Laʻau

5 manatu faigofie i le auala e liliu ai se togalaau i se nofoaga matagofie matagofie

O se mea sese le mafaufau o le togalaau ua faamoemoe e na o le totoina o lanu eseese i luga o le umukuka. O lenei nofoaga e faigofie lava ona faʻamalosia e ala i le liliu atu i le lole lole, i totonu o se tamai parataiso ile lalolagi, lea e te manao ai e toe foʻi ma toe foʻi.

Trellis i le tuaoi o le togalaau

I le taimi nei, o le tele o faifaatoaga ua mafai ona latou talisapaia le faigofie ma le faigofie o le fatuina o taʻavale. Ma o latou gaioiga e faia ai lenei uiga taua i totonu o togalaau ma togalaau.

O le faʻasolosolo o le faʻasologa o le tino o se lagolago malosi mo le tele o laau lalaga. O le mafuaʻaga lea e mafai ai ona faʻaaoga nai lo puipui e faʻasalalau ai laufanua o mea tau fanua.

I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona faʻaaogaina le eletise e avea ma iunite tutoatasi, lea e mafai ona teu ai nofoaga eseese e le lelei i luga o le saite.

Faʻailoga tioata i luga o moega

O le tele o fai togalaau latou te mananaʻo e faʻaoga moni le mita taʻitasi o le latou fanua mo le faʻaaogaina lelei. Ma o le matagofie ma le matagofie o foliga vaaia ua mou atu i tua. O le mea lea ina ia fasiotia nei manulele e lua faatasi ma le maa e tasi, e mafai ona e faia ni fausaga faapitoa i luga o le moega.

O le fatu o lenei togalaau "masini" o le fausiaina lea o fale e tele-vaeluaina e le gata ina foliga e le masani ai, ae e maua ai foi avanoa avanoa mo le totoina.

I totonu o le mea e taʻua o le moega i luga o le moega, e matua faigofie lava ona toto le strawberries, opu, pasili, salati ma isi lanu e le manaʻomia ai le palapala loloto.

Ma le isi, e mafai ona totoina nei mamanu i fugalaau taʻitasi. O foliga lanu e foliga ese lava. O nisi o fai togalaau e faatusatusa i latou i togalaau tautau o Papelonia i mea laiti, ao isi e faamanatu ia i latou le mamanu a Iapani.

Fuga mo moega ma le togalaau lava ia

Afai ei ai ni a oe fanau poʻo ni fagafao gaosi, o le a le gata ina matagofie le teuteuga i totonu o le togalaau, ae o loʻo aoga foi. Faʻapipiʻi pa puipui teuteu i tafatafa o moega, faʻavae mai auala faʻaleleia.

O le a leai se aʻafiaga o aʻafiaga o le tuputupu ae o laau, ae o le a latou puipuia ia togalaau mai i latou e fiafia e oso ma feololo i totonu o le lauusiusi.

Aua nei galo e uiga i le pa i le togalaau lava ia. Vaʻaiga vavalalata atu ia te ia, faʻafuaseʻi lava ona faʻapouliuligia o ia ma sinasina. Ona mautinoa lea o le taimi e teuteuina ai lenei pa. O le mea moni, e tele naua filifiliga, o le mea autu o se tamaoaiga mafaufauga ma avanoa tautupe.

E mafai ona e teuteuina le pa ma tamai faleoloa fale, figu tuai, o laʻau e le toe manaʻomia i le faatoaga, ma le tele o isi. Ma manava le ola i le mamanu ma lanu susulu.

Laʻau fuga i le togalaau

E le mafai ona mafaufau i se togalaau o aso nei e aunoa ma se tele o fugalaau eseese. O nei laau totō matagofie ua latou aumaia se uiga lelei i o latou tagata e oʻo lava i le aso pito sili ona faanoanoa ma le malulu. Ae faʻapefea pe ae alu atili ma faʻafeiloaʻi saʻo lau togalaau i lau togalaau.

O laau taʻitasi taʻitasi e lelei tele mo lenei faʻamoemoe, o le tele oi latou atonu e sili atu ona lelei mo le soifua maloloina mo le tausaga a sau.

I le auala, e le mafai ona e taofi i se pusa paʻu, ae fatuina se togalaau fugalaau muamua e ala i le suʻe i fofo e le masani ai.

O le malutaga mo laʻau susulu ma lush ua fatuina i totonu o se ogalaau tuai po o se fafie tele o le a foliga matagofie. O se togalaau lau fugalaau o le a avea ma se ituaiga televavega i le ogatotonu o lau togalaau.

Laufanua matagofie i togalaau

Afai e afaina oe e nai manu laiti e ala i le gaoia o fatu tuusaʻo mai sunflowers, 'ai o cherries i totonu o le togalaau poʻo le faʻasalaga o le isalaʻelu i luga o le moega, tuʻuina atu se faʻamalosiaga lelei i malo e leʻi valaʻauina, aʻo teuteu lau saite.

I taimi uma lava, o le togavao o le togalaau ua manatu o le auala sili lea e tau ai manu felelei. E faigofie lava ona fai: e naʻo lou manaʻo e tuʻituʻi i lalo laupapa e lua, sopoʻia faʻatasi, ma laeiina o ia i lavalava talafeagai. Ae i lenei nofoaga e mafai ona e faʻaalia atoatoa ou tomai.

Faʻamama le meaʻai i lanu mumu, lalaga, faʻafiafia foliga, tuʻuina se rake i ou lima, tautau faʻatasi ma le tinsel Kerisimasi ma le pepa.

O le mea autu e le o le faʻagaloina e tatau ona sili atu pe itiiti foi le moni ina ia mafua ai ona lagona le fefe i manulele. Mātauina le tele o le tuputupu aʻe ma filifili laʻei i lanu uliuli. Mo nisi mafuaʻaga, e matua le mautonu lava le au pele a le malo.

Faʻatupulaia le mafanafana i lau eria laufanua. I le uma, e le gata o se nofoaga mo le totoina o mea fou i lau laulau, ae o se nofoaga tutotonu foi o musumusuga ma fiafiaga matagofie.