Maota, fale mautotogi

Faʻafiafia teuteu begonia: totoina ma tausi i totonu o le fale ma i le malae vaalele

E tele lava i le taumafanafana e tosina mai ai o tatou tosina mai i faapaologa, meaola, fugalaau fugalaau, mea teuteu teuteu teuteu ma le matagofie o le begonia. Ma e le o se mea e ofo ai lenei mea: o le paʻu o le lanu susulu e pei o se faʻafeiloaiga moni. E toetoe lava o fugalaau fugalaau uma e moomoo i se mea talitutusa tutusa i luga o lona laulau po o lona fale. O le a se mea e tatau ona e iloa e uiga i lenei laau tele?

Aotelega o le begonia o se ituaiga faʻafefeteina o le begonia ma laʻau paʻu umi, pe tusa o le 30 - 40 cm), e teuteu i fugalaau matagofie: tane (lapoa ma matagofie) ma le fafine (laʻitiiti ma faigofie), o le lapoa e tusa ma le 8 cm le umi o le fuga o le tasi fugalaau - 10 aso. Taimi e fuga ai - mai le tautotogo i le taufaʻaiuiuga o le autumn Faitau le tusiga i le auala e totō ai se fugalaau, pe faʻapefea ona tausia lelei o ia i le fale.

Tulaga e manaʻomia muamua

O Begonia o se fugalaau sili ona lelei ma faafetai. O le matauina o tulaga tulagalua o le laau, e mafai ona e ausia le mea e manaʻo ai: o le furanisi vave o le begonias i le taimi o le tautotogo ma le tautoulu.

  • Le ea. Aotelega Begonia e fiafia i le ea fou. O le a ia lagona le mafanafana i totonu o se ato faʻapipiʻi poʻo se ipu i luga o le faletusi, o le vevela, gazebo pe naʻo totonu o se ulo i luga o se vae maualuga, e faʻaalia i fafo i le taimi mafanafana.

    Faʻalogo! Afai e le mafai, ma tupu aʻe le fugalaau i totonu o le fale, o le a na o le manaʻomia lava o le faʻaleleia o le ea.

    E ui lava o Begonia o se laau vevela, ae e le talia lava e ia ata, timuga mamafa, matagi. Afai e leaga le tau i luga o le auala, ona tatau lea ona aumai se fagu e iai se fugalaau i se potu malulu.

  • Lulu O le vevela aupito sili ona lelei mo le faʻamaonia o le begonia o le + 18- + 20OM, ae mafai ona vave faʻafeiloaʻi le maualuga o le vevela i le + 25 ma faʻaitiitia le + 12С.

  • Malamalama O lenei fugalaau e fiafia e faʻasalalauina le susulu o le la po o le puipui. E le mafai ona e tuʻuina i luga o le pogisa i se mea pogisa, aua i lenei tulaga e mafai ona tosoina tipu ma fufulu ai lauolaola.

  • Totogi O Begonia e fiafia i le susu, ae o le pulupuluina o se fagu moli e leaga mo ia. E tele taimi e maua mai ai fugalaau fugalaau i le auala lenei: i tafatafa o se ulo o begonias tuu se fagu i vai pe tuu le ipu i totonu o se apa ua ufiufi i le uamea lautele. O se laulau o le faalauteleina o le uʻamea e faʻamalūlūina faʻaleleia i le vai, o le faʻasalaina lea o le a faia ai le tulaga tatau o le susu mo le begonia.

Ata

Ma le isi mea i luga o le ata e mafai ona e iloa le foliga o le ampel begonia.

E faapefea ona toto se fugalaau?

Aotelega o le begonia o se gasegase, o le mea lea, e faʻateleina ai fatu. O le totoina o se laau e le faigata: ia e faia lenei mea, e tatau ona e faatauina ni fatu malosi ma maloloina lelei ile diamita e sili atu i le 3 cm. O na fatu na faʻamamaina, e leai ni suauu ma faʻaleagaina, ma faitau mai le 3 i le 7 i luga o latou fogaeleele, e manatu lelei.

Fesoasoani Mai Ianuari ia Me, e totoina ai fatu i totonu o koneteina ma se mea susu, o le tele o ia mea e aofia ai peʻa. O le lapisi tafatafa o loʻo faʻaulu i le palapala i le afa, o lona uiga, o le vaega o le sima e tumau i luga aʻe o le eleele. O le maualuga o le taumafanafana mo le germination o tubers o le + 18C - + 20C.

Tausia pe a uma ona toto i totonu o koneteina o le begonia e tatau ona faia i se auala e le afaina ai se isi vai vaivai. Faʻasalaina o fatu i lenei vaitau e tatau ona matua faʻaeteete.

