Laʻau

Palm Hamedorea - tausiga ile

O le fugalaau Hamedorea o se laʻau faʻapitoa, e masani ona faʻaaogaina e faletalimalo e faʻaopopo ai se faʻaoga faapitoa ile totonu. O le laau e pei o le pama ma foliga tutusa i totonu o se potu tele ma susulu, ma i totonu o auala ma ofisa o le ofisa autu. O le malolo faʻavaomalo e faʻapitoa, ae e manaʻomia le gauai atu i tuutuuga o le taofia.

Faamatalaga o ituaiga lauiloa o le pama palm chamedorea

O le alofilima o Chamedorea e tele ituaiga, o ia mea uma e manaia ma tulaga ese i lona lava ala.

Laʻau e eseese i foliga o lau, tulaga faʻaleleia ma isi matāʻupu.

Hamedorea Bridble

O lenei ituaiga o laau o se tasi lea o lauiloa i totonu o isi pama. O ona laulaau e umi ona lalaga, e tusa ma le 14 paʻu lau laʻau lauitiiti. O loʻo faʻapipiʻiina le pulou mai le tele o laina, o latou foliga e foliga mai o lapisi. O pepa taʻitasi e faʻatonutonu saʻo i luga mai luga o le ogalaau ma faʻagasolo malie. Ua fuga mai le laau o Paama i polo lanumumu samasama e pei o se lala o mimosa.

Hamedorea Bridble i le taimi o le fugalaau

Hamedorea Ernest-Augustus

I fafo atu, o Ernest-Aukuso e matua ese lava mai isi sui o lona aiga ma laulaau lautele. Atonu latou foliga mai e foliga tutusa ma loto tetele. O laupepa o loʻo i le pito i luga o le ogalaau, e fai ai se rosette o le 6-8 vaega. O le iʻuga o laulaʻau taʻitasi e iai le faʻavae, lea e foliga ai o se fatu. I luga o le ogalaau, e mafai ona e vaʻaia aʻa e foliga mai e le fetaui lelei i totonu o le ulo - o ni aʻa malolosi ia e mafai ai ona e faʻaleleia le laau.

Ernest-Augustus ma ona fua

Hamedorea Plain

O lenei mea e toetoe lava a le manaʻomia le tausiga. I fafo, e mafai ona fenumiai ma le Elegance variety. Ae ui i lea, e le pei o ia, o lenei ituaiga o meaola e sili atu le manaia, ma o le vao e masani lava ona faʻateleina ei latou. I tua atu, e mafai ona faʻatusatusa laulaʻau i fulufulu susu o se manulele tele. O le laau o le pama na maua lona igoa e tusa ai ma se tasi o tala, aua e fuga mai i lona olaga. O loʻo i ai se faʻatagaga e mafai ona vaaia muamua le fugalaau ile 70-tausaga le matua. O fugalaau latou te tutusa lava ituaiga ituaiga o fugalaau mimosa.

Hamedorea metala

O le sui o lenei ituaiga e talitutusa lava ma le chedorrhoea Ernest-August - e tutusa lava ona lau ma lau lapopoa ma ni laʻau se lua. Ae o le lanu o le lanu meamata e eseese, pe aisea ua maua ai le igoa o le laau - o le paolo o laulaau ua i ai se laupepa lauiloa. O lenei ituaiga o loʻo maua i le tele o faʻalapotopotoga tumaʻoti po o togalaau faʻatoʻaga, faʻapea foʻi ma faʻaaliga.

Metallic maua lona igoa ona o le lanu o laulaau

Chamedorea elegans (chamaedorea elegans)

E mafai ona oʻo ile 2 mita le maualuga o le Hamedorea elegans, ma le tausiga lelei i le fale ma se loloto filifilia filifilia o le ulo. O loʻo i ai se tele o 'upega, o ia mea uma e aofia ai le 6-7 laʻau umi e pei o fulufulu. E toto le laau i taimi uma, e tusa lava po o le a le vaitau ma e sili ona taatele i isi ona aiga.

