Faatoaga faatoaga

Tausia o lupe lupe

O tamaʻi lupe sa fafaguina e tagata mai aso anamua mo faamoemoega eseese. O nei manulele matagofie o loo i ai o latou tagata fiafia i le taimi nei. I aso nei, e tele vaega o lupe lupe. O le a matou masani i ituaiga o nei manulele ma mea taua o le teuina i le fale.

Le mea sili ona lelei mo le fausiaina o aiga

I aso nei, e na o Lusia lava e tusa ma le 200 ituaiga o lupe e fafagaina, ma e tele naua i latou i le lalolagi atoa. Mafaufau i le ituaiga o ituaiga autu o lupe.

E te iloa? I aso anamua, o lupe sa naunau e 'ai le aano o tagata o Aikupito, Eleni, le Emepaea o Roma. O galuega a le saienitisi Roma anamua o Varron, lea o loo tautala e uiga i le tele o upega tafaoga ma le faitau aofai o manu felelei e 5,000 na ola ae mo manaoga o le faifeau, ua oo mai i lo tatou taimi. I aso nei, o nei moa o loʻo sili ona lauiloa i le kuka i Hungary, Amerika ma Farani.

Meat

O aano o le lupe e fai ma mea taumafa ma e manatu o se meaʻai. O nei manulele ua sauni mo le fasiga i le tausaga e tasi le masina. A o le fasia, latou te faaopoopoina fatu o laau vevela (dill, anise, cumin) i le meaai ma vai ma susu susu e faaleleia ai le tofo o aano. O ituaiga o gaʻo i le 1-1.5 masina e tusa ma le 700 glama, e ui i le matutua e mafai ona latou ausia se mamafa o sili atu nai lo le kilokalama. Ae o le aano o tagata talavou e sili atu ona agavaivai ma vaivai. E le gata i lea, i lenei vaitau, e le iloa e tamaiti laiti pe faapefea ona felelei.

E tusa ma le 50 ituaiga o lupe i le aano o manu. O mea masani ia:

  • tupu
  • Strasser;
  • teksan;
  • Tagata popoto Roma;
  • Carnot;
  • lalolagi;
  • Prachensky canik.

Faitau foi e uiga i le fausiaina o lupe.

Taaloga

I aso ua mavae, o pigeons taaloga sa taua o meli. I le taimi nei, ua le toe i ai le meli a le lupe, ae o le auai o nei ituaiga na amata ona faia tauva i eseesega eseese. O ia lupe e mafai ona lele vave (e oo atu i le 80 km i le itula) ma e masani lava ona maua lo latou auala i le fale, felelei ese mamao. E mafai ona aʻoaʻoina i latou e fai le ala i le tagata e faʻaaogaina ma toe foʻi.

O ituaiga nei o laumei taʻalo e sili ona lauiloa:

  • Gagana Peretania;
  • Flanders (Brussels);
  • Taaloga tafega;
  • Faletupe Rusia;
  • paʻepaʻe Ostankino;
  • Czech

Faigamalaga

Pigeons e mafai ona felelei i vaʻaiga eseese mo se taimi umi ma toe foi atu io latou fale pe a maeʻa se vaalele matagofie. Faatasi ai ma i latou o vaega ia latou lava ituaiga sitaili faʻalelei. O nisi o vaalele e masani ona teuteu.

O ituaiga nei o lupe lele e taatele:

  • Gdansk tagata tafafao maimoa;
  • Nikolaev;
  • Kursk;
  • toso;
  • Atiijan;
  • Armavir paʻepaʻe paʻepaʻe;
  • Berlin tele-eyeshadow turman;
  • Tagata Siamani;
  • Oriental Roller;
  • Berlin dlinnooklyuvy turman.

E i ai taua taua o lupe, lea e maua ai lo latou igoa mo le leo leotetele ma o latou apaau, lea latou te felelei ai. O le mea masani lenei o ituaiga e pei o Baku, Takla, Uzbek, Agaran, Kasan.

