Laʻau

Pineapa: totoina, tausiga ma le faamoemoe mo le manuia

O le falaoamata o se fale taʻalo lauiloa lea e mafai ona tupu i le fale. O se faʻaopoopoga faʻaopoopo, i le faaopoopo atu i ona foliga vaaia, o lona tulaga le lelei. Ae ui i lea, e tele tulafono e faʻatatau i le totō lelei ma le tausiga o lenei fua.

Auala e totoina ai fualaau

I le natura, o le pineapple e faʻaleleia e fatu ma papa maʻalaʻau, ma i le fale e mafai ona e maua se laau lelei mai luga.

Toa

Afai e te manaʻo e toto le pito i luga o se pineapa, ona e faʻaeteete lea ile mauaina o se tamaititi "tina". O sea fualaau aina e tatau ona matua. Vaʻaia ma le faʻaeteete pito i luga. E tatau ona fou, e aunoa ma le pala ma le faaletonu ma i se tumutumu maloloina o lanu lanu meamata.

O laʻau talafeagai e mafai ona maua i le tautotogo, amataga o le tautotogo ma le taumafanafana. O luga mai luga o le "taumalulu" pineapples o le a le galue - e masani lava ona faʻaalia i le malulu, ma faʻafefe ai ma o lea e le mafai ai ona avea ma se laau lelei.

O le pito i luga ma se lauulu lanumeamata maloloina e talafeagai mo le toe totoina.

O le tulaʻiina o loʻo aofia ai ni laasaga. Muamua e tatau ona e aveesea le pito i luga. E lua auala e faia ai lenei mea:

  1. Oti lemu le pito i luga, uu le pusa 2-3 cm.
  2. Uu i le tasi lima le fua, ma le isi - i le pito i luga ma tusi i ai ni nai taimi.

E mafai ona tipi pe feliuaʻi le falaoamata

Ona e manaʻomia lea ona saunia le pito i luga mo le tulaʻi. Taumafai e fai uma le galuega ma le faʻaeteete, a le o lea o le a pala le mea faigaluega:

  1. Faʻamalamalama manino le pito i luga o le pipi totoe.
  2. Ave ese laulaau pito i lalo ina ia mafai ai ona faia se moli vevela 2-3 cm le umi.

    Lafoaʻi mai le pito i lalo o le pito i luga e tatau ona aveese.

  3. Lafoaʻi meaʻai e puipuia ai le pala:
    1. Saunia se vailauga piniki mālūlū o le palamati (1 g o le paʻu mo le 200 g vai) ma tuu le pito i luga i totonu mo le 1 minute. Ona faʻamamā ma faʻamago.
    2. Faʻasusu apa i le malala ua faʻaaogaina (e manaʻomia ona e gagau 1-2 papa).
  4. A maea le gasologa, faʻagogo le tipitipi mo le 5-7 aso i se tulaga saʻo (e le tatau ona paʻi i luga o luga) i totonu o se potu malulu, mago i le vevela o le potu.

    O pito i luga o pineapa ua faʻamago i se tulaga saʻo

  5. Aʻa (filifiliga):
    1. Ina ia faia lenei mea, tuu le vaega mama o le pito i luga i totonu o se ipu malamalama ua tumu i le vai mafanafana, 3-4 cm. Taumafai e sui le vai i aso uma e 2.

      A aʻafia le pito i luga o le pineapple i totonu o le vai, e tatau ona aliali aʻa i le 2-3 vaiaso

    2. O le avanoa e tatau ona teuina i se nofoaga mafanafana ma susulu, ae le o le susulu lelei o le la, ma e tatau ona aloese mai tusi ma le vevela o le vevela.
    3. I le avea ai o se tulafono, o aʻa e aliali mai i le 2-3 vaiaso.

