Laʻau

E faʻapefea ona faia se nofoa faʻanoʻa laupapa: faʻafaigofie se nofoaga e malolo ai

Faatoaga togalaau o se nofoaga lelei mo galuega ma taimi paganoa. Mo se tafaoga mafanafana o le taumafanafana, na o mai tagata ma ni masini eseese mai se faasee agai atu i se nofoa. O se mea masani o meafale lelei o nofoa. Ae o se isi tagata e mafai ona faia se mea faaopoopo i lana mamanu lea na atili ai ona faigofie: na fanau mai se nofoa faʻailoga. O lenei faʻataʻitaʻiga e mafai ai e oe ona faʻamalolo lelei uma maso, ma le faanatinati ma le faʻafefe o le uʻamea e taʻitaʻi atu ai i mafaufauga matagofie, filemu, lulls. O le nofoa faʻailoa sa matua lauiloa lava talu mai lona atinaʻe fou tele ma fesuiaiga na aliali mai. E le gata i lea, na aliali mai o se nofoa faʻanoanoa e fai-e-oe-e-faia-oe mea eseese e le o se tala faʻasolopito.

Taʻitaʻi lauiloa o nofoa faʻailoga

Ina ia faia se faʻataʻitaʻiga masani nofoa nofoa, o le a e manaʻomia se vine vine. O le tatala ma le mamanu o le mamanu e sili atu ona leaga i le pito i tua o le laufanua lauusiusi ma felagolagomai lelei ma totonu o se fale togalaau poʻo se gazebo. E na o le tasi le toe foʻi mai o lenei mama ma oloa umi - o le fefe i le tele o le susu.

O le faia o se malamalama ma e foliga mai e faigofie le nofoa mai vine mamago e le faigofie tele. E manaʻomia lou mafai ona saunia mea, ma o le lalaga laʻau e manaʻomia ai tomai faʻapitoa

O le Initaneti o se vine e mafai ona fetuʻunaʻi lea e tupu i Southeast Asia. O nofoa ofoofogia ma matagofie o nofoa e lalagaina foi mai le rotanan. I le lalelei, latou te le o lalo ifo i le vao, lea e le mafai ona taʻua e uiga i le malosi. E leai ni fao po o ni fao e faʻaaoga e fatu ai meafale. O sooga uma e naʻo le faʻafeiloaʻi ma le kelu ma le faʻapipiʻi tomai.

Rattan e pei o se meafaitino e le o faatauina atu ia tatou faleoloa. O sea nofoa momoe mo lē e ona le fale o se faʻatau manuia lea, ae le o se oloa i le gaosiga lea e mafai ai ona ia faʻaalia ona tomai gafatia

Afai tatou te talanoa e uiga i le malosi ma le tumau o le oloa, ona avea lea o lenei ata na faia mai le uamea uamea e fai ma faʻataʻitaʻiga o meafaitino faʻatuatuaina. O se fausaga lanu matagofie e teuteu ai so o se togalaau.

O le faʻaaogaina sili o lenei faʻataʻitaʻiga o lona tumau. O le autu, ae le naʻo le tasi. Talitonu o lenei mea e pei o se siliva matagofie o siliva

O le faʻaaogaina o nofoa e faʻaaogaina e le gata o ni meaafale a le atunuu. O se tulaga iloga o le nofoa faasee o le ofisa o lona faʻaaloalo ma le mausali.

O tagata faigaluega a le ofisa latou te talisapaia nofoa e sili ona lelei e fai ai ni mea e fesoasoani ai e faʻamalolo atoa mai le faʻalavelave ma le pisi o pisinisi. O le mea moni, o ofisa o le ofisa e eseese mai le filifiliga fale

E i ai foi mamanu mamanu o nofoa faʻailoga e faia i le tekonolosi teuga.

