Laʻau

Peony-taloina (Paeonia tenuifolia) - totoina ma tausia ile eleele

Peony lelei - o se vaaiga mai le Red Book of Rusia. I totonu o paso ma vaega papaʻe o le Caucasus North, o le Kalasnodar Territory, o le Balkans, ma le Crimea, o le peony-growing peony ma fuga lanumumu mumu o loo maua i lona natura masani. O le vaaiga e eseese mai le peony masani e iai ni laulaau manifinifi e pei o le pi po o le pine.

Peony-paved peony (Paeonia tenuifolia) - o le a le ituaiga o laau

O lenei fugalaau le masani i togalaau aina e tatau ona vaʻaia lelei ma tufatufa atu.

Uiga puupuu ma uiga:

  • Taua.
  • O le maualuga o le vao e 40-50 cm.
  • Fuga i le taimi.
  • O le taamilosaga o le fugalaau e oʻo i le 7-9 cm.

I totonu o nofoaga masani

  • O le lanu o paluga i fafo o le mumu mumu, fugalaau, o le peleni uliuli ma se satin tint. Lanu samasama, lanu violē. I ituaiga o vao, 10-12 petals faatulagaina i le tasi i le tolu laina o loʻo i ai se mea tele (Rubra Plena).
  • O le manogi e manifinifi, manaia.
  • O le fugalaau e vave lava (i le faaiuga o Me ma le afa muamua o Iuni).
  • O le malulu, e mafai ona ola i afa feʻaveaʻi 2-8 (e oʻo i le 45 tikeri).

Isi igoa

I vaipanoa eseese ma tagata o loʻo nonofo ai, e iai isi igoa mo lenei fale:

  • laititi peony,
  • Holly peony
  • peony fern,
  • Peony Voronets,

Pion fua

  • Faʻaaliga,
  • Faʻamasinoga (e ala ile lanu o le fatu),
  • Selenika
  • Laʻau mumu
  • Fugalaau Azure
  • Peony fringed.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le vaaiga e iloga i lanu susulu ma laʻau teuteu. E fuga faʻatasi i le taimi lava e tasi ma tulip, pe a oʻo i le fugalaau e tumau pea ona teuteu. Le mautonu ma toetoe lava a le maʻi. Greens e mafai ona faʻaaogaina mo le teuteuina o falaʻo. I se tasi nofoaga e tupu i le 15 tausaga.

E afaina, tosina pepe ma aphids. Pau le matagofie i le afa lona lua o le taumafanafana. E fuga na o le 4-5 tausaga.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O ituaiga o meaola e faʻaaoga i luga o moega taʻitasi, ma o se vaega o ogalaau tetele, i totonu o maa, faasaga i tua o le talus, i le mixborders. E manaia le fatuina o ni laasaga e mafai ai ona tuʻuina faʻatasi ma cereals, flax, saxifrage ma wormwood.

Faʻalogo! O le peony-paved peony e sili ona manaia mo tagata faʻatoʻaga e atiaʻe ituaiga fou.

Eseesega o le manuia sili i le au faifaatoaga

Peeni Pink Coral Coral (Paeonia Pink Coral Coral) - tuputupu ae ma le tausiga

E i ai ni nai ituaiga ituaiga o ituaiga o nei ituaiga ona o lona tino, ae e faaopoopo atu i tagata aloaia, e mafai e le au faifaatoʻaga ona maua ituaiga eseese o vao vao e ese mai i lanu ma lau mai le tasi i le isi.

  • Manuʻa

Fugalaau lanumumu lanumumu ma le 6-9 petals i se laina ma vele ese laʻau laiti, manaia manogi. O le vao e oʻo i le 0.6 mita le maualuga.

  • Tiny Tim

I le amataga o ituaiga eseese ma fugalaau e lua-faalua, vao o le saʻo saʻo.

  • Rubra plena

Terry peony, ituaiga laʻau laiti, o se tasi o mea sili ona teuteu ma manaʻomia.