      O le pito i luga o le pineapple ma aʻa e mafai ona toto i totonu o se ipu

    4. A latou oʻo atu i se umi o le 2 cm, e mafai ona faʻafei luga le pito i luga i le ulo.

A uma le galuega sauniuni, e mafai ona e amata toto le pito i luga ile eleele:

  1. Saunia se tamai ipu (200-300 ml) ma fai ni alavai i totonu.
  2. Tuu le alavai i le pito i lalo (faʻalautele le omea, iliili lelei), ona palapala lea:
    • turf land (3 vaega) + oneone (1 vaega) + humus (1 vaega);
    • (3 vaega) + humus (2 vaega) + peat (2 vaega) + otaota solo (2 vaega) + oneone (1 vaega);
    • oneone (1 vaega) + peat (1 vaega);
    • o le mea muamua na faia mo le bromelia ma le cacti.

      I le pito i lalo o le ulo, sasaa alavai

  3. Lafoaʻi le palapala ma i le ogatotonu ia faia se lua 3 cm loloto.
  4. Liligi 0.5-1 tbsp. l malala.
  5. Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le pito i totonu o le pu ma faʻalautele aʻa.
  6. Fafasi le palapala i le palapala, sina paluga, ma le vai.

    O le eleele pe a uma le totoina o fatuga e tatau ona faʻatulagaina

  7. Ufiufi le totoina i se pusa paʻu ina ia le paʻi lau laupepa, pe tuu i lalo o se atigipusa tioata, ona tuu lea i se nofoaga manaia ma susulu.

    O le microclimate i lalo o le ipu tioata o le a fesoasoani i le pineapple e vave ona maua aʻa

O fugalaau toto laau toto, 2 aso aʻo lei totoina, ua fautuaina e sasaa le eleele i le vai inu e fufulu ai le tino ma maua ai le maualuga o le taumafa.

O le mea moni o le pito i luga e mauaʻa, fai mai o foliga mai o laulaau fou. Seʻi oʻo i lenei taimi, ia teu le mea faigaluega i lalo o le ufiufi, ia tuʻuina muamua i sina (10 minute 2 taimi i le aso), ona maeʻa ai lea o le ea seia oʻo ina uma le faʻavaa. Suavai lelei. Ua fautuaina le au faifaatoʻaga tomai e faʻamamaina e le gata i le eleele, ae faʻapea foi le alalaupapa. Aua e te faatagaina le tau e totogi ai luga o lau, tape pe sui le ata.

Mo galuega uma ma mo le faʻaleleia atili o vai, na o suavai mama e talafeagai - faʻaleleia mo le aso, faʻamausua, timu poʻo le kuka.

Fatu

O lenei metotia e seasea faaaoga, talu ai e toetoe lava leai ni fatu i totonu o pineapa i luga o le faʻatau. E le gata i lea, i totonu o faleoloa e masani ona e maua ni vailaʻau e le o tauaveina a latou fatu o mea totino a le tina, o lea ua fautuaina ai e naʻo mea laau e faamaonia, e fai ma faʻataʻitaʻiga, oi latou lava na tupu mai le fatu ma tuʻuina atu iʻuga lelei.

Pineapple Seed

I totonu o le pineapple, o ponaivi o loo i totonu o le pipi i lalo o le paʻu. Afai ei ai se lanu uliuli enaena ma e faigata ona paʻi, ona mafai lea ona totoina. Aveese ma le faaeteete ia fatu i se naifi ma fufulu i totonu o se vaifofo o le palatini (1 g i le 200 ml o le vai), ona ave lea, mago i se solo pepa ma amata ona toto.

Laʻau Pineapa E talafeagai mo le totoina - Pogisa Paʻepaʻe, Faigata

Nofoaga o le sauniuniga ma le tulaʻeleina:

  1. Soaking. Tuu mea susu (cotton or cotton pa) i le pito i lalo ole fagu poo luga o se ipu. Tuu ivi i luga ma ufiufi i luga ma le mea lava e tasi. Tuu le mea faigaluega i se nofoaga mafanafana mo le 18-24 itula. E tatau ona fuga sina fatu.
  2. Lauina i le palapala. Faatumu le fagu mo le totoina i se paluga o peat ma le oneone (e tatau ona latou faia i ni vaega tutusa), susu le palapala ma totō fatu i se mamao e 7-10 cm mai le tasi ma le isi, faʻalauteleina e 1-2 cm.
  3. A uma ona lūlūina, ia mautinoa e ufiufi le atigipusa i le ata tifaga poʻo le tioata ma tuʻu i se nofoaga mafanafana.
  4. O le vaitaimi o le faʻafuaseʻi o totogo e faalagolago i le vevela: i le 30-32e uiga iO fatu o le a tupu i totonu o le 2-3 vaiaso, i tulaga sili atu ona vaivai o le a aliaʻe mai le totogo muamua nai lo le 30-45 aso.

E foliga mai e masani ona maua mai i totonu o le 3-4 vaiaso, ao le vevela e tatau ona itiiti ifo ma le 30e uiga iC. Faʻaauau ona faʻamaʻalo faʻatoʻaga (10 minute 2 taimi i le aso) ma faʻaleleia le eleele pe a manaʻomia. Afai e te lūlūina fatu i totonu o se fagu e masani ai, a maeʻa le lautusi lona tolu i luga o laau totō, tuʻusaʻi i totonu o pusa eseese:

  1. Ia saunia ni ipu i le maualuga o le 0.5-0.7 lita. Fai ni alavai i totonu ia i latou ma faʻatumu le 1/3 i le faʻaaogaina o le oneone poʻo le kalaupapa lelei.
  2. Liligi le eleele (eleele elefete (2 vaega) + humus (1 vaega) + oneone (1 vaega)).
  3. Faʻaleleia lelei le palapala i totonu o se atigi pupuʻu 2 itula ao lumanaʻi le pala.
  4. A o lei pikiina, faʻamama le eleele i tane ma faia ni pu i totonu o le 2 cm le loloto.
  5. Aveese ma le faaeteete le totogo, taofi le eleele i luga o aʻa, ma tuu i totonu o le lua. Fafasi i le palapala, faʻapipiʻi laitiiti.
  6. Ufiufi ipu i pepa ma tuʻu i se nofoaga mafanafana ma susulu.

E manaomia le totogo o le toto e maua ai avanoa avanoa mo aʻa

Taofi le totogo i totonu o le "greenhouse" seia oʻo ina latou aʻa (o faailoga e tutusa ma le pito i luga), ma tuʻuina atu i latou i le ea (20-30 minute i aso uma). Aua neʻi galo e faʻafefe le palapala pe a faʻamamago.

Tuʻu

E mafai ona e totoina le pineapa i lenei auala pe afai ua i ai sau fale matua. O le mea e leaga ai, o le pineapple bush die soon after it gives the crops, ma afai e te manaʻo e faʻaauau le galueaiina o le pineapple, e mafai ona e faia lelei lenei mea ma le fesoasoani o le taoto.

Mo le totoina, faʻapena e talafeagai, o laʻau na oʻo atu i le 15 cm le umi.

E mafai ona faʻalauteleina le falaoamata e ala i le taoto

Laasaga i lea laasaga taʻitasi:

  1. Faʻasalaga ma le faʻaeteete ia laʻau aʻa.
  2. Mumu i se tulaga i luga o le laina i lalo i le pito i lalo mo le 5-7 aso i se nofoaga pogisa i le vevela o le vevela ina ia faia ai le meaʻai i luga o fasi pepa. Manatua o le taotoga e le tatau ona paʻi atu i luga o ni luga.
  3. Ave se ipu 0.3 L ma faatumu:
    1. O le alavai e 2-3 cm.
    2. O eleele (eleele o turf (3 vaega) + humus (2 vaega) + peat (2 vaega) + otaota pala (2 vaega) + oneone (1 vaega)). Sasaa le vai tafe 1-2 aso aʻo lei totoina.
  4. Fai se pu i le eleele faʻamamaina ma se loloto o le 2-2.5 cm ma laʻau faʻapipiʻi i totonu, pe a uma ona faʻasusu aʻa i le malala. Malamalama lelei le palapala.
  5. Ufiufi fola i le pepa ma tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu.

E tatau ona ufiufi le totogo seia oʻo i le aʻa.

Faʻasologa o Tausiga Pineapple

Mo le mauaina o se laau lelei, e tatau ona e mulimuli i ni nai tulafono faʻavaomalo faʻavaomalo, e te taulai faapitoa i tulaga faʻamalamalama ma le vevela, talu mai ia i latou e faalagolago le soifua maloloina ma le atinaʻeina o pineapple.

Malamalama

Mo le atinaʻe lelei, o le pineapple e manaʻomia pe a ma le 12 itula o le ao. E manaʻomia le tuʻuina o le laau i se mea susulu, e mafai ona tuʻuina se vaega o le nofo i le susulu o le la.

I le taumalulu, e tatau ona susulu le pineapa i se moli susulu.

O le falaoamata e manaʻomia ona tuʻuina i se mea manaia, e manaʻomia le aoauli pe a ma le 12 itula

Lulu

Pineapple o se aganuu vevela-alofa, o le mea lea e tatau ai ona mataʻituina ma le faaeteete le puleaina o le vevela, a leai o le a le mafai ona tupu saʻo le laau. I le taumafanafana, e tatau ona tausia le vevela ile 25-30e uiga iC, i le taumalulu - 18-20e uiga iC. Taumafai foi e aloese mai suiga faafuaseʻi i le vevela ma tala (aemaise lava i le taumalulu pe a feaveai), talu ai ona o le maalili o le maalili e afaina ai le soifua maloloina o le pineapple ma e mafai ona faaosofia lona oti.

Suiga

E fautuaina le totoina o pineapple i tausaga taʻitasi i le taumafanafana. E mafai ona totoina se laau taʻitasi i totonu o se ulo e iai le lita e 1 le lita, e lua tausaga le matua ma le 2-2.5 lita, o le tolu tausaga le matua ma le lita e 3-4 lita. Lave vave i totonu o se tanoa tele e le aoga, aua o le eleele e mafai ona vave avea ma sela. Pe a faʻavasegaina, ia faʻaaoga le auala e faʻafefete ai e faʻasaoina ai le eleʻele ma le faʻaleagaina ai le aʻa: mo lenei faʻamoemoe, aua le suavai le eleele mo ni nai aso pe a magoto, liliu le ipu i luga ma aveese le laau. I suʻega taʻitasi, fufulu le ū (o le mea e alu ai le ogalaau i le aʻa) ma le 0.5 cm le palapala.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi:

  1. Saunia se ipu o le masini e manaʻomia ma faʻatumu 1/3 i mea faʻavaivai.
  2. Liligi sina palapala laitiiti i luga (e mafai ona e ave le mea lava e tasi na faʻaaogaina pe a totoina).
  3. Aveese le pineapa mai le ulo e pei ona faʻamatalaina i luga ma tuʻu le mea e maua mai i le ogatotonu o le fagu fou.

    O le falaoamata e tatau ona gaosia e tusa ai ma le faiga masani o le faʻafefeteina o laau toto - aʻo faʻasaoina le paʻu o le eleele i aʻa

  4. Faatumu le avanoa avanoa i le va o le laau ma puipui o le ulo ma le eleele.
  5. Faʻasa lelei le eleele ma tuu le fagu i se mea lamolemole.

O le falalaʻau e leai sona aʻa faʻamalosia, o lea e fautuaina ai e filifili ni ipu maʻa papaʻu mo ia.

Faʻasa

E tele ni mea e fesoʻotai i le faʻamalosia lelei o le falala:

  • Mo le faʻasusu, e tatau ona e faʻaaogaina le vai i le vevela o le itiiti ifo ma le 27e uiga iF. E taua foi le acidify i le faaopoopoina o le citric acids (1/5 tsp. Malosiaga i le 250 ml o le vai).
  • E leai se maliega i totonu o le au faifaatoaga pe faapefea ona faʻaleleia lelei se pineapple, o lea ia suesue i auala eseese ma filifili le sili ona talafeagai mo oe:
    • Faʻasaga i se pusa o le eletise. Afai e te manaʻo e inu le pineapa i lenei auala, ona faia loa lea i le 7-10 aso, ma faʻamago le eleele pe a faʻapala pe tuu le fagu i totonu o se fata ma se mea susu. Afai o le vai o loʻo i totonu o le pitonuʻu e mau, ona taumafai lea e aveese, a le o lea e amata ona pala le laulaau. E ono tulai mai foi se tulaga e le mafai e le pusa ona faʻaaogaina le vai. I lenei tulaga, alu e faʻamaʻele le palapala.
    • Lafoaina o le palapala. E le tele se taimi e faia ai - e tusa ma le tasi i le 2 vaiaso, e tatau ona faʻamamaina uma palapala palapala, aʻo aloese mai le faʻavaivaia o le vai, o le a amata ona pala aʻa.
  • Lafoa le lau ile 2-3 aso pe solo foi i latou i se ie susū. Afai o le pineapple e faʻaleleia lelei le vai, ona mafai lea ona e tuʻuina sina vaega itiiti i le pito i lalo o laulaau o laina pito i lalo, ina ia aua neʻi faʻamago aʻa.
  • I le taumalulu, e tatau ona fausiaina le fafa 2 taimi e le tele naua nai lo le taumafanafana. E sili atu ona musu le musu e totoina i le vaitau lenei.

Laʻei pito sili

E mafai ona faʻaaogaina falalaʻau 'aina ma minerale e fafaga ai falaoamata. Afai e te manaʻo e faʻaaoga fugalaʻau masani, ona i ai lea i lenei tulaga o se fofo o mullein e sili ona lelei. Ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. Faʻafefiloi okeni gaʻo (50 g) ma le vai i vaega tutusa.
  2. Tuu le faʻamalosi i lalo o le tapuni mo le 7-10 aso i se nofoaga mafanafana, mago.
  3. Aʻo le i faʻaaogaina, ia faʻaitiitia le vaifofo e maua ai le vai, ave le tasi vaega o le paluga i le 1 vaega o le faʻafefiloi.

E mafai ona e saunia se vaifofo mo nisi ofu pito i luga i le taimi e tasi ma teuina i totonu o se pusa tapuni. Mo le vaitau, e lua ipu o le 3 lita e masani lava ona saunia. Mo le tasi fafagaina o se laau talavou (2-2.5 tausaga), 10-15 ml o vaifofo e manaʻomia, mo se matua matua - 20-30 ml, faʻaaogaina i lalo o le aʻa ile eleele susu muamua. O lenei metotia o le fafagaina e talafeagai pe afai e mafai ona tuʻu se fagu pinea i luga o le faletito poʻo totonu o le kiona mo le taumafanafana.

E mafai foi ona e fafagaina le pineapa ma fugalaau fugalaau (Agricola, Kemira, Azalea), ma saunia e tusa ai ma faatonuga, ae ave le paʻu 2 taimi e itiiti ifo nai lo le fautuaina mo le fafagaina o isi laau. I lenei tulaga, e tatau ona sosolo le matala ma laulaau. E lelei foʻi le faʻaaogaina o meaʻai i le taimi o fugālaʻau, ona toe foʻi mai lea i le tino. E le manaʻomia le faʻaaoga o le lime ma le pefu e pei o le faʻamaʻi. E tatau ona fafagaina le falaoʻa pe a maeʻa le 1.5-2 tausaga, 1 le taimi i 15-20 aso mai le amataga o Mati e oʻo i le amataga o Aukuso.

O le tele o tagata fai togalaau e fautuaina le pulupuluina o pineapple ma se vaifofo o le sulfate uʻamea (1 g o le paʻu i le 1 lita o le vai). E tatau ona faia se faʻatasiga faapena i le masina mai le amataga o Mati e oo i le faaiuga o Setema.

Fugalaau totoga

O le mea masani, o le pineapple e amata ona fuga i le 3 tausaga talu ona totoina. Afai e le tupu lenei mea, ona mafai lea e oe ona faʻaleleia lona fugalaau e ala i le fumiga o le laau ma le asu poʻo le sasaa atu i se vaifofo faapitoa. Ae ia faaeteete: e le mafai ona faia le auala faʻamalosia i ni laau malosi, lelei ona atinaʻe, o laulaʻau ua oʻo i le 60 cm le umi, ma o le pito i lalo o le fafo e iva le 8-10 cm.

Laulau: auala e faʻaleleia ai le fuga o le falaoamata

MetotiaTechnology
Faʻasagaina ma le faʻaaogaina o le kulukoni carbide (acetylene)
  1. Sasaa le kapili (calcium carbide) (1 tsp) i le vai (500 ml) ma faʻafefiloi.
  2. Tutu mo se aso i totonu o se atigipusa ua faamauina.
  3. Liligi le vaifofo i se pusa eseese.
  4. Vai vai mo le 7 aso. O le tasi suavai o le a ave le 50 g o vaifofo.
Fumigation
  1. Tuu se pusa paʻu i luga o le fagu.
  2. Faʻaofi mea e uʻamea ai ni malala faʻamalosi i lalo o le taga poʻo tuʻu i luga o le eleele. E mafai ona e faʻaaoga le sikaleti.
  3. Malamalama se folauga mo le 10 minute.

Toe fai le gaoioiga 2-3 taimi ma se vaitaimi o le 7-10 aso.

Faʻaaogāina o meaʻai faʻamalosi
  1. Tuu le tele (e masani lava 3-4 pc.) Apu apples, bananas, poo tamato i totonu o se ulo i luga o le eleele.
  2. Tuu se pusa paʻu i luga o le pineapple.
  3. Tuʻu mo le 2 vaiaso. Afai e amata ona pala, e sui ai mea fou.

O lenei auala e aoga pe afai o le potu vevela e 26e uiga iC.

Fafagaina o pineapa i totonu o le fale lauʻeleʻele

Afai ei ai sau fale vevela vevela, e mafai ona e taumafai e ola i le pineapa i totonu:

  1. Saunia le eleele. E tatau ona aofia ai le faʻafefiloi o laufanua togalaau, humus, peʻa i le tutusa ma le oneone (e manaʻomia le 2 taimi e itiiti ifo nai lo se isi lava vaega). O le eleele palapala e 25-35 cm.
  2. Faʻalu le eleele ma faʻafefete i lalo o le 1 mita mai le tasi i le isi ile pu 3-5 cm le loloto.

O le mea autu e le tatau ona maualalo ifo le vevela o le ea i le 25e uiga iC, vevela o le eleele - e le itiiti ifo i le 20e uiga iC.

O le falalaʻau e sili ona lelei i totonu o atigipusa lapoa o loʻo faʻaputu i luga e taofi ai afi afi i lalo ifo o latou.

O le tausiga o fanua e tutusa ma le fale. Taumafai e faʻafeinu vai i le acidified i le citric acid, o le vevela e le o lalo ifo o le vevela i totonu o le kiona. Acetylene, nai lo le fumigation, e mafai ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le vaʻaiga ina ia le afaina ai isi laau.

O pineapelu e mafai ona ola lelei i totonu o se kati

Puipuia o Pest ma Disease

O le fasi falaoamata o se laau e iai se puipuiga malosi, ae e tele faafitauli e mafai ona e fetaiaʻi pe a faʻapupulaina lenei fualaau:

  • Totoina lau. E masani lava ona tupu pe afai o le laau o loʻo susulu lelei le la pe o le vevela e maualuga tele. Alu le fagu i se mea e malu ai pe faʻafefeteina ma fufulu i le vai.
  • Faʻatalanoaina o laulaau. O se faailoga o le leai o se malamalama, o lea ia toe faatulaga le laau i se mea susulu.
  • Totogi o le faavae. E mafua lenei mea ona o le faateleina o le vevela ma le malulu. Tuu le pineapa i se mea mafanafana ma faʻamago le eleele. Faʻaauau pea ona faʻamautu le faasusu.

Laulau: Pineapple Pest Control

PestFaailoga o le toilaloFaʻataʻitaʻiga faʻatonutonu
Shield
  • O le laau e taofi le tuputupu ae, o ona lau mago ma mate.
  • O laupepa e ufiufi i paʻu enaena.
  • O le mumu paʻu e iloa i luga o le laau.
  1. Sogi se sipuni susu i le vaifofo (fufulu suavai (15 ml) + leʻamea oona (10 ml) + vai (1 l)) ma solo le vaega na afaina. Faamolemole ia matau o le fofo e le tatau ona faatagaina e ulufale i le eleele. O le aso e sosoo ai, fufuluina vaipanoa o loʻo i ai le vai mama.
  2. A maeʻa le faʻaaogaina o faʻamaʻi, ia togafiti le pineapple ma se sauniuniga faapitoa (Actellik, Aktara, Fosbetsid), aemaise lava le gauai i totonu o lau.
Spider mite
  • O le laau e vave faʻaitiitia i le tuputupu ae ma vaivai.
  • Lanu paʻepaʻe po o samasama e i luga o lau.
  • E i ai se laupepa i luga o le laau, aemaise i nofoaga i le va o le au ma le lau.
  1. Aveese laulaʻau sili ona afaina.
  2. Saunia se fofo ma faʻafefete lelei le fale. E mafai ona e tuua le fasimoli mo le 3 itula, ona fufulu lea ma tuʻu i luga se ato susu. E tatau ona tausia le fale kuka mo le 2-3 aso. Afai e te masalosalo i le aoga o sea fua, ona maeʻa lea ma fufulu, faʻaaoga le vailaʻau.
  3. Taulimaina le pineapa ma se sauniuniga faapitoa (Apollo, Nisoran, Sanmayt), ma ia saunia e tusa ai ma faatonuga.
MealybugE masani lava, o faʻamaoniga e aliali mai i le taumalulu pe a oʻo i le taimi e sili atu ona lelei le va o le laau (ea vevela, leai se malamalama). Na o le eleeleele o le laau e aʻafia.
  • O vaega laiti o le laau e telegese le alualu i luma.
  • O se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e faʻaalia i lau.
  1. Faʻamamaʻi nofoaga ua afaina i le fasimoli ma le vai. Fufulu i latou i le aso e sosoo ai. E mafai foi ona e faʻaaogaina se faʻalauga lanu: faʻafefe 4-5 fasi pepa ma sasaa vai inu, tuu mo le 24 itula, ona solo ese ai lea o nofoaga ua faaleagaina.
  2. Faaaoga se sauniuniga faapitoa (Rogor, Fosfamide, Aktara, Actellik, Fitoverm), ua saunia e tusa ai ma faatonuga.
Foʻu aʻaO lenei meaola e afaina ai le aʻa o le laau, e faigata ona iloa e ala i faailoga mai fafo. E tatau ona e mataala pe afai, o le tausiga lelei, e le toe tupu le pineapple, ma le samasama e aliali mai i luga o ona laʻau (mulimuli ane latou maanuminumi ma feoti). I lenei tulaga, ave i fafo mai le ulo ma siaki ma le faaeteete aʻa. Afai e te maitauina ni iniseti paʻepaʻe papaʻe, ona vave amata lea ona togafitia.
  1. Faʻasinua maeʻa aʻa o le pineapple ma oti ese vaega sili ona afaina
  2. Faʻamasaina aʻa mo le 20 minute i le vai e vevela i le 55e uiga iC. Ona aveese lea ma malogo mo le 12-15 itula.
  3. Faʻamama lelei le fagu ma sui le palapala.
  4. A uma ona totō, togafiti le pineapple ma se sauniuniga faapitoa (Aktara, Dantop, Mospilan, Spirotetramat).

Ata faʻapitoa: o ai e taufaʻamataʻu i le pineapple

Pe a togafitia meaola faalafua, e fautuaina e faʻaaoga vailaʻau, e le faʻapulaaina i le gaosiga o tusi. O le mea moni e ese mai ai naʻo pepe iniseti matutua e faʻaumatia, ma o fuamoa e tumau pea. Faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo le fualaau faasaina: atonu e tatau ona e toe faʻagasolo. Afai ei ai nisi laau totō, toe faʻavasega le pineapple i se isi nofoaga e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi. O le nofoaga o loʻo tu ai le fagu pineapa e tatau ona fufuluina lelei i le faʻaumea tagamea poʻo le vailaʻau.

Faʻasoʻopoʻese Faʻi Manu

I le fale, e mafai ona e tupu ai pineapa mo faamoemoega eseese. O le toe gaosia ma le tausiga i mataupu uma e tutusa.

Faʻasusu le pineapple

O se ituaiga o pineapple lauiloa e iai se mea ofoofogia: mai le oso atu i le la, o laulaau e maua ai ni lanu mumu lanu-mumu. Laʻau e oʻo atu i le uumi o le 1 m, o lanu paʻepaʻe ma samasama. E le pei o isi pineapils, o lenei ituaiga e ola e tusa ma le 7 tausaga. E masani ona faʻaaogaina o se mea teuteu. E talafeagai mo le faʻaleleia i le fale.

O se vaega o le pineapple gau o le i ai o taʻavale

Pineapple Caena

O le togavao e oʻo i le maualuga 0.3-0.5 m, e tele lanu lanumeamata lanumeamata. E fetaui lelei mo le totoina o se fale, e le tele se avanoa, ma faʻalelei lelei e ala i le taoto. E sili le fiafia i eleele papaʻu, ma lelei. Fualaau suamalie, e le sili atu ma le 7-10 cm le umi ma fua i totonu o le 0.5 kilokalama, lea e mafai ona faʻaaogaina e fai ma meaai.

E mafai ona faʻaaoga fualaau pineapa e fai ma meaai.

O le mea ou te lei tupu i luga o lau windowsill, ae o lenei ou te fia taʻu atu ia te oe le pineapple Caena. O lenei pineapple na tuuina mai ia te aʻu i le tautotogo, i le aso valu o Mati. O le pineapa sa matagofie, mafiafia, faatasi ai ma se lalelei matagofie o fugalaau lanumumu mumu. Ina ua mavae se vaitaimi patino, na amata ona aliali mai se fualaau pineapa, muamua lau lanumeamata, ona amata lea ona lanu samasama, atonu o le afa o le tausaga na pasi mai le pau o fugalaau i foliga vaaia o le fua samasama. O fualaau aina suamalie e sili ona suamalie, vaivai, e le tutusa ma le faatauina atu i le faleoloa. O le mea moni, ina ua uma ona taʻei, toetoe lava leai se mea na totoe iina, ae na mafai e loʻu aiga atoa ona taumafai ma iloilo. Pineapple (greens) ia lava e le maualuga, 20-25 cm Ma o le fua e tusa ma le 7 cm.

Raspi

//irecommend.ru/content/frukt-vyrashchennyi-doma

Pineapple Champaka

O le togavao e oʻo i le maualuga o le 0.8-0.9 m, e fai ai lau lanu meamata ma lau paʻu ma e totoa i tafatafa. I le fale, e masani ona faʻaaogaina e avea o se mea teuteu, e aunoa ma le faia o fualaau suamalie.

E masani ona faʻaaogaina le pineapple e avea o se mea teuteu.

O le tuputupu ae o se falaoamata e le faigata, na o le saunia lelei mo le totoina lelei ma mulimuli i tulafono laiti o le tausiga. Mulimuli i fautuaga uma, ma o le ae mauaina se laau totoa o le a le gata ina avea o se mea teuteu mo lou fale, ae e fiafia foi i le seleselega.