Laʻau

Saga laʻau Cycas - tausi fale

Tsikas o se laau e pei o le laau ma se ogalaau mafiafia ma lau lapisi, i le foliga mai e pei o le pama. Faʻatasi i le aiga o Sagovnikov, faʻatasiina le silia ma le lua selau ituaiga. I totonu o vivola e tupu i India, Iapani ma Madagascar. I totonu o Europa, o lenei laau o le pama ua tupu aʻe o se fale fale ma ua manatu o se teuteuga taugofie.

O le laau o Cicada e tausia i le fale

O le tausiga o le pama e manaia tele, ae e tatau ona faia lenei matauina o tulafono uma, ae o le a tupu aʻe saʻo ma fiafia i aso taitasi i lona matagofie matagofie.

Palm Cicada

Tsikas tausiga fale mo le laau e maua ai le tausisia o le pulega o le moli, faʻafeinu, vevela o le ea ma le susu, faʻapea ai ma le fafagaina lelei ma le tausiga lelei o lau.

Malamalama

O Palamu Cicada o se laau telefoni, o lea e tatau ona tuu i nofoaga ma malamalama lelei. Mo le atinaʻe lelei, e taua le tuʻuina atu o le pama ma le malamalama susulu i lalo o le susulu a le la (a itiiti ifo ma le 4 itula i aso uma). E moni lenei mea mo le tuputupu aʻe o le vaitau - mai i le amataga o Aperila e oo atu i le faaiuga o Setema.

A o le 11 i le taeao ma a maeʻa le 4 i le taeao, e sili ona lelei le faʻaalia o le laau i le la susulu, i le aoauli (mai le 11 i le taeao i le 4 i le taeao) - e paolo ai mai le malosi o le la, a leai o le a amata ona magumago lau pepa.

Pama laititi

I le taumalulu, e manaʻomia e le tsikasu le susulu o le la i le aso atoa, a leai i lalo ifo o le malamalama o le a taofia ai lona tuputupu aʻe.

Faʻasa

E tatau ona tuʻuina atu le paʻu Cicada i le faʻafeinu masani ma faʻafeinu. I le tau vevela, pe a vevela le tau, e faʻasaina le fale i aso uma e fitu, faʻatasi ai ma sina suamalie o le pito i luga o le eleele. I le vaitau taumalulu, pe a faʻaitiitia le manaʻomia o le vai, e tatau ona faʻaitiitia le faʻafefe o le fafaga ma faʻafefe le fugalaau e sili atu ma le tasi i le 10-14 aso.

Pe a sasaa se fugalaau cicada, e aoga le mafaufau i manatu taua:

  • Le faʻamamaina o le palapala ile faʻaaogaina o vai malulu, vai mama;
  • O le vevela o le vai e tatau ona i ai le -2 tikeri le maualuga;
  • Pe a faʻafeinu, e taua le faʻamautinoa e le pa'ū le vai i luga o laulaau ma le "gaʻo" o cicas;
  • Faatasi ai ma le tele o vaiinu, o le vai e tatau ona faʻamalulu atoa le eletise, o le tele o le vai e tatau ona tafe i totonu o le apa i totonu o le alavai;
  • A maeʻa ona tafe le vai i totonu o le apa, e tatau ona vave faʻavave.

Sago pama i luga o le laulau

E taua le mafaufau! O le eleele eleʻele e sili ona leaga o le fili o cicas. O le faʻamalosia tele e mafai ona taʻitaʻia ai le vai i totonu o le palapala, e mafua ai le pala o le aʻa.

Lafoga ma le susu

O le maualuga o le vevela o le ea mo le cicasis e tusa ma le 20-25 ºC i le taumafanafana, i le taumalulu, e le tatau ona paʻu le vevela i lalo ifo + 15 ºC. I le taumalulu, a le lava le la, i totonu o le potu o loʻo iai le pama, e tatau ona faʻaitiitia le vevela i le + 15 ºC. Afai e sili atu le vevela o le ea, o le a amata ona pa'ū le laʻau.

I masina o le mafanafana, o le Cygnus palm e fiafia i le vevela, mea mafanafana, e fiafia i le ea fou ma e le fefe i le malamalama, pe afai e mafai, i le taumafanafana e mafai ona ave i luga o le auala poʻo le faapaologa. E taua le puipuia o le fugalaau mai le malosi o le matagi ma timuga.

