia le vevela. O le averesi o le ola o le valu tausaga. O le ituaiga o Zaanen o loʻo faʻafeiloaʻi ma isi ituaiga e faʻaleleia le gaosiga o susu.

  2. Toggenburg. Fausia i Suitiselani. Aititi laitiiti atu nai lo Zaanensky, o fafine matutua e tusa ma le 55 kilokalama. I le taimi o le lactation e tusa ma le 100 lita o le susu (3-8% gaʻo).

  3. Gorky Dairy. Tagata taʻitoʻatasi e malolosi le fausia, laʻititi le tele. O le mamafa o le fafine e tusa ma le 45 kilokalama, o le tane e 60 kilokalama. O le gaosiga o le suālaʻau (5.5% gaʻo) e mai le 500 i le 1000 lita. O le ituaiga e mulimulitaʻi, e oo atu i le 5 tamaiti e mafai ona fananau i le tasi tamaʻi mamoe. Faʻatauaina e pei o se aano o manufasi, faʻapea foʻi ma le lelei o paʻu. O le umi o le tausiga e 10 tausaga.

  4. Lusia Rusia. Fausia i Rusia. Na matua suamalie i totonu o atunuu o Soviet. Gaosiga o susu, e tusa ma le 600 lita i le tausaga, susu gaʻo susu 5%. 2-3 pepe pepe e fananau mai. E le gata i lea, o le ituaiga e taua mo le paʻu. E aofia ai le tusa ma le 10 tausaga.

  5. Megrelian. O le mamafa, e tusa ma le 70 cm i le mumu, mamafa - 45 kilokalama, o le tino e malosi, umi. Fai ni nai pu. Maualuga, susu (5% gaʻo) e tuʻuina atu ai le tausiga o le suamalie i le 800 lita i le tausaga, o le mea e faʻaaogaina mo le sisi, cheese cheese. Tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi, pe a manaʻomia, mea e aofia ai ma meaʻai. O le faʻafitauli e le fetaui mo le faʻaleleia i le malulu.

  6. Alpine. Tele, tele (e oo i le 4 pepe i totonu o le ulo), gaʻo maualuga o susu (e oo atu i le 1300 lita o le susu i le tausaga), faigofie i le anotusi. E i ai i manu le uiga o le togi, o le mea lea, e fautuaina mo le fausiaina o'oti o le novice. O sui o lenei ituaiga e mafai ona aʻe i luga laau e 'ai laʻau.

  7. Nubian. Tele (55-70 kilokalama), maualuga i le mamae, vae uila ma umi. O le peleue lamolemole le paʻi, pupuu. Faiga o meaʻai e maua mai ai le maualuga o gaʻo susu (8% gaʻo) - 900 lita i le tausaga. O le ituaiga e fafagaina foi mo aano o manufasi.

  8. Cameroon. Fiafia i faifaatoaga. Faʻailoga laiti, fafine e tusa ma le 15 kilokalama, tane - e oo atu i le 25 kilokalama. O le susu e tele lona gaʻo, e le aoga, lelei lelei teuina i totonu o le pusaaisa - e oo atu i le lua vaiaso. O le aso mai le tasi tagata e maua le 1.5 lita o susu. O le ituaiga e fetaui lelei i le vevela ma le malulu. E umi se ola.

  9. Siamani Sparkling. Tele (fafine e oo i le 70 cm i le mamae, tane e oo atu i le 90 cm), o se tamaoaiga tele. E tusa ma le 1100 lita o le susu 4% gaʻo gaʻo i le tausaga. O se manu e iai se lagona toʻa, paleni.

  10. Lamana. O se lapoa lapoa, lapisi o le 'oti e oʻo i le 65 kilokalama, o le' oti - e faʻatonuina. Tele, fanau mai e oʻo i le 4 tamaiti i le tafaoga. O le maualuga o le susu e maua ai le 8 lita o le susu i le aso. Ola mo le tusa ma le 15 tausaga, aʻo tumau pea le gaosia. Taumafai e tausi.

O fea ituaiga o susu o loʻo le susu?

O se mea taua mo le lelei o le susu o le i ai lea pe leai se manogi.

