Uu fuamoa

E fia ni fuamoa o loʻo faʻapipiʻiina e le salu i aso taʻitasi ma pe o le a le mea e faalagolago i ai le fuamoa

Soo se meaola manu e tatau ona fatuina ni tulaga sili ona mafanafana mo se olaga ola atoa, aemaise lava mo i latou e manaʻomia se "totogi" i le ituaiga mo lo latou ola. O ia tulafono e tatau ona matua mulimulitaʻia ei latou o loʻo umia se faʻatoʻaga o salu. E tusa o le a le taimi ma le aofaʻi o salu, ma faʻamaoniga o le gaosia o fuamoa ma auala e faaleleia atili ai, o le a tatou talanoaina i lenei tusiga.

A amata ona faanatinati ia salu.

Mo se amataga e taua le malamalama o salu, e pei o le tele o meaola, e fesootaʻi i le vaitau o le tausaga ma o latou olaga olaola, lea e aafia ai le taimi ma le tele o le fuamoa. E le gata i lea, o le fua faatatau o le fuaina o fuamoa e faʻatatau i le matua o le salu.

O le mea mulimuli o le a le faʻaleagaina ai oe, e pei o nei manu felelei e amata vave ona oʻo atu i le 35-40 aso o lo latou olaga, lea e avea ai i latou ma mea aoga.

I le masina muamua ina ua maeʻa le tamaititi, e le mafai e le manulele ona gaosia se sili atu ma le 8-10 fuamoa. Ma le isi, faʻatasi ai ma masina taʻitasi, o lenei fuainumera o le a faasolosolo malie lava i le 25-30 fuamoa i le masina mai le tasi tagata, lea e tusa ma le 300 iunite i le tausaga. Faʻaulu vave, e pei o se tulafono, i le aoauli pe latalata i le goto o le la, o nisi e tupu pe a uma ona 'ai.

E taua! E tatau ona malamalama o suauu e le o ni robots ma o nisi malologa i le va o le avega e mafai ona tupu. I le avea ai o se tulafono, o loʻo matauina lenei mea i le mamanu lea: 5-6 aso na tuʻuina ai e le tamaititi le fuamoa 1, ona maeʻa ai lea mo le 1-3 aso. Afai o le malologa e umi atu nai lo le tolu aso, e mafai ona e amata popole ma saili le fesoasoani a se tagata suʻesuʻe.
Vitio: pe a amata ona faanatinati le maile O nei manulele e tafe i le taamilosaga faatasi ma ni malologa ma vaʻavaʻa (mo se faʻataʻitaʻiga, i le vaitau taumalulu, pe afai e te le faia ni mafanafana mafana mafanafana ma se uila).

Fua faʻatatau o fuamoa

O le fua faatatau o le fuamoa o fuamoa e fua i le 250-300 fuamoa i le tausaga mo se tamaitai talavou ma maloloina. Ae i le natura, o mea uma lava e tupu tele lava. E faʻapefea ona eseese le faʻamaoniga o le fuamoa o fuamoa i le natura ma i le fale, faʻapea foi ma mea e aʻafia ai nei faʻaʻailoga, atili i totonu o le tusiga.

I le natura

I tulaga masani, e le manaomia e salu ona tuʻuina se fuainumera tele o fuamoa. E tupu lenei mea i le taimi o le faʻatoʻaga i le tautotogo. Ona alu lea o le tamaʻitaʻi mai le 10 (pe afai e laʻitiiti) i le 20 (pe a oʻo i le va o le fafine) e fua i fua ile vaitau.

O nei faailo e mafua ona o manaoga masani mo ituaiga taʻitasi o loʻo taoto i le gataifale, aua e le o se mea faalilolilo le pulea e le natura le faitau aofaʻi o manu ma manulele.

