Faatoaga faatoaga

Aisea e te maua ai ni fuamoa se lua?

O le toatele oi tatou, o le faatauina mai o fuamoa, na maitauina i totonu o laumei o nisi taimi e sau ai i luga o le lua yolks. I lenei fesoʻotaʻiga, e tulaʻi mai le atuatuvale: aiseā e tupu ai se mea talitutusa faapena, pe mafai ona 'ai, ma pe leaga pe lelei mo lo tatou soifua maloloina. Seʻio tatou tilotilo uma i nei mataupu.

Lua fuamoa moa

Ua faʻamaonia e saienitisi o fuamoa e lua i le kulimi o loʻo maua i ituaiga eseese o moa, ma e faigofie lava ona vaʻavaʻai i latou mai fua masani e tasi.

E te iloa? I le "Rusia o le Tusi a Faamaumauga" o loo i ai se talafaamaumau mai le 2015, lea e faatatau i fuamoa masani a le moa: o le maualuga e 8.3 cm, ma lona lautele - 5.7 cm O le tagata o loo umia le faamaumauga, o le na ia talepeina se fua tele, o Alexander Sofonov mai le Tver Region.
Matou te fautuaina le faitau e uiga i aoga o fuamoa moa ma fuamoa.

Auala e iloa ai

E mafai ona e suʻeina le suʻega e ala i le suʻesuʻeina i le ovoscope. Ae le o tagata uma e maua lenei masini. O le mea lea, e mafai ona faia se faʻatusatusaga faigofie o le fuainumera o faʻamaoniga o le tele ma le mamafa o se fuamoa masani, ma se mea e lua:

Toa fua

Maualuga

Pauna
Faatasi ai ma le tasi sekone5-6 cm35-75 g
Faatasi ai ma ni yolks se lua7-8 cm110-120 g
E le gata i lea, o le faʻaluaina o vailaau oona e iloga i la latou atigi pupuʻu. O le lanu o le atigi e le afaina ai le tele o ufi o loo natia i totonu: e lua-yolk eggs e valiina i le auala e pei ona masani ai, e tusa ai ma le lanu o le moa.

Fai pepe moa

I totonu o le masini fuamoa mo le gaosia o le gaosiga, e leʻo faʻaaogaina ia suʻesuʻega faʻatasi ma le lua yolks, talu ai e manatu le au atamamai e leai se aoga: e masani lava o se tasi o le atigipusa e tatau ona oti, lea e afaina ai o latou uso a tagata. E tusa ai ma isi suʻesuʻega, e le mafai e atigipusa ona atinaʻe mai na ituaiga o fuainumera.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i auala e ola lelei ai ma fafaga ai moa, faʻapea foi ma auala e togafitia ai ma faʻamalo ai faʻamaʻi moa.

E ui lava, e tusa ai ma iloiloga i faifaatoaga, o ia ituaiga mataupu e maua, ae seasea lava. E mafai ona manatu afai e mafai ona fafagaina ni moa se lua mai le fuamoa se tasi, semanu e leva ona suʻesuʻeina e saienitisi le gutu e nafa ma lenei mea, ma o le gaosia o masini masaga o le a tuu i luga o le vaitafe.

E mafai ona ou 'ai

E tusa ai ma le au atamamai, afai o le moa na tuʻuina le fuamoa i se fagu lua e le faʻaosofia i hormoni, ona mafai lea ona 'aina se fuamoa e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina. I aso nei, o mea taua o loʻo iai lenei uiga o loʻo i ai le manaʻoga lelei i totonu o le faitau aofaʻi. O nei mea uma e mafua mai i le mea moni e faʻapea, mo le tau lava e tasi e mafai ona e maua ai fualaʻau tele e le eseese i le tofo.

Saili pe o le a le auala e mafai ona e siaki ai le fou o fuamoa i le fale.

Mafuaaga

O nei fuamoa fuamoa e mafai ona gaosia ai le ola maloloina, sili ona lelei, tamaʻi tamaʻi pepe, ma manufelelei "matutua", ma faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo faʻamaʻi. Matou te lisiina nisi o mafuaʻaga mo lenei mea ofoofogia.

Tuʻu tausaga

O se tasi o mafuaʻaga e mafai ona avea ma suiga o tausaga i moa.

Vitio: aisea e lua ai yolks Mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. O se moa moa na totoina fua e lua i le taimi e tasi. I lenei tulaga, o fuamoa, e pa'ū i le pito i luga o le oviduct, ona o le polotini ma atigi gutu o loʻo ufiufi e se tasi atigi laufanua masani.
  2. O fua faʻalua e ave e le moa, lea o loʻo i ai i le taamilosaga talavou, lea e faʻavaeina ai galuega faʻatulagaina (o nai vaiaso muamua o le faʻataʻoto).
  3. O fuamoa e lua e ave e se moa "matua", o ia na galue ma le maelega i lona olaga atoa, ma o lona taunuuga na faaitiitia ai le leo o le oviduct, ma o le mafuaʻaga lea o lenei maʻi.
E taua! E tatau ona gauai atu i le setete o le soifua maloloina o le faitau aofaʻi o le manulele. E masani lava, i tagata gasegase e maua ai ni fuamoa se lua, o loʻo i ai isi faʻalavelave i mea o loʻo faʻaaogaina: siama mataʻetaʻe pe malolosi foi, ma faapena foi ufiufi i paʻu ma mea le tonu.

