Totoina o aniani

E faʻapefea ona tupu se slizun aniani: tulafono o le totoina ma le tausiga

I le tele o kuka kuka na maua ai aniani.

I le natura, ei ai le tele o ona ituaiga, o nisi o mea e mafai ona suamalie.

Mai lenei tusiga o le ae iloa ai le uiga o le aufana o le aufana, o le gataifale o le totoina ma o le a le ituaiga tausiga e manaʻomia.

E te iloa? Onion slizun sili atu nai lo isi aniani uma i le mea o loʻo i ai elemene.

O le a le slizun olati

O le aufana a Slyzun o se vao vavalalata, e aofia i le ituaiga o Onions, family Onions. E na o laulaau fou laititi e aina. E mafai ona feiloaʻi ia iona i le itu i saute sasaʻe o Asia Tutotonu ma le CIS, i le steppes ma luga o papa papaʻe.

Onion slizun e faʻafeiloaʻi le vaisusu ma lelei tele le susu. O loʻo faʻasalalau e fatu ma afu, ma e mafai ona tupu i luga o le tasi fasi fanua mo le silia ma le 5 tausaga.

O le slizuna e mamafa, lautele ma lau lanu o loʻo i ai sina tofo lelei ma e matua pala. E le gata i lea o le sua mai. O laʻau uma e aoina i se rosette i le foliga o se tagata, ma o le lautele o laupepa taitasi e oʻo atu i le 2 cm.

O faʻaputu e faʻapipiʻiina i le saito ma le oʻo atu i le 2 cm le lautele. Latou te maua aʻa malolosi ma ola vave vave. O le rhizome, lea e mafai foi ona 'aina, e aofia ai le tele o meaʻai.

A mavae le tulaʻi mai i le tausaga lona lua, e amata ona fuga mai le sipuni i ni faamalu i le foliga o se polo ma fugalaau lanu piniki.

O le fuga fuga e faigata ma mamana e oʻo atu i le 70 cm le maualuga. O le laʻau o le sipuni o loʻo tafe i luma o le tatalaina o le faamalu, o lea e taua o se paʻu paʻu.

O ituaiga sili ona lauiloa o le sipisi slizuna

O le lisi o ituaiga sili ona lauiloa o le sipisi-Lizuna e aofia ai le Green, Dwarf, Faʻailoa ma le Taʻitaʻi.

  • Green O lenei ituaiga o lau lanu lanumeamata, lapopoa, lanu meamata ma le manogi manogi ma se manogi suamalie. Rhizome mamana, faʻatasi ai ma tumutumu tetele ma maualuga maualuga. Mo se tasi e tipi e mafai ona e maua le 6 kilokalama / sq. m. Ua tupu i le tasi nofoaga mo le 6 tausaga, ma ua faateleina i fatu. Eseesega puipuia i le peronosporoza ma le ele.
  • Faiva O lenei ituaiga o sipisi slizuna ua faʻaaogaina fou. O le ogatotonu o le vaitau, ma o le vaitau o le tuputupu ae o le laʻau e 40 aso. O lau lanu meamata lanu meamata ma le vevela. Latou te ola e oʻo i le 25 cm le umi ma 1.5 cm le lautele. O le tofo e tutusa lelei ma le ituaiga Green. E aofia ai le 8.7% le suka, 4% o le acidic ascorbic i le 100 g o le meafaitino. Mo se tasi e tipi e maua le 1.5 kg / sq. m. O lenei vailaʻau e faʻasaina le taumalulu.
  • Taitai Onions-slizun o se togi o le Taʻitaʻi o le vaeluagalemu. O le vaitaimi o le tuputupu ae o laulaau e fetaui lelei - 40 aso. O laulaau e lautele, laugatasi, malamalama lanumeamata ma se vevela. O le tofo e fai si vevela i le manogi salu. Mo le tasi tapa, e mafai ona e maua le 2 kilokalama / sq. m
  • Mananaia. O le ituaiga e tatau ona faʻaaoga fou. O le taimi matua e 40 aso. Laʻau tupu e oʻo i le 2 cm le lautele ma oʻo atu i le 30 cm le uumi. E lamolemole ma lanu meamata. O le tofo e agamalu. E aofia ai le suka (5%), acidic ascorbic (65 mg) mo le 100 g o mea leaga. Mo le tasi tapaina o loʻo i ai se avanoa e maua ai le 2 kilokalama / sq. m

