Laʻau

Kesha laulau vine: faʻamatalaga, nuances o le totoina ma le tausiga

O fualaau o Kesha e tatau ona i ai se iloiloga faapitoa i ituaiga laulau o lenei aganuu ona o le suka ma fualaʻau tele ma fua maualuga. Mo ia, e le o faamoemoe e faʻaaoga soʻo se tomai faʻapitoa pe a totoina ma totoina, e na o le tatau lava ona mulimuli i manaoga masani o tekonolosi o fua o vine.

Le talafaasolopito o le tupuina o vine Kesha

Kesha vine na maua e ala i le fausiaina. E lua ituaiga o vine, Vostorg ma Frumoasa Albe, na tosina mai o se paaga matua. O tusitala o le auala e sopoʻia ai ituaiga e lua o vine na maua mai e tusitala, o ni faʻauʻoa o le All-Russian Research Institute of Viticulture and Winemaking, e igoa ia Ya.I. Potapenko. Ua maua e le uila fou isi igoa - Fiafia fiafia, FV-6-5.

Faailoga o le vasega

O le vao i Kesha e malosi tele, i le taimi o le tuputupu ae e mafai ona ola e oʻo i le 5-6 mita le maualuga, ma le lelei o le vine. Fugalaau o loʻo i ai uma o le tamaʻitaʻi ma le ituaiga tane (sei vagana ai Kesha 1 - e na o ia lava le fafine). O fuifui o loʻo i ai i le tele o fausaga - mai i le mea faʻapitoa i le paʻu, e seasea ona tupu i se foliga e le tumau. O le mamafa o le fusi e tusa ma le 600-1000 g.

O le fua o fualaau aina o Kesha e tusa ma le 600-1000 g, ma e tasi le 12 g

O meaʻai e 'aʻafia ai e faʻataʻitaʻiina e le au faʻasalalau maualuga, faʻapea foʻi ma le fuaina o fua. Totoina o iloiloga o vasega - 8 vaega, lea e tele naua mo vine vine. Kesha vine ei ai uiga nei:

  • o le lapopoa tele, o le lanu o le moli amber, o le mamafa o le mamafa e tasi o le 10-12 g, o lona foliga e masani lava ona taamilo pe oval;
  • faafetai i le paʻu o le fua, o lenei vine e mafai ona feaveaʻi e aunoa ma ni faafitauli ile mamao mamao, aʻo tausia pea ona uiga taugofie;
  • i le tino ma le suamalie o pulupulu o fatu sina itiiti - tusa pe 2 pe 3;
  • o le maualuga o sugars i le pulupulu e maualuga, e tusa ma le 18-25% (na maua le suamalie o fualaau Keshi ona o le tele o matua), ae o le eletise e tutusa ma e tutusa ma le 6-8 g / l.

Vitio: o foliga vaaia o Kesha vine ma fualaʻau mama

Tulaga o le vasega

O vine o Kesha vine e vave ona vave - ina ua mavae le 120-130 aso. O lenei taimi e pau i le afa lona lua o Aukuso (faʻatatau i le itulagi). O fuʻa e tele, o le pasene o fualaau aina e 75-80%, o le fuainumera o fuifui luga oi latou e 1.2-1.5.

Naʻo le toe foʻi mai o le ituaiga o Kesha e taʻua o le suamalie o vine i le taimi o seleselega mulimuli ane, o lona uiga, o le tele o vine e filifilia mai le tasi laau, o le itiiti ifo lea o le fua e amata ona mamafa - mai le 600 i le 700 g.

E mafai e Keshi vao ona maua le saogalemu i le taumalulu ma le vevela e oʻo atu ile -23 ° C. Faʻafitauli i siama faʻamaʻi ma le oidium, latou te faʻaalia le averesi, e fesoʻotaʻi atu i ai e fautuaina 3 taimi i le vaitau e togafitia ai togalaau faʻasaina ma fualaau faasaina. Faʻaleagaina sili atu Kesha vine ua faʻaalia ai le faʻaleagaina o le palapala.

Kesha vine vine fualaau aina e sili ona lelei ona faʻafefe pe faʻafefe. O lea, i totonu o le pusaaisa (i le + 2-5 ° C) e mafai ona teuina seia oʻo i le tau o le autumn.