Faʻaopoopoga Hormonal

O le isi mafuaaga e mafai ona avea ma mea e faaosofia ai meaola. O nisi o gaosi oloa e faʻaaogaina le faʻafefe o le faʻamaʻiina ma le tuʻuina atu o fualaau oona e maua ai le tele o suʻesuʻega.

Siaki le lisi o ituaiga aupito sili ona lelei o le faapaleniina o laumei, o tulafono mo la latou filifiliga ma le tausiga, faʻapea foi ma le auala e faia ai fafaga mo le tuʻuina o lens ma meaʻai latou te manaʻomia mo le gaosia o fuamoa.

O oloa na faia faatasi ma le fesoasoani o le faʻaosofia e mafai ona lamatia mo le soifua maloloina o tagata faʻatau. Ioe, ma mo le soifua maloloina o le tuʻuina atu o laumei e le aoga.

E taua! O le moli i totonu o le moa moa e tatau ona faʻafefeteina, fuli ma faʻamalosolo lelei, a leai ni moli susulu ma malamalama o le a faʻalauiloa ai moa i le atuatuvale ma le popole, lea o le a aʻafia ai a latou gaʻo.

Flammatory ma faʻamaʻi faʻamaʻi

Mo le lua yolks i totonu o le fuamoa e maua mai ai manulele maʻi poʻo papa, o mafatiaga mai faʻalavelave faʻafuaseʻi:

  1. Toa o loʻo i ai faʻafitauli o le toto ma le mumū o le oviduct (salpingitis). I le taimi lava lea e tasi, e le gata i fuamoa e maua ai ni yolks e lua, ae e aunoa foi ma ni yolks, faapea foi ma ni faaletonu, ma ni fusi toto. O manu felelei e tatau ona maua togafitiga taimi ma tausiga faapitoa.
  2. O le faʻaleagaina o le faʻalogo i totonu o tamaʻi tamaʻi laiti i le amataga o le fuamoa, e mafua mai ona o le lē manuia e tupu i le faʻamalositino. E mafai ona tupu lenei mea ona o suiga fou i le olaga: faʻalauteleina itula o le ao ile tele o itula (sili atu i le 15 itula) ona o moli uila i totonu o le moa moa, pe na latou amataina le fafagaina o moa ma le faʻaleleia o mea taumafa ma faʻasologa.
O le a aoga mo oe le faitau pe manaʻomia se moa ina ia mafai ai e moa ona 'ave fuamoa, ma le mea e fai pe a moa e moa fuamoa, ave leaga, ave fuamoa laiti.

Lelei pe leaga

O lenei mea ofoofogia, e pei o le lua yolks i se tasi mea e tasi, e le tatau ona avea o se mea lelei. Mo faifaatoaga moa e maua ai fuamoa ma ni foliga vaaia i o latou faamoega i lo latou moa, e tatau ona avea ma se ala e ala ai. E ui lava, e pei ona uma ona tatou iloa, o nei oloa e le matautia, ma e mafai ona faʻaaogaina i le kuka, ae mafai ona manatu lenei mea o se mea le lelei ae le o se avanoa.

Fofo faafitauli

Afai na faʻafuaseʻi ona amata ona gaosia lau laumei i le lua yolks, ina ia faʻaitiitia lenei faafitauli, e tatau ona e faʻatuina muamua le mafuaʻaga o lenei mea matautia:

  1. Afai na amata ona tauvaga moa laiti ma fuamoa moa e lua, ma o le mafuaʻaga mo lenei mea o se faʻateleina o le faateleina o le aso i luga o le 15 itula, ona tatau ai lea ona faʻaitiitia le taimi o faʻamatalaga ile 12 itula le malamalama. Ona e manaʻomia lea e faʻatupulaʻia malie lenei taimi i le 13-15 itula fautuaina.
  2. Afai o le "matutua" o moa na amata ona maua mai nei fuamoa, ona mafai ai lea ona toe foia lenei tulaga na o le toe fuafuaina o le toe suia o latou fuamoa.
  3. A faʻalavelave faʻafuaseʻi ona o le faateleina o meaʻai o le hens ma mea faʻapitoa faʻaopopo, e tatau ona tuʻuese meaʻai tutusa mai a latou meaʻai. O suiga vave i le tala o le moa, o le mea moni, e le tatau ona faamoemoeina, mo sina taimi, o le a tauaveina pea i le 2-yolk testes. Pau lava le eseesega o le saogalemu mo le soifua maloloina o tagata.
  4. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi o faʻaopoopoga, o le i ai o le toto toto i totonu o le fuamoa o le fuamoa, pito i luga o le atigi, faʻatalatalanoaga o se fomaʻi vailaʻau, e tatau ona suʻesuʻeina tagata fomaʻi ma faatonuina i togafitiga mulimuli ane.
E te iloa? O moa a le atunuu o manulele taatele ia ile lalolagi.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le 'ai o fuamoa ma se fagu lua e leai se lamatiaga mo le soifua maloloina pe afai o lau kalapu e lelei atoatoa ma talavou, e' ai meaai paleni ma tausia i tulaga lelei.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Lua yolks e tasi ma le afa fuamoa. Pe a faia se fuamoa, ua leiloloa le paʻu o le faʻasologa, ma, o se taunuuga, e mafai ona tasi le lua-yelk, ma le tasi e aunoa ma le vevela. Na tupu ia te au i se manulele. E tupu lenei mea pe a amata ona faanatinati pullets. Ona pasi lea. Matou te taʻua nei fuga fuamoa, aua e umi.
Lotus
//pticedvor-koms.ucoz.ru/forum/13-291-50634-16-1385690728

