Faatoaga faatoaga

E faʻafefea ona togafitia siama i lupe

Pigeons e maʻi e pei lava o isi manulele, ma manulele manu felelei.

O nisi o faʻamaʻi manu e saogalemu tele mo tagata, ae o loʻo i ai foʻi faʻamaʻi e ono afaina ai lo tatou ola maloloina.

I totonu o lenei tusiga, o le a tatou talanoa e uiga i le maʻi masani e pei o se anufe (o le faamaʻi a Newcastle) lea e afua ai le afe o lupe e oti i tausaga taitasi.

O le a lenei maʻi

O le afi o se faʻamaʻi viral matautia o se natura faʻapitoa. O le faʻamaʻi o Newcastle ua maua lona igoa lauiloa ona o ona uiga iloga faʻapitoa - o le pipili o vae ma ulu o manulele, faʻapea foi ma le leai o se faʻamaopoopoina o gaioiga. I vaega faaiu o le atinaʻeina, o le faʻamaʻi e aʻafia ai le faiʻai ma le gaʻo o le ponaivi, mulimuli ane e le mafai ona lavea le manulele. O le mafuaʻaga autu o le vavaega ua leva ona i ai ni manulele faʻamaʻi, lea e mafai ona faʻamalosia o latou uso a tagata mo se masina atoa (o faʻamatalaga muamua o le i ai o le faʻamaʻi ua leva ona iloa 3-4 aso talu ona faʻamaʻi).

E tusa ai ma le ogaoga o le faʻamaʻi ma ona uiga iloga, e tele mea faigata e mafai ona iloagofie:

  • vailaʻau - vaivai poʻo le masani lava e leai ni mea e ono afaina;
  • mesogenic - e maua ai le valea o le malosi malosi;
  • Mataʻutia - faʻaalia i le maualuga o virulence ma e manatu e sili ona matautia.

E te iloa? O le faʻamaʻi o Newcastle na oʻo mai io matou fanua mai le motu o Java, ma na tupu i le 20 o le XIX senituri.

Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona faʻasalalauina le faʻamaʻi i totonu o manufela, o togafitiga faʻapitoa e faʻatonutonuina i pigeons maʻi, lea e fesoasoani i le faatoilaloina o le maʻi. E moni, e oʻo lava i taimi latou te le mafai ona mautinoa 100% manuia. I le faʻaopoopoga i lupe, o moa foi o loo i totonu o tulaga lamatia, o lea ia fautuaina e tausia i le mamao e mafai ai mai le fale lupe.

Mafuaaga

O saienitisi o le faʻapogai mafuaʻaga o le helica, o le virus o le RNA e aʻafia i le paramyxovirus. E matua gafatia le malulu ma tausia lona taua taua i le +1 ° C (e mafai ona faʻalautele mo le 4 masina), ma i le ° 0 ° C na te "faasaoina" ma faatalitali mo nisi tulaga talafeagai mo le toe faʻafouina o lana gaioiga.

O le maualuga o le vevela e afaina ai le siama ma e mafai ona faʻaumatia i le +56 ° C. E ono mafai ona ola le sui e ono mafua ai ona ola mo le ono masina i le tino o se lupe mate, aʻo tumau pea le lamatiaga i le isi manu.

Faʻasalaʻau oe lava i mea taua o le tausia i le fale o ituaiga ituaiga o lupe e pei o ni taʻaloga, Uzbek, Turkmen o loʻo tau ma tane, Baku tauʻa, tane tau Turki, tagata maualuga o Nikoleev, Kasan, Armavir, tapplers, Volga band.

O le tele o taimi, faʻamaʻi pipisi e ala i le fafagaina, inu, moe i cages poʻo mea mo le tausiga o manufelelei, o lona uiga, fulufulu vaalele.

Taimi e faʻasili ai

O le faʻamaʻi o Newcastle "ua mou atu" e le o se taimi umi, ma ua leva ni aso talu ona faʻafesoʻotaʻi ma se manulele maʻi, o latou aiga fugafulu latou lava na avea ma mafuaʻaga o le siama mo le isi 30 aso. O faʻamaoniga muamua o le faʻamaʻi e mafai ona iloa i le vave 2-3 aso o lona atinaʻe i le tino o se lupe pipisi.

Tulaga ma faailoga

E naʻo le tolu laasaga o le atinaʻeina o pitonuʻu, lea e sili atu ona vave suia e le tasi le isi. I soʻo se tulaga, e taua le iloa po o le a le uiga e faʻalogo i ai ina ia mafai ai ona iloa le faʻamaʻi i le taimi muamua lava ma ia faia ni auala talafeagai i taimi talafeagai.

Muamua

Toeitiiti lava mai aso muamua o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le manulele e avea ma le faʻaaogaina o mea, faʻafeiloaʻi ma le le fiafia i mea uma e tutupu. O le manaʻoga atonu e faʻaitiitia, ae na o sina mea, ae o le vai e televave le vave ona fufulu.