Filifilia se nofoaga mo le totoina o sisizuna sisi i le fasi fanua

E sili atu ona toto le sisizun slizun i le masina o Me poʻo Iulai. O le a maua se seleselega lelei pe afai e te totoina se slizun i luga o laufanua lafulemu ma eleele suamalie. Latou te manaʻomia ona faʻapalapala, ma aʻo lei totoina e fai le humus poʻo le pala. I le tautotogo matou te fautua atu faaopoopo le 1 tbsp. l fuālaʻau mo le kalakeke ma le ura. Ae talu ai o le aniani e puipuia mai le malulu ma le malulu, e mafai ona e maua se nofoaga mo ia, e taulai atu i nei mea.

Pentcessors mo onion slizuna

Mo se fetaui lelei ma maualuga, matou te fautuaina oe ia toto le sipisi slizun i le eleele pe a uma le kapisi ma tamato. Atonu foi e sau mai le eleele o kukama, radishes po o pateta.

Saunia o moega mo le fausiaina o slizuna

O le tapenaga o le eleele e faia ao le i luluina le sipisi i luga o fatu poʻo aniani. E tatau ona eli ma le totoa le eleele. O le loloto o le eliina o loʻo faia ina ia mafai ai ona aumai mea faʻasao i le eleele. O le a latou faʻamalosia le tupu aʻe o aniani.

E le talafeagai le faʻafefeina o aniani i laei, ae afai e le lelei lau eleele, ona lelei lea ona faʻaaogaina. A o le lūlūina le eleele e tatau ona ufiufi ma faʻapipiʻi. O lenei mea o le a fesoasoani i fatu ma pulu e le faʻaitiitia. E le manaʻomia le lautele lautele o moega, talu ai e mafai ona e maua atili fua i luga o vaiti vaiti.

Totoina o togafitiga ma le loloto o le totoina o fatu i le eleele avanoa

O le tekonolosi o le totoina o le sipisi slizuna mai fatu e amata i le luluina. O loʻo faia i le ogatotonu o Me. Afai e le o mafanafana le eleele, e sili atu le tuʻuina o fatu i totonu o masi teuteu i le loloto o le 1 cm. O le sulufaʻiga o le tasi-laina ma le 70 cm laina avanoa. Le loloto o le faʻaleleia o fatu - 1,5 cm.

A maeʻa ona totō fatu, e manaʻomia le faʻatulagaina o le palapala, ma a oʻo ina malosi le laau, e tatau ona vevela, ia 1 le fatuina i le 15 cm. O le mamao i le va o laina e tatau ona 40 cm, ma le va o le vao 15 cm.

E te iloa? Ina ua latou faapologaina tagata Aikupito, latou te tauto e tautatala naʻo le upu moni, tuu o latou lima i le ulu o le aufana.

Tausiga o togafitiga ma mea taufaatoaga o le galati-slizuna

O le faʻamasino i le faʻamatalaga, e le faigata tele ona tausia se slizun. O le mea autu - masani ona faʻasusu ma faʻasasosoina o le eleele.

Fafaga vai e masani ai

Afai e te manaʻo e maua ni laʻau mafanafana ma suamalie, ona e manaʻomia lea ona faʻafeinu vai aniani i taimi uma. O le a faʻafefeteina ai le lamala, tumau le susu ile vaega eleele. Ae peitai, o le suavai o le a faaleleia ai lona tulaga ma faateleina ai le gaosiga.