Faamatalaga ma uiga o ituaiga o vine Kesha

O le lelei o le ituaiga o Kesha ua maeʻa ma suia i ituaiga e lua: Kesha 1 ma Kesha 2. E ui i le mea moni o nei hybrids e laʻititi lava le tofo i le latou muamua, latou te faaalia ai le sili atu ona tetee atu i faamaʻi. O faifaatoaga e aunoa ma le masani e masani ona le iloa le eseesega i le va oi latou, ave se ituaiga mea ese. Ae ui i lea, e le o lea: e iai a latou eseesega.

Afai ei ai igoa o vine vine e pei o le Super Kesha, Talisman, e tatau ona malamalama o loo tatou talanoa e uiga i le eseese ituaiga Kesha 1. O fua o Kesha 1 e sili atu ona sili atu nai lo le uluai kopi, ia Setema (o le fua e amata mai le 135 aso). O vine i le pulumu ma le pulumu lava ia e tele ma mamafa. O le mamafa o le tasi le pusi e 12-15 g, ma o le pulumu e 800-1100 g.

O vine o le ituaiga Kesha 1 (Talisman) e faʻapupulaina ia Setema, e tele (e oo i le 15 g) nai lo le ituaiga autu

E faigata mo se uaina amata ona iloa Kesha mai lona ituaiga Kesha 1. E sili atu le faʻalagolago i le manatu o se tagata tomai faapitoa i lenei mataupu. Ae ui i lea, o le eseesega i le va o ituaiga o ituaiga eseese e le afaina ai mataupu faavae o tekinolosi tau faatoʻaga ma le totoina.

Kesha e 2 aitema, e sili atu - Tamerlan, Kesha Muscat, Zlatogor. Kesha 2 o le taunuuga o le laasia o ituaiga Kesha 1 ma le susulu kishmish. I lenei ituaiga, i se isi itu, o le vave o fua o fualaau aina e vave lava, e tutusa ma le 105-115 aso. O le foliga o le manoa e mafai ona ola e oo i le 1200 g i le mamafa, e ao ona aoina mai fua tetele nai lo Kesha 1. A oʻo ina matua, o fua e maua mai ai le amber hue, o le aano o le tino e sugary ma malie faatasi ma le i ai o se tusi musika. Mai iinei na fanau ai se tasi o igoa - Kesha nutmeg.

O matua matua o Kesha 2 o Kesha 1 ma Radiant Sultana

Vaega o le totoina ma le totoina o le vine Kesha

O le sili ona faʻatuatuaina le filifiliga mo le mauaina o fatuga e auala ile vasega pepe. O lea la, o loʻo i ai le talitonuga o le mea e totoina ai e maloloina ma ei ai uiga talafeagai e tutusa.

E tatau ona faʻataʻitaʻi le mauaina o fualaau totoa, aua o le fua o lo latou ola i se nofoaga fou e faalagolago i lenei. A e faʻatau, o le mea muamua e tatau ona e gauai atu i le setete o le aʻa o le asiasia o aʻa mo le faaleagaina. O faagasologa uma e tatau ona i ai se lanu tutusa, i le mea o le tipi - vaavaai i le tino o se lanu lanumoana.

Sili atu le lelei ona faʻatau vine vine ma se aʻa aʻa

E le fautuaina e teuina le mea na faatauina mai mo se taimi umi e aunoa ma se vai. E fautuaina e sosolo le rhizome i se fofo fofo mo se aso ma mulimuli ane e toto ai. O le seedling e tatau ona feaveai ma aʻa susu, aua nei faatagaina i latou e solo.

Faʻavae tulafono faʻavae

E i ai tulafono patino e tatau ona iloa e se tagata galue muamua:

  • totoina o fatu i le tautotogo e mafai pe'ā agi le ea i le maualuga +15 ° C. E oʻo atu i le tautoulu, o le a totogo lau laau i luga o fatu laau na totoina i le tautotogo, ma o fua muamua o le a na o le vaitau e sosoo ai;
  • E tatau ona totō vine talavou ao leʻi oʻo mai lau muamua;
  • o le togalaau mo vine ua filifilia le sili atu ona susulu, e le fafati ma tapunia mai matagi;
  • o le eleele e tatau ona vevela (e oo atu i le 10 ° C);
  • o lua mo le totoina o loʻo saunia i le tautoulu, faʻatumu i latou i le tolu o le tuufaatasiga o le mea lafulemu lelei ma le quality overripe humus; o vavao i le va o lua e tausia i totonu o le 1-1.5 m.

