Faatoaga

Apia, lelei mo le faia jam - ituaiga o Orlovim

Faatasi ai ma ituaiga eseese o apu e tatau ona gauai atu ia Orlov. E i ai le tele o tulaga lelei ma le le faʻasalaga i le alu.

E ui lava i le mea moni o lenei ituaiga o mea fou e fou, e toʻatele le au faifaatoaga ua talisapaia.

O le a la le mea lenei o le apu? O le a le ituaiga o mea na ia taua?

O le a le ituaiga?

O le apu "Orlovim" o se tasi o pito sili ona lelei i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana po o le vave o le apu o le apu.

O nisi tagata atamamai e mafaufau i ai atoatoa, mo le oso i luga o le fanua.

Ona o lona tetee atu i ni malulu matuia, o lenei ituaiga e mafai ona tupu i soo se mea, e ui lava na fafaga mo le ola aʻe i le itu o Oryol. I le taufaaiuiuga o le 1990, o le eseesega na lafoina i le itulagi Tutotonu o Rusia.

O le eseese o laau o le apu o le "Orlovim" o se ituaiga o apu o le taumafanafana ma e le o noatia i le teuina umi. O le taimi aupito maualuga e faatagaina mo le fou o le 35-45 aso. Faleoloa, sili i totonu o le pusaaisa.

O le tele o taimi, o apu o lenei ituaiga e faʻaaogaina mo le gaosi: jams, jams, jam, juices.

O ituaiga o apu o Orlovim e na o le pau lava le mea e le aafia ai. Mo i latou, o le amataga o le tautotogo ma ituaiga o apu o le taumalulu o le a avea ma paipa sili. O le a le mea e foliga mai e foliga mai ai lenei ituaiga ituaiga fou?

Faamatalaga eseese Orlov

O le filifiliga o le apu mo le togalaau e faalagolago i le maualuga ma foliga vaaia o le laau.

Laʻau o le maualuga maualuga, tuputupu ae vave. Crohn's shape rounds, e le o vaapiapi, faatasi ai ma pupuni, lala vavae. Mai le ogalaau o lala e ola latalata ane ile itu taumatau. O le paʻu o le lanu enaena.

O laʻau e lapotopoto ma faʻaitiʻopiʻo, faʻatasi ai ma nai pulumu laiti. O laulaau o laulaʻau, lanu lanumeamata i le lanu ma le samasama, o lapataiga e maama, uʻamea, ma i ai le pito i luga.

O fugalaau e matagofie tele, lapopoa, piniki, o nisi taimi - papaʻe papaʻe.

O le fua o le lau, laʻititi faʻalelei, faʻatasi ma se tamai fatu. O le luga o le lipine.

O le paʻu e manaia, lamolemole, ma lanu mumu mumu ma se lanu piniki mumu.

O le tino o le lanu suamalie-suamalie, suamalie, ma sina manogi, lanu, manogi, ma se manogi susulu, malosi.

E talisapaia ia apples ona oa latou meaʻai manaia.

Ata

Ata o se laau a Orlovim:

Na faʻapefea ona faʻaalia lenei ituaiga?

Faʻasologa o talaʻaga

O le ituaiga o Orlovim na fafagaina i le All-Russian Institute of Breeding i le 1977. O le taunuuga o le sopoia o Antonovka ma le laau o le aisa o le SR0523. O lenei faʻalavelave faʻalavelave na aofia ai Soviet scientists Z. M. Serov, E. N. Sedov, ma V. V. Zhdanov.

O le aoga sili lava o lenei vasega o lona faigata faigata ma le teteʻe i le paʻu.

E faʻafefea, o fea e mafai ona e faʻatupuina ai lenei ituaiga o apu?

Atinaʻe o le natura tuputupu ae

O lenei ituaiga na atiae mo le galueaiina i totonu o Rusia Tutotonu. Ae, i le maea ai o suʻega, zoned ma le Itumalo Tutotonu.

I le faigata o le taumalulu, e sili atu le tele o Orlovy i le tele o ituaiga taumafanafana ma e mafai ona faʻatupulaia e oʻo lava i itulagi ma vaitau e maualalo le maualalo.

E sili ona taatele i Rusia ma Belarus.

O nai upu e uiga i le fua.

Tuuina atu

Orlov - vave ituaiga. E amata ona fua mai Apple i le mavae o le 3-4 tausaga talu ona totoina. E mafai e le apu laʻitiiti ona gaosia mai le 50 i le 80 kilokalama. mai se laau, matua - sili atu ma le 100 kilokalama.