E tatau ona tuʻuina atu i totonu o le potu ia pusa pipi e maua ai le faʻalauteleina o le manogi. O le faʻatagaina masani o le 70-80%. E mafai ona e faʻaleleia le maualalo o totonu o le potu ma se mea e faʻafaigofie. E le aoga le pulupuluina o lenei fugalaau, e lelei le tuʻuina atu i ai o se vai vevela, ona fufulu ese lea o laʻau ma se ie mago.

Faamatalaga faaopoopo. Aʻo faʻagasolo vai, e taua le ufiufi atoa o le palapala i totonu o se fagu e puipuia ai le susu.

Fertilizer

E manaʻomia e paʻu Cicada le laʻei pito i luga. I le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe (mai ia Aperila ia Setema), e fafagaina le fagalaʻau ma faʻamaʻi faʻaseʻi faʻatasi i le taimi e tasi i le masina. O le mea aupito sili ona lelei, o le fugalaau e tali atu i le fugalaʻau ma se vaifofo o le solofanua solofanua (100 g i le 10 l) poʻo le mulumulu (1 kg i le 10 l).

E mafai foi ona e faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa na faʻatautaia mo cycas. Fafagaina vave ona faʻamalosi. O le aofaʻi o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o loʻo fuafua e tusa ai ma faatonuga.

Taua! E le manaʻomia le faʻamagoina o le laau i le taumalulu aʻo faia le taotoga, faʻapea foʻi i le maualalo o le malamalama ma le maualalo o le vevela o le ea i le potu. E le gata i lea, e le fautuaina le faia o laʻei pito i luga i le taimi lava e maea ai le totoina, faapea foi pe o maʻi le fugalaau pe aafia foi i meaola faalafua.

Suiga

O laau talavou laiti i lalo ifo o le lima tausaga e tatau ona toe totoina i tausaga taʻitasi. Ua toe totoina se vaomatua matua pe a manaʻomia - pe afai e tumu i totonu o se ulo. E sili atu ona lelei le faia o se gaioiga i le amataga o le tautotogo, aʻo lei amataina se gaosene talavou, pe pe a maeʻa foʻi le faʻaaliaina o laulaau. I le taumalulu-taumalulu, e sili atu le lelei le le toe faʻaaogaina o le laau.

Laʻau pama

I le taimi o se fugalaau fesuiaʻi, e aoga le mafaufau i taimi faapena:

  • Faʻateleina le faʻalauteleina o le ogalaau e le talafeagai - na o le pito i lalo o le "cones" e tatau ona tanumia i le eleele;
  • Afai o le aʻa e umi tele ma mafiafia, e tatau ona faapuupuuina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona teuteuina ma le faaeteete i se manoa maamaa, ia sausau i le malala ma tuu ai e malogo mo le 30 minute;
  • Muamua faʻasusu pe a uma le gaosiga e fautuaina pe a uma le aso.

Pe a sauniuni le paluga mo le gaosiga, e tatau ona e manatu e fiafia le laau o le pama e tupu i se eleele e le faaituau po o sina palapala. I lenei tulaga, o le faʻafefiloi o eleele e tatau ona i ai alavai lelei.

Suiga o pama i totonu o se fagu fou

Tsikas o se laau lea e taua ai le tuufaatasiga o le eleele lelei: tamai meaola, paʻu paʻu, tamai iliili o le dolomite, paʻu mamago, malala ma le perlite tele. O vaega uma e faia i le tutusa tutusa.

E faʻafefea ona vaʻaia se faʻatau fua

Afai o se pama ua faatauina mai i se faleoloa po o se vasega pepe e manaomia se toe gaioiga, e taua tele le gaoioi e tusa ai ma tulafono uma e suia ai. Ua lafo le laau i se fagu fou faatasi ai ma se pusa tuai o le eleele. I lenei tulaga, e tatau ona e aveeseina le fugalaau mai le potoa tuai e aunoa ma le faaleagaina o aʻa. E le mafai ona lulu ma fufulu ese le eleele, e pei foi o le vavaeeseina o aʻa, a leai o le a le mafai e le laau ona fetuunai i le eleele fou ma oti.

Pe a toe totoina se fugalaau, aua le ave se ipu lapoa tele - o le "gaʻo" o cicas e tatau ona saoloto i luga o le palapala.