Terry grade Rebra Plena

  • Airlie Scout (Early Scout)

Laʻau lanumeamata lanumeamata lanumeamata, fugalaau cherry.

  • Masalo Susulu

Se fugalaau faigofie e iai lona umi o le 13 cm, e lanumumu mumu ma uila auro, gaʻo sili atu i le 6 cm le lautele. O aʻa malolosi, lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata. Lelei lelei. Le manogi e vaivai.

  • Terry leaf

O le mea moni, o lenei faʻamatalaga e faʻaaoga ia Rubra Plena, ae o terry ma semi-double forms o loʻo maua i pitonuʻu vaʻaia laufanua.

  • Isi

O loʻo i ai faʻamatalaga o lanu samasama, piniki ma paʻepaʻe, semi-faalua ma le tele o foliga o le peony-paʻi paʻu. O le aufaatoaga iloga o le Little Rime, pink pink pink Pink Garland, o le talouliuli pogisa e toetoe lava o uliuli o le Chocolate Soldier ma le tele o isi.

Tuputupu ae o se fugalaau, pe faapefea ona totō ile laufanua

O ituaiga e totoina i fatu, vaevaeina o le togavao po o aʻa o le aʻa, siaki o le vao, lafoaʻi.

Totoina i aʻa

Festiva Maxima Peony (Paeonia Festiva Maxima)

Peony e tatau ona i ai pe tusa ma le 2-3 fatugaʻo i luga o le ua, ma o le aʻa e tatau ona itiiti ifo i le 15 cm le umi.

O rhizomes laiti ma 1-2 laʻau, pe afai ei ai se aʻa e tasi, e mafai foi ona totoina. E matua aoga ma lelei ona aʻafia i se laʻititi laʻititi i le atinaʻeina o vao.

O le a le taimi e tau ai

O le toe totoina, totoina ma le vaeluaina o peony o loʻo faia mai le ogatotonu o Aokuso i le ogatotonu o Setema. I le taimi lea, o loʻo i ai le faʻaopoopoga o aʻa i luga o aʻa laiti, ona o le fafagaina o le vao.

Faʻaauau o le totoina o togalaau, lea e faʻaauau pea le vave i le maeʻa ai o le palapala i le tautotogo, e fesoasoani i le vave vave o le fuga o le peony. I isi taimi, e tatau ona faʻamautinoa le saogalemu o le aʻafiaga o aʻa, ae faʻapea foi ma le mama.

Filifiliga nofoaga

Peonies e oʻo atu i le maualuga o le atinaʻe mo 4-5 tausaga ma, faʻatasi ai ma tekonolosi faʻaaogaina lelei, e totogo lelei mo le isi 8-12 tausaga. O le laau e fiafia i nofoaga faʻasalalau ma faʻafoʻi i le paʻu tele ma se faʻaitiitia o le fua o le fuga ma le lanu paʻu. O se nofoaga e filifilia i le amanaia o le leai o aʻa o laau, laau ma le vai e latalata i le eleele.

O le nofoaga lelei e susulu lelei, faatasi ai ma le laumua e tatala ai le penumbra, ese mai le fale ma tetele laau, puipuia mai le matagi.

Taua! E le taliaina le vai ma le maualuga o le maualuga o le vai!

Auala e saunia ai le eleele mo le totoina

O aʻafiaga masani o peonies ma le tele o meaʻai mo le faʻaleleia masani o laau toto e manaʻomia ai eleele lelei, lelei lelei le eleele ma nofoa faʻatasi ma le loloto ma le maualuga e tutusa ma le tele o le vao ma ona aʻa.

O le maualuga o le eleele e le tatau ona sili atu i le 1 mita. O le uiga ese o le peony vaʻavaʻapeʻa e papaʻu, faʻalelei le susu ma ni mea papaʻe.