E sili ona manaia ma, sili ona taua, o se faʻatinoga sili ona aoga. Faʻatasia se nofoa faʻanatinati ma le malamalama

O nisi o togafiti faʻaonaponei o le faaseeina o nofoa e tulaga ese lava. E pei o faʻataʻitaʻiga faigofie, latou te faʻamautinoa le faʻamafanafana o lē e ona, ae, i se faaopoopoga, tutoatasi mai punaoa malosi. O sea oloa, e faʻapipiʻiina faʻalaupala, e mafai ai ona faʻaalu le taimi i le mafanafana ma le manuia.

Mo le faʻavaeina o lenei mamanu, e mafai ona e faʻaaogaina le paʻu oona, ma mo lona pito i luga - polycarbonate. O le sailia o paneta i le initaneti e leai se faʻafitauli.

Master Master: faʻailoga nofoa mo le lua

O se nofoa faasee e lua e pei o se sofa. Afai e te tuʻu ni nai uluga pe lafo se palanikeke i luga o lenei fale talafeagai, e le mafai ona e maua se mea e sili atu mo se malologa o le taumafanafana. Matou te taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona fai se nofoa faasee i ou lava lima.

O ai na fai mai e mafai ona e fiafia i le mafanafana o se nofoa faaseʻe toatasi? O lenei faʻataʻitaʻiga lelei mo le lua

Vaega # 1 - Saunia o Meafaigaluega

O le faia o se nofoa faʻailoga maualuga e le faigata e pei ona foliga mai. O le i ai o meafaigāluega talafeagai uma ma teuina i luga o mea e sili ona maualuga, e mafai ona e faia malie mea uma oe lava ia. O a ituaiga meafaigaluega tatou te manaʻomia mo lenei galuega?

  • Ua maeʻa le moli eletise i faila faila.
  • Failautusi o faila. O le a manaʻomia ni togitogi ma eseesega. O le mea moni, e mafai foi ona manaʻomia se tagata e gaosi meaʻai, ae afai o loʻo i ai le tele o pepa uery mafiafia e maua ai le manava, e mafai ona e faia e aunoa ma lena.
  • O se sikulifafaʻatasi ma se seti o fafie laupapa ma pusa.
  • Se taumatau saʻo ma se taitai umi.
  • Roulette.
  • O le samala.
  • Spatula.
  • Fuga ma penitala.

O le faʻatulagaga tatau o le galuega e manatu o nei meafaigaluega uma o le a moni.

Vaega # 2 - tusi se ata tusi

Soo se galuega taua e amata i le gaosia o le ata tusi. E tatau ai ina ia mafai ai ona faʻatusatusa saʻo le manaʻoga mo meafaitino. Ae ui i lea, ua uma ona tusia le ata. I luga o se metric metric, o lona ala e 100mm, o loʻo i ai se faʻataʻitaʻi mo le itu o le nofoa. E sili ona lelei le tuʻuina atu o le ata i le pepa ma tipi ese le mamanu, lea o le a sili atu ai ona faigofie ona tusi se paʻu i luga o le plywood.

O se ata o se nofoa faʻailo lelei, lea e mafai ona faia i ou lava lima atamai, o loʻo faia i luga o se metric metric, o lona laasaga e 100 mm

E le mafai ona faʻamaonia ni nai mea le talafeagai, e taua le aua nei faia se mea sese i le mea autu: o itu i tua e tatau ona foliga tutusa, i luga o le taamilo, lalo pito i tua e le tatau ona i ai ni tulimanu.

Laasaga # 3 - tipi ese mai le plywood ma le laupapa

Mo le fausiaina o sikuea-tsar ma sidewalls, e manaʻomia le europe, o lona mafiafia e 30 mm. O itu, e pei ona uma ona fai mai, ua vavaeina i se moa ma le saʻo e tusa ai ma le mamanu. O le lanu o le taʻitasi taʻitaʻeta e 800x120 mm.