Vaega o tausiga ile

O vailaʻau uma e faʻasoa atu ni tulafono masani masani ole tausiga lea e manaʻomia ile tausiga ole tausia ole fale ole vai vevela ma le vevela o le ea. E le fiafia foi o ia i le susulu o le la ma tusi.

Filifili le pu

Laʻau o le tusitala - tausi fale

O le ipu e tatau ona vave ave i ni lapoa tetele, ina neʻi oʻo i le tuputupu ae e le toe totoina le laau. Filifili le ipu loloto loloto, ae le o se lautele lautele, e faia i mea masani. Sela, maʻa poʻo laupapa e atoatoa. Ia mautinoa ia tafe le alavai i le pito i lalo aʻo leʻi tulaʻi.

Taua! E taua le matauina o tulafono mo le filifiliaina o se atigipusa i se taimi, mulimuli ane e mafai ona e galo e uiga i le gasegase mo le tele o tausaga, talu ai e le vave tupu tele le chamedorea - na o ni nai pepa e faaopoopo i le tausaga. O lenei uiga e faʻaaoga i le tele o isi pama.

Soga eleele

I faleoloa faʻapitoa, e faigofie ona maua le eleele na faia faapitoa mo ni pama. Afai e leʻi tupu lenei mea, e mafai ona e saunia le fanua oe lava, faʻafefiloi i tutusa tutusa:

  • peat;
  • turf land;
  • humus.

Faʻaopopo le oneone i le eleele e mafua ai, o lona vaevaega e le sili atu i le fitu o le aofaʻiga o le ipu. O le mea e tupu mai ai e matua manino lava ma faigofie ona pasia le ea, lea e mautinoa ai o loʻo aʻafia le aʻa.

Faʻaleleia eleele

Fertilizing e aunoa ma se afaina i le laau e mafai ona faailoga faapitoa - "mo ni pama". I le taumalulu-tau malulu, e fautuaina e faʻaititia le fuainumera ma le numera o laʻei pito i luga i le 1 taimi i le masina ma le afa. Mai ia Aperila e oʻo atu i Oketopa, e aoga tele le faʻamafanafanaina i faʻamaʻi faʻi faalua i le masina. O le laau ma le fiafia e talia se isi ituaiga o laʻei pito i luga - e ala i laulaau.

Faʻalogo! A faʻaleleia le laʻau ma se vaifofo, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaogaina o le vailaʻau e fautuaina mo le faʻamalosia i le afa. E tatau ona manatuaina o le laau e faʻatau faʻatau e le manaʻomia ona fafagaina mo le muamua 4 masina.

Suʻeina pe a uma le faʻatau

O le pama e na o le fale e manaomia e tuʻuina i le mea e le oʻo mai ai le la i laulaʻau, ma e le toe manaʻomia ni manipisi mo le 2 vaiaso, sei vagana ai faʻafeinu masani. A maeʻa le taimi atofaina mo fetuunaiga, e mafai ona e faʻapipiʻi se pama tuālaau i totonu o se ipu ua saunia. E taua le manatua o le faʻapipiʻiina o se laau i se nofoaga fou e faʻamalosia ma se masini eleele. Soo se faaleagaina i aʻa e mafai ona oo atu ai i le oti, o lea e le mafai ai ona faamama mai le eleele i soo se tulaga lava.

Faʻasaʻo se vailaʻau oona i le taimi o le gaosiga

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E aoga tele le totoina o se laau mai le aiga o Hamedorea mo mafuaaga e lua: e faʻamamaina ai le ea ma e manaʻomia ai le susu i le potu. O nei vala uma e lua e lelei mo le soifua maloloina o tagata. Afai na te leʻi mafaufau muamua e uiga i le manava i totonu o le potu mo ia lava, ona maeʻa ai lea ona maua mai Hamedorea matagofie poʻo se isi mea, o le a ia faia. O le maualuga o le maualuga o le maualuga e le tatau ona pau i lalo o le 55%. Ina ia mafai ona e siakiina le ea i totonu o le potu, e mafai ona e faatauina se hygrometer - i luga o masini e iai le fua, o mea e lelei mo se tagata o loo valiina i lanu meamata, e talafeagai foi mo se laau toto. Afai e leai se faʻamauaiga, e tatau ona e suluina laʻau i aso uma, sei vagana ai masina o le malulu.

