Fua o le gaosiga

E faʻafefea ona togafitia faʻamaʻi o le afelu

O le tele o fai togalaau e ola i le ulutala i luga oa latou togafiti - o se aga masani ma e manaʻomia ai le tausiga lelei ma le tausiga. I lenei tulaga, e tatau ona latou feagai ma faʻamaʻi eseese o le isalaʻelu. E pei ona e iloa, o le togafiti sili ona lelei o le maʻi - o lona puipuiga. Ae a faʻapea na tupu e le mafai ona puipuia le faʻamaʻi, e tatau i se tagata ona iloa poʻo a ni taunuuga e mafai ona i ai ma le auala e taulimaina ai. E uiga i faʻamaʻi o le isalaʻelu ma a latou togafitiga o le a talanoaina i lenei tusiga ma ata manino.

Laasaga o le vae lanu

O le mafuaʻaga o le faʻamau o le aʻa o le eggplant ma, o se taunuuga, faʻapouliuligia o se malie. O se fuga lauulu e faia i nei vaega. Afai e faʻaauau ona tupu le faʻamaʻi, o le a faasolosolo ina mou atu le aganuu, ma afai e alu le malie i le aʻa, o le a mamae atoa le laau.

O le vae uliuli e maua ai faailoga muamua ina ua uma le amataga o fuʻa. Tulaga lelei mo le atiina ae o le faamai - o se maualuga o le susu.

Ina ia taofia le tupu mai o lenei maʻi, e tatau ona e faia puipuiga manipulations. E fautuaina e faʻamaʻi le mea totino faʻatoʻaga i se vaifofo o le paluka, i soo se tulaga e le faʻafefe ai le eleele, aemaise i le maualalo o le vevela.

E mafai foi ona e fufuluina le eleele i se vai fofo aʻo lei totoina, ae o lenei filifiliga e taliaina i le mataupu pe a tutupu aʻe le eggplants i totonu o se fale.

Afai e maʻi pea le fale, e mafai ona togafitia ma Trichodermin. I mataupu e le o matauina ai le taunuuga, e tatau ona aveese le maʻi mai le togalaau e puipuia ai faʻamaʻi pipisi vavalalata, o le eleele e tatau ona faʻamago, tatala ma fufuluina i le pito i luga o fafie.

E te iloa? Eggplants o uo pito sili ona lelei o le le maua o le mamafa. O lenei fualaau faisua e naʻo le 28 kcal, o lea e masani ona faʻaaogaina i fualaau o mea taumafa eseese. E le gata i lea, o le isalaʻelu e maua i le fiber, ma o lea e mafai ai ona faʻaleleia le metabolism ma peristalsis.

Black spot spot

O le lanu uliuli i luga o le eggplants e faʻaalia lava ia i le lua ma tatala ma puipui le palapala. O le sui mafuaʻaga o lenei maʻi o siama. E ono mafai ona faaleagaina i le taimi o le tuputupu ae. Faʻaalia o ia lava:

  • i luga o laulaau - lanu laʻitiiti o lanu uliuli ma se lanu samasama;
  • sopo i foliga tutusa i luga o atigipusa;
  • i luga o fualaau 'aina, muamua, faʻafeiloaʻi mea laiti i le vai, lea e oʻo ai ina oʻo i le 7-8 cm ma maua ai le maʻi suka.
E taua! Bacteria, o le mafuaʻaga o sui soʻo o le lanu uliuli, e tumau pea i totonu o fatu o fualaʻau eggplant ma mea o totoe.

O le laau lea na aafia i le amataga o lona atinaʻe, i le tele o taimi maliu. Afai e pule o ia e ola, i le iuga o mea tutusa lava, e le tatau i se tasi ona faamoemoeina se seleselega lelei ma fua lelei.

O le faamaʻi sili ona malosi e atiina ae i le vevela o le 25-30 ° C, faapea foi ma le maualuga o le timuga. Papateria e aʻafia ai fualaau aina e ala i le faʻaaogaina o masini, ma totonu o laʻau e ala i le stomata.