Teuga

Pigeons e matagofie manu felelei. Faatasi ai ma i latou, o le tele o ituaiga e fafagaina, o loo i ai ni foliga vaaia ma se uiga toafilemu. E tele ni maa teuteu, ae o le sili ona lauiloa oi latou o mea nei:

  • Barb;
  • Brno ua oso;
  • fagu;
  • marchenero;
  • Aikupito vave;
  • Bohemia Cosmonogue;
  • Saxon ositaulaga;
  • siaki

Fale o le lupe

E talafeagai le faʻavasegaina o le tuluvaga mafaufau ile numera o manulele o loʻo nonofo ai. E le manaʻomia le fausiaina i autafa o laina eletise poʻo latalata ile maualuga.

Aoao atili e uiga i le fausiaina o se pine.

Nofoaga ma ologa

O tagata uma o loʻo nofo i le faiva e tatau ona i ai se nofoaga e mafai ai ona toe faʻafoisia lona malosi. O nei manulele o loʻo taoto i luga o le perch. 30 cm perch ua tofia i tagata taitoatasi. E fautuaina i latou ia faia mai pou laʻau laupapa e lamolemole i le va o le 3 cm po o faʻamau faʻatasi ma se koluse o le 2x4 cm ma valiina. E masani lava ona tumau i se mamao o le 30-40 cm mai le pito i luga o le upega. E tatau ona faʻatulagaina ina ia aua nei faʻalavelave le lupe. Mo faʻataʻitaʻiga ma le manogi malosi i luga o vae ma apaau, o le i ai o ia nofoa e tatau ona tatau ai ina ia latou le faʻafefe o latou fulu. Mo le fausiaina o manulele pusa faʻapitoa e iai nofoaga. E mafai ona faʻatutu i ni laina. E sili atu le faʻamaonia le faʻavasegaina o fata ma laʻau ma faʻapipiʻiina ina ia latou galulue uma mo le toilalo ma mo le faʻaoloa. Mo ituaiga laiti, e faia i le 30x30 cm ma le 30 cm le maualuga, mo lapoa tetele - 70x40 cm ma le 40 cm le maualuga. Faʻauʻu 34 cm lautele ma le 2 cm faʻamafaʻi puipui i puipui i le va o fata, toe foʻi 1.5-2 cm mai le fata lava ia. O le a faʻaaogaina e manulele pei o se perch. O le faʻasusu mai manufelelei o loʻo nonofo i luga o fola, ia aua nei pauu i lalo, o fata taitasi mo se faamoega po o le perch e lautele lautele e 5 cm le lautele. Fale o le gypsum I totonu o fata e fai ai mea e nonofo ai nofoaga e iai le lautele o le 20-25 cm ma le maualuga o le 6-7 cm. E masani ona faʻaaoga le rectangular plywood pusawood po o tioata faataamilo, o lo latou pito i lalo o loʻo faʻapipiʻiina i sawdust poʻo vaomago. Ole numera o togia e fuafua ile numera o tamaʻitaʻi.

E te iloa? Pigeons e faamaoni ma fatuina ulugalii mo le olaga. O tamaʻitaʻi uma ma tane o ni matua lelei - latou te faʻafefeina a latou fanau ma fafaga faatasi. O se lupe na maliu lana paaga e faigata ona talia se isi alii.

Fafaga ma tagata inu

Ole fuainumera ma le tele o fafaga ma meainu e faalagolago ile numera o lupe. E tatau ona faigofie ona latou faʻaaogaina, faigofie ona faʻamamā ma faʻatumu. Ina ia le mafai e manufelelei ona faaleagaina le fafaga ma le vai, e sili ona lelei le faʻaaogaina o masini e naʻo le ulu o le manulele e paʻu ai. Afai e manaʻomia, e mafai ona faia e le lima. E sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina o tagata inu ava ma tagata e fafaga, aemaise lava pe a faʻaleleia fualaau o manu.

