Fua o le gaosiga

O le a le leaga o le lice e mafai ona faʻapupula i se tagata ma isi o nonofo i totonu o se fale mautotogi, o le a le mea matautia ma faʻapefea ona taulimaina i latou?

Moors mo le fausiaina ma le ola e manaomia ai le maualuga o le susu. I lo latou natura natura, latou te ola i laupapa pala, susu susu, ma le eleele i lalo o le susu. Afai o nei meaola faalavela na faʻaalia i totonu o le potu, o lona uiga o le potu ua susu ma susū.

E manino lava, o se tagata e vaʻaia le laugutu, o latou foliga e mafua ai le le fiafia ma le ita, ae i le faaopoopo atu e tatau ona iloa pe ono mafai e nei meaola faalavela ona gaʻo, o le a le leaga e mafai ona latou aumaia i se tagata ma lona fale ma pe faapefea ona aveesea.

Crustacean soifua ola

Moksysy - sui o le aiga o crusetaceans o le faasologa o isopods ma arthropods, o loʻo i ai se tino paʻu (e oʻo i le 20 mm) tino o le maamora-lanu po o le lanu uliuli-enaena. O le atigi pupuni o le tino ua vaevaeina i ni vaega se 8, lea e 7 paila o vae o le thoracic ua i ai.

O nei mea e ola i luga o le eleele, ae o le nofoaga e nofo ai latou te filifilia na o nofoaga ia e maualuga ai le vevela ma le vevela. O le mea lea e mafua ai ona faʻaalia i totonu o le faletaele po o le faletaele, i lalo o le fagu poʻo totonu o le kiona ma le potu, i lalo o le palapala faapalaga, maa, poʻo le faʻafefe laupapa i le fasi fanua.

I le gasologa o le aso, e le o toaaga le laʻau laupapa, e leai se aoauli, ma tuua a latou fale e suʻe ai meaai. E tautua ia i latou o meaai:

  • otaota;
  • ua oti ma faaleagaina laau toto;
  • moa;
  • paʻu paʻu ma isi vailaʻau faʻasolosolo.

E le gata i lea, latou te 'ai ma ola i laau, ma' ai a latou aʻa.

Dexterines e faigofie ma vave, i le tulaga taufaamatau latou te taʻavale i polo. O nei fuamoa suamalie i le masina o Aperila-Me; latou te ola i le averesi mai le 9 i le 12 masina.

Pe o faʻamaonia nei pe leai?

E le o faamoemoeina le faʻaogaina o mea e faʻaogaina ai nei mea. E faʻaaogaina i laʻau laupapa mo na o le taumafa o meaʻai mago ma vaega laiti o laau.

Moksysy - saprophagous, o lana galuega taua o loʻo lagolagoina e oloa faʻavae o mea faʻalaʻau. E le mafai ona latou gaʻo ma 'ai i meaola ninii ola.

O a mea matautia?

Mataga le lelei ma vavalalata e faʻapotopotoina i totonu o le kolone na tuʻuina atu nei mea faʻapitoa e le maalofia. O le a le leaga, sei vagana ai lagona o le le fiafia ma le malosi e faʻaosofia ai se faʻalavelave popole, o se mea e faʻaleagaina?

Mo le tagata

E mafai ona e faʻafeiloaʻi tagata? E le mafai ona gasegase, vevesi meaʻai, faʻafefe vai, paʻu pe ulu i totonu o le tino, lea e toetoe a le afaina ai tagata.

E ui i lea, ona o le mea moni e le gata ina aina e nei ituaiga o laau, ae faapena foi le pala faapea foi ma meaola ua mate, o loo i ai se tulaga lamatia e ono mafai e iniseti i luga o paʻu ona onosaia ni siama ma ni pathogens. O le avanoa e faʻasalalauina iniseti ma iniseti moa o se fesili uiga ese, ona e leai se faʻasaienisi faʻamaoniga mo lenei mea.

Mo meaola

Mo fagafao, faʻapea foi ma tagata, o laʻau laupapa e le o se mea taufaamatau. E le gata i lea, o 'au o loʻo i ai ni apogaleveleve poʻo ni meaola vevela, e mafai ona faia faapitoa i le fausiaina o lice laau, aua o nei crustaceans e mo i latou le puna sili o le polotini.

Mo laau

O pusa uila e sili ona matautia mo totonu o laau. Arthropods e 'ai fua ola, faaleagaina ma solia le amio saʻo o aʻa.

E le gata i lea, o le iai o le fafie i totonu o se fagu ma se laau e taʻitaʻia ai le mea moni o le eleele e le maua ai le okesene ma e matua leaga lava.

E taua! O foliga vaaia o ni tamai pu i laulaau ma fugalaau o se faailoga lea na osofaia e le lice laau.

Afai e te le faʻamafiesea mea faʻamaʻi, i le 14-15 aso o le a matua maeʻa ma mate le fale.

I le tulaga pe a amata ona faʻafefeteina e tagata crusetaia i totonu o le pulou, latou te vevela pateta ma fualaau o isi fualaau faisua, ma i totonu o le kiona - naʻo na o lala tipi o fualaau faisua, lea o le a aʻafia ai fua.