Faʻafefea ona taulimaina lenei faʻamaʻi? Muamua e tatau ona e mulimuli fua o le seleselega. A maeʻa le seleselega, ia mautinoa e faʻaumatia uma mea ola. Afai e te le faʻatau mea totō, ae totoina oe lava, aoina mai fatu mai laau ola maloloina. E le gata i lea, aʻo leʻi lūlū fatu e manaʻomia ona totoina.

E taua! I mataupu pe afai o le maʻi e aliali mai mo le lua vaitau i se laina, e tatau ona sui atoa le eleele i totonu o le kiona, pe a faia se faʻamaʻi maeʻaeʻa o le palapala.

Fua o le puipuia ma le togafitiga o le tuai

O isi faʻamaʻi o le isalaʻelu o le afuaga o le eleele o le malaia. Na ia faaali atu o ia lava i fualaau aina, fua ma lau o le laau.

I luga o laʻau e foliga mai o lanu enaena e tutusa ma le ele, ma se lanu lanumeamata lanumumu. I le susu timuga i totonu o laʻau e mafai ona e maua ai se fuga o le paʻepaʻe.

O le maualuga o le toʻimamaʻi e faʻafefe ai laau, ma vevela le tau - faʻamago. Fogs o le taeao, periota faaumiumi faaumiumi, o le vevela o le vevela e mafai ona faateleina ai le fua o le maʻi.

Ina ia togafitia se laau, e mafai ona togafitia le moega ma se vaifofo o le copper sulphate (0.2%), poo se isi sauniuniga e i ai le kopa i lona tuufaatasiga. E lelei tele le felafoaʻi i le afiafi, aua o le aso o le a faʻavave le fofo, leai se taimi e galue ai, ma o le taeao e mafai ona faʻafefiloi ma le timu, ma o le a mafua ai ona faaitiitia lona tauvaga.

Talu ai ona o le maʻi e mafai ona faʻaalia i soo se laasaga o atinaʻe faaleaganuu, aua e te tago vailaau vailaau, pe afai ua uma ona fua mai. E fautuaina le faʻaaogaina o metotia a tagata.

O le sili ona lauiloa o le faʻafefe o le kela. Ia saunia mai le 1 le ipu tilati ma le 3 lita o vai. E tatau ona e faʻaosoosoina le paluga mo le 10 aso, ona faʻavaivai ai lea i le vai (1: 1) ma faʻamalo le laau ma se fagu moli. O le metotia e aoga tele, ma, e taua, faʻafefelaʻiaʻi le siosiomaga.

O Tomato, pepa, aniani, strawberries, zucini, kukama, kapisi savoy, ma le suamalie ua ola foi i le auala e totoina ai.

I le avea ai o se vailaau faʻavevesi e mafai foi ona galue i le fafie laupapa, lea e te manaʻomia e fufuluina ai vaega o loʻo aʻafia ai le laau.

Paʻu paʻepaʻe

Paʻe paʻepaʻe - o se maʻi faʻaleaga. O le igoa lona lua o le sclerotinia. Muamua lava, e aʻafia le aʻa o le isalaʻelu, ona faʻasalalauina ai lea o le maʻi ile gaʻo ma fua.

Paʻu paepae e aliali mai i luga o gaʻo ua afaina, ma o loʻo iai i totonu totonu o le paʻu papaʻe, lea e faasolosolo malie lava ina sili atu ona maualalo, ona o lea mea e faʻalavelaveina ai le gaosiga o meaʻai mai le aʻa. O le laau e amata ona mamae, mago. O fualaʻau afaina fua e aʻafia ma suamalie, o loʻo i ai foi se paʻu papaʻe.

O le faʻamaʻi e masani lava ona faʻaalia o ia lava i le tulaga totoina laau i le eleele, aemaise lava le atiaʻe i le maualalo o le ea. E mafai e le fomaʻi ona tumau mo se taimi umi i le palapala.