Faleʻeleʻele

I taimi mafanafana ma ao fesuisuiai fulufulumanu, o manulele e mananao e taʻele. Mo lo latou mauaina o vai faʻapitoa e tatau ona tuʻuina i totonu o le fagu kulupu i le vai. E mafai ona e faʻatau ni tafaʻi faapitoa i faleoloa faapitoa, ma e mafai ona e faʻaaoga pusa e faʻasolo ai le maualuga o itu ile 4-8 cm.

I le malulu, o le taele mo le faʻaaogāina o vai i manu felelei o loʻo faʻatulagaina i le vaiaso. I le taimi o le tafaoga - faalua i le aso. A maeʻa le taele, o le vai ua uma ona faʻamamaina le suavai ua aveesea, aʻo amata ona inuina e manu felelei.

Lettok

I le avea ai o se tulafono, i le faivevecote fai lua tausaga. O lo latou telē ma le nofoaga e faʻalagolago i ituaiga na faʻaaogaina. Mo lele ma taaloga lupe, e faia i le maualuga pe tusa ma le mita mai le fola, ma mo manu teuteu ma manulele latou te tuu 15-20 cm mai le fola. O le lautele lautele o le vaitusi o le 10-20 cm ma se maualuga e 10 i le 25 cm.

Faitau foi e uiga i le ola ola o lupe i le vao ma i le fale.

O le a se isi mea e tausi ai

Aua o le olaga masani o lupe e taua tele i luga o le fale. O le faʻamalamalamaina, vevela, vaʻaia fou o loʻo i ai se faatosinaga tele i le atinaʻe, toe gaosia ma le soifua maloloina o le manulele.

Malamalama

O le malamalama o le faivecote o se mea taua. O le mea lea, e puupuu lava le vave o le malamalama o le ao e faʻagesegese le laititi o le tupulaga, ae e fesoasoani i le atinaʻeina i le vaalele. O moli susulu (lanu mumu ma moli) e faagesegese foi le pala. O le aso fautuaina mo le lupe e tusa ma le 13 itula. O le puleaina o le moli i totonu o le fale o manulele e tatau ona tuʻuina i ai moli eletise. Ina ia mafai e manufelelei ona lava le susulu o le la, i totonu o lupe e fautua e fai se faamalama i le itu i saute poʻo le itu i saute.

Aoao pe faʻapefea ona e iloa le itupa o le lupe ma pe faʻafefea ona paʻu le pigeons.

Lulu

O le isi tulaga taua o le anotusi o le vevela o le potu. O loʻo i ai se malosi malosi i le soifua maloloina ma le toe gaosia, faʻapea foʻi ma le atinaʻega o le tupulaga.

O tulaga lelei mo le vevela o loʻo i lalo:

  • i le taumalulu - 5-7 ° C;
  • i le vaitau o le taumafanafana - e sili atu ma le 20 ° C;
  • ea o le ea - 65-70%.

I le taimi malulu, o le vevela i totonu o le laulau e le tatau ona i lalo o le -25 ° C. O le vevela vevela e aʻafia ai foi i nei manulele, talu ai e leai se afu o le afu, ma o le vevela o le tele o le susu e maua mai i le manava, o lona uiga o le vevela i luga +25 ° C e le manaʻomia mo i latou. Afai o le lupe ua faaitiitia le gaioiga, o fulufulumanu e vevela, ua latou potopoto faatasi i se vaega ma o nonofo, ona faailoa mai ai lea ua malulu ma mananao e mafanafana. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻafefiloi le meaʻai ma tuʻu atu i manulele le vai mafanafana e inu ai. Ma afai e vave ona manava le lupe, e vavae ese o latou apaau i itu eseese, latou te inu tele vai, o lona uiga e vevela lava. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamalosia le faʻaleleia o le potu, faʻaleleia le faʻamamafana i totonu o le fale, tuu pusa i vai malulu, tele taimi e suia ai le vai mo le inu. I le vevela o le taumafanafana e le mafai ona e tuʻuina atu lupe e lele lele - e sili tele lenei mea mo i latou.

I le tautotogo, pe a alu faʻaogaina o le gaioiga, e tatau ona aloese mai le maualuga o le vevela i totonu o fale o manulele ina ia taofia ai le suaina o moa, aua o le a afaina tele ai lo latou soifua maloloina ma e ono leaga ai.

