Laʻau

Mūmoa eseese Masheka: faʻamatalaga, faʻaoga ma faʻaoga o lona faʻatoʻaga

O Gooseberry Mashek na fafagaina e faifaatoaga Belarusian i le tusa ma le 20 tausaga ua mavae, ma i le taimi nei, o le ituaiga o se tasi o mea e sili ona fiafia i ai i totonu o le au faifaatoaga. E talisapaia lona fua o le gaosiga, foliga matagofie ma, ioe, mo le manaia lelei o fua. E le gata i lea, o fua o Masha e lautele, e lelei ma fou, ma i sauniuniga.

Faʻamatalaga masisi vine Mashek

Gooseberry Masheka - o se ituaiga filifilia o Belarusian, lea na fatuina e le A.G. Volzunev - o se saienitisi iloga-agrarian, fomaʻi o mea tau faʻatoaga. Na aumaia e le faʻatoʻaga se numera tele o ituaiga fou o gooseberries, aʻo Masheka o se tasi o mea sili.

I le vaitau, o le togalaau kusilaki a Mashek ua faʻasalalau i vine mama

O le ituaiga na maua lona igoa e faʻaaloalogia ai le toa o Belarusian art art, o se tagata faomea manaia ma le puipuiga o tagata uma na faʻaleagaina e le igoa o Mashek.

O foliga mai o le vao

O le masese vine Mashek - e mafiafia ma felafolafoaʻi - e foliga fiafia, aemaise lava i taimi o fualaau aina. O le laau e tele-lapopoa. Mafiafia lauolaola lanumeamata lanumeamata. O paranesi e le o faʻasalalau, ma o lanu samasama-lanu enaena. O paʻu o le lau o loʻo i ai se lanu uliuli uliuli, o latou paʻu ma mimamomo, ia i ai sina laumei. O nifo i tafatafa o le pito e mataʻu ma pupuu. Ovaries e le o faʻasalaga, e leʻi vaʻaia.

Mashaeka vine o moli-mumu.

Laulau: uiga o le fua

TaialaFaʻamatalaga
Masima o le tasi o togi3-3.5 g, fualaau aina taʻitasi e tusa ma le 4 g.
Vaaiga o fuaO le olongate oval shape of the fetus. Paʻu suamalie.
ValivaliOrange-mumu, pe a matua, ua maua mai e le vine se fatu piliki pogisa.
TatauLe manaia ma le manaia. 4 faʻaalia le 5 e tusa ai ma le togi tofo.

Laulau: mea lelei ma le le lelei o le mashekose gooseberry

O faʻamanuiagaFaʻafitauli
O le faigata o le taumalulu.O le vailaʻau e manaʻomia le vevela.
Maualuga maualuga, e mafai ona e aoina mai i le 6 kilokalama mai le vao.
O le faʻaleleia o le tagata lava ia, e le manaʻomia ni pollinators mo fualaau aina.Toatele uso laiti.
Berries e tumau lelei le femalagaaiga.O le gaosiga e pau i lalo o tau leaga (maualuga maualuga, vevela maualalo).
Maualuga maualuga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faʻatauga o le totoina ma le tekonolosi faʻatoaga

O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le maualuga o le gaosiga. Masheka o le a tuʻuina atu i ona tagata ia fualaau suamalie ma manogi, pe afai e te tuʻuina atu i le togavao le tausiga talafeagai ma filifili le nofoaga saʻo mo le totoina.

O fea e tuʻu ai

Ina ia totoina Masha, ave se mea lamolemole ma susulu, puipuia mai matagi. E le tatau ona latalata le eleele i le 1.5 mita i luga.