I le fale

Ua lelei le galue o le au faʻatoʻa, o loʻo aumaia ai ituaiga fou o moa i totonu o salu. Faafetai i le alualu i luma faasaienisi, na mafai ai ona faateleina le gaosia o le hens i le 300 ma le maualuga o fuamoa i le gasologa o le tausaga. O le faʻaleleia o lenei vaega o le fuamoa-faʻataʻitaʻiga e aʻafia i le tele o mea, e aofia ai:

  • moli;
  • potu vevela;
  • mama aʻiaʻi ma faʻamaonia;
  • lava le faʻaleleia o le ea, ae aunoa ma ni tusi;
  • maualuga lelei le maualuga o le ea;
  • filifilia meaai;
  • leai se faʻavaivai (pisa, isi manu tetele ma manulele, ma isi).
E taua! E le mafai ona faʻatagaina se faaputuga tele o salu i totonu o se pa: i le tumutumu o le a sili atu ona leaga le faanatinati. I le sikuea 1. e le sili atu i le 5-6 tagata e tatau ona ola le mita.

E fia ni fuamoa o loʻo i ai sosolo mai e faalagolago i le ituaiga

I le faʻaopoopoga i mafuaʻaga o loʻo i luga, o aʻafiaga o le faʻaleleia o salu e aʻafia e latou ituaiga, o le a talanoaina mulimuli ane.

Aoao atili e uiga i ituaiga o salu e sili ona lelei, faʻapea foʻi le mea e sili ona taua e uiga i le fausiaina o salu i le fale.

Iapani

O ituaiga Iapani o loʻo i le nofoaga lona lua i le faʻatinoga o manu felelei uma o le salu. O a latou fuamoa fuamoa i le tausaga e eseese i le eseesega o le 250-300 fuamoa, lea e manatu lelei o se faʻamaoniga sili lea o le tele o faifaatoaga moa.

O le mamafa o le fuamoa e tusa ma le 9-11 grams, o le averesi lea i totonu o salu uma. O le fua o le fualaʻau i lenei ituaiga o le 80-90% - o loʻo faʻaalia ai se maualuga maualuga o lenei ituaiga meaola e pei o sens.

Farao

E ui lava i le mea moni o lenei vaega eleele e faatatau ia i latou o loʻo fafagaina aano o manufasi, ae o la latou fua ole fuamoa e le o mamao atu i Iapani, pe a oʻo i le 220 fua i le tausaga. E tatau ona maitauina o le tele o nei fuamoa e sili atu le maualuga nai lo muamua ma e 12-16 kalama.

O lenei faailo o se tasi o le pito sili ona maualuga i le maile. E pei o le selu Iapani, o le fua o le fua o le tamaʻitaʻi o le 80-90%.

E te iloa? Ua leva ona faamaonia e saienitisi e faapea, o fuamoa moa e sili atu ona itiiti ifo i le taua ma le aoga o salu. Ma o lenei faamatalaga na faia i luga o le faavae o le tele o suʻesuʻega, lea na faʻaalia ai e lima selu o salu, i luga o se mamafa tutusa ma le moa e tasi, e lima taimi sili atu le potassium, 4.5 taimi - uʻamea, 2.5 taimi - vitamini B1 ma le B2 . E sili atu i fuamoa o le salu o vitamini A, o le kulicotic acid, phosphorus, copper, cobalt, limiti ma isi amino acids. E le gata i lea, o salu i totonu o le fuamoa e sili atu le protein nai lo isi manu felelei.

White english

E tusa ma le 270-280 fuamoa i le tausaga e mafai ona maua ai se vaega o faʻasalaga papaʻe. Ma e ui lava o latou o se pito i tua o le vaega o Iapani, o latou fuamoa e sili atu le mamafa - 10-11 kenera i le iunite, ma o le fua o le fua o le lanu paepae Eperu e 75%. O lenei tulaga e aʻafia ai le fua faatatau o fua o fuamoa o lenei ituaiga.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e fai ai se pulou mo salu oe lava ia, auala e fafaga lelei ai le salu, faapea foi le auala e maua ai le salu o le salu.

Black english O lenei vaevaega faʻapitoa ei ai faʻamatalaga tutusa muamua. I le va o lanu paʻepaʻe ma le uliuli o le Igilisi, e eseese naʻo le lanu o le lanu o le lanu. O isi o latou uiga e foliga tutusa lava: e tusa ma le 280 fuamoa i le tausaga, faatasi ai ma se aofaiga o le 10-11 kalama i le iunite, ma le 75% o le tuufaatasiga o le fausiaina.