Saili po o le a le mea o loʻo fafagaina e le lupe, ma le mea o loʻo natia ai moa o le lupe.

Faʻaleagaina

I totonu o le fale e tatau ona ua faʻatulagaina se polokalama faʻaleleia, ae leai se faʻataʻitaʻiga e tatau ona faʻatagaina. Mo le lele i se mamao o le 10-15 cm mai le fola e fai ai se pu mo le tafe o le ea, lea e tapunia ma se gauga. Ia faia foi se avanoa mo le pulou latalata i le taualuga. E tatau ona faʻapipiʻi faamalama vavalalata ma puipui puipui tapuni poʻo valve o le a faʻaaoga i le malulu. E le mafai ona faʻaauupegaina e le gata i le natura, ae faʻamalosia foi le faamalolo o le potu. O le faʻaleleia lelei o le ea e taofia ai le faʻaaogaina, faʻavalea ma faʻamaʻi pipisi i totonu o le fale.

Litia

I totonu o le fale maualuga e fautuaina e faia le lisi i luga o le fola. O le fola o le fola e tatau ona itiiti ifo ma le 5 cm laupapa vao, vaovao, vaovao, lala mama, paʻu mama ma poʻo le tele o oneone. E sili atu ona faigofie le faʻamamaina o le tofa. E tatau foi ona faia i totonu o le faamoega i le taimi o le vavalalata ma le tuʻuina atu o moa.

E tatau ona mataʻituina lelei le tumama o le manava. E faalua i le tausaga ona latou sui atoatoa i le taimi o le tautotogo ma le autumn o le faʻaaogaina o fale. Ia mautinoa ia suia le manava ma le pala, ina ia aua neʻi faʻaosofia faʻafitauli eseese.

E te iloa? O le tau sili ona maualuga o se lupe e 41,000 pauna. O se meli meli na faʻatau i le 1986.

Aviary mo le savali

Mo laumei i totonu o le fale e tatau ona e faʻapalapala le pa puipui mo le savali. E talafeagai mo manulele o aano o manufasi ma teuteuga teuteu. O le savali e mafai ai e lupe ona faasolosolo malie ona faʻaaogaina i le siosiomaga i fafo, e ave sunbaths, savalivali i le ea fou. O loʻo faʻatulaga saʻo i luga o le eleele poʻo i luga o mea e maua mai i se maualuga. Ina ia faʻatulagaina, e mafai foi ona e faʻaaoga le taualuga o le fale lupe pe faia foi i totonu o se faʻalavelave faʻagata. I le faʻatulagaga o le fale puipui vavalalata e tatau ona usitaia manaoga nei:

  • le pito maualalo o le pa puipui mo le savali - 5x3 mita;
  • o le maualuga o le pa puipui e tutusa ma le maualuga o le upega;
  • 1 tagata uma e tatau ona faʻatauina mo le 0.5 sikuea mita. m savali;
  • o le pa puipui e tatau ona ufiufi ma mausali ina ia le ulu atu ai le au faomea;
  • mo le faʻatulagaga latou te faʻaogaina se faʻaogaina i vaega e oʻo atu i le 5 cm e aloese mai le asiasi i manulele o le auala, lea e mafai ona maua ai faʻamaʻi eseese;
  • o faitotoa e faʻaluaina ina ia le mafai e manulele ona lele;
  • Ina ia tausia le mama, e fautuaina le fola e fai i le sima poʻo le sima. Afai o le fola o le eleele, ona fautuaina lea e toe faafou i lea taimi ma lea taimi pe tusa o le bayonet spade, ma sasaa le oneone i luga. Ina ia puipuia mai meaola mai le eliina, latou teliina se faaputuga faataamilo i le nofoaga ma ufiufi ai i le eleele i tioata gau;
  • mai le itu i mātū mai le malulu malulu e puipuia plywood poʻo pepa palasitika.