Na fautuaina Gooseberry Mashek e toto i luga o se nofoaga mafolafola ma susulu

O le eleele i totonu o le eria mo le totoina o gooseberries e tatau ona avea ma sekene, faʻalelei ma le gaogao. Afai o le eleele o le oneone po o le omea, ona fautuaina lea e toto se fualaau aina pe a maeʻa ona faʻaleleia muamua. O le tausaga muamua aʻo leʻi totoina, 15 kilokalama o fugalaʻau faʻasaina i le 1 m e tatau ona faʻaoga i oneone oneone2 (e mafai ona avea ma humus, manure po o le faapalaga), ma i le omea, e faaopoopo atu i mea o meaola, faaopoopo ai le oneone. Ua fautuaina foi le au fai togalaau e faaopoopo le 50 g o le sulfate sulfate ma le 40 g o le superphosphate double i le 1 m2.

E ui lava i le mea moni o le aganuu e faʻafefeina le maualuga o le meaʻai, ae afai o lona pH e laʻititi ifo nai lo le 5.5, e tatau ona gaosia le limata. O le mea lelei sili ona lelei mo lenei faamoemoe o le falaoamata o le dolomite (fua faatatau o talosaga - 1.5 kg i le 1 m2).

O afea ma pe faapefea ona toto

Ua fautuaina e le au fai togalaau le totoina o gooseberries i le tautoulu, pe a ma le masina ae leʻi amataina ni fulufulu. Faatasi ai ma nei ituaiga o togalaau, o le togalaau e pulea malosi ma ia faapalepale le malulu malulu. E mafai foi ona toto laau o Mashaeka i le amataga o le tautotogo ao lei tatalaina, ae i lenei tulaga, e tatau ona susulu tele fualaau aina laiti.

I luga o le nofoaga na e filifilia:

  1. Fufulu le palapala ma aveese uma aʻa.
  2. Toto laau e tatau ona tuu i se mamao pe tusa o le 1-1.5 mita le tasi mai le isi.

    O fualaau o le kuluti e tatau ona tuu i se mamao e 1-1.5 mita le tasi mai le isi

  3. Telefoni ile lua 50x5050 cm.
  4. Faaopopo 1 le pakete o le faapalaga po o le suamalie lelei i le eleele, faapea foi le 40 g o le potassium sulfate poo le 1.5 tbsp. laupapa fafie, 100-120 g superphosphate.
  5. Fertilizers fefiloi ma le palapala ma faatumu le lua ile tolu o le voluma.
  6. Ufiufi le kulimi matūlaʻau ma le eleele masani ma faʻamamaina.
  7. Tuu le fatu i totonu o se lua e aunoa ma le totoa ma faʻalautele le 5 cm sili atu nai lo le mea na tupu muamua.

    Pe a totoina, e tatau ona tanumia le seedling i le eleele 5 cm sili atu nai lo le mea na tupu muamua.

  8. Faatumu aʻa i le totoina o le lua i le eleele e aunoa ma le fugalaau, faapipii foliga ma sasaa (0.5 pakete vai).
  9. Mulimuli ane faʻatumu le pu i le palapala, fai se pu i le fatu ma le vai (0.5 pakete).
  10. Faʻamalie le vaieli ma humus, peʻa poʻo eleele matutu e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le susu.
  11. Toto uma aʻa, ma tuu le 5-7 cm i luga ae o le eleele.
  12. Ufiufi vaega i le togalaau. E tatau lea mea ina ia le osofaia ai le laau talavou e meaola faalafua.

I tausaga muamua o le olaga, o le a tuputupu ae lemu fanau. Muamua, o aʻa e tutupu malosi, ma na o le afa lona lua o le taumafanafana e amata ai ona tupu laau, ma Mashek o le a tuuina atu fua muamua mo le 3 tausaga. Faʻatoʻa fuaina fua o gooseberries pe a 15-20 lala malolosi ma maloloina o loʻo faʻavaeina (i le 5 tausaga o le ola).

Nuances o le tausiga

Ina ia maua se seleselega o fualaau suamalie ma suamalie mashek, e tatau ona e faia le tele o taumafaiga. Afai e te tausisi lelei i le faasologa o mea tau eletise, ona mafai lea ona e maua le vao maualuga mo le 18-20 tausaga. O auala e mafai ona ausia ai lenei taunuʻuga e faigofie ma mafai ona maua e tagata fai togalaau uma. O le taimi lenei e fafaga ai, fafagaina ma teuteuina le vao.