A maeʻa sina taimi, e aliali manino mai ni papae papaʻe i luga o le gutu, o mata e tuʻuina atu i le mumu, ma o le fulufulu fulafula e leai se lalelei ma e foliga le lelei. O aso uma lava o loʻo i ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le gaioiga ma o nisi taimi e masani lava ona taofia le gaoioi o tagata mamaʻi.

Mo le tausia o lupe i le fale, o le a taua mo oe le iloa pe faapefea ona fausiaina pigeons, pe faʻapefea ona fai sau oe lava fafaga fagu ma mea e teu ai meaai, o a meaʻai e 'ai i le fale, oa meaʻai e te manaʻomia e avatu ai lupe.

Faatatauga

E mafai e le tasi ona fuafua le amataga o le vaeluagalemu o le atinaʻe o le faʻamaʻi o Newcastle e tusa ai ma faʻamaoniga muamua o se natura o le neurological: disorientation in space (mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai e le lupe ona alu i totonu o le saito ma lona gutu) ma se taamilosaga mafiafia. E le gata i lea, ao faagasolo lenei vaitaimi, o le tapulima e foliga mai o se le atoatoa o le tino o le tino, faatasi ai ma le tele o le manava lanumoana ma le paʻu o le pulumu. O manu felelei ua matua faateleina ma ua latou teenaina meaai. Masalo o foliga mai o galu.

Faaiuga

I le laasaga mulimuli o le atinaʻe o tapulima, o mea uma e fai i totonu o le tino e oʻo atu i totonu o le faiʻai, o le mafuaʻaga lea ei ai le vavave o le ua o le lupe ma le fesuiaʻiga o le gutu i luga. O le manulele mulimuli ane na le maua lona avanoa faʻapitoa, e masani ona pa'ū, liliu lona ulu (o lea o le igoa o le maʻi).

E taua! Afai e te le amata togafitiga i aso muamua e lua pe a uma le iloa o faailoga iloga, ona le mafai lea ona laveai le lupe maʻi.

E faʻafefea ona togafiti le totoa o lupe

O le faʻaitiitia o uiga lelei ma le faʻaumatia o manulele mai le faʻamaʻi o Newcastle, e mafai ona faʻaaogaina vaega eseese o fualaau faasaina, o ia mea taitasi e iloga i lona aoga.

O vailaʻau sili ona lauiloa e aofia ai mea nei:

  1. Vailaau faʻamaʻina tuuina mai e Vosprenil ma Immunofan. I le tulaga muamua, o le vailaau e masani ona inu i se manulele maʻi, saunia le tuufaatasiga i le fua faatatau o le 1 ml o le vailaʻau i le 1 lita o le vai, faaauau pea le togafitiga mo le 2-5 aso. O nisi taimi o le "Fosprenil" e mafai ona tanumia tagata mamaʻi i fuaitau o le nasal, ma i mataupu ogaoga, e fautuaina le iniseti: 0.1 ml i le aso mo le 5 aso. O le "Immunofan" ua solo i le vai i le 0.1-0.3 ml mo le 1 l o le vai (fua i aso taitasi). O le togafitiga e tusa ma le 10 aso. O vailaʻau uma e lua e aofia ai le faʻafefe, lea e faʻaalia i le maualuga o le antiviral activity ma e fesoasoani e taulimaina le faʻamaʻi i se taimi puupuu. E leai se mea e tatau ona tuʻuina atu i le lupe ni vailaʻau se lua i le taimi e tasi, talu ai o le faʻateleina o le vaʻaia e mafai ona afaina ai le tino o le avian.
  2. Nootropic togafitiga faafomaʻi. Piracetam e masani ona faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi Newcastle i lupe. O loʻo i ai le malosi tele ma e mafai ona faʻaitiitia le faʻaalia o le neurological o le faʻamaʻi. Pe a faʻaaoga vailaʻau, ¼ o mea o loʻo i totonu o le kapeta e faʻamaʻapeʻa i se vaega itiiti o le vai ma sasaa ifo i le gutu o le lupe.
  3. Multivitamin preparations. O sui sili ona lauiloa o lenei vaega o ni fati e taʻua o "Katazol", "Vikasol", "Galavit". O i latou uma lava e taulai i le faʻaleleia atili o aʻafiaga puipuia o le tino o le avian ma fesoasoani e faʻafetaui le vave o le maʻi. O le tuiina o le inisalini tuila i totonu o le vaega o le manulele maʻi o le auala sili lea ona lelei e faʻaoga ai. Mo se faataitaiga, "Katazol" e faʻaaogaina i le 0.3 ml i aso uma lava (seia oʻo ina mou ese atu le falemaʻi), e ui lava o le "Vikasol" tutusa e mafai ona fefiloi ma meaai i le fuaina o le 0.1 mg i le 100 g o meaai (i nisi tulaga, e faalagolago i ogaoga o le faʻamaʻi, mafai ona faʻatele le fua).
  4. Chelators ma prebiotics. E pei ona uma ona tatou fai atu, o le tapulima o loʻo faʻaalia i faafitauli i le mea o lo o pipiʻi ai lupe, o le mea lea, pe a oʻo mai uluaʻi faailoga o le iniseti, ina ia faʻaitiitia ai le inu, e mafai ona e faʻaoga Sporovit, Linex poʻo Carsil. E fefiloi ma meaʻai ma tuʻuina atu i le manulele seia oʻo ina mou atu faʻamaʻi falemaʻi o le maʻi.
Soo se tasi o fualaau o loʻo i luga o le a aoga tele pe a mafai ona amata ona faʻaaogaina i se taimi talafeagai. O le mea lea, o le vave ona e fuafuaina le maʻi, o le vave ona e mauaina se taunuuga lelei mai togafitiga.