Tatalo ma veleina i le va o laina

I le tausaga muamua o le olaga, e masani ona e manaʻomia le tatalaina o le eleele ma aveese vao. Latou te taofiofia le tuputupu ae o lau o laau. I le tausaga lona lua o le olaga i le tautotogo, e tatau ona e tatalaina le ploskorezom ma pe a eli e faaopoopo ai le humus ma le pefu i totonu o le ala.

Fafagaina o aniani

Slyzun e fiafia i le felaʻauʻau. E talafeagai le aumaia o laʻei i le tautotogo ma le taumalulu, mulimuli ane e tatau ona ufiufi le laau i le afifi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taumafanafana, e lua faʻaopoopoga o le faʻamalaiga o le a fetaui lelei ma fugalaau faʻapitoa. O le tuufaatasiga o le fusi - 1 tbsp. l 10 lita o vai. Pe mafai foi ona e faia tali nei i le faavae o le humus: o se fofo o mullein 1: 8, faʻafefeteina manu 1:20, folaʻau 1: 5.

Seleseleina

A e tupu aʻe se slicsina slicsuna i le tausaga muamua o le olaga, o le ae le maua se seleselega lelei, aua o ona lau e le aoga ona o le maualalo o meaʻai i totonu. I le lona tolu o tausaga o le olaga, o le a sili atu ona suamalie, maloloina ma lelei. I le taimi mafanafana, e mafai ona e tipi le aniani seia oo i le 7 taimi.

E tatau ona faia faʻamaʻi mulimuli i Aokuso. O lenei mea o le a mafai ai e le laau ona toe faʻafouina aʻo leʻi oʻo i le malulu malulu. O laulaau o le siʻi e lelei tele e tipi i le tau vevela. E tuʻuina i totonu o taga paʻu pepa, ona nutililii ai lea. E mafai ona teuina iamoni i le pusaaisa mo le 20 aso. Afai ua e aoina aniani faatasi ai ma le aniani ma se ufiufi o le eleele, ona sili lea ona teuina i lalo i pusa.

E te iloa? O le eleni e fesoasoani e aveesea le mamafa i le soifua maloloina.

O le a le faʻaaogaina o le sipisi slizuna

Onion slizun e tele aoga aoga.

O loʻo i ai le tele o masima, vitamini ma minerale. O laʻau ei ai suka, carotene, vitamini PP, B1, B2, potassium, nickel, uʻamea, manganese, faʻapea foi ma le acid ascorbic.

O le pusa e aofia ai vailaau palasia, o suauu taua, vitamini E, C ma le vaega B, faʻapea foʻi ma flavonoids.

Onions slizun fasi fuamoa leaga i totonu o le tino, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino. E sili atu glucose ma polysaccharides nai lo apu po o pears.

Onion slizun o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi pipisi e pei o gastritis ma maʻi o le manava. O le mea moni o le aniani o loʻo i ai le tele o mea mucous.

Ono lau e faʻailo ai le fiaʻai ma fesoasoani e faʻaleleia le faʻaleleia o meaai.

Isi auala e ola ai le suka slizuna

O gaʻo e mafai ona faʻatupulaia e le gata i fatu na totōina ile lauʻeleʻele, ae faʻapea foʻi i laʻau, faatasi ai ma le fesoasoani a pulu.

Tuputupuina o laau

E mafai ona tupu gaʻo fualaau. Afai e te nofo i le eria o loʻo i ai le taumafanafana, o le a lelei fua. O lenei metotia o le a faʻavaveina ai le atinaʻe o aniani, ma e mafai ona vavae laʻau i luma o le taimi.

Lauina o fatu na gaosia i totonu ogatotonu o Fepuari. Ina ia faia lenei mea e tatau ona e saunia le eleele. O le paluga o le eleele e tatau ona aofia ai vaega nei - fanua lanu ma humus i tutusa tutusa. E mafai ona e faʻapipiʻi le faapalaga otaota ma le vermiculite.