Suavai lelei

Gooseberry Masheka na folafola mai e ona fatu e avea o se laau e faapaleni ai le lamala, ae manaomia le tele o susu i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana. E sili ona fetaui mo lenei faʻamoemoe e ala i le faʻasusuina o vai ma faʻavaivai (pe afai e tele ni laau totō o loʻo totoina i luga o le laina i luga o le saite). O le isi auala sili e faʻafefe ai le eleele latalata i le togavao o le vai i totonu o togalaau. Le faia o lenei mea:

  1. Latou te eli ni tamai lala i luga o le togavao i se laina o le 30-40 cm mai le faavae.
  2. 20 l o le vai ua sasaaina i totonu o togi taitasi. E le manaomia le vevela o le vai; o aʻa gogoberry e le fefe i le malulu.
  3. E tatau ona mulimulu le fasi mea susu i le mutia vao, vaomago po o le vao.

I vaitau māgogo, e manaʻomia le tele o vai inu (3-5 pakete mo laau taʻitasi).

E fautuaina le momoe e taofi aʻo le amataina le fua o vine. O le maualuga o le susu i lenei vaitau o le a faʻalavelave ai i le aoina o le suka i totonu o le fua, ma o le a mafua ai ona sua suavai ma gaosia ai fua.

O le tele o mea inu i totonu o togalaau o se auala sili lea e maua ai aʻa gogoberry ma le sua talafeagai.

O le isi vai inu e tatau ona faia i le tautoulu (20-40 lita i lalo o le togalaau kusiisi). O le laau e tali lelei i le faʻaleleia o le taumalulu. O le mea e taʻua o le faʻavaivai o le suavai o le a fesoasoani i le laau e faigofie ona malulu le malulu.

Matou te fafaga

O le taimi talafeagai o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina ma faʻamalosi oona o le a faatumauina ai le maualuga ma maua ai le sao i le tetee atu i faʻamaʻi e ono aʻafia ai le ituaiga.

Fafagaina tulafono:

  1. E tatau ona maitauina o meaʻai na faʻaofiina i le totoina o le lua pe a totoina se fatuga o le a lava i le tolu tausaga muamua o le ola o le vao. Ma, i le tautoulu, tasi 2-3 2-3 tausaga, e tusa ma le 6 kilokalama o fugalaʻau, 20 g o le superphosphate ma le 1/2 ipu fafie laupapa 1 m e faʻaaogaina i lalo ole togalaau vine2.
  2. I le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amataina le togalaau, e fautuaina e fai togalaau le fafagaina o le aganuu ma le ammonium nitrate (15 g i le 1 m2 - mo vao laiti, 20-25 g - mo le matua).

Faatasi ai ma le le lava o meaʻai, o laulaau e vave amata, e oo lava i le taumafanafana, maua se lanu e le masani ai (o le lanu lanu i autafa o le laulaau po o le lanu viole po o le viole i le va o veins of leaf leaves). I le tulaga e te maua ai ia uiga i luga o se laau, fafaga fafaga Masheka, e pei o lau o se laau ola maloloina e lanu lanumeamata lanumoana.

Toto ma fomu gooseberries

O le teuteuina e fesoasoani e fausia ai se togavao, e tele vine ma tausia se fua o le gaʻo. O le uiga ese o Masha o le ituaiga o loʻo iai se tele o aʻa o le aʻa, ona o le faʻamaua o le vaomatua ma ua faʻaitiitia le lelei ma le tele o vine. E le gata i lea, o lo latou tuputupu aʻe e tolopoina seia oʻo i le taimi o le tautoulu o le autumn ma gataʻaga o le tuputupu ae e le lelei tele. O fua o fualaau aina o loʻo taatia i luga o le eletise o le tausaga talu ai, aʻo faʻapipiʻiina le seleselega o le seleselega i luga o le fuʻa o le 1-2th order of branching and 1-2-year fruit fruit branches, pe a oʻo atu i le 3 vine lapoa e mafai ona tupu mai i le tasi lau, tasi tamai fua.