Mo fale

I le avea ai o se tulafono, e ola ai lice laupapa i lalo o le taele, i tua o faletaele, lata ane i le vaomatua, i potu ma faleoloa o loʻo teu ai fualaʻau. O le filifilia o nei nofoaga e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le faʻamafanafana ma le i ai o meaai talafeagai.

E ui lava i le mea moni o le lice e le faʻapalapalaina ai tagata poʻo manu feʻai ma sili atu afaina ai na o totonu o laauO le vavalalata i nei faʻamaʻi o ia lava ma foliga mai o le tele o faʻaopoopoga i tulimanu ma luga o puipui o le faletaele e matua le lelei ma manaʻomia vave ona faʻaaoga.

O paʻu laupapa e sili ona lamatia mo le falemaʻi, faʻapipiʻi le potu i totonu o le faʻaleleia o le tino mai le fogafale lalo, mai le taualuga poʻo le auala. O ia ituaiga o gasegase e faatelevave vave, e faigata ona tau ma i latou.

E taua le tau?

E ui lava i le mea moni e faapea e le o se mea e lamatia ai le fafie laau ma e le afaina tele ai, e taua ma e tatau ona faʻaumatia i latou. Latou te le gafatia se tagata poʻo se fagafao, ae o latou foliga mai i totonu o le potu e mafai ona galo e uiga i le mafanafana ma le faʻaogaina.

O foliga vaaia o le laupapa i totonu o le fale ua faailoa mai ai le manaomia vave mo le puleaina, lea o le a fesoasoani i le faʻaumatiaina vave o arthropods ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le salalau atu o faʻamaʻi eseese, sigi poo herpes.

E taua! E tatau ona iloa laʻau laupapa mai fua, e manaʻo e nonofo i le mago ma 'ai le suka ma faʻatau meaai. O le tonu tonu o le manaʻoga o le ituaiga o manufeʻai e fesoasoani i le lelei o le tau faasaga i ai.

Afai e te le amata ile fafieina o woodlice, i se taimi vave lava, e manino lava, nofo i totonu o le fale e le mafai ona mafua mai i le faʻaopoopoga o le numera tele o tagata taitoatasi ma le avanoa e vaʻaia ai i latou e le gata i le po, ae i le aso ma e le gata i totonu o le faletaele poʻo le fale. I le faaopoopo atu, i le aluga o taimi, o lau fale e sili ona e fiafia i ai fale ma nisi o fualaau faisua ma fua o fua o loo teuina i totonu o le potu o le a leiloa.

Auala e tau ai

E tatau ona faʻalatalata i le faʻaumatiaina o laau i se mea faigata:

  1. e tatau ona faʻaitiitia le maualuga o le susu i totonu o le fale, faʻaitiitia le susu, taitaia se siakiina o le faʻaleleia o le ea ma le tulaga o le paipa;
  2. faamaufaʻailogaina va i totonu o le faletaele ma faletaele;
  3. faʻamafiesea lapisi na faaputuputu i lalo o le faletaele ina ia mafai ai ona fafie laau.

O isi faʻasologa o meaʻai e aofia ai le tele o auala:

  • Metotia faʻapitoa. E tatau ona i ai i totonu o nofoaga o laʻau laupapa e tuʻu ai se mumu susulu mo le po, ma o le a feʻaʻei ai arthropod i luga o paʻu susu, ma i le taeao, aveese ma le faaeteete mai le potu ma lulu i fafo. O lenei faiga e tatau ona faalua faalua. E le gata i lea, i tulimanu o le faletaele, e mafai ona e sasaa masima pe tuu se pakete e tumu i le lime.
  • Fualaau faʻapitoa. Fai ni nai pusi ma pateta poʻo kālati e aofia ai le tele o le susu ma alu mo le po, o le a tolotolo le laʻau i fualaau faisua i le taeao ma e tatau ona faʻaumatia. E mafai foi ona faʻagasolo nofoaga o loʻo ola ai le fafie, vai faʻatasi ma vaega tutusa o le pepa mumu, tapaa asu ma suauu ua solo i totonu.
  • Vailaau Mataʻutia. E tatau ona togafitia puipui ma le fola i ni sauniuniga e pei o le "Gett", "Tarrax" poʻo le "Mole", o le sauniuniga lautele o Tetrix.
E taua! A e galue ma vailaʻau e tatau ona faʻaaoga se masini ma totigilima.

Afai e leai se tasi o nei metotia na fesoasoani e ausia ai le taunuuga ma aveese faʻamaʻi, e tatau ona e suʻeina le fesoasoani a tagata tomai faapitoa-faʻapitoa.

Woodlice o meaola faalafua ia e foliga mai o foliga le lelei. E ui i le mea moni e le o se tulaga lamatia tele i le ola o le tagata ma meaola i totonu o le aiga ma e na o fualaau aina e lamatia ai, e ai o latou aʻa ma laʻau, e oo atu ai i le oti, pe a iloa ai laʻau laupapa i totonu o le fale, e tatau ona amata vave ona tau.