O fuamoa e lua-gaʻo ua gaosia ai moa lapisi. O loʻu aiga latou te tausia ni moa o ituaiga e lua - o mea masani masani ma fafie. O le lona lua latou te faʻapipiʻiina, ae afai latou te puleaina le tuʻuina o fuamoa, e masani ona faʻafefete faʻalua. Mataʻutia pe leai foi i ia fuamoa iina. O lea ia 'ai i le ola maloloina!
Bacio
//www.volgo-mama.ru/forum/index.php?s=6554c9d4f69f23104258fe6ad3bb9efc&showtopic=177530&view=findpost&p=3538764

Talu ai nei, i potu faʻatau oloa e mafai ona e faʻatau ai fuamoa moa e aofia ai le lua yolks, i lenei itu, o tagata e faatauina mai, ei ai se fesili, aisea e tupu ai lenei mea? O se fuamoa e lua ni oona e le o se mea e tupu ai i totonu o le faleoloa moa. E masani ona mafua lenei mea i le mea moni o totonu o le tino o le moa e lua fuamoa e faʻafesootai i le taimi lava e tasi pe i se taimi pupuu. E faʻatasi faʻatasi i latou i le vaega pito i luga o le oviduct, o loʻo i ai le polotini ma le atigi gutu, ma o loʻo ufiufiina e se tasi atigi laufanua masani. O le mea lea, e lua ni fuamoa moa ua faia, e tolu fuamoa moa ua maua foi. E naʻo le mafai ona feaveaʻi fuamoa faʻalua i totonu o se taamilosaga o le olaga. O le tele lava o taimi nei, o nei mea o ni faatagata talavou e le o faʻataunuʻuina ai ni taamilosaga o fanau pe ua uma ona matutua i se manulele e tusa ma le tasi le tausaga. O le numera aupito sili o fuamoa moa masaga e faataatia i vaiaso muamua o le fuaina o fuamoa. Ole fuainumera o fuamoa i le lua yolks i le tuʻuina o moa e le taua ma e 0.6 - 1% o le aofaʻi o aofaʻi fuamoa i faʻatoʻaga moa. E tusa ai ma tagata atamamai, o fuamoa ma le lua yolks o se anomaly. O nei fuamoa e seasea mauaina i le natura ma e le mafai ona aoga, o moa e le o mai mai ia fuamoa, ma e tusa lava pe latou te momoe, latou te le ola umi. Ua faamaonia ai o le gafatia o moa e taoto ai fuamoa e lua-yolk e maua mai; o moa o loʻo tuʻuina ia ituaiga fuamoa e tele lava ina maua ai ni mea e sili ona lelei. Ae ui i lea, o nisi taimi o fuamoa i le lua yolks e mafai ona avea ma faailoga o maʻi moa. Afai e iai ni faafitauli i le moa, e afaina ai le oviduct, e mafai ona latou ave fuamoa i ni yolks e lua, e aunoa ma se mumu, laʻititi pe iai ni faaletonu eseese. I le faʻapipiʻiina o siama, o le maʻi oviductal e mafai ona tupu ona o le solia o le fafagaina ma le nofo ai (tulaga pala, pala i le potu, ma isi). I le taimi muamua, o se fuamoa e lua o le yolk ua manatu e le o ni tulaga masani ma ua gaosia i totonu o le elemoa omea - mix. I le taimi nei, o se fuamoa ua avea ma tagata lauiloa i le faitau aofaʻi ona o le mea moni o loʻo i ai le tele o le kulimi i totonu o se fuamoa e lua-yolk, o lona uiga e 70-80 km o le porotini ma fuamoa, aʻo fuaina fua e 65-75 kalama ( mo le toetoe lava tutusa le tau e maua ai le tasi ma le afa taimi sili atu oloa), ae i le tofo e leai se ese mai mea masani. I le fesoʻotaʻiga ma lenei mea, o nisi o faatoaga moa ua faʻapitoa le faʻavaeina o fuamoa e lua.
talavou
//www.volgo-mama.ru/forum/index.php?s=6554c9d4f69f23104258fe6ad3bb9efc&showtopic=177530&view=findpost&p=4676651