O le totoina o le peonies, e lelei le suavai ma le lelei o le vai ma le ea. I le pito i lalo o nofoa, o loʻo tuʻuina mai alavai mai piliki, maʻa, e mafai ona faʻaopopo le uʻamea uʻamea.

I luga ole palapala palapala, e faaopoopoina le oneone i le lua, ma luga o le oneone ma le oneone. E faʻapipiʻi le vao po o le faapalaga i le faʻafefiloi, i le lelei, e fuafua i le 100-200 grams o le superphosphate, 100-150 kalama o le potassium sulfate ma le falaoamata o le dolomite, lime poʻo le pefu i eleele palapala. E sili atu ona faʻamalamalama faʻamaʻi faʻasolosolo i totonu o faatonuga. O le eleele e faʻapipiʻiina.

O le vaega pito i luga o le lua (15-25 cm) ua tumu i le eleele masani masani e aunoa ma ni fufusi, ma ua totoina se laau i lenei vaega.

Mo se faʻamatalaga! Fautuaina o le eleʻele o le eleele o se mea matagi laitiiti (pH 5.5-6.5).

Saunia o se fatu laau mo le totoina

Vaʻaia le fefaʻatauaʻiga, ua aveeseina aʻa ua pala ma ua pala, o vaega ma vavae ese vaega o aʻa o le a faʻamamaina i le pefu, malala, faʻalauteleina le tuputupu ae. O aʻa tetele e tipi i le 1/3 o le uumi.

Taua! E tatau ona taulimaina ma le faʻaeteete fualaau, e faigofie ona maua aʻa.

Laʻau faʻatulagaina Peony i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Filifili se nofoaga.
  2. Saunia se lua faʻaleleia e ala i le faʻatulagaina o se alavai faʻafefe, faʻatumu i palapala ma fugalaʻau. Fai se pu.
  3. Saunia ni pi peony (tipi, tamaʻi vao).
  4. Faʻatulaga le maualuga, faʻaalia e se maea ua faʻamau poʻo le laupapa
  5. Tuu le fatu i totonu o le lua ua saunia, siaki le loloto o fatuga. Laʻau tetele e tuʻu i totonu o le lua e aunoa ma le punou e aloese mai le gau. O fua o le tuputupu aʻe o le fatu e tatau ona loloto i le 3-4 cm. A maeʻa le faʻaitiitia o le palapala, o le fatuling settling e 1.5-2 centimita.
  6. Ufiufi le pu ile eleele lelei.
  7. Uu lemu lima i luga o le eleele, tataʻi faataamilo i aʻa.
  8. Lasa tele i le vai i le fua o le 1-2 pakete i le laau. Afai e tatau ai, faʻaopopo nisi eleele pe a faʻapipiʻi.
  9. Mulch faatasi ma le faapalaga, vaovao, peʻa, paʻu laau.
  10. I le tulaga o le tuai ona totoina, ia maua le malutaga mo le fatuina.

Fatuina

Fatuina (mo le faʻaleleia)

Peony Felix Crousse - totoina ma tausi

O fualaau Peony o se fualaau e tele ona laʻau, e tofu ma le tele o lanu lanu moana lanu uliuli poʻo le lanu enaena, e tusa ai ma lona igoa o le "Voronets".

O le taimi e faʻaputuina ai mea totō o le taimi lea e osofaʻia ai fualaau aina ma fatu e leʻi oʻo i le pogisa, e mafai ona iloa mai i le vaeluaga o le lalaga. Afai e te fuafua e toto fatu i totonu o le togalaau - e tatau ona e aumaia i fafo mai pusa, mulch i le oneone susu, paʻu, eleele mama ma pusa vaovao seia totoina, aua nei galo e pulea pea le lelei o le oneone.

I le avanoa tatala, ua lava lea e lulu ai fatu i luga o se nofoaga ua saunia i totonu o paʻu papaʻu. E foliga mai le totogo i le tausaga lona lua.

Mo le vave o le germination o fatu fatu, e tolu taimi e manaʻomia - mafanafana-mafanafana-mafanafana.