E te iloa? Faʻafetai i suʻesuʻega a le DNA, na mafai ai ona matou iloa o manulele nei e talitutusa lava ma manulele moa, ae o le Nicobar Pigeon, o loʻo maua i saute sasaʻe Asia ma Nicobar Islands, ua manatu foi o latou o latou aiga.

E mafai ona togafitia togafitiga faʻa-tagata

O le le manaʻo e '' inumia 'a latou uarota ei ai vailaau kemini, o nisi o faifaatoaga e maua le fesoasoani i isi vailaʻau i le mataupu o togafitiga o taavaletoso.

I le avea ai o se mea aoga i togafitiga fualaau faasaina, latou te fautuaina e faʻafefiloi sina fatuga o sana, alalaʻau ma le susu, ona tuʻu ai lea o le mea e sili ona lelei i totonu o le manua o se manulele maʻi. Ae ui i lea, o le faamaʻi fou o Newcastle e oti ma o le a le aoga e aunoa ma le faaaogaina o vailaau matuia.

O togafitiga e le masani ai i lenei tulaga e mafai ona avea o se auala fesoasoani mo le tagofiaina o le fagu, ae le o le auala autu (mo se faataitaiga, pe a fafaga le manu belladonna i le tele o fuainumera, o le ai ai se aafiaga lelei ile homeopathic).

E matautia mo tagata?

O le faʻamaʻi fou o Newcastle e vave ona salalau i le va o manulele, ae mo tagata e le matautia tele. O tagata faigaluega o faʻatoʻaga faʻatoʻaga e masani lava ona faʻaalia i lenei faʻamaʻi, ma e aliali mai o ia lava i le tulaga o le vavao faʻatasi ma le fulafula o laina o le lymph.

O le mea moni, faʻatasi ai ma le puipuiga lelei, atonu e leai ni faʻamaoniga, ae le o se mafuaaga lea e faʻagalo ai e uiga ile lapataiga elemene pe a faʻafesoʻotaʻi e tusa ai ma laumei auala.

Puipuiga

Ina ia aua le vaavaai mo ni auala e foia ai le faafitauli, o le faʻamaʻi e faigofie ona puipuia.

Faʻatasi ai ma togafitiga autu o:

  1. O tui puipui o lupe ma le faʻaoga o le tui Bor-74, Gam-61 poʻo La Sota (o le filifiliga o se filifiliga maʻoti e faia e se fomai manu pe a uma ona suʻeina manufelelei ma faia suʻesuʻega masani). O le tui muamua e faia i le matua o le 30-35 aso, ona faalua faalua i le tausaga: i le tautotogo ma le autumn.
  2. Tausia o le tumama ma le tumama pe a tausia le lupe: faamamaina masani o le potu ma meafaigaluega faigaluega, faamamaina vave o fale, ma le maeʻa atoa o le fale ile faalua i le tausaga.
  3. Faʻasalaga o tagata mamai i le masalosaloga muamua o le i ai o le faʻamaʻi (e manaʻomia le vaʻa ese mai se manulele maloloina, e pouliuli ma malulu).
  4. Le faʻavaeina o meaʻai, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o faʻamaʻi faapitoa o le fualaʻau, o le vao ma le fatu saito fou.
Aua nei galo e tusa lava pe a mavae le leiloloa o faailoga uma o le faamaʻi o Newcastle, o le "gasegase muamua" e tumau pea le ave o le siama mo le isi masina, o lea e tatau ai ona taofia le leai o se faamai i le 30 aso.

E taua! Pe a fai tui i tamaʻi meaʻai, e mafai ona mataʻituina le le mautonu ma le momoe o tagata tui. O se mea le tumau lea, ma e le manaʻomia le fefe.

E na o le usitaʻia uma o faʻamaumauga mo le togafitia ma le puipuia o le atinaʻeina o le wriggler, o le a mafai ona e puipuia au manulele mai le oti ma puipuia oe lava mai le le lelei o taunuuga o le fesootai ma i latou.