Mo le faʻatulagaina o le pa puipui i totonu e tatau ona e tuʻuina:

  • tagata fafaga;
  • ipu inu;
  • taele taele;
  • koneteina ma greens.

E fautuaina se fale puipui e fai i luga o le itu i saute poʻo le itu i saute sasaʻe mo le sunbathing sili ona lelei e lupe ao savali.

Lafoaʻiina o le laumei

Ina ia puipuia le faʻaalia mai o faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi pipisi, e taua le faʻaumatia le fale lupe. Pe a filifilia vailaʻau, e tatau ona e manatu e le afaina ai le soifua maloloina o manulele, e le o ni mea e leaga. Faʻaleagaina faʻapitoa e tasi i le masina, ma pe a maua se faʻamaʻi poʻo soʻo se parasite, o fuafuaga e le fuafuaina e vaʻaia fale o manulele.

Faʻamamaina masina i le fale lupe e faʻatino e tusa ai ma tulafono nei:

  • aveese atoatoa otaota;
  • faʻamalositino vaifofo faʻamamaina lelei vavao, faʻaoga ma puipui;
  • fufuluina o otaota, meainu, taele lelei;
  • o se pu e faʻaaogaina e avea o se faʻapalapala;
  • ao faagasolo ia mea na tupu, ua aveʻesea lupe mai le fale lupe;
  • i le faaiuga o le faʻagasologa, faʻalelei le potu.

Pe a iloa se siama pe a uma ona faʻamamaina le susu, faʻaaogaina se vaifofo faapitoa mai se faʻamaʻi pipisi poʻo se siama o le potu atoa, faʻamaumauga. I faleoloa faʻapitoa, e mafai ona e faʻatau ni fomaʻi faapitoa o le arosol, lea e faʻapipiʻi ai foi meaʻai, meainu, ea, ma fulufulu fulufulu manu.

Faʻamaumauga faaopoopo

Mo le tausiga o lupe, faapea foi le tausia o le nofo lelei ma le mama i totonu o le fale ua faatauina mea nei o mea na lisi:

  • sieve (sift sand);
  • moa (mo le gaoia o vaega o minerale);
  • vailaau (mo vai inu);
  • sikola;
  • salu;
  • pipiʻi;
  • ato mo le fata;
  • se pakete;
  • lapoa tetele ma laiti;
  • mea mo le aveina o lupe.

I totonu o le fale e tatau ona i ai se pusa fesoasoani muamua ma vailaau ma masini: tweezers, syringe (1-2 cc.), Sikelipel, seleulu, fusi, filo, siliki filo, fulufulu mamoe, ava malosi, manganese, levomycetinum, vitamini, boric acid, green, permanganate. paluga ma isi.

E manaia le faitau e uiga i ituaiga eseese o laumei.

Le tausia o lupe i le taumalulu

I le taumalulu, pe a tausia le lupe, e fautuaina e fai mulimuli i manaʻoga:

  • vevela i totonu o le dovecap e le tatau ona itiiti ifo nai lo le 10 10 ... +15 ° C;
  • O le aso malamalama e tatau ona tusa ma le 13 itula, o le mea lea, i le taumalulu, o le a moli le moli eletise i totonu o le tuluvaga. E lava le pulu e tasi;
  • O faʻamoega e tatau ona sili atu i luga aʻe o le taualuga, ma pusa mo le faatulagaina o nate e tatau ona loloto - e tusa ma le 35-40 cm;
  • folasia i totonu o le mea e faia i luga o le fale e faia i le pito i lalo, o le ea e pasi i luga o le fola;
  • e faʻamafanafana ai le faitotoa, e fautuaina e ufiufi i se palanikeke mafanafana poʻo se polyethylene film;
  • e faʻamafanafana le fale lupe mai fafo ma pusa faʻamafaʻi polystyrene, ma tuʻu se ata vevela paʻu i luga. O se ata tifaga e maua ai le ea i le tasi itu ma e le tuu ai le susu i se isi itu, e malosi tele ma o manu felelei e le faaleagaina. I le avea ai ma se faʻavevela, e mafai ona e faʻaaogaina le fulufulu oona;
  • lupe e faʻaaoga mo galuega fafie i le maualuga o le fafie ma faʻamafanafanaina le maualuga o le uamea i laupapa mai totonu. O sooga uma e tatau ona vaʻaia lelei, ina ia latou le faatagaina le ea e pasia;
  • o le fola o loʻo faʻasaina ma vaovao ma vao.