O lea e tatau ona e tipiina avanoa o faʻamau, lea o le a sosoo ai ma luga o le nofoa ma tua o le nofoa faʻailoga. Mo lenei mea tatou te manaʻomia le 50m25mm le laulaʻau, mai le mea o le a tatou tipiina ai le 35 fasipepa o le 1200 mm i le tasi. Ae e te leʻi faʻatau mai mea talafeagai mo lenei mea, saili pe o le a le umi o le umi o le tasi sea pa i totonu o au faleoloa.

E faʻavae i luga o le ata faʻatulagaina, e tatau ona e faia se mamanu, lea e te manaʻomia e tusi ai se itu o le pa puipui o le nofoa i luga o le plywood

Ole aofaʻiga o mea e manaʻomia, e faigofie ona e faʻatatauina oe lava. Mātauina le faʻateleina ina ia oʻo i le taimi e selesele ai mea faigaluega e leai se lapoa tele o toega. Tuu lou nofoa faasee e laʻitiiti laitiiti nai lo le mea na fuafuaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le umi o le mita e 2.4 mita, o le umi o le tasi mea faigaluega o le a 1195 mm (o le mafiafia o le tipi ma le mulimuli ane gaioiga e toesea).

Faʻapipiʻi, e faigofie mea uma. E manaʻomia:

  • faʻamaoniga (Euroscrews) 12 vaega, size 5x120mm;
  • 140 sikilima, lapoa 4x45.

O le mea moni, o le vaega muamua o le galuega ua uma ona i tua, ae tatau ona galue malosi ina ia maua le mea e manaʻo ai. I le faagasologa o lenei galuega, o le ae manaomia le faʻamamaina o le suauu, varnish mo laupapa, putty, antiseptic, lea e manaʻomia foi ona faʻatau muamua.

Laasaga # 4 - Faʻaleleia o Vaega

Faʻaauau pea ona taina uma faʻamatalaga ma aveʻesea mea laiti. Afai e lava le malosi o lau masini mumu ma e te iloa le auala e taulimaina ai, o le a le tele se taimi e te faia ai sea faiga. Tuuina atu o le nofoa faasee o le ai luga o le auala, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i pito uma o elemene ina ia mafai ai ona puipuia i latou i le tele e mafai ai mai le lemu lea o le a le masalomia o le a aafia ai.

O le amataina muamua o vaega e aofia ai e le gata i le sima ma le galo. O fua uma e tatau ona faia e puipuia ai vaega mulimuli o elemene mai le pala.

O pito o vaega e tatau ona faʻaaogaina i le suauʻu vevela vevela, ma o laʻau laupapa i luga o ia mea e faʻapipiʻi faʻapeluina i se samala. O lea o le a faʻaitiitia ai le susu. Mo pito, o le togafitiga-togafitiga-togafitiga e tatau ona faia faalua i luma o le fonotaga lautele o le fausaga.

Vaega # 5 - faʻapotopotoga o le fausaga

E leai ni faʻamaumauga maʻoti mo le gaosia o lenei mea totino o mea totino. O pupuni mo ata tusi ua faailogaina e pei ona manaomia e le manaʻoga: o le ulu, o le ogatotonu o le pito i fafo o le puipui ma le vae. O le a tosoina i lalo i luga o puipui le fesoasoani i faʻamaoniga. O le faia o lenei mea, o faailoga muamua e faia i luga o puipui, pe a uma ona tuufaatasia ia itu e lua, ma o le pu e puʻe i luga o latou vaʻaia ma le 8 mm fofo. Mo se pu i le pito o le tsar, e faʻaaoga ai le 5 mm. O le taimi nei e mafai ona faʻamalosi le faʻavaa o le nofoa e faʻaaoga Euroscrews.

O pupuni mo le ata tusi e tatau ona muaʻi faailogaina, pe a uma ona gaugau uma itu uma e lua ma puʻe e ala i pu

Seʻi o tatou talanoa e uiga i le auala e vaʻavaʻai ai faʻamau e fai ai le nofoa ma tua o le nofoa. E tusa ma le 35 o matou. E tatau ona vili 4 pu i pa taitasi (lua i itu taʻitasi). Ma o lenei pusa tutusa e 140.