Tuxedo salu O lenei vailaau faʻasolosolo faʻasalaga o salu o loʻo i ai foi le 280 fuamoa i le tausaga faatasi ai ma le tele 10-11 kalama, ae e iloga mai i latou i aso ua tuanai e le mea moni o le fua o le fuga o le tamaoaiga e maualuga atu ma e 80-90%.

Faamasani oe lava i mea aoga o fuamoa o le salu.
Maea I le va o le 260-280 fuamoa i le tausaga, o loʻo maua ai le salu o le maamora. E taua le maitauina o lenei meaola o loʻo i ai fuamoa laiti, o lona mamafa e le sili atu i le 9 kalama. E le gata i lea, o le fua o le tamaoaiga e mafai ona mafua mai le le faamalieina, aua e le sili atu i le 70% le tapulaa.

Manchu E oo atu i le 220 fuamoa i le tausaga e mafai ona ave ai salu o Manchurian. Ae aua nei vave vavaeesea nei vaega laiti e le talafeagai, ona o le mamafa o latou fuamoa e ese mai le o totoe o le salu ma eseese i le va o le 16-18 kalama, lea e avea ai lenei ituaiga o salu o se faamaumauga i le vaega o totoe e tusa ai ma le tele o fuamoa.

O le 80% o le fua o le fugalaau o loʻo aofia ai foʻi i le lisi o faʻamanuiaga mo lenei meaola.

E te iloa? O uluai sui o le fauna, na fananau mai i fafo, o salu, o latou fuamoa ma atigipusa i le aofaiga o le 60 fasi vaega na ave e tagata vaalele i le vaalele. O lenei mea na tupu i le amataga o le tautotogo o le 1990. O le i ai i totonu o se masini faʻapipiʻi faʻapitoa i luga o vaalele vaalele, o atinaʻe uma na atiae lelei ma i se taimi e 60 uma o moa na afua mai i fuamoa. Ona o lenei mea, na faamaonia ai le leai o se afaina o le ea i tamaʻi pepe ma sa ola pea.

Estonia

O le talafatai Estonian, lea e mafai ona oʻo atu i le 320 fuamoa i le tausaga, e tapunia ai le lisi o suauu sili ona lelei i ituaiga uma o salu, lea e avea ai ma se tagata e le o mautinoa le teu faamaumauga i fuainumera o fua o fuamoa. Faatasi ai ma le fuamoa maso 12 gram ma le fua o le fua o le 95%, o lenei ituaiga o meaola ua manatu e sili ona lelei o salu uma.

Faʻafefea ona faʻaleleia le gaosiga o fuamoa: tausiga lelei manu

Ae o faʻamatalaga o loʻo i luga o le gaosiga o fuamoa e le o iai le tapulaʻa. E mafai foi ona suia i le itu o le tuputupu ae faatasi ai ma le auala sao ma faamautinoa tulaga talafeagai mo le salu. Faʻafefea ona ausia lenei mea, o le a matou talanoa atili.

Tuutuuga o le taofia

O mea autu mo le manuia o le tausiga o salu o moli, o le vevela ma le susu, ventila ma le leai o ni faʻataʻitaʻiga, faʻapea foʻi ma tulaga faigata. Manaoga mo le malamalama i salu e faapitoa.

Latou te manaʻomia 14-15 itula o le malamalama o le ao, o lona uiga i le taumalulu e tatau ona e faʻaopopoina se moli faaopoopo i totonu o le faleoloa. I le taimi lava e tasi, o ia faʻamalama e le tatau ona sili ona manaia, aua o lenei mataupu o le a amata i le va o tagata taʻitoʻatasi, lea o le a oʻo atu ai i manuʻa ma le gaʻo.

Vitio: auala e faʻaleleia ai le selu o fuamoa Pau lava le mea e mafai ai e suauu ona taofia le molimauina o le vaitaimi o molting, lea e oʻo atu i le 3 vaiaso i le taumalulu. Naʻo le taimi nei, e manaʻomia tele lava e le manufeʻa le mafanafana faaopoopo. E sili ona lelei le faatumauina o le puleaina o le vevela o + 18 ° C i le gasologa o le tausaga e mautinoa ai le maualuga o le faʻatulagaina o le fua faatatau.