Moisturize laʻau e ala i le sasaina.

Faʻasusu e tatau ona e faʻaeteete: seʻia oʻo ina mamago le pito i lalo, e le paʻi le laau. I le averesi, o le fafagaina i le mafanafana o le taimi e faia 2 taimi i le vaiaso. I le taumalulu, e mafai ona e vai 1 le taimi i le 5 aso. O le vai e tatau ona faʻamalūlū, e aunoa ma se faʻafefiloi o masima, e le o ni mea manogi ma e le mafanafana. O le maualuga o le vevela o le vai mo le faʻavaivai o le + 25˚Y (maualuga le faatagaga o le +30).

Fuga o mea e maua

E faigofie ona tausia le laau o le pama, lea e tuʻuina atu i ai le faʻasusu ma le talafeagai. E taua tele le matauina o le puleaina o le vevela i totonu o le potu o loʻo nofo ai le fale tifaga. E le tatau i luga o le maualuga o le 26 ° C ona tulaʻi i lalo + 13 ° C.

Taua! I le iloaina o tuaoi o suiga o le vevela, e le tatau ona taumafai mo i latou. E sili atu le filifilia o le ogatotonu o le eleele ma taumafai e faʻamautu lelei le vevela o le 20-22 tikeri. O nei faailo e lelei mo se tagata o le a nofo i totonu o se potu ma pama.

Aisea e mu ai le chamedorea, lau lau lanu samasama

Laʻau o le pama laau - tausi fale
<

O lau Hamedorea e mafai ona faʻamamago ona o le le tausia lelei. I le le lava o le suāvai poʻo le malulu i totonu o le potu, atonu e lanu samasama ma paʻu le lauulu o le lau. Ina ia aloese mai lenei mea, e taua le mataʻituina o le susu ile potu. Afai e leai se mea faʻamaualalo i le fale, e mafai ona e faia e ala i le suʻeina i aso uma mai le fagu moli ma vai vai vevela. O se fagu vai e lata i le fugalaau e mafai ona aumaia ai ni faʻamanuiaga i le foia o le mataupu o le vaʻaia. I le tautotogo ma le autumn, pe a oʻo mai le taimi o le mafanafana e leʻi tatala, o le ea i le tele o falemaʻi e masani lava. Ae e tatau ona mataʻituina pe a faʻavelaina le mafanafana o mea e faʻaleleia ai le ea.

O le a le mea e mafai ona taofia ai le pama mai le tuputupu ae

O le pama - tausiga ile
<

Faʻasalaga le talafeagai, o le aʻafiaga o faʻamaʻi o le laau faʻatasi ai ma se apogaleveleve mite e maualuga. O le taunuuga o lana gaioiga e vave lava ona faʻaalia o ia lava i foliga o samasama samasama i luga o lau. O le maʻi e mafua ona o le lauʻeleʻele laufusi. Afai na toto muamua le laau i le eleele le lelei, o le a le manava ma gaosia le suavai, o le toe gaosia o le pest o le a le umi. I ia tulaga, o le isi faʻapogai o le faʻamaʻi, o le paʻu, e mafai foi ona aliali mai. Pe a aliali mai, o laʻau e maua ai pupuuli pogisa.