Vitio: mea e manaʻomia muamua mo le totoina lelei o vine

O le mea moni, o le totoina o le faʻavae e fai i le tautotogo ma aofia ai vaega nei:

  1. I le nofoaga na faʻamaʻiina i le tautoulu, latou te faia ai ni mea malolo lautele e 80 cm le loloto ma lautele, ina ia mafai ai ona faʻasaʻo le rhizomes ma tuu saoloto i totonu o le lua. I le pito i lalo, ua faatulaga lelei alavai.
  2. O le aʻa o le fatugaina poʻo le vaega o le faapipiiina o le 5 cm i luga ae o le eleele.

    O le vine vine ua tuʻuina ina ia lima le ua i le 5 cm i luga ae o le lau

  3. O se pine e tuu i tafatafa o le laau, lea e faʻamautuina ina ia mafai ai e le vine i le lumanai ona tupu saʻo.
  4. O le pupule ulu e faʻapuupuuina ile maualuga o 2-3 fatugaʻo.
  5. O loʻo totoina vao vao, faʻaalu pe tusa o le 25 lita o le vai i le faʻalaʻau.
  6. Mulch (humus, peat, mutia) e tufatufa tutusa i aʻa. O le faʻaleleia o le palapala i totonu o le itulagi basal o se tulaga talafeagai o le totoina. O le puipuia o aʻa e fesoasoani e faatumauina ai le susu, o se punavai faaopoopo o taumafa i le gasologa o le tausaga.

Vitio: totoina vine

I le tautotogo, totōina laau totō o loʻo puipuia ma le faʻaeteete, e fesoasoani ia i latou e tatalia matagi mataga i le taumalulu. O le fili o tanu ma aʻa o le aisa, lea e faia i le taumalulu i lalo o tulaga talafeagai o le tau.

O se lua e tafe mai i se nofoaga ma se nofoaga lata ane o le vai o le eleele ua faaopoopo i ai se alavai. Alavai e aloese ai le suavai o le eleele ma puipuia mai le foliga mai o metotia e le o se mea e faʻaaoga i luga o aʻa, afu ma isi maʻi.

O faʻaaliga autu o le tuputupu ae

O ituaiga Kesha ma ona ituaiga eseese e le o iai ni manaoga faapitoa mo le tausiga. A maeʻa ona tulaʻi, e vave ona aʻa aʻa Kesha, i le atinaʻeina o ia e le lelei. Ae o loʻo i ai ni faʻalavelave i lona faʻatoʻaga, lea e tatau ona mafaufau i ai.

O loʻo faʻaogaina i totonu o le tau vevela ma le vevela o le vai, ma e tele le suāvai e manaʻomia mo vine ao leʻi ulu atu i le vaega o le fuga. E pei o le fugalaʻau, mea faʻapala-potassium-phosphorus e faʻaaoga (i le tautotogo). Ae o le faʻamaʻi faʻamalositisi (e aofia ai le urea) e fautuaina ina ia togafitia ma le faʻaeteete, faʻaaogaina i ni togi laiti.

O le faʻaaogaina tele o fomaʻi faʻamalosi e faʻateleina ai le tuputupu ae o le laumei lanumeamata, aʻo tele mea leaga ua faia i le gaosiga o le laau. E le gata i lea, o le tele o le tuputupu ae o le fana e i ai sona aafiaga le lelei i le taumalulu o le togavao, mafua ai lona maʻi ma le oti.

O le teuteuina o vine e ese mai le teuteuina o isi vao.

  1. I le tausaga muamua talu ona totoina, o mata o loʻo totoe i luga o se vine matua o lenei tausaga (o se mea e faʻapipiʻi ai pupu i totonu o le laʻau sinus). I le taumalulu, latou te i ai i se tulaga malolo, ae o le tausaga e sosoo ai o le a tupu mai ai vine toto mai ia i latou. Ua vavae ese le pu i le tautoulu, ma e 2-3 mata mai le palapala.
  2. I le tausaga lona lua, faʻapena foi i le autumn, e lua aʻala taʻitasi na ola aʻei nei mata ua vaeluaina i:
    • puupuu (fesuiaiga o le pusi) ma 2-3 mata,
    • umi (vine mo le fausiaina o fua).
  3. I le tausaga lona tolu, e toe faia ai le taualumaga. O le fua o le vine e aumai ai se fualaau aina, a maeʻa ona fufulu, ma o se fualaau fou e fua mai ai vine ma se fusi e suia ai, e faia mai i le fana o le sui i le tausaga e sosoo ai.