E tatau foi ona fetuutuunai meaai - ia aofia ai le pata ma le gaʻo maualuga (palakini ma le sunflower fatu, rapeseed, oats, ma isi). Ina ia totogiina le leai o vitamini i le vaitau lenei, e tatau ona e faia ni faʻaopoopoga i foliga o fualaau mamago, fufuluina o fualaau faisua (kāloti, kāpeti, launiisi, ma isi). E mafai foi ona faʻatau faʻatau puivao faʻamalosi i faleoloa faapitoa.

E taua! Ina ia aloese mai le malulu, e sili atu le vevela o le vai mo le inu pigeons, ma sili atu foi le faʻaaogaina o mea inu inu vevela ina ia aua nei malulu le vai ma e le malulu.

O le a le mea e fafaga

Aua o a latou fagafao mumu e tatau ona faia meaai saʻo. Fafagaina o lupe e faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi. E tatau ona e fafagaina i ni nai itula, ma e sili atu ona lelei le faʻaleleia o se taimi.

E mafai

E tatau ona faʻatatau le fua faatatau o le meaʻai e faʻaaogaina ina ia leai se toega mai le fafaga. O le fua o le laumei, e fuafua i le fatu, e tusa ma le 25-35 g, ma mo le tele o ituaiga o manu, 50-65 g. O le fua o le fafaga e eseese e fuafua i le tulaga o le lupe. Mo laumei, o meaʻai taua nei e fautuaina:

  • fatu saito - 5%. O le faʻatagaina o le 5-50%. Ua faateleina le fua o le saito i le taumalulu, faapea foi i le taimi o le tausiga o moa;
  • karina kernels - 10%. O le faʻatagaina o le 5-25%. E mafai ona e faateleina le fua i le taimi o le molimauina ma le fanauina o fanau;
  • Oat kernels - 10%. O le faʻatagaina o le 5-50%. E mafai ona sili atu i le fua faatatau fautuaina i le vaitaimi o le faʻasolosolo, ae ia mautinoa e faʻaopoopoina meaʻai o le protein;
  • sana - 5%. O le faʻatagaina o le 5-20%. O le faʻaopoopoga o lenei mea e tupu i le vaitau o le faʻaleleia, faʻapea foi ma le taimi malulu. Ae e aoga le mafaufau o le sana e mafua ai le maua o tupe mama;
  • millet - 5%. Faʻatagaina e sui le masani ile 5-10%. O le siitaga e fautuaina mo manu laiti, faʻapea foʻi mo lupe taʻalo, aemaise lava ao leʻi faia le tauvaga;
  • buckwheat - 5%. Faʻatagaina e sui le masani ile 5-10%. E le faʻaaogaina le buckwheat e faʻaaogaina ai meaai e faʻafefe ai manufelelei i manulele;
  • peas - 10%. O le faʻatagaina o le 5-25%. O le siʻitia e mafai ona faatagaina i le taimi o le felauaiga o manulele, molimauina, fausiaina ma le fausiaina o tamaʻi tamaʻi oloa. E tatau ona faatapulaaina le tele o meaʻai;
  • lentils - 5%. O le faʻatagaina o le 5-25%. E sau o se fafaga faaopoopo;
  • sunflower - 5%. O le faʻatagaina o le 1-10%.O se mea lelei tele lea, ma e oʻo mai o se faʻaopoopoga i le meaai autu. E sili ona aoga le tuʻuina atu i le tau malulu ma le maʻi;
  • hemp - 1%. O le faʻatagaina o le 1-3%. O loʻo i ai le tele o gaʻo, ma e aoga e tuʻuina atu i le vaitau o le faʻatoʻaga;
  • karite - 1%. O le faʻatagaina e tusa ma le 1-3%. Faʻaaogaina e pei o se faʻaopoopoga e iai vitamini, aoga i soo se vaitaimi mo manufelelei;
  • Green Green - 1%. O le faʻatagaina o le 1-3%. I le avea ai o se mea faʻaopopo e aofia ai vitamini, e aoga i soo se taimi mo manulele, aemaise lava i le taumalulu ma le taimi o le molting;
  • totogo mai fatu fatu - 0,5%. O le faʻatagaina o le 0.5-1%. Ona o le i ai o le tele o vitamini ma minerale, e taua tele le tuʻuina atu o se faʻaopoopoga i le taimi o le taumalulu, faʻapea foi i le vaitaimi o le faʻatoʻaga ma le faʻafeiloaʻiga;
  • fafaga i fualaʻau - 10%. O le faʻatagaina o le 10-100%. E mafai ona faʻaaogaina e avea ma meaai autu;
  • vevela mea taumafa mago - 3%. O le avanoa e mafai ona faatagaina e 3-5%. Ona o le maualuga o meaʻai o vitamini B ma le polotini, e aoga le tuʻuina atu ia i latou i soo se taimi, aemaise lava mo manu laiti mo le mamafa.