O le sasaina o meli e lamatia e ala i le faʻaalia o le piniki piniki, lea e aʻa ai aʻa, sosoo ai ma le laau atoa. Afai e amata ona aliali mai lanu piniki i luga o le ogalaau o le alofilima, o se mea lea e vave suia ai le palapala. A maeʻa ona alu ese mai fafo o le ulo, ona vavaeeseina ai lea o aʻa ua afaina, o le vaega o totoe o le eleele ma aʻa o loo tuiina e togafitia i se filogide.

O le a le mea e foliga mai ai se mea e pei o se paʻu i luga o laʻau pama

<

Pe a aliali mai i luga o laulaau ni lanu uliuli, e tatau ona e tau faasaga i se maʻi afaina e mafua mai i le inu tele. I le faailoga muamua o faʻamaʻi pipisi, o laʻau ua faaleagaina e tatau ona vavae ese, o laʻau ola maloloina e tatau ona togafitia i se vaifofo malie.

Afai o se laau e televave, e tele lau laulaau, i le va o le ea e tafe leaga, atonu o le a le pine ae maua ni aphids i totonu o lauusiusi. O se iniseti laʻitiiti o le lanu meamata lanu meamata e puipuia lelei i totonu o le vavao o pama ma mafua ai le afaina tele i lona soifua maloloina. Ina ia le oʻo mai le aphid, e tatau ona vaevae le vaomatua i ni nai mea laiti i le taimi.

Faiga Faʻavae

E mafai ona faʻaleleia e le fatu le elegans elegans, ae na o le lua lava sui o tamaʻitaʻi o le ituaiga e ola latalata ane. E taua lenei mea mo le palotaina, talu ai o chamedorea o se sui komesina o le vaomatua.

E mafai ona e maua se fale fou e ala i le vaevaeina o le vao. O lenei auala e faʻaaogaina i le taimi o le ogalaau matutua o loʻo tumu tele i fatu. Faatasi ai ma lenei ituaiga o toe gaosia, o le laau atoa ua lafoina lelei mai fafo o le ulo, ona sosoo ai lea ma vaevaeina le aʻa o le aʻa ile lua pe tolu.

Fatuina fatu

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le mauaina o fatu laau toto:

  • i le taimi o fugālaʻau, o le laau ua eleelea;
  • fua o fatu ua seleseleina;
  • amata ona totogo.

Totoina fatu

<

Mo lenei mea, o le fatu e tuʻuina i le loloto e le sili atu ma le 1 cm i totonu o se palapala malulu suamalie, o lona vevela e le pa'ū ile 20 tikeri. I le taimi lava e tasi, e tatau ona i ai le maualuga o le maualuga o le ea i le laina mai + 25 ° C i le + 27 ° C. A o leʻi tupu mai le uluaʻi tupu, e mafai ona pasi le masina, o nisi taimi e afa. Talu ai o le chamedorea e le vave tupu, ae telegese lava, o pusa muamua mo laau totogo ua filifilia i ni tamai voluma, e mafai ona totoina ni mea se lua pe tolu foi i totonu o le ipu e tasi. O le tuputupu ae, o le a foliga matagofie le laau e tusa lava pe laʻitiiti lava, faʻafetai i le vavalalata o le pepe.

O le i ai o ituaiga ituaiga o Hamedorea i le potu malolo e le naʻo le saogalemu, ae aoga foi. O le fugalaau e le oona, afai o le laulaa e lavea faʻafuaseʻi, e leai se lamatiaga poʻo se mea oona o le ai luga o le paʻu. I le gasologa o le olaga, o le pama laʻau e fufulu ai le ea o mea leaga e leaga, ma faʻamalosia ai i le okesene. I le faaopoopo atu i ai, o lona anotusi e aoga tele mo tagata e maua i luga o le allergy, talu mai le tuputupu ae e tatau ona mataʻituina le maualuga o le susu i le potu. I le maualuga o le vevela, o le pefu ma isi allergens e faʻaputu i luga ole taʻaloga ma e le ulu i totonu o le tino. Soo se ituaiga o Hamedorea e le gata o se mea taua i totonu, ae o se tagata aoga aoga i le potu.