Maota, fale mautotogi

E faigofie lenei mea. Toe gaosia o le hibiscus i le fale

O Hibiscus o se laʻau lauiloa i fugalaau. E masani ona teuteuina i totonu o fale i ofisa lautele ma ofisa.

O le mea lea, o le toe gaosia o le fugalaau e sili ona talafeagai. O se tasi o ona taatele masani o le faapipiiina.

E faʻafefea ona tupu se fugalaau i le fale e faʻaaoga ai lenei metotia o le a talanoaina i la tatou tusiga. O le a matou taʻuina atu ia te oe mea lelei ma le le lelei o lenei metotia, faapea foi ma le auala e tatau ai ona faʻataʻitaʻiina lelei le hibiscus.

Le lelei ma le le lelei o le faapipiiina

O le faʻamalosiina o se auala faʻaoga laau toto. O lenei metotia e faigofie lava, e mafai foi ona amataina le fafie. O le isi itu aoga o lenei metotia o le mea moni o le hibiscus e tupu mai i se laau tipi o le a fiafia i le fuga i totonu o le tausaga, aʻo taofi uma uiga eseese o le tina (o le lanu o le fugalaau, lona terry). O le aʻa o loʻo faʻapipiʻiina i le faapipiiina o le malosi ma sili atu ona mamana nai lo na laau na faʻalauteleina e isi auala, mo se faʻataʻitaʻiga, fatu (pe faʻafefea ona totoina se potu hibiscus mai fatu, faʻapea foi le tausiga o le fugalaau pe a uma ona toto, faitau i inei).

Aoao atili e uiga i le toe gaosia, totoina ma faʻaleleia atili hibiscus i totonu o le fale ma le togalaau, faʻapea foʻi ma ata o fugalaau, iinei.

O le a le taimi o le tausaga e sili ona lelei e faʻailoa ai le laau?

O le taimi sili e tipiina ai le vavaeina mai ia Aperila ia Aokuso. O tagata fai togafiti poto e fautuaina le laulauina ina ia faataunuuina ia Me, talu ai o lenei masina o loo malosi le gaioiga: o loo maua mai fou fou ma atinaeina, o metabolic processes uma e faia i se saoasaoa faatelevave. Afai e aʻafia le hibiscus i le masina mulimuli o le tautotogo, ona ono latalata mai ai lea ile 100%.

E mafai ona faʻatulagaina le faapipiiina i le taumalulu, ae o le a amata lemu le faagasologa ma o le a le mafai ona maua i se taimi lelei le lelei, talu ai i le taumalulu e leai se moli, na o le vevela e tatau ona sola.

E faʻapefea ona sauniuni mo le tulaueleele?

O le isi, tatou te mafaufau pe faʻapefea ona vaeluaina se fugalaau potu ma toto se tipi, pe faapefea ona filifili ma saunia le eleele ma le ulo mo le totoina.

O le lalolagi

Mo le taina o le tipi e faʻaaoga ai paʻu, lea e mafai ona e faʻaopopoina ai le moa sphagnum: peat o le a tuʻuina atu le palapala ma le malulu, ma o le a tumau pea le maualuga o le susu i totonu o le ulo (pe faapefea ona saunia le eleele mo le hibiscus ma pe mafai ona e faʻatau i le faleoloa, faitau i ai). E mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga ma le oneone oneone ma le paʻu i tutusa tutusa. O le aʻafia foi o hibiscus e mafai ona i ai i le oneone susu.

O le isi na faʻaaogaina ma faʻatau le eleele i luga o le faavae o peat. O le tulaga autu o le sui e tatau ona mama ma manava. O le eleele lea e sasaaina i totonu o se ulo mo nofoaga tumau o le hibiscus, e tatau ona aofia ai:

  • 4 fasi fanua eleʻele;
  • 3 fasi fanua lanu laufanua;
  • 1 vaega o le humus;
  • 1 vaega o le oneone tele.

E fai ma filifiliga: eleele vavave, humus, oneone i se fua faatatau o le 2: 1: 1.

Pot

  1. Mea. Mo le taina o le tipi i le eleele, e taua le faʻaaogaina o pusa palasitika manino ina ia mafai ona matauina le atinaʻeina o aʻa. Afai e leai ni mea faʻapitoa, e mafai ona e faʻaogaina tioata lapopoa.