I le avea ai o se faʻaopoopoga i meaai autu, pateta, apu, kāloti, faʻapea laulaʻau ma le mutia - letusi, kapisi, sorrel, alfalfa, nettle, clover, etc. e talafeagai lelei.

I le avea o se faʻaopoopoga o le mineral, e aoga le tuʻuina atu o le limesone, penisina, aano o manufasi ma le ponaivi, pusi paʻu poʻo fuamoa ma le fafaga. I le taimi o le molimauina mai le ogatotonu o le taumafanafana i le ogatotonu o le autumn, ua fautuaina e le au atamamai le faateleina o le protein i totonu o le fafaga, lea e fesoasoani e faafou ai le ufiufi. Peitai, i lenei vaitau, ina ia faʻaitiitia ai le faʻafeusuaiga o manufelelei ona o le maualuga o le protein, o le saito e tatau ona suia atoatoa i le oats ma le karite.

E taua! E taua tele le filifilia o meaʻai lelei mo lupe ina ia le maua ai se mea mamafa i meaʻai faaopoopo, pe, i se isi itu, o le leai o se mea e faʻavaivaia. Obese tamaʻi lupe lupe e faʻaaogaina ni mea e leai ni mea, ma o le vaivai e le mafai ona gaʻo ni moa.

E leai

Pe a fafagaina lupe, mafaufau i tapulaa nei pe a filifilia meaai:

  • meaai e le aunoa e gaosi ai meaai e le fafaga ai lupe. E mafai ona faʻaaogaina na o se faʻaopoopoga i meaai masani. Faatasi ai ma le masani ona taumafaina o sea oloa i manulele, atonu o le a solia ai le gastrointestinal tract, o le soliga o le faiga o metabolic, bloating, ma isi mea faapena;
  • rye E ono mafua ai le manava;
  • aano o manufasi, meaola ma otaota, aua o lenei mea e ono mafua ai le le fiafia i le mea o loo ola ai;
  • faʻaaogā pateta na o se mea e faʻaaogā ai meaai, aua e le mafai ona faʻatumu atoa le saito;
  • o se fuainumera tele o fatu e faafaigata ai le galuega o le ate;
  • Aua nei fafagaina meaʻai ma le susu.

Vitio: Mea lilo o le teu o lupe

Afai e te filifili e iai ni lupe, o le mea muamua lava e tatau ona e filifili i le ituaiga ma aiaiga o le tausiga. E tatau ona e filifilia le tuluvaga ma faʻaagaga tatau, faʻatau meafaigaluega talafeagai, saunia meaʻai. E le fautuaina e amata i le taimi lava e tasi manufelelei. E sili le amata i ni paga taitoalua ma filifili se sili atu nai lo le tolu ituaiga o meaola.