Faʻaauau pea le faʻamalieina o le 70-75% e taua foʻi mo le faʻatino lelei o faʻatinoga. E mafai ona fetuutuunai le suavai e ala i le faʻaaogaina o mea faʻamafanafana faʻapitoa poʻo ni ipu vai i vai.

Matou te fautuaina ia e faamasani ia oe lava i foliga o le tausia o kusi, o moa manu, pato, fola o niumu, indouka, vaega ma pigeons.

Ae e le mafai foi ona faʻamamaina le ea tele tele, ma ia taofia lenei mea mai le tupu, ia faʻamalosi i taimi uma le potu. E taua le manatuaina o suauu e matua maʻaleʻale i faʻataʻitaʻiga, o lea ia faʻaaoga ai na o le tasi le ea mo le ea. E le gata i lea, e taua le siosiomia o salu i se siosiomaga o le saogalemu atoatoa. E le tatau ona latou fefefe pe matataʻu i se mea, a faʻapea o manufelelei e mafai ona atuatuvale mo ni nai vaiaso ma taofi vave. E sili atu ona lelei le tuʻuina atu o se isi potu mo la latou tausiga ina ia le faʻafefeteina siama ma isi manu ma manulele. E le mafai foi ona e pisapisao io latou luma pe alalaga foi.

Faʻafefea ona faateleina le numera o fuamoa e ala i le fetuunaiga o meaai

I le faaopoopo atu i mea o le tausiga lelei, o le meaai filifilia foi e afaina ai le faʻatinoina o le fuamoa. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga faʻaoga faʻapitoa, na fuafuaina mo na o salu.

Afai e te faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, fafaga mo moa, o le a faʻaitiitia pea le fuaina o fuamoa fuamoa. E tutusa foi le faaaogaina i meaai maualalo-calorie, e pei o le paluga (saito, nutilima ma suauu masini poo moa e aunoa ma se faamamaina faapitoa) po o le millet. Ia mautinoa e faʻapipiʻi vaega.

E taua! Aua e te matua suia le tuufaatasiga o meaʻai. O se suiga vave o mea e mafai ona mafua ai le atuatuvale ma le faamutaina o le gaosia o fuamoa i salu mo le vaiaso pe sili atu foi.

Taumafai e faʻaaogā naʻo meaʻai faʻamaonia ma pateni, lea na maua ai lo latou lauiloa i faifaatoaga moa ma le konithologists. E mafai foi ona e kukaina lelei ni salu lelei.

I le faia o lenei mea, ia faʻaaogaina ituaiga eseese, i totonu ia i latou: sana, saito, meaai a le soya, iʻa, lauʻau ma aano o manu ma le ponaivi, solo vevela ma le tele o isi. Ae afai o oe o se faifaatoaga o meaola moa, e sili atu le faʻaaogaina o laina faʻavaeina faʻapitoa, lea ua uma ona faʻafaigaluegaina mo vaitausaga eseese, i le amanaʻia uma o minerale talafeagai, vitamini ma microelements.

Aiseā e taofi ai manu felelei: o mafuaʻaga autu

E mafai e manu felelei ona faanatinati mo le tele o mafuaaga, o le autu o le a tatou taumafai e faamatala mo oe:

  1. Le lava pe sili atu le malamalama. O le toesea ma le tele o le ao masani e mafai ona faʻavaivaia ma faʻalavelaveina ai le masani masani o le ola o salu, faʻaititia pe taofi atoa le tuʻuina o fuamoa. E le mafai ona e faʻamalamalamaina le faleoloa, mo se faʻataʻitaʻiga, 18 itula, pe faʻamalo isi moli i le taumalulu, pe a le silia le 8-10 itula. O le auala sili ona lelei mo salu e 14-15 itula.
  2. Tulaga o le vevela. A oʻo ina faʻaitiitia le vevela o le sparrower i le + 16 ° C pe faʻaopoopo i le + 25 ° C, o le a faʻaitiitia faʻaititia le fua faʻatatau o fuamoa. O le tulaga lelei o le vevela o le + 18-20 ° C.
  3. Faʻailoga. O lenei faailoga e mafai ona aʻafia ai le naʻo le numera o fuamoa, ae o le manaʻo foi, ma e oʻo lava ile molimauina vave.
  4. Totogi Ole fesuiaiga mai le masani ole 75% ile 20% faaopoopo ma le toese e mafai ona matua luluina le mautu o le fuamoa.
  5. Mana. Le saʻo le fua, le fafagaina le fafaga, poʻo le tuai ona fafagaina e mafai ona suia le faatinoga o lau faatoʻaga. E taua foi le siakiina o le i ai o le aofaiga o le protein ma le calcium i totonu o le fafaga, aua e tuusaʻo tonu ma le lelei ma le fuainumera o fuamoa o loʻo tuʻuina.
  6. Faʻateleina O le toatele o tagata taitoatasi o le a le faʻaleleia foʻi le faʻasologa o fuainumera. O le masani e 5-6 tagata taitoatasi i le 1 mita sikuea o le faleoloa.
  7. Tulaga faigata. O taimi faapena e mafai ona mafua ai le atuatuvale faʻavauvau i manulele, tumau e oo atu ile 1 masina. E mafai ona faʻaleagaina soʻo se mea faigata: felauaiga, isi meaola, leo leotele, pisa, suiga i le tuufaatasiga o le fafaga, tusiga ma sili atu.
  8. Tatala. A o faagasolo lea vaitaimi, e le faanatinati le suauu, ma o le ae le aʻafia ai lenei mea.
  9. Suiga o malosiaga. O le suia o le tamaʻitaʻi iloga i totonu o le lafu o le a faʻatuai ai le faʻatauina o fuamoa i le tusa ma le 1 le vaiaso, ae o se faʻafitauli masani foi lea e le mafai ai ona e faia se mea.
  10. Maʻi. I le masalosaloga muamua o le i ai o le faamai i lau faatoaga, e tatau ona e faafesootai le fomaʻi poo le fomaʻi.
  11. Tuai E pei o meaola ola uma, o suauu e iai foi o latou lava olaga. Amata mai le 10 masina, o le salu o le a faʻaitiitia ai lona gaioiga, ae o le a faaauau pea ona salu i le 30 masina.

Vitio: faʻalavelave mataʻutia

Totoina o soʻo se manu poʻo manu felelei, muamua lava, e fesoʻotaʻi ma tulaga lamatia ma le tele. Ina ia e lagona le toʻa ma le le popole i au meaola, e tatau ona e matua faʻaeteete i le faʻatulagaga o le sparrowhawk ma lona tuʻuina atu ma mea uma e manaʻomia e faʻaleleia ai le ola o salu i luga o lau faatoʻaga, maloloina ma umi. Ma oi latou, i le isi itu, o le a latou fiafia ia te oe i le maualuga maualuga ma le tele o fuamoa-faataamilo i le tausaga atoa.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Naʻo ia lava, o le fuamoa o fuamoa e faʻalagolago lava i le faʻasologa ma aiaiga o le taofia. Afai e te manao e fausiaina siamu mo fuamoa, ou te le fautuaina le ituaiga "Farao" - o le aano o manu. E toatele e ave le "Iapani", i lalo o tulaga lelei, latou te tuuina atu le 250-300 fuamoa i le tausaga. O suauu Estonian o se mea itiiti i tua o fuainumera, ae ui i lea, na ou mauaina na faamatalaga o le mamafa o se fuamoa na faataatia e sea ituaiga o le tele o kalama. Ae ui i lea, o le tele lava e faalagolago i le tulaga o le tagata lava ia o le mea lava ia, o nisi taimi o le fatu e sili ona manaia, ma e le o se mea leaga. O mea tuai ma talavou laiti e itiiti ifo ai fuamoa nai lo tagata matutua.
Veto4ka
//greenforum.com.ua/showpost.php?p=130370&postcount=2

I aso tuai, sa matou tausia foi salu. E lelei le lapisi, ae o le siosiomaga i fafo e matua afaina tele ai le manulele. E faaitiitia le gaosiga o le gaosiga pe afai o le vevela e laʻititi 18 ma sili atu ma le 25 tikeri. E le mafai ona sili atu le tele o salu, pe a faʻaitiitia le gaosia o fuamoa aua e amata ona aau le ovaries i le gaʻo. Lava e fafaga 2-3 taimi i le aso
Evgeny Petrovich
//greenforum.com.ua/showpost.php?p=131356&postcount=4