    Ae e tatau ona manatuaina o soʻo se koneteina e tatau ona aofia ai se alavai e faʻafefe ai le susu.
  2. Tele O le tele o taimi, mo le aʻafia i le fualaau aina fugalaau e ave le gafatia mai le 200 i le 500 ml, e faalagolago lava i le tele o le tipi. O lona lautele e tatau ona lata ile 9 cm.

    E susulu Hibiscus pe a tupu fua ona aʻa i se ulo. O le mea lea, a maeʻa ona totoina e tatau ona toe totoina fugalaau i totonu i totonu o se ipu tele.

Totoina o mea

'Otiʻoti tipi o le hibiscus e tatau ona tupu pe a maeʻa le fale. O se talavou, atiina ae se ata ma le afa-lignified peʻu ua oti lelei i se mama mama, maamaʻi poʻo se sele. E tatau ona i ai le seti pe a ma le 15 cm le uumi ma 3-5 va.

O laʻau pito i lalo ua aveeseina atoa mai le 'au ma o pito i luga e tipi i le afa e faʻaitiitia ai le faʻaleleia, o le vaega pito i luga o le pupu e faʻapuʻupuʻuina e le oti. O le vaega pito i lalo o le aʻa aʻo leʻi aʻaina i le mea o loʻo tuʻuina i totonu o le "Kornevin."

E faʻafefea ona aʻa i le fale?

Totonu o le vai

  1. O le vai vevela o le vevela o le potu e sasaa atu i totonu o se pusa opaque (pe mai le tioata pogisa), e faaopoopo ai sina "Kornevina", o se laulau o le carbon activated, o le tipiina o le vai i totonu o le vai. Aʻo faʻafefe le vai, e tatau ona sasaa.
  2. Mai le pito i luga, o le pusa o loʻo i ai le 'au e ufiufi i se pulou manino (pipi tioiti palasitika, pepa palasitika) e fatu ai se maualuga o le maualuga o le susu (80% - 85%), lea o le a fesoasoani i le faʻavaeina o aʻa o le aʻa. Mai lea taimi i lea taimi (tasi i le 2 vaiaso) e tatau ona lafoaia le fale koli ina ia le pala ai.
  3. Malosiaga e tuʻuina i se mea manaia, ae aunoa ma le susulu o le la. O le maualuga o le taumafanafana mo le aʻafia o le + 22С - + 25С.
  4. A maeʻa aʻa i le tele o le 5 cm (pe tusa ma le 1 le masina), e mafai ona totō le laau talavou i le eleele.

I le eleele

  1. O loʻo faʻapipiʻiina se faʻalavai faʻavai i le pito i lalo o se fagu palasitika, o le isi vaega o loʻo avanoa i le palapala.
  2. O le aʻa, faafoliga faʻatasi ma Korneovin, ua tanumia 2 cm i le eleele faʻamamaina ma mama le paʻu e lima mo le faʻaleleia lelei.
  3. I le pito i luga o le koneteina o loʻo ufiufi i se pusa palasitika, lea e faʻapipiʻi i se faʻamafaʻi, po o se fagu palasitika, tuʻu i totonu o se nofoaga lelei, ae aunoa ma le susulu o le la.

O le vevela, lea e talafeagai mo se laau talavou, o le + 22С - + 25С. E tatau ona fai le faʻatafunaina aʻo solo le palapala, faʻamalosi faʻafou le "fale lauʻeleʻele".

Faʻalogo! Afai e ufiufi le pusa paʻu i le condensate mai totonu, ona tatau lea ona vaʻaia ma le totoa, solo ese le vai ma tuʻu i luga o le fagu ma le au.

Pe a maeʻa pe a ma le 1.5 masina e faʻasao ai e le laau aʻa, e mafai ona totoina i totonu o se ipu tumau ma tulimatai i le avea ma se tagata matua.