E mafai ona e gaosia i totonu o le apa, aua nei galo e faʻaalu minute pe a uma le 15 - 20 le vai o loʻo totoe. Pe a tutupu totogo ile 5 cm le maualuga, e totoina i totonu o ipu taʻitasi., faʻafefeteina atoa le mea faʻapipiʻi ile eleele.

E i ai se isi auala e totoina ai se ampel begonia.

  1. O faʻasusu vavae o se vaega o le taoto i luga o se susu susu poʻo se oneone oneone.
  2. I totonu o le 2 aso, e masani ona sosolo i ai i sina taimi le susulu o le vai mafanafana ma se vaifofo o mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae. A oʻo mai ni aʻa vevela i le vaega faʻafefe, o lona uiga ua saunia le laau mo le totoina i se pusa tumau.

O Begonia e fiafia i le palapala vevela ma le suamalie ma sina gaioiga malie. E fautuaina e faʻatau le palapala i le faleoloa fugalaau, ma e mafai ona e faia gaioiga e tatau ai ma ou lava lima: pepa poʻo le eleele maso, oneone lapoʻa, paʻu fefiloi i le ratio 3: 1: 1. A o le totoina le eleele ua fautuaina ina ia togafitia i se malie.

E le gata i le totoina o fatu, e mafai ona tupu aʻe le begonia e ala i le vavae ese mai fatu, ae sili atu i lenei mea e mafai ona maua iinei.

Tufuga laau toto

Faʻaaogāina o le faʻamalosi o le begonia e naʻo le taimi e tatau ai: o le fagu ua laiti pe i ai foi faafitauli i aʻa. Suʻega e fai i le amataga o le tautotogo.

  1. E aveeseina lelei le laau mai le koneteina tuai, o aʻa e faʻamamaina mai le mea tuai, togafitia i le gasegase umi poʻo le fuluʻi, o le a vavae ese vaega pala.
  2. O le vaʻa fou e leʻo faʻatumu uma i le palapala, tuʻuina le laau i totonu ma fufuluina ile eleele.
  3. O le begonia o le totoina e tatau ona faʻafeinu soo, ma aloese mai le susulu o le la i luga o le laau.
E taua! A filifilia se fugalaau, e tatau ona e taulai atu i se paʻu papaʻu ae lautele. O se mea e manaʻomia muamua o le i ai o se lua faʻavaivai e faʻafefe ai le tele o le vai.

E taua foi le mafaufau mamao e uiga i le nofoaga o le lumanaʻi, talu ai atonu e talafeagai le faʻaogaina o le faʻapipiʻiina o le pusa ina ia mafai ai ona paʻu faʻatasi fua o 'au o le amnesty begonia.

E faʻapefea ona tausia i le fale?

O le tausiga o le laau e faigofie lava ona faatino.

Faʻasa

I le mafanafana o le vaitau, o le begonias e manaʻomia le faʻateleina o le faʻamalosia ina ia lava le malosi o le fale e fafagaina ai le tele o fugalaau. E leai se tulaga e le tatau ona faʻamago ai aʻa - e lamatia ai le oti o le laau.

I le taumalulu, o le suavai e tatau ona faʻalelei, pe a uma ona faʻapala le pito i lalo i totonu o se ulo. O le ituaiga vaiinu e sili ona lelei i luga o le fagu poo le pusa: e gaosia e le laau le le lelei i le vai e ulu atu i fatu.

Pe a fuafuaina le "nofoaga e nofo ai" o le begonia, e tatau ona aloese le mea e nofo ai e latalata i mea afi ma masini: latou te mamago le laʻau o le laau ma le pito i luga o le eleele, aʻo le palapala lalo e leai lava se taimi e malolo ai. O se taunuuga - o le pala o aʻa o le fugalaau.

Laʻei pito sili

E tatau ona amata mai i le amataga o le tautotogo: Muamua i le faʻamaʻi faʻamafanafana mo se seti o le taʻutinoga, ma pe a uma le faʻamalolo o fugalaau muamua - faʻapitoa faʻamaʻi faʻatoʻaga mo fualaʻau totō, lea e mafai ona faʻatauina i faleoloa faapitoa fugalaau. ME ono 2-3 taimi i le vaitau atoa o le taumafanafana e faʻafefiloi ai le begonia ma fugalaʻau.

O Begonia e tatau ona faʻamaʻaina lelei aʻo leʻi faʻamalosiina e aloese ai mai aʻa e mumu!

Faʻailoa

Pinching begonias - o se auala e ausia ai le teuteuina o vao e ala i le fausiaina o le pale o foliga ua filifilia.

Faʻalogo! O lenei gaioiga e tupu aʻo lei tupu pe a maeʻa - i le tautotogo poʻo le autumn.