  • I le taimi muamua mafanafana, ia sosolo fatu i oneone, sasaa vai mafanafana. Tuu i totonu o se tamai fale-moli. E manaʻomia le faatumauina o le vevela mai le +16 i le +25 tikeri, faʻamalosi ma faʻamamaina le oneone seia oʻo mai aʻa o le 1-2 cm le umi.
  • I le taimi malulu, o laau e tutupu mai ai aa, totoina ile eleele. O le vevela e tatau ona + 6 ... +10 tikeri. Vaavaai le susu (e tatau ona tusa ma le 10%) ma le leai o ni suiga vave i le vevela. O le vaega malulu e tumau i le 3-4 masina, e manaʻomia le faʻamalosi i aso taitasi.
  • I le vaega lona lua mafanafana, o le tupu aʻe o peony e leai se ese mai le totoina o isi laau.

Tausiga o togalaau

O meaola e le lelei, o laau e ola e aunoa ma se tausiga. Ae o le usitaia o tulafono faigofie o le a mafai ai ona latou sili atu ona matagofie, fuga muamua ma sili atu.

Young plant

Faʻaiga ma fafaga

I le lua lua poʻo le tolu tausaga talu ona totoina, e le manaʻomia le faʻaleleiaina o laau, e maua ai e le laau se fuainumera o meaʻai mai le totoina o le faʻafefiloi.

O laau totō laititi e faʻaaogaina le susu i le tau o Iuni - Iulai, pe a oʻo mai le tumutumu ma le faʻavaeina o le tuputupu aʻe o fatu. O le totoina o laau e sili atu ona lelei i lalo o aʻa.

O le tele o taimi e maua ai le timu i le leai o se timu - tasi i le vaiaso, o le taumafa i le laau 10-15 lita o le vai. Faʻasalaga pe afai e te manaʻo e tausia le teuteuga e faʻaauau seia oʻo i le faaiuga o Aokuso. O fualaau e faasino i se meaola e iai se vaitaimi o le malologa o le tau vevela, o le mea lea, e aunoa ma le susu, o le a le pine ona paʻu le laʻau pe a uma ona tupu.

I tausaga na sosoo ai, o fualaau aina e fafagaina ai meaola ma mineral fertilizers i le taimi lava e maeʻa ai laau. O togavao pe a uma ona fai ni laʻei pito i luga e matua susu; a faʻamago, e matala le palapala ma mulimulu.

Taua! O le potassium ma le phosphorus e tatau ona sili ona taua i le tuufaatasiga o fomaʻi, o le tele o le vevela e mafai ona afaina ai le tupu aʻe, taʻitaʻia ai le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le tuʻuina atu o aʻa.

Lauina ma le totoina

Peʻa faʻapupula lelei ile eleele eleʻele, o lea la pe a uma le faʻasusu e tatau ona e tatalaina le palapala ile vao. E mafai foi ona mulimulu le palapala i vaovao, vaovao, paʻu paʻu, pepa tipi poʻo pepa pepa e mafai ona faʻaaogaina.

Puipuiga o Vaomatua ma Puipuiga

I le totoina o le ogalaau ma le pito i lalo ole au, o le eleele o loʻo faʻafefeteina i le efuefu, e togafitia le togafitiga i fomaʻi pe a manaʻomia.

Puipuiga mai aphids ma ants e talafeagai, ma i le vaitau ao le i fuga mai - mai le masina ole May.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

O le vaitaimi o le vao o Peony e mai ia Me ia Oketopa. O le i ai o rhizomes mamana ma meaʻai e mafai ai ona e faʻaaogaina le vaaiga mo le faʻasalaga, ae i lenei tulaga e tatau ona tuʻuina atu se avanoa tele mo le togavao ma faʻamalamalama lelei.