Afai tatou te faatusatusa auala e lua o le totoina, o le mea e sili ona fiafia i ai o taimi uma i le itu o le tuputupu ae o aʻa i totonu o le mea. E faʻatusatusa i aʻa ma le paʻu o aʻa, e totogo i totonu o le vai, o le aʻa, faʻalautele i le eleele, ua uma ona fetuunai ina ia maua ai le susu ma meaʻai. E sili atu ona malosi ma fetuunai i le nofoaga fou fou. O se taunuuga, o le a amata ona vave maua le malosi ma le alualu i luma o se laau, ma o le a vave lava ona tafe mai fugalaau. E le gata i lea, o le totoina o se laau faapena o le a sili atu ona faigofie, e faʻaaoga ai le metotia o le faʻafefeteina.

O le aʻafia foi o le 'au o le hibiscus e mafai ona i totonu o le papa.

  1. I totonu o se ipu palasitika ma se voluma o le 300ml, ua faatumuina se alavai laitiiti, ona tuu ai lea o se laulau. E tatau ona liligi le vai inu i ona luga, lea o le a faʻafefe ai le laulau.
  2. Otioti ma gaosia e se mea e faatupuina ai le tuputupu aʻe, o le mea e sili ona loloto e oʻo i totonu o le 2-3 cm papa.
  3. Le maualuga gafatia e ufiufi i se afifi.

Aʻo faʻapala le meaʻai, e tatau ona faʻafeinu. A ola le aʻa, e mafai ona totō le laau i totonu o se ipu tumau.

Faʻafefea ona tausia le taimi muamua?

O le tausiga o le hibiscus lea na totoina i totonu o se pusa tumau pe a uma ona aʻafia e tatau ona tutusa ma se tagata matua.

  • O Hibiscus o se faʻalauiloa alofa. E sili le tuʻu i le faamalama po o se isi nofoaga lelei.
  • O le vevela fautuaina i le taumafanafana o le + 20С - + 22, i le taumalulu - + 14С - + 16С.
  • E tatau ona faʻapipiʻi le masini e faʻamautu ai le maualuga o le susu, e talafeagai mo le hibiscus. E le gata i lea, e mafai ona faʻaleleia le asu i se fagu vai e latalata i le laau.

    A faʻamamaina i se fagu moli, e tatau ona faʻamautinoa e le pa'ū le vai i luga o fugalaau, a le o lea e mafai ona taʻe ma paʻu ese.

  • O le fugalaau e fiafia e faʻamafa. E tatau ona faia i vai vavaeese i le vevela o le potu. Suavai le laau e tatau ona pei o le vevela o le pito i luga o palapala. I le taumalulu, e mafai ona faaitiitia le taimi o le fafaga.
  • Fertilization e mafai ona avea ma vaifofo o le vai ma le nitroammofoski (5 - 10 g i le 1 lita o le vai), ma fetaui lelei ma fugalaau mai se fale fugalaau (mo se faataitaiga, "Biohumus").

O le a le mea e fai pe afai e le aʻafia totonu o le fale?

O faafitauli ono tulai mai i le taimi o le faapipiiina e aofia ai mea nei:

  1. O laulaʻau i luga o le auʻau ua liu samasama ma ua paʻu'ū. E leai se mea e leaga, o se faiga masani. Afai e saogalemu le laʻau, ona mautinoa lea e faʻamalolo laʻau fou.
  2. Lavea i totonu o le vai pe a uma ona totoina i le eleele. E foliga mai, pe a totoina se laau talavou, o lona aʻa na faʻalavelaveina. O Hibiscus o le a toe vavae ese, talu ai e leai se avanoa e ola ai mo sea ituaiga.
  3. O tamaiti hibiscus talavou o loʻo faʻaalia faailoga o faʻamaʻi pipisi (pala, nofoaga mealy, ma isi). Mo le puipuia o lenei mea matautia, ua fautuaina e solo le eleele, o le fagu o le a totoina ai (togafiti togafitiga, togafitiga o vevela).

I luga o le auala e totoina ai le hibiscus i le laufanua ma mea lilo o le tausiga o laau, faitau a tatou mea.

E taua le manatuaina e le gata o le faʻapipiʻi manuia o le faapipiiina o le ki i le tuputupu ae malosi o se falemaʻi maloloina, ae o le tausia lelei o ia o se vaega taua foi o le atinaʻe manuia o le hibiscus. O le tuʻuina atu i se laau laʻititi, o le a mafai ona fiafia i lau vaomatua mo le tele o isi tausaga.