I le mauaina o le pito i luga o le tuputupu ae i luga o le ogaumu autu, e tatau ona togi le 1-2 cm. Taunuuga - i le 2-3 vaiaso o kulupu o loʻo galue malosi o le a amata ona tupu., lea o le a maua ai le matagofie o le togavao ma avea ma foliga manaomia.

Faʻatoʻaga i fafo

I le amataga o le tautotogo, a uma le amataga o le "faʻamalosi", e mafai ona toto le ampel begonia i le lauʻeleʻele, lea e tatau ona tatala ma lelei le faʻamaʻiina ma faʻamaʻi faʻasaina (mo se faʻataʻitaʻiga, mullein).

I le taimi atoa o le tautotogo-taumafanafana, o laei pito i luga e tatau ona faaauau pea ona gaosia, ae faʻamaʻi faʻamaʻi. O le fugalaau e tatau ona faʻamamaina faʻapitoa aʻo aloese mai le susu o le susu. O le taimi sili o le aso mo le fafagaina o le taeao.

Faatasi ai ma le muamua kiona, pe a maeʻa le malepelepe o le eleele o se vaega o le laau, ona eliina lea o fatu, 'oloʻo faʻamamaina palapala ma tuʻu i totonu o peat. O lenei koneteina e teuina seia oʻo i le tautotogo i totonu o le potu, o le vevela o le vevela e oʻo atu i le + 5C - + 12C.

Afai e le gata na i ai ituaiga o ampel i lau togalaau, ae o isi ituaiga o vegonrous tuber, ona matou fautuaina lea e te faitauina mea nei:

  • E faʻapefea ona faʻapolopolo le begonia faʻaseʻe i le taumalulu?
  • Materous Beretia maʻi
  • E faapefea ona toto ma tausi se fugalaau?
  • E faʻapefea ona faʻaaogaina le faʻamaʻi o le begonia tuberous?
  • Tuutuuga o tausiga ma tulaga talafeagai.
  • E faʻapefea ona tupu aʻe se faʻataʻi pipili?

E mafai foi ona e aoaoina ni faamatalaga aoga e uiga i le Bolivian begonia.

Faʻamatalaga ono tutupu

  • O laulaau e lanu samasama ma mamago, totogo e le masani ai, e fuga mai fugalaau. E tele mafuaʻaga e mafai ai ona tupu lenei mea matautia: atonu e le lava le malamalama, meaʻai, avanoa i totonu o le ulo. O le mea lea, afai o le nofoaga o le ato po o le pusa e sui, ua totoina le laau i totonu o se atigipusa telē, o le fugalaʻau e faia i le mineral ma organic fertilizers (faʻalagolago i le vaitau), ona maualuga ai lea e mafai ona tatou faʻamoemoe e laveai le begonia.
  • New begonia leaves e laiti. Ua lava le fafagaina o le laau ma fomaʻi faʻapitoa.
  • O lau Begonia e matagogo, vaivai, uʻamea. E le lava le susu, e tatau ona faʻanatinati le vai.
  • O Begonia e lafoaʻi lanu samasama ma paʻuTele le susu, e tatau ona faʻatagaina le eleele e faʻagogo. E mafai e le 'laau ona "faʻamaʻi". Ona fuga lea o le fugalaau i se nofoaga mafanafana.
  • Liliu i le pito i lalo o laʻau. O le mafuaʻaga e faʻaleleia ai le suavai. E taua le faʻatagaina o le laau e faʻamago. E faʻapitoa foʻi ona fetuunai le mamanu.
  • Liliu i lau ma fugalaau. O lenei faafitauli e tupu pe a pulupulu le begonia i luga. E le mafai ona faia lenei mea!

Maʻi ma faʻamaʻi

Fuga o le grey, paʻu paʻu, pala lau - o maʻi uma ia e togafitia e ala i le aveesea o vaega ua faaleagaina ma togafitia le laau atoa, palapala ma puipui o le ulo ma vaifofo o le fungicide.

E taua! O le mea pito sili ona matautia mo le begonia aphid ma le apogaleveleve.

O elemene e aoga tele ia i latou: 15g o aniani tipi o loo i ai i le tasi lita o le vai mo le 5 i le 7 aso, ona faamamaina lea ma felafolafoaʻi i luga o laau i le lima i le fitu aso seia maeʻa atoa le meaola. E mafai ona e faʻaaogaina ma fualaau faasaina e faʻatau atu i faleoloa faapitoa.

E pei ona taʻua i luga, o le begonia o se fale faafetai tele. O le anoanoai o fugalaau lanu felanulanuaʻi o le a faatumuina le fale i le malulu ma le matagofie. E le o se taui aoga mo le tagata tausi vine mo le tausiga ma le gauai na ia tuuina atu i le laau?