A o le lūlūina, e tatau ona e mafanafana le palapala ile microwave (3-5 minute). Faʻaleleia atili i nai vaiaso. E mafai foi ona faʻaleleia le eleele i se vaifofo malosi o le paluga faʻasalalau. A maeʻa lena, e tatau ona ufiufi le ulo ma le eleele i se ata tifaga ma teuina i se nofoaga mafanafana aʻo le i luluina.

E taua! A faʻatau mai fatu, siaki le aso e muta ai.
A o le lūlūina, e tatau ona e tuʻuina fatu i totonu o se taga gau ma tuu i lalo mo le 45 minute i le vaifofo o le pāmaʻi (1 g paluka oona i le 1 lita o le vai). A maeʻa ona tuʻu fatu mo le 18 itula i se vaifofo "Epin" mo le lelei o le germination. Ona faʻamagogo ai lea i luga o le eleele.

E mafai ona e alu i le isi auala. 14 aso aʻo lei lūlūina fatu e manaʻomia ona tuʻuina i luga o le pitonuʻu o le mafanafana. A o leʻi lūlūina, e tatau ona faʻamaʻi, fufulu ma mamago.

A totoina lapisi o le suka, faaaoga pusa po o kaseti ma sela. O se paluga eleele ua sasaaina i totonu ma totoina i potu taitasi o vaega e 4. I totonu o le atigipusa e tatau ona e tuʻuina atu fatu i se mamao e 1 cm mai le tasi ma le isi ona fusi ai lea ia i latou i se palapala palapala (mafiafia 7 cm). O eleele e tatau ona lolomiina ma suʻeina i le fofo a Energen (15 pata i le 250 ml o le vai).

E tatau ona ufiufi le atigi pusa ma tuʻu i se nofoaga mafanafana. I le vevela o le 20 ° C o pine muamua o le a faʻaalia i le 5 aso.

Faʻaaogaina fua

O se isi filifiliga mo le totoina o aniani ua taʻua o le vegetative. Faʻamuta ia Aokuso poʻo le amataga o Setema. I le taimi lea, o le a malosi malosi le laau ma o le a saunia mo le malulu.

E tatau ona eli i luga le vao o le sipisi-slizuna ma vaeluaina i ni vaega eseese ina ia maua ai le 4-5 aniani i vaega o aʻa faataamilosaga.

E taua! Laʻau e talafeagai mo le vaevaega e le itiiti ifo ma le 3 tausaga.
A uma ona tufatufa le sipisi ua totō i vaega eseese ma ola aʻe i le auala lava e pei ona masani ai. Le mamao i le va o laina - 50 cm, ma le va o laau - 25 cm.

Tuputupu aʻe le sisizuna i le taumalulu

E mafai ona tupu le sisizun sisizun mai fatu poʻo pamu ma i le taumalulu. Faʻaleleia atili i totonu o le kiona, i le tausaga atoa e fiafia ai i le suamalie ma le tofo o lau o le laau.

O toteto ua totoina ia Oketopa. Matou te fautuaina oe e faʻaaoga pusa palasitika e tuu i luga o le tasi. A maeʻa le 2 vaiaso, e manaʻomia ona tuʻuina pusa i totonu o le fale lauʻeleʻele.

Ina ia faʻaleleia le fua o le seleselega, e tatau ona faʻafefiloi pulu i totonu o le vai mafanafana mo le 12 itula, ona faʻamago ma tipi le ua. Ona latou ufiufi lea i le lafoina mo le 4 aso. O le vevela o le ea i totonu o le greenhouse e tatau ona 20 ° C. Vai vai e manaʻomia 1 taimi i le 10 aso. A mavae le 20 aso, o le a aliaʻe pine muamua.

E te iloa o oe? Paʻu o loʻo i luga o se mea faʻapuupuu, ua taua o le Donets.
O le aufana a Slyzun e faigofie ona tupu, ma tausi ia te ia e faigofie. Afai e te manaʻo e teu lauulu i le tausaga atoa, faʻaaoga a matou taiala tuputupu aʻe ma fiafia i le seleselega.