O le tulafono faavae lea o le a fesoasoani e aloese mai le tupu o le paʻepaʻe - aua le faatagaina le lafoaia o le palapala i lalo ole eggplants. E manaʻomia lou siakiina e le aunoa o laau toto mo vaega ua aafia (laulaau, puʻu poʻo fua). Aganuʻu e tatau ona faʻafeinu i le vai mafanafana, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi vaega o loʻo afaina i fafie.

E te iloa? Eggplants e aofia ai le vitamini PP - nicotinic acid. O nei fualaau faisua ua fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata e mananao e taofi le ulaula tapaa, aua e sili atu ona faigofie ile tino ona faʻafefe i le matelaina o le nicotine i lenei mea.

Auala e togafitia ai eggplantal mo mosaic

O se tasi o faʻamaʻi masani masani o le isalaʻelu o le mosaic - o se viral viral lea e mafai ona faʻaumatia pe a ma le 15% o fualaau aina uma i se vaitau. Afai e aʻafia laulaʻau po o fualaau aina, ona faʻamoemoe lea o le i ai o le faʻamaʻi e faigofie.

O lanu malamalama e mafai ona iloa i luga o laulaʻau (o nisi taimi, i se isi itu, pouliuli lanumeamata), o lanu samasama e masani lava ona maua i fua. Afai e na o le aʻa o le laau na aafia, ona sili atu lea ona faigata ona iloa le mosaic, talu ai e leai ni faailoga manino i lenei tulaga.

O le maʻi e masani lava ona atiaʻe mai mea e totoina e aʻafia ai, ae tupu mai ai le mafuaaga eleele mamaʻi. E aʻafia se laau i vaitau taimi e ono aʻafia ai le faʻaleagaina o masini. O laasaga ia o le toe totoina, piki, ma isi.

Ina ia aloese mai le afaina o le faamaʻi, e mafai ona e togafitia le mualaʻi o le isalaʻelu aʻo leʻi totoina le 20% o le suka o le chlorhydrate mo le 30 minute, mulimuli ane e tatau ona fufulu le mea toto i lalo o le vai tafe.

O pusa mo vailaau ma mea uma ua fautuaina e tatau ona faʻamaʻi, o laau toto ma soʻo fualaau mosaic e tatau ona faʻaumatia. Mo le puipuia o le faʻamaʻi, e faʻaaogaina e le fai togalaau susu susu, lea e faʻafefeteina i le vai ma faʻaaoga tasi i aso uma 7-8.

O le totoina o fualaʻau, e tatau ona e siakiina e le aunoa ia laau totő, siakiina ma aveese laau mamaʻi.

Faitau foi e uiga i le fausiaina o isi fualaau faisua: pateta, okra, squash, beans green, carrots, garlic, lagenarii.

Stolbur togafitiga

O faʻamaʻi phytoplasmic o stolbur e masani ona aʻafia ai eggplants na totoina luga o le moegaae le o totonu o le kiona. O avetaavale o le stolbur o ni cicadas. O lau o le laau mamaʻi e avea ma lanu violē-uʻamea, faʻapipiʻiina, o aʻa e amata ona faʻafefeteina ona malepe vave lea, o fugalaau e faʻaleagaina, mago ma pauu.

E le o iai ni ituaiga o meaola e faʻamalosi i lenei maʻi, o lea e tatau ai ona e taulimaina lenei maʻi. E tatau ona faʻamamāina e le aunoa le moega o vao, aemaise lava le fusifusia.

E fautuaina foi e togafitia le totoina ma Actellic, o se fualaau faasaina lea e taofia ai le numera o tagata e ave i ai le faamai. O le isi fautuaga taua mo faifaatoaga o le a muai totoina togafitiga vevela o fatulalelu.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tuputupu ae o le eggplants o le a feagai ma faʻamaʻi eseese o nei laau totō, ae faʻamatalaga lelei ma faʻamaoni e uiga i le tetee atu ia i latou, e mafai ona e faafaigofieina le tausiga o le seleselega ma oʻo ai foi i le vave ona tupu. E manaʻomia togafitiga e faʻaleleia ma le faʻaeteete, ae o le a latou faʻafetai tele i le fai togalaau ma se lelei lelei ma le maualuga o le seleselega.