O apples e amata i le faaiuga o Aukuso, ma e mafai ona e 'aina seia oo i le ogatotonu o Oketopa. O le lelei o lenei ituaiga o fuaina o fualaau aina taʻitasi, teteʻe atu i le paʻu ma le lelei o le faʻaliliu.

O le totoina lelei ma le tausiga lelei o le a fesoasoani e faʻamautinoa ai le tuputupu aʻe maloloina ma fua lelei o le apu.

O le gaosiga e maualuga, ma e na o le matua e faateleina.

Toto ma tausi

Pe a totoina ituaiga o apu o Orlovy e tatau ona mulimuli i nisi tulafono.

A o lei totoina, ia mautinoa e saunia le eleele ma filifili le nofoaga sili ona lelei. "Orlov" o se laau tele-tele e le fiafia i le paolo.

Tatala matala, agavaivai, ma le lelei o le ea ma le malamalama e fetaui mo le tulaueleele.

Filifili se nofoaga ma se loloto o le eleele i le sili atu i le 2-2.5 m.

O le palapala e tatau ona malamalama, "ea", e masani lava e vaivai pe oneone, sina pulu. Faatasi ai ma faʻalaʻau masani e mafai ona ola i luga o le oneone.

A o lei totoina, o le eleele e eleele ma eli ma le faʻaeteete.

O paʻu mo le totoina ua saunia lelei: e tusa ma le 50-60 cm le lautele ma le 1.5 mita le loloto. I le vaiaso aʻo lei totoina, faʻaaogaina fugalaʻau ma sina urea o loʻo faʻafefiloi ma le palapala eleele palapala.

Pe a totoina fatu e tatau ona aloese mai le faaleagaina o aʻa ma le loloto o le loloto o le aʻa aʻa.

Aua nei galo e uiga i le pine e lagolago ai le fatu. O le pine e masani lava ona tuʻuina i le pito i matu o le laau ma nonoa faʻamau i le ogalaau ma masini vaivai.

A uma ona totōina, o le fatu toto e fafagaina tele.

Ia mautinoa e tuu i tafatafa o ituaiga o eleʻele.

I le tausaga muamua ina ua uma ona totōina laau toto, e le o faia ni ofu pito i luga. O le tausaga na sosoo ai, i le tautotogo, ua faaopoopo faʻamaʻi faʻasaina i le faʻaopoopoga o fululaʻau-potassium. I le taimi o le autumn e faaopoopo lelei mea faaopoopo.

E mafai ona e fafagaina le apu i le fufulu, lea e fesoasoani e aloese mai le osofaʻiga o meaola faalafua.

E masani ona faʻaaogaina fugalaʻau i luga ole lapalapa o eleele, ma mineral - i luga o mea mamafa.

I le leai o se timu, latou te fafagaina le apu 3-4 taimi i le masina. Pe a uma ona faʻamamaina le palapala ma le faʻaeteete. O le taʻavale e taofi i le ogatotonu o Aokuso ma ua saunia le laau mo le taumalulu.
E le manaʻomia e Orlovym se malutaga mai le malulu, ae puipui mai i meaola, e mafai ona e afifiina le ogalaau ma se mea faʻapitoa e faʻapipiʻi pe faʻaaogā le paʻu paʻepaʻe.

I le faaiuga o le tautoulu, e mafai ona e faia le mulching o le poloka poloka, o se puipuiga faaopoopo mai le malulu.

O le teuteuina o pepa e fai i le tausaga, i le amataga o le tautotogo. Faʻasolosolo toeaina-pe a manaʻomia. I le tausaga muamua talu ona totoina le teuteuina e le o faʻatinoina.

Apple Apple Orlovim e le afaina i le paʻuAe ui i lea, atonu e ono afaina mai isi faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi. Faʻafefea ona taulimaina?

Maʻi ma faʻamaʻi

Orlov o se ituaiga apu o le a faʻamaʻi. O nisi taimi e mafai ona aʻafia i paʻu paʻu, cytosporosis ma fualaau aina. Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: teuteuina lala lalaina ma faʻaleleia ma tapenapenaga faʻapitoa (Bordeaux mixing or copper cuprum).

E masani lava, o Orlov o loʻo mafatia mai se moa ma aphids. Ina ia faʻafetaui nei faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tatau ona togafitia i taimi uma ma faʻamalo le liʻo o le aʻa, fufulu laulaʻau mago ma vailaʻau.

O le eseese o le apu o Orlovim e atoatoa mo le au fai togalaau.

E le manaʻomia soʻo se taumafaiga i le taimi o le tausiga, e teteʻe i faʻamaʻi ma gutu, o loʻo i ai se tofo lelei.

Faatasi ai ma le eseese o ituaiga taumafanafana o laau apu, atonu o ia o le sili.