O fesoasoani lelei e teuteuina ai le fausiaina o se vao ma ola tele

Ina ia mafai ona suamalie ma sili atu fua o fua o Masha, e tatau ona faatino le teuteuina lelei ma le faamamaina lelei. O tulafono autu o taualumaga e pei ona taua i lalo:

  1. I le tausaga talu ona totoina se fatu laau i le tautotogo, tipi le tipu i luga o le eleele, ma tuua le 3-5 malosi.
  2. I tausaga mulimuli ane, ia tipi ese uma vaivai o tausaga taʻitasi (pulou basal), ma tuʻu ai 3-4 lālā maloloina.
  3. I luga o laau matutua, aveese uma lala tuai ua leai ni fua.
  4. Afai ei ai ni tuputupu aʻe lelei i le pito i lalo o le pusi tuai, ona tipi ese lea o le pito i luga o le pipi i luga o le paranesi.
  5. Aveʻese uma lala paʻu, faʻaleagaina, vaivai ma leai ni fua o soʻo se matua.

Laʻau vavalalata tetele e fautuaina e vavae ese lemu, ma le toe faʻafoʻiina o lālā e leai ni aʻa.

O le teuteuga fautuaina i le autumn

A oʻo ina fausia se tagata matua (sili atu ma le 10 tausaga), e iai mea faʻapitoa. A faʻapipiʻiina se togavao:

  • matou te aveesea uma vaitau taʻitasi pupuu e ola i le pito i lalo. I le taimi lava lea e tasi, e fautuaina e tuua 3-5 lala lelei i le pito i lalo;
  • o le pito i luga o fualaau aina e seleseleina i se paʻu laugatasia lelei;
  • lala na taofi le tuʻuina o vine, vavae ese atoa i le tautoulu;
  • i le amataga o Aokuso, togiina pito o skeletal lala i le 5 cm. O lenei metotia e mafai ai ona e faʻaleleia le tuʻuina o fugalaau ma faateleina ai le faigata o le taumalulu o le aganuu.

O le tuai o le vaʻaiga o vao matutua e faʻatinoina ile 2-3 tausaga.

Saunia mo le taumalulu

Masheka o se taumalulu malosi, ae i itulagi ma le malulu malulu e manaʻomia ona faʻaopopoina. Ina ia fesoasoani i le togavao i le vaitau o le taumalulu, ua fautuaina e le au atamamai faifaatoaga e faapea e tatau ona faia le suavai i le tuai o le autumn. I paʻu kiona e tatau ai ona faʻatumu le vao i le kiona ma soli faataamilo i gooseberries. O se auala sili e teu ai se malulu o le malulu o le sosolo lea i le eleele poʻo le vao.

Vitio: tausiga o kusiisi

O faʻamaʻi pipisi e aʻafia le togatini vine Masheka

O tusitala o le ituaiga Masheka e fai mai o fusi vine e puipuia i le tele o maʻi. Ae ui i lea, i lalo o tulaga leaga, e afaina ai i le tele o faamaʻi e pei o anthracnose, septoria ma le paʻu paʻu.

Laulau: faʻamaʻi ma metotia e tagofia ai

Le faʻamaʻiE faapefea ona latou faʻaaliaAuala e tau aiLe taimi e togafitia ai fualaau faasaina
SeptoriaRusty poʻo le lanu enaena-enaena ma se lanu samasama e aliali mai i luga o laʻau laulaau.Galu gooseberries ma le 1% Bordeaux vai (2-3 lita i le vao).
  1. A o lei amataina le amata.
  2. Pe a uma ona piki ni vine.
Malosiaga malosiO se lalaga paʻepaʻe lanu e foliga mai i laulaau, petioles, ovaries, vine.Sasaa vao i le vai vevela (2-4 lita i le vao).E vave lava ona paʻu le kiona i le amataga o le tautotogo.
Sulu i le fungicide Oxychol, Vectra, Fundazole (1-2.5 lita i le vao).
  1. A o lei amataina le amata.
  2. Pe a faapipiina vine.
Laʻau faʻasaina i se vaifofo vai ma fafie (300 g i le 10 lita o le vai). Auala e faʻaauau mo aso e lua.I le taimi o le fua o fualaau aina ma le matua.
AnthracnoseLaititi lanu enaena i luga o laulaau. O le laʻau e amata ona palasi ma liu enaena, ona pula ma pa'ū.Sulu le vao ma le palapala i lalo ifo o le vai ma se vaifofo o le fualaau faasaina (20 ml i le 10 lita o le vai).
  1. A o lei amataina le amata.
  2. Pe a uma ona piki ni vine.