Tupulaga e leai se laʻau o lona susu e fai:

  • zaanenskaya;
  • toggenburg;
  • nubian;
  • Lusia Rusia;
  • mauga maualuga alpine suasusu;
  • Cameroon dwarf;
  • marl
E te iloa? Uʻamea - o tagata suʻesuʻe o kofe. Faʻafetai i nei meaola, ua faʻafeiloaia e tagata lenei vai inu malosi ia latou meaʻai.

Faʻaalia fafo

Ae e te leʻi faʻatau se manu, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa. O le mea taua e taulai i ai pe a faʻatau se laʻau susu o le tulaga lea o le ū: e tatau ona e gaosia, pulumu, ma le paʻu paʻu mūmū ma manino manino mai susu veins.

Aua e te faatalale i foliga o le manu. Tulu e tatau ona susulu, o le pito i tua e tatau ona malosi, vae - saʻo, e lautele le mamao. E taua le gauai atu i le setete o vae. Afai e mafai, suesue le gafa.

Isi faailoga o le susu susu:

  1. O le pito i tua e lautele, sao, e tutusa ma le eleele.
  2. O le pusa e loloto.
  3. Ua taamilo le manava.
  4. O vaevaega Hind ona o le uila e lautele atu nai lo le pito i luma.
  5. Udder e lafoaʻi, faʻalanu poʻo le fulafula. E le tatau ona tautau i lalo.
  6. A maeʻa le 'oti, o le a faʻaititia ma suia foliga, o loʻo aliali mai ai. Afai e le tupu lenei mea, ona manatu lea o le gaʻo e gaʻo ma o le ai ai le susu susu.
  7. Nipples e tatau ona feoai i itu, e le tatau ona tautau le uila (pe a le savali i luga);
  8. O veins i luga o le uila e tatau ona tusitusi, mafiafia, ma o le mafiafia o latou, o le maualuga o le fua o susu.

A e faʻatau se 'oti e tatau foi ona e iloa le auala e fuafua ai lona tausaga. O le tagata matua e 32 nifo, o le tutusa tutusa i luga ma lalo. I le valu tausaga, e 8 nifo na paʻu i le 'oti, i le matua o le tausaga e tasi - o se seti atoa o nifo susu. I le lima o le lima tausaga, o nifo o'oti o loʻo fai siʻosiʻomaga, maua mai se foliga lapopoa.

O tagata popoto i le gafa o le 'oti e taʻu mai mea uma e uiga i le matua o le manu o le a "taʻu" le setete ma le numera o nifo, ma le auai poo le leai o se ava, pu, foliga vaaia o vae, e le tatau ona amanaia i le fuafuaina o tausaga.

E taua! Aʻo leʻi faimamaga e tatau ona e seleseleina lauulu o le ulu. Muamua, e mafai ona latou faaputuputuina microbes, ma lona lua, i le taimi o le milipolo, e mafai ona e afaina le manu, tosoina o lauulu.

Totoga uiga

Mo le mauaina o le maualuga o le susu, e tatau ona faia i se auala saʻo ma le faʻatinoina le faagasologa o le tausiga o aiga ma tulafono o le tausiga o 'oti.

Fafaga meaai

I luga o le auala saʻo e tuufaatasia ai le taumafa o meaola, mafaufau i le taimi o le tausaga, e faʻalagolago i lo latou soifua maloloina ma le faʻatinoga.

I le taumafanafana

O le taumafanafana o se taimi lelei e fafaga ai 'oti. O le meaai autu e aofia ai vao vao, lea e maua e manu i le fafaga. E mafai e kuluga ona 'ai i luga o le laʻau, ae mo manu e tatau ona gaosia mea e moomia. I lenei tulaga, o le mea o loʻo i ai fale o loʻo maua ai meaʻai susu e tatau ona avea ma mea e ave i ai le faamuamua.

O le mafuaaga e aofia i vaega nei: 2/3 o le tele o le aso masani o meaai e tatau ona avea ma meaʻai suamalie, 1/3 o le taumafataga - masima ma meaai tuʻufaʻatasia.