Fugalaau talo

O le fuga o le peony i le ogatotonu o Me - amataga o Iuni, a maeʻa ai le lanu o laulaau, e alu le laau i le taimi o le tau mafanafana o le tau, ae o le faaauau pea o vaiinu, o le vao e tumau lona matagofie.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

E le fautuaina e vavae ese uma lau laau fugalaau, aua o le a matua vaivai ai le peony, ma o le a sili atu le vaivai i le isi taumafanafana. A uma ona fufulu, e mafai ona e faʻaaogaina ia mea o loʻo i lalo ma se vaega o le aʻa. O le aveeseina o le totoa atoa e le fautuaina.

Afai e te tipi le tele o sipuni, ona latou maua ai lea o le taimi e toe ola ai ma oʻo lava ina togi ese le pupu.

Fiafia! A maeʻaeʻa e leʻi faʻafefete le peony, ona alu lea o le laau i totonu o le fale, o laʻau ua paʻu'ū ese, ua mamago lauu. O lenei tulaga malologa e masani lava.

Peony e le fuga - o mafuaaga talafeagai mo le mea e fai

O faafitauli autu e mafua ai ona le toto le peony:

  • o le fatu toto ua totoina loloto;
  • afu malulu ona o se taumalulu matautia po o le le lava o le malutaga o le laau;
  • o le fatu e vaivai, totoina i le mativa po o le toe totoina i ni nai taimi;
  • o le vao ua tuai - i lenei tulaga e manaomia le vaevaeina o le togavao;
  • o se nofoaga e le manuia, o se ata po o se vao e tumu i le vai;
  • o le fale o loʻo maʻi pe faʻamaʻiina e faʻamaʻi.

Suʻeina o se vao matua

O le suia o se laau ola maloloina e aunoa ma ni faʻaaliga vaaia e fautuaina e le faia. Ae afai e talafeagai, o le vao i le tautotogo po o Aokuso-Setema ua totoina i se faaputuga fanua pe tuufaatasia foi le toe totoina ma le vaevaega ma le toe gaosia o le vao.

Mo se gaioiga e le afaina ai le laau, e mafai ona eliina se alavai e sili ona tele le aofaʻi (tusa ma le 10-15 senitimita mai le pale o le faapaologa), o le vao e ala mai i ni itu i luga o suo, po o lalo ifo foi, o le mea lea o lo o feaveaʻiina i se nofoaga fou. O le totoina o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma tulafono tutusa e pei o se fatuga masani.

Sauniga o le taumalulu

Lapoʻa pe a uma ona tipi ese i luga o le eleele i lalo ifo o le mafai. Aua le faʻamalosi i le teu, i lenei tulaga, e mafai ona pala le aʻa.

Ava mo le mulumulu, o le mafiafia o le laulau e faalagolago i le tau ma le tulaga o le vao. O vao vao e totōina i le tausaga lenei e sili ona puipuia i se mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi poʻo ni lala laʻau. Mo le malutaga, e sili ona lelei le faʻaaoga o humus, paʻu. I le tautotogo, ua aveese le mulch.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O le manu felelei o lenei ituaiga o meaola e toetoe lava a le aafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae o nisi tagata e lipotia lipoti faapena:

  • Le lapisi. E i ai avanoa i luga o lau ma laʻau. Latou te manaʻomia e aoina ma susunuina, faʻapipiʻi le laau i le 1% Bordeaux vai.
  • Ona o la latou faatosinaga i papa, ua osofaia i latou e aphids. I lenei tulaga, e faʻaaogaina iniseti.
  • I le masina o Me, e mafai ona faʻamaʻi aʻa ma tumutumu e le pusa o Me ma toe foʻi mai ai.

Peony o lenei ituaiga o mea teuteu, faʻalelei ma e mafai ona teuteu le aoina o se tagata faʻatoʻaga faʻapitoa ma se togalaau fugalaau o se togalaau faʻapitoa. O le lauiloa, galo ma faatoa toe foi mai i le fale tausi maʻi ma laau matagofie ma laʻau e le masani ai e tatau ona vaʻaia lelei.