Lafumanu

E faʻapefea ona tuʻu tui i povi ma tamai povi

O ituaiga o lafumanu e masani ona maʻi - o le tumutumu ma le tele o meaola o manu e mafua ai le tele o faʻamaʻi pipisi e vave faʻalauteleina i le faitau aofaʻi o tagata. I le avea ai ma se puipuiga, o manu e manaʻomia tui puipui taimi. Ina ia faia lenei mea, e tatau i faifaatoʻaga taʻitasi ona mafai ona faʻaaoga se tui, iloa lelei poʻo fea ma pe faapefea ona tui.

O nofoaga e tui ai tui i povi ma tamai povi

I vailaau faʻasoifua maloloina faʻaonapōnei, e tele auala e faʻaaogaina ai fualaau faasaina e ala i le iniseti - faʻavavevave, intramuscularly, ma le faʻamalosi ma le gaogao.

E te iloa? O le uluai faʻataʻitaʻiga o le suauu na fausia pe a ma le 2500 tausaga ua mavae e le fomaʻi Eleni anamua o Hippocrates. O le masini o se masini mumu, ma o lona pito na faʻapipiʻiina ai se vai mo le vai, na faia mai le vevela o se puaa.
I tulaga taʻitasi, e tatau ona filifili nisi vaega i le tino o le manu:
  1. O vailaʻau e tui faʻafuaseʻi i manu matutua i luga aʻe o le vaʻa, i le ogatotonu pito tolu o le ua, i le itu o le vavaega poʻo tua o le scapula. Faʻatonu ni inisua subcutaneous injected i le ogatotonu pito tolu o le ua poʻo totonu o le ogavae.
  2. Injeusiga i totonu o le laumei e faia i maso tetele - o lenei nofoaga e tatau ona mamao ese mai vevela lapoa, namu namu faʻapitoa ma tulu. O vaega e sili ona talafeagai mo lenei mea: o le taualuga o le muscle o le tino, o le muscle triceps o le tauau, o le pito i luga o le ua, ma le muscle musele i le va o le amataga o le siʻusiʻu ma le femur (pelvis).
  3. O tui leaga o manu e faia i totonu o vela lago. O le mea pito sili ona talafeagai mo lenei eria ua manatu o le tuaoi i le ogatotonu ma le ogatotonu o le ua.
  4. O le auala masani e aofia ai le tosoina o fualaau faasaina i totonu o le vavau.

E faʻapefea ona faia se fana o se povi

E ui i foliga faigofie o le faagasologa, e faigata tele ona tui se povi. O le a manaʻomia ai e le gata o se tomai faʻapitoa, ae o se lima mausali, faʻapea foi ma le sao atoatoa - naʻo le tulaga lenei o le a mafai ai ona e ulufale saʻo i le vailaʻau mo oe ma le manu.

Fesoʻotaʻiga

Taualumaga mo le tuiina o le intramuscular:

  1. Faʻamau le tino povi. Mo lenei, e le faʻaaogaina ma le fesoasoani o masini faapitoa e taofia. A o latou toesea, o le povi ua nonoa i se fale poʻo se isi lagolago - o le tino o le meaola e matua pipiʻiina e nifo, o le pusa ma le failapalapa ma le fesoasoani o se fausaga faʻavaomalo lautele.
  2. Iloilo le nofoaga o tui. Mo le iniseti o le tino, o le kekone e sili ona lelei, talu ai i lenei tulaga, e mafai ona aloese uma mai soʻo se faʻaumatia o mea maso e le afaina ai le lelei o aano o manu.
  3. Saunia se suauu ma le ituaiga i le aofaiga manaomia o le fualaau faasaina.
  4. Lagona le itu tele o le maso ma taulai i ai - o lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai le faʻaofiina o fualaau faasaina i fafo atu o le nofoaga manaomia.
  5. Tui le manu i ni nai taimi ma fusi i totonu o le vaega o le iniseti ma faʻamalosi le tuʻuina o le nila ile tino.
  6. A uma ona faʻafilemuina le manu ma o le mea e teʻi ai le tiga, pasi le vailaʻau ona aveese lea o le tui.
    E taua! Aʻo faia lenei faiga, aloese mai le mauaina o le nila i fafo atu o le muso. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faaleagaina o toto toto, lea e mafai ona afaina ai le manu.
  7. Massage le vaega o le tui - o le a fesoasoani e faʻamafiesea le tiga mai le faʻatinoga.
  8. Lafoaʻi le manu i le saolotoga.
Vitio: auala e faia ai se tui i totonu o le povi

Faʻafefe

Ole laasaga autu o tui tui:

  1. Faʻamau le tino povi, e pei ona i ai i le mataupu muamua.
  2. Iloilo le nofoaga o le iniseti - mo le mea lenei e tatau ona e togi i luga o soʻo se tino o le vegupaʻu i luga o le tino. O le tuiina o le vein lava ia e le tatau ona faʻatinoina, talu ai e faʻatagaina na o tulaga faapitoa lava.
  3. Saunia se suauu ma le ituaiga i le aofaiga manaomia o le fualaau faasaina.
  4. Faatasi ai ma le moli ma le lamolemole gaioiga, ia tuu le tola i totonu o le vaa i le maualuga o le 45 °, ona faʻalauiloa malie lea o le vailaʻau i totonu o le tino. O le faanatinati ma le faʻaofiina o le vailaʻau e le aoga, talu ai o le faʻaaogaina o le suavai malosi tele e mafai ona mafua ai se tali le lelei o le tino.
  5. Ave ese le suauʻu mai le vein ma faʻasaʻo le manu i le saolotoga.
a - patipati le vaa i se tamailima; b - faʻapipiʻiina o le vaa i se faʻamau

Faʻasalaga

Gaioiga mo le tuiina o le tino:

  1. Faʻamau le tino povi.
  2. Iloilo le nofoaga o le iniseti - o le mea e sili ona talafeagai mo inisiua o loʻo i lalo o le tauau po o luga o le mata.
  3. Saunia se suauu ma le ituaiga i le aofaiga manaomia o le fualaau faasaina.
  4. Faʻaauau le tui - mo le mea lenei e tatau ona e fusi le paʻu i le tasi lima ma ave se tui i le lua.
  5. Faʻaofi le nila o le sulu i totonu o le paʻu, 1-2 cm i lalo o le pito o le faʻafesoʻotaʻi. O le iniseti e tatau ona faia lelei, ina ia aloese ai mai le pa'ū i totonu o le paʻu.
  6. Aveese le nila mai le tino, ona fufulu ese lea o le vaega o le tui faatasi ai ma le faʻaaogaina o gaioiga e puipuia ai le sao mai le sola.
    E taua! Pe a faʻaaogaina fualaau faʻasaina i totonu o se meaola a se manu, e taua tele le faʻamautinoa e leai se ea saoloto i le sisiua, a faʻapea o le a mafai e se povi ona atiaʻe se mea e faʻaleleia ai le ea.
  7. Lafoaʻi le manu i le saolotoga.

Nasal (tui i totonu o le isu)

O laasaga autu mo inisiua o le tino:

  1. Faʻamau le tino povi.
  2. Faʻamama lona ulu mausali ma se laupepa ina ia le mafai e le povi ona gaoioi.
  3. Saunia se tui faapitoa i se palasitika ma le ituaiga i le tau o le fualaau faasaina.
  4. Faʻaofi le pito i totonu o se tasi o mataʻitusi ma faʻaaoga malosi le vailaʻau.
  5. Ave ese le pito i luga o le palasitika ma toe fai le faiga i le isi aso e sosoo ai.
  6. Tatala le manu ma faʻasao atu i le saolotoga.
Matou te fautuaina oe e faitau pe o le a le fualaau e manaʻomia mo togafitiga o povi.

Fautuaga aoga

E masani lava, e pulea lelei e faifaatoʻaga le povi, e tusa lava pe leai se poto faapitoa ma tomai. Peitai, ina ia faʻaleleia ai le aafiaga o le taualumaga ma aloese mai taunuuga le lelei mo le tino o le manu, E tatau ona e tausisi i fautuaga nei mai veteinarian poto masani:

  • Afai o le povi e le faʻaaogaina, e taua tele le tuʻuina atu o le faʻamautuina o le ulu - o lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai manuʻa e mafai, mo le lafumanu ma tagata faigaluega;
  • meaola e tatau ona tuʻuina atu i ai ni vailaʻau pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi poto masani;
  • o le tui e tatau ona faia filemu ma le toʻa, o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa o le faʻalavelave;
  • i le taimi o le tui e tatau ona e filemu, aua o le pisa tele e mafua ai le osofaʻiga a le manu;
  • o vailaau uma e tatau ona tausia lelei e tusa ai ma fautuaga a le kamupanī, a leai o le a faʻaitiitia le lelei o le tele o taimi;
  • suauʻu ma nila e faʻaoga sili atu ma le tasi e matua faasaina;
  • mo le faʻatinoga, na o le faʻaaogaina, suauʻu maeʻaeʻa, ma isi mea faʻapitoa, e tatau ona faʻaaogaina;
  • faʻaaogā tui e tusa ai ma le fualaau o le vailaʻau - o le laʻititi lea o le fualaau, o le itiiti ifo e