I le taumalulu

I le taumalulu, o le fafaga i itula e taua. I le taeao, o le taumafataga e aofia ai fualaʻau, vao, se fua o le fafaga. Brooms, vaovao, fualaau faisua e tatau ona faʻaofiina i le aso i le taumafataga, ma i itula o afiafi - meaʻai manogi (fualaau faisua, silasila, luga), mea fefiloi, vao.

Tuutuuga mo mataupu

Le isi, mafaufau i tulaga mo le olaga e te manaʻomia e faia ai ni 'oti.

Faitau foi le auala e aofia ai ma pe faapefea ona fafaga faga fafaga.

Manaoga mo le potu

E tatau ona vevela, ma lelei le mafanafana, ia malamalama lelei, o le ea vevela i le taumalulu e le tatau ona pau i lalo + 4 °, ma i le taumafanafana - + 18 ° C.

O le fola e tatau ona faʻamago, ia tuʻuina le vaovao pe tuʻu se vaega o le peat. E masani lava ona suia le lisi. Talu ai e tasi lava'oti o loʻo momoe i luga o le fata, e tatau ona faʻapalapala le lafu manu i fola e laʻititi maualuga atu nai lo le fola o le fale, e pei o moe i luga o luga.

Ina ia le mafai e le manu ona maua le popolega ona o le totoga, e tatau ona i ai le 4 mita o le avanoa avanoa i le tagata lava ia.

O le potu e tatau ona faʻapipiʻi lelei ma faigofie, faʻamautuina fafaga mo le numera o 'oti o loʻo i ai.

O aso uma e manaʻomia ai e se tagata matua ona inu i le 5 lita o le vai, o le mea lea o potu e teu ai manu ua faʻapipiʻiina i mea inu, lea e faʻamamāina i taimi uma mai palapala.

Faʻatoʻaina mea

Mo le maualuga, o le susu o fua o le susu, e tatau i tamaʻaiga ona 'ai le mutia mau ma' ai le tele o vai i le taumafanafana. O le mea lea, o le mea e sili ona fiafia i ai manu o loʻo taina i le vaitau o le mafanafana - o se togavao poʻo vaomatua. O fuga e sili ona fiafia i le lala laau, o le laau, o le toeaina, o vao vao. Faafetai i lenei taumafataga, e maua e le tino se sapalai o vitamin manaomia, micro-macro elemene.

E taua! I le taumamafa saoloto, e taua le faʻamautinoa e le inuina e manu le vai mai faatanoa vai vai vai (vaituloto, alia suavai). E i ai le maualuga o aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi e faigata ona togafitia ma mafai ona mafua ai le oti.

E faʻafia ona faʻafeinu i le vai?

E pei ona taʻua i luga, e manaʻomia e le 'oti le tele o le suavai, o le mea lea e tatau ona faia ina ia mautinoa o le taumafa taumafanafana e maua i se vai mama o le inu, ma i le vaitau o le taumalulu e tatau ona i ai i le vevela le vai i totonu o le' ava, aua a maʻi le tino, lea e oʻo atu ai i le solia o le vevela o le tino. Ma o lenei mea, i le itu, e mafai ona mafua ai faʻamaʻi o le tele o tala.

E toafia o ola?

O le faʻamoemoega o 'oti e faalagolago i le auai i le ituaiga, tulaga o le taofia, meaʻai, tulaga o le ola aʻe. Mo le susu, o lenei vaitau e seti i le 8-10 tausaga. Faʻatasi ma le tausiga lelei ma meaʻai, e tuʻuina atu e manu le susu ma fanauina fanau i le 12-15 tausaga.

E faapefea ona susu?

A uma le fausiaina, o le a amata ona liliuina le 'oti ina ia mafai ai ona maua susu mo manaoga o meaʻai i se faʻaauau pea.