Ina ia faafaigofieina le galuega, tatou te faaaogaina se "taitai" - o se masini mo le faailogaina o se aofaiga tele o vaega tutusa. Matou te faia faigofie: matou te ave se fasi pepa e tasi, e le puupuu ifo i le 250 mm, puʻe pu mo se faʻataʻitaʻi i totonu, o lona lapoa e tatau ona tutusa ma se penitala maka. Mai le pito i tua ma le tasi o itu o le "avetaavale" matou te sasaina ai le maunu o plywood, lea o le a avea o se limite e le mafai ai ona misia i le faagasologa o le makaina. Ua saunia le "avetaavale".

O le Fono Tele o le vaega sili ona umi ma sili ona faigata o le faia o se nofoa faʻailoga. Ae ui i lea, o le "faʻataʻitaʻiga" o le a fesoasoani ia te oe e faʻatautaia le faʻatinoga o le viliina o pusa faʻapitoa

O le auala lenei e tilotilo ai le nofoa i le vaega mulimuli o le galuega. Ioe, i lenei faiga e le mafai ona faʻaaogaina. E tatau ona fai ni fua e puipui ai mai le tau.

O le "avetaavale" o le a faʻaaogaina e maka ai pu, e le mafai ona vaʻai i ai, aua e mafai ona e vaʻaia ni pusa mamanu ma se puʻe ma e tatau ona e vavae ese vaega. Afai e te aveina se 3.5x30 fofo ma se mea faʻasolo i luga, o le a mafai ona fai le lua pe a manaʻomia e tusa ai ma le faʻamaufaʻailoga maeʻa.

E tusa ai ma le ata, e tatau ona i ai se va o le 15 mm i le va o faʻamau. Ina ia aloese mai faʻasesega, e tatau ona maka le mamao i le itu o le nofoa, lea o le a fetaui ma ono paʻu faatasi ai ma vavalalata vavalalata, ma siaki le fetaui o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi i le mafiafia. Afai e fetaui, e mafai ona e faʻaauau pea ona faapipii. A leai, e tatau ona faia se fetuunaiga. O se fafie e fa-millimita laupapa e faʻaogaina ai le tino e lelei tele i Europa. Ae talu ai ona o le telefoni faʻatulagaina e maualuga, e sili atu le faʻaaogaina o le tolu-millimita fofo.

Vaega # 6 - faʻaumaina o le oloa maeʻa

O pupuni i luga o sikulima e tatau ona faʻaeteete lelei. O le isi i le laina o le a avea ma togafitiga faʻafomaʻi ma le tolu-taimi o le faʻapipiʻiina o le oloa ma le varnish vai. Galuega e tatau ona matua maelega. Manatua le tele o lau galuega ua tuʻuina i lenei nofoa. I mea uma, pe e te manaʻoe tumau i le umi e mafai ai? Taumafai malosi i lena taimi!

Afai ei ai sau fanau laiti, e mafai ona e faʻaaofiaina i latou i le galuega o le faatumuina o totoa putty i luga o mata, ae o le a e suʻeina ma le faʻaeteete le faʻataʻitaʻiga mo le faʻaleagaina o oe lava

Nofoaga faasee e aunoa ma ni taʻavale

Atonu na e matauina o mamanu uma o loʻo i luga o loʻo i ai se mataupu faavae masani o le faagaoioiga. O le togafiti o le faʻaaogaina o tagata faimalaga e faʻaaogaina e fai ma faavae mo nei nofoa faʻanoanoa. E faʻapefea ona faia se nofoa faasee e aunoa ma ni tagata taʻavale? E foliga mai o loʻo avanoa foi sea avanoa. Matamata i lenei vitio ma o le ae maua se manatu i le auala tonu e faia ai lenei mea.