    I le tausaga lona lua, o le vaitau taʻitasi o vine o le a vavaeina e sui ai le pam ma fua mai vine

I le faaopoopo i le faia o le teuteu, i le tautoulu latou te taitaia se suʻega ma vavae ese tele tanu ua maua. O se togavao faʻataʻitaʻi e faʻamaonia le taumalulu sili atu, ma mo le isi vaitau e amata ona lelei atili. O lala na o totoe mo le taumalulu o loʻo fusifusia, punou i le eleele ma faʻalagolago i se mea vevela.

Puipuiga o faʻamaʻi o Kesha vine (pala, oidium) e faʻatolu ona faia i le tausaga:

  • i le tautotogo aʻo leʻi fuga o fatugaʻo ma se 3% faʻafoʻi o le sulfate copper;
  • i le taumafanafana faatasi ai ma le 3% o vaifofo o le sulfate copper, Azophos mai le pala; colloidal sulfur, Cumulus, Quadrice mai le oumumu; fomaʻi faʻamaʻi faasaga i faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • autumn 3% vaifofo o le sulfate uʻamea mai maʻi faʻamaʻi.

    I le tau mafanafana, e fufulu vine i le vaifofo o le colloidal sulfur mai le oumati

Afai i le tausaga muamua o le ola na maua ai le togafitiga lelei, e le lava le susu ma meaʻai, o le a amata ona selesele i le tausaga lona lua talu ona totoina. Afai e faʻateleina le vaʻa, e fautuaina e faapuupuu i latou e ala i le tuiina o le pito. O fuifui na totoe i luga o le laau e maua ai le avanoa e matua ai.

O faʻamatalaga e uiga i le aufaʻatupulaia poto masani e uiga i le ituaiga Kesha

E ala i le totoina o vine i Kesha i luga o le fanua, ua fautuaina le au faifaatoaga poto masani e faia se tulaga malosi e fausia ai se vaega o fafie. Faatasi ai ma ituaiga eseese o Kesha, o le ituaiga sili ona lauiloa o Kesha 1, e taua tele o le Talisman. O lenei faʻalauteleina o le tului e mafua mai i le mea moni o vine o le Talisman e tele, ma o le laau lava ia e sili atu ona faʻasao i maʻi eseese ma faʻamaʻi.

Kesha vine o se tasi o ituaiga e sili ona ou fiafia i ai. E fiafia foi uo ia te ia ona o lona fualaau aina ma le malulu. O vine o lenei vine e lapopoʻa, lapotopoto ma faʻaleleia. O le tofo o fualaau suamalie e suamalie ma se manaia mataʻutia. O le tofo e manaia. O pulumu o lenei vine e laʻititi tele, e pei ona fai mai a matou uo. Ae mo au, o lenei pulumu e foliga mai ua matua tele lava.

Nadejda2001

//irecommend.ru/content/rannii-stolovyi-sort-belogo-vinograda

Ioe, o le vao i luga o le auala na maua ai le faateleina o le 50 cm, ma i totonu o le greenhouse e tusa ma le lima mita. O Keshe e matua malulu lava i le laufanua, ae i loʻu laufanua o loʻo i ai ni togavao ma ituaiga, ma mo aʻu lava, loʻu pele, na ou filifili e totoina le tele o togavao o vine muamua ma le tele.

Michurinka

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=584&start=435

O le taumafaiga muamua e totoina vine e tusa ma le 20 tausaga talu ai, eseese Damasku Rose ma Peina Saba. O loʻo i ai Rusven, Kesha, Cosmonaut, Cardinal, Rusia Kismish (?), Aleshenkin, Agat Donskoy, Moscou Sustainable, Zilga, Isabella (moni), Amursky ma se isi mea mai le toe faʻavasegaina ma le le igoa muamua (suia i le oti). O Kesha, ioe, o le siamupini i tulaga o le lapisi, ae o le vine sa malosi tele, e oo atu i le 8 m i le tafa, ua matua leaga lava.

Michurinka

//dachniiotvet.galaktikalife.ru/viewtopic.php?t=801&start=60

Kesha laulau vine e tatau ona totō i luga o se fasi fanua. O le maualuga o le gaosiga o oloa, o le leai o se mea lelei i le totoina o laau, o le tele o le tausiga - o kata autu ia a Keshi, lea na atofaina e vine vine.