E tatau ona usitai i tulafono:

  • gaosia le suamalie i se siosiomaga filemu, faʻapipiʻi se meaʻai i meainu ma inu i luma o le 'oti, ina ia le faʻaalia e le manuʻa le popole;
  • Aʻo le suamalie, tata le fulufulu mamoe i luga o le u;
  • fufuluina le tagata i le vai mafanafana, faʻamamago ma se solo;
  • mo le sili atu "toe foi" o le susu, faʻamaʻi le uila mo ni nai minute;
  • o nai vaitafe muamua o le susu e fusia, aua e ono aofia ai siama faʻamaʻi;
  • ina ia taofia le atinaʻeina o mastitis, e tatau ona tuʻuina atoa le 'oti, aloese mai le susu;
  • E le mafai ona e tosoina i luga o le nifo, faʻailo le uila - o nei gaioiga e mafai ona faʻaititia ai le fua ma fua atu ai i le le lelei o aʻafiaga i le soifua maloloina o le manu.

E te iloa? Ua faʻamaonia o le susu o le susu e aveesea ai radionuclides mai le tino.

Vaega o tamaiti tuputupu aʻe

A maeʻa le fausiaina o mamoe ile laʻau susu, e vavae ese le tuputupu aʻe o le tama mai le tina ma tupu faʻatasi. O le tuusaunoaga o le maualalo o le gaosiga o le manu.

  1. 2 itula talu ona uma le fananau mai, e faʻamaʻaina tamaiti i le faatoa mafanafana, o le colostrum filiga. E faʻamalosi ai le puipuiga, faʻapipiʻiina le faavae o le soifua maloloina lelei mo tausaga a sau.
  2. I le masina muamua o le olaga e fafagaina tamaiti i le 5 itula. I le taumafanafana, o le uluai fafagaina na faia - i le 5 i le taeao, o le aso mulimuli - i le 20 i le taeao. I masina taumalulu, i le 6 i le taeao ma le 9 i le afiafi
  3. Mai le afa o le masina, ua faʻalauiloaina tamaiti i le taumafataga o le vave saunia, oatamea uamea, meaʻai faʻamaʻaina lelei, meaʻai fefiloi, ma vaovao. E taua le faʻalauiloaina o le masima o le laulau meaai - e oʻo i le 6 g i le aso.
  4. I le matua o le masina e tasi e faʻamalolo ai talavou i luga o lafumanu. I le taumalulu, i le maualalo o le vevela, o tamaiti e "savali" i le ea e oo atu ile 5 itula.
  5. Pe a oʻo atu tamaiti i le 8-9 masina, e tusa ma le 1 kilokalama o meaʻai faʻapitoa, 300 g o fafaga ma e tusa ma le tasi ma le afa kilokalama o vaomatua e tatau ona i ai i la latou faʻaiuga i aso taitasi.

Fautuaga mo amataga

Fautuaga mo le amataina o le fausiaina o'oti:

  1. E tatau ona amata le gaosia o 'oti i le faʻatau e le o tagata matutua, ae o tamaiti. O se meaola matua e fesoʻotaʻi ma ona tagata e maua ai meaola ma tagata e ona, o le mea lea, i se tasi o nofoaga masani, e mafai ona amata ona faʻanoanoa, ma o le a aʻafia ai le fua ma le soifua maloloina i le lautele.
  2. O lapisi o le saolotoga-alofa manu, o le mea lea, i le leai o se lafu, e tatau ona fafagaina manu pe a faalua i le aso. O lenei mea o le ai ai se aafiaga lelei i le gaosiga o susu.
  3. O le taumafa o manu e tatau ona eseese, aemaise i le taumalulu. Fafaga e tatau ona aofia ai lala, vaomago, ma aʻa.
  4. Taofi ia tama i se mama, lelei le vevela ma le moli.
  5. I le tausiga, ma aemaise lava pe a milimili o 'oti, e tatau ona e onosai ma alofa. O lenei gaioiga e faia malie i le meaola, ma o le tele o le susu e faateleina.

Saili foi pe o le a le mea e fai pe afai e tuʻu le susu i le 'oti.

Faatasi ai ma le filifiliga sao o le manu, i le amanaʻiaina o faʻamatalaga faʻapitoa o le tagata ma ona augatuaa, tausiga mulimuli ma tausia lelei, o le ai ai i luga o le laulau e le gata o le susu o le susu i le tuufaatasiga, ae o fusi foi, cheese cheese, susu susu. Ma o nei oloa e taua tele i le soifua maloloina o fanau ma le soifua maloloina.