Tausia ma le Tausiga o le Leaf

E leai se mea faigata i le tausiga o laulaau, e tatau ona faʻamamāina i taimi uma le pefu ma le mafanafana (+ 40 ° C) vai e faʻaaoga ai le omomi puluʻu, ona faʻamamaina atoa lea i se ie mago.

Palm Cicada i luga o le faletusi

Ina ia foliga mai o le pama e foliga matagofie i taimi uma, e tatau ai ona tipi i lea taimi ia laulaau. I le taimi o le teuteuina, e aoga tele le aveese uma o fualaau matala, mago ma le leiloa. Lafoaʻi ma faʻamaonia manino o le faʻamaʻi e matua faigofie lava ona matauina, latou te suia la latou lanu ma foliga, ma pauu foi i lalo ma amata ona tautau mai le ulo.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

Palm Hamedorea - tausiga ile

Ina ia manuia le totoina o ituaiga o pama e pei o cicadas, e tatau ona i ai le na o le uʻamea o le uʻamea, ae ia maua foi le malamalama ma tomai. O le le lelei o togafitiga e mafua ai maʻi ma e oʻo lava i le oti o le laau.

Afai e samasama laulaau o le cicas

Laʻau lanu samasama i le cicas, o le a le mea e fai ma pe aisea e tupu ai lenei mea:

  1. E masani lava, o le samasama o laulaau e mafai ona mataʻituina i tafatafa o le pama i se taimi umi i le susulu o le la, aemaise lava i le ao. Afai e siitia atu le laau i se isi nofoaga ma tuʻu i luga o se faʻasusili ma le faʻasalalauina, o le faafitauli o le samasama o lau o le a vave ona foia.
  2. E le gata i lea, o le pito i luga o laulaau e mafai ona lanu samasama i luga o le fugalaau ae le lava le malamalama o le la. I lenei tulaga, e sili atu le faʻapipiʻiina o moli faʻaopopo e faʻaaoga ai moli uila. E moni lenei mea i le vaitau o le taumalulu-taumalulu.
  3. E mafai foi ona lanu samasama pe a vevela le ea, aemaise lava pe afai o le fugalaau e latalata ile radiators. E mafai ona e teuina le laau e ala i le toe faʻaleleia i se isi, nofoaga malulu.
  4. E masani lava o le faafitauli o lau lanu samasama o loʻo taoto i le sili atu o le palapala palapala. I lenei tulaga, e aoga le tosoina o le laau mai fafo o le ulo ma siaki aʻa. Afai ei ai ni mea pala, aveese ia mea, o mea o loʻo totoe e tatau ona togafitia i se aʻafiaga o le tuputupu aʻe aʻa.

    Lafoaʻi i luga o le pama ma faʻagogo samasama

  5. I le le lava o le eletise i le eleele, e mafai foi ona lanu samasama lau. O le vaifofo i lenei faafitauli o le faateleina lea o le maualuga o le gaosiga o le gaʻo.

O lau fou e le tupu

Faʻasalalau sao i luga o le pama i luga o le vaitau o le tuputupu ae, tolu laulaʻau, poʻo se tasi o rosette o loʻo i ai ni laulaau, atiae faʻatasi. Afai i le gasologa o ni tausaga e le o se lautusi fou e ola i luga o le pama, o lona uiga ei ai ni faafitauli e manaʻomia ona foia. Aʻo tausia i totonu o aiga, o mafuaʻaga autu mo le leai o lau laʻau o:

  • O le le tausisia o le puleaina o le vevela - o le ea vevela ile potu e malulu (lalo ifo o le 15 ° C);
  • Le lava le malamalama o le la ma leai se malamalama faaopoopo;
  • Le lelei le fafagaina poʻo le le usitaia o a latou metotia.

Laʻau e le tupu i luga o le pama

Tuuina atu o le laau ma se tau talafeagai, malamalama lelei ma luga o laei, o le a toe amataina lona atinaʻe ma amata ona fausia ni laulaau fou. E mafai ona faia lenei mea mai le masina e tasi i le ono masina.

Tofiga

Laʻau o le tusitala - tausi fale

E mafai e le paina Cicada ona faatoateleina i le fale e ala i le fatuina o fatu ma e ala i le galueaiina mai le itu laau.

E faʻafefea ona tupu mai fatu

E le faigofie le totoina o le pama mai fatu, ae mafai ona e taumafai. Faʻafefea ona fai:

  • Sogi le fatu i le vai mafanafana mo se aso;
  • Toto i luga o le eleele, faʻapipiʻi lemu i totonu o le eleele;
  • Tuu le pusa i uta i se nofoaga mafanafana;
  • E tatau ona faʻamauina pe a mu le pito i lalo o le eleele;
  • A maeʻa le 1-2 masina, o le a amata le totogo muamua i luga o le fatu, o le a amata ona gaosia le laulau muamua. A tupu lenei mea, e mafai ona totoina i totonu o se eleele faapitoa e talafeagai mo pama matutua.

    Tuuina atu o pama e ala i fatu

Faʻalogo lelei! Afai e vaelua le fatu, e le mafai ona e tilotilo le atigi - o le a faaleagaina ai lona atinaʻe, ma e leai se mea e tupu mai ai.

Itu lauʻau

Afai e totogo le pama i tulaga lelei, e ono tulaʻi mai ai ni aʻa i luga o le ogalaau. O tulafono mo le toe gaosia e ala i gaioiga:

  • Ua vavaeeseina ma le faaeteete le fana mai le ogalaau;
  • Ave ese laulaʻau uma;
  • Fafasi se fasi afi ma tuʻu mo se aso;
  • Ona tuu lea i totonu o se moli malamalama ma ufiufi i se ata tifaga;
  • Ia faʻamalulu ma faʻaleleia le malulu o le ea + 30 tikeri;
  • O le a totoina le fuʻa i le 5-6 masina, ona mafai lea ona totoina i totonu o se ipu.

Faamatalaga o ituaiga taʻutaʻua

Laʻau o le pama laau - tausi fale
<

O laau o laau pama i fafo e mafai ona eseese ituaiga ma ituaiga, o ni nai mea e talafeagai mo le galueaina o fale. O le filifiliga pito sili ona lelei e manatu i ai o le cicas ma le Revolute cicas.

Curled or cochlea cicas (Cycas circinalis)

O le maualuga o lenei ituaiga o pama e oʻo atu i le 3 mita. Pepa o papatusi e oʻo atu i le 2 mita, e pei o le tulafono, e aoina i fusi o ni nai vaega. E ui o laiti e laiti, ae o loʻo taʻitaʻia i latou i luga, ae ao latou matutua, ua tuʻuina i latou i se tulaga vavalalata.

Cicas e felafolafoaʻi pe faʻapipiʻi

<

O lapisi laupepa vaeluaina o loʻo aofia ai le 50-60 fualaʻau lanu meamata ua teuteuina ma se faʻataʻitaʻiga. O le umi o laʻau e oʻo atu i le 25 inisi le lautele, i le lautele o latou, e fai ma tulafono, e le silia le 1.5 simita. Suiga o lālā e vave lava ona tupu: o le laʻau tuai ua paʻu ma e naʻo tama talavou e faʻasaoina.

Cycas Cyclone poʻo Revolute Cycas

O le vavao o cycas o loo i ai se masani masani - Iapani Iapani. O le laau o loʻo i ai se mafiafia, o le koluma columnar e oʻo i le 3 mita le maualuga. O le lapoa o le paʻu e tusa ma le mita. O lapisi laʻau e leʻi totoina e ola e oʻo i le 2 mita le umi. O papatusi, e pei o se tulafono, e aofia ai le tele o lanu lanumeamata, afifi, afifi, lanu paʻu. O laulaau laiti e laiti, ae ao latou matutua o le a latou liua, pouliuli ma susulu.

Cycas Cyclone poʻo Revolute Cycas

<

Laʻau faʻapitoa e faʻapitoa le lautele e oʻo i le 80 centimita le umi ma oʻo atu i le 15 centimita le lautele. O tamaʻi fafine ei ai le lanu mumu mūmū mūmū, fuga o le fulu. Tsikas Revolyuta tausi fale e aofia ai le tuʻuina atu o le laau i se malamalama mama ma faʻafefe faʻafefe. O le palu totonu o le Revolution revolve lemu - e le sili atu ma le 3 senitimita e mafai ona tupu i le tausaga, o lea e tatau ona e onosai.

O le ogalaau o le Saga e foliga mai lava i totonu o se ulo, lea e mafai ona aumaia ai se paʻu o le vevela i totonu o le potu. E le tupu vave le laau, atonu e le fuga, i lalo o tulafono uma o tausiga o le teuteuga o soo se fale mo le tele o tausaga.