Faʻaaliga ata: faʻamaʻi faʻamaʻi o le mashekose Kosi

Aoina mai, femalagaaʻi ma le teuina o vine

Gooseberry Masheka o loʻo i ai ni meaʻai, o lea e tatau ai ona e selesele i totigilima e puipuia ai oe lava mai mailei ma manuʻa. A oo ina oʻo i le matua, o le a lanu moli-mumu. Latou te le malepelepe mai le vao, o lea o fua uma e mafai ona aoina i le taimi.

O vine o loʻo taofimau pea i luga o pi, taofi o latou foliga ma le tofo e oʻo lava i tulaga leaga, mo se faʻataʻitaʻiga, i timuga.

Afai e te manaʻomia le felauaiga o gooseberries, e fautuaina e teu fua le fua (e tusa ma le vaiaso ao leʻi oʻo atoa). O loʻo tuʻuina i totonu o ato poʻo ni pusa palasisi e aunoa ma le tapunia o le tapuni. I lenei pepa, e mafai ona teuina fua mo 2-3 aso.

Gooseberries e mafai ona tumau le fou mo le tusa ma le 2 vaiaso i totonu o le pusaaisa. O le faia o lenei mea, ua faasaolotoina i latou mai pusi ma laulaau, fufulu ma tuʻu i totonu o taga paʻu palasitika, o lona uiga. afifiina ma faletalimalo tatala.

Masose gooseberries e lelei e le gata i le fou, ae pei foi o jam poʻo jam

Mo le umi o le teuina, o vine e mafai ona faʻamaisa pe kuka. Gooseberries e faia sauniuniga sili ona lelei ma se mea manaia suamalie: jams, compotes, faʻasao.

Faʻataʻitaʻiga e le Faatoaga togafiti Mashek

Ou te manatu o le ituaiga malosi malosi o Mashek o le sili lea ona leai se tofo, ua na o le fou ma suamalie. O le a ou faʻaumatiaina ma isi ituaiga o togafiti masani.

Nelly

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-427-p-6.html

Masha e manaia, o le lanu o vine e seasea lava. O le a le pasi ane, e mautinoa lava e te le toe. Ma o le tofo e mo se tagata amateur, tasi e le lelei tele, ao isi e fiafia tele.

paionia 2

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-427-p-6.html

O le fale e mumu, e lautele, sili atu nai lo le lautele. Faʻasalaina, faʻafelanulani, fatu laʻitiiti, suamalie ma suamalie, agai i le suamalie. O loʻo ou ola e aunoa ma togafitiga. O le togavao e mamafa, e tatau ona vevela. O lālā e taoto i lalo o le mamafa o vine - oe manaʻomia le lagolago. Seleseleina i le sefulu tausaga muamua o Iulai.

Michailo

//www.forumhouse.ru/threads/14888/page-26

Na ou manatuaina se isi ituaiga togalaau vine - mashek, i loʻu manatu, o ia o le Belarusian.

Tamara

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=971&start=240

O le ituaiga o Belarusian o le masese kosisi e leai se masalosalo. E suamalie sua ma se lanu matagofie o fualaau suamalie. Masheka o le taumalulu-faigata ma talafeagai mo le galueaina i le itulagi Tutotonu. O le fua o le a fua mai mo le tusa ma le 20 tausaga, ao le tausiga o le togalaau e laʻititi lava, e lava lava le faia o vai inu masani aʻo leʻi faʻasaina fualaʻau ma pe a maeʻa lau lau.