O le togalaau

Faʻasalaga gasanii - Chamomile i Saute Aferika i la tatou latitudes

E le gata ina tupu Chamomile faatasi ma i matou. O loʻo i ai se "daisy" i le konetineta o Aferika, aemaise lava mai Aferika i Saute. O lona igoa o Gatsania po o Gaania.

Fugalaau faifaatoaga e iloa pe tusa ma le 40 ituaiga o laau toto. E mafai ona taʻutaʻua taʻitasi ma taʻitasi tausaga. Ae i lo tatou tau, ua tupu na o se tausaga taʻitasi.

O le gatsania o se tamai laau e tusa ma le 20-30 cm le maualuga. O le aiga Compositae. O ona faʻailoga o ni ato e sili ona manaia ma lanu lanu. O le laau e mafai ona mafua mai i laʻau totogo.

O le mea lea, e sili ona lelei le toto i luga o le la. O le eleele mo le fugalaau e tatau ona malamalama. Ae ui i lea, e le manaʻomia ona faʻafeinuina tele, atonu o le a faʻaumatia le laau. O le laau e totoina e fatu ma tipi.

Fautuaga fautuaina: Verbena, tausiga ma le totoina.

Vaai lanu eseese o Monarda iinei.

Faʻamatalaga o le tuputupu aʻe cannes //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/tsvety-kanny-osobennosti-posadka-i-uhod-ispolzovanie.html.

Tuputupu ae totogo laau

Pe a faʻasalalauina e fatu, o le vavao o vaomalo e umi lava, e tusa ma le selau aso. O le mea lea, e amata ai ona totoina togalaau mai le ogatotonu o Mati. Ua totō fatu i le loloto o le 1 centimita.

I se vevela talafeagai (22-24 tikeri) o le a fiafia oe ile vaiaso. A maeʻa le totoina o fualaau aina, ae ao leʻi oʻo mai le laʻau moni muamua, e manaʻomia ona totoina fatu laau i ni pusa eseese.

O le taimi lava e vevela ai le tau, e totoina le laau i se nofoaga tumau.

O le mamao i le va o fugalaau taʻitasi e tatau ona le itiiti ifo ma le 20-30 cm. A uma ona mauaa le aʻa, e tatau ona e fafagaina sina meaʻai faʻapitoa.

E tasi le laei i le masina e lava; o le vaifofo e faia i le fua o le 40-50 g i le 10 lita o le vai.

Faʻataʻitaʻiina gasegase gaosi

E mafai ona faia lenei mea pe a oʻo le taumafanafana i le ogatotonu. Mai le malosi malosi, o le selesele pe a ma le 10 cm le umi e vavae. A o lei totoina le seleseleina i le eleele, e muamua ona tausia i le faʻaosoina o le puleaina o le komiti: 0.1% o le naphthylacetic acid (NAA) poʻo le 0.5% fofo o le indolylbutyric acid (IMC).

I le taimi muamua, e tatau ona puipuia le tipi mai faʻataʻitaʻiga ma mai le susulu o le la. A maeʻa, e teu muamua aʻo leʻi totoina i se togalaau fugalaau i le vevela o le 15-18 tikeri nai lo zero, i totonu o se potu e malamalama lelei.

E le lelei le fale, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Lava le suāuʻu faʻafeusuaʻi i nai aso uma.

I lenei tulaga, 'aua le galo e vaʻaia le palapala ma aveese faʻaletonu vaivai. E tasi i le 4 vaiaso e mafai ona fafagaina le laau i le faʻalaina o minerale.

Faʻamatalaga i le fai togalaau: Faʻataʻitaʻiga, faʻaleina ma tausia.

O le kapeti teuteu i le fugalaau, o se teuteuga matagofie o le upega tafaʻilagi //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/dekorativnaya-kapusta-ekzotichnyj-i-yarkij-element-v-vashem-sadu.html.

Taʻavale i le taumalulu

E le pei o le tele o fugalaau o le togalaau, e mafai e vaitele ona lelei le taumalulu i totonu o se ulo. Mo lenei mea, o fugalaau ua filifilia i le faaiuga o Setema e totoina i pusa poo ipu ma aumai i le potu sauniuni.

O le vevela i totonu o le taumalulu e tatau ona tausia i le maualuga o le 8-10 tikeri i luga o zero. I le taumalulu, o le laau e le manaʻomia ona faʻafeinu, o le mea autu o le faʻamautinoa o le eleele i totonu o le ulo e le faʻamago. Faatasi ai ma le amataga o le tautotogo, ua totoina fugalaau i totonu o le togalaau, ma faapuupuuina ai le mama i le afa.

Maʻi siama

E pei o so o se mea totino, gatsaniya e faʻapitoa i faʻamaʻi. O le tele lea o le pala. Afai e maʻi le fale, ona faia lea o togafitiga ma le fungicide.

Ma i le avea ai o se puipuiga mai le lanu enaena, o mea nei e tatau ona faia: aua le totoina ni gaioiga i nofoaga e faigofie ona faʻaleleia ma e le faʻafefeina i le vai.

Pests e ono afaina ai aganuu mo a tatou latitudes: aphids, snails, slugs, ma o nisi taimi o moli vavave.

O fea e mafai ona ou faʻaaoga ai le laau

Gaassa e faʻaaogaina tele mo le teuteuina o togalaau togalaau. I le faʻatasi ai ma isi fugalaau (ageratum, lobelia, ma isi), e mafai ona e fatuina ni fausaga faʻapitoa fugalaau.

Saili le taimi aupito sili i aso e gafa ai.

Vaʻai i ata o rudbeckia iinei //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/rudbekiya-solnechnyj-yarkij-tsvetok-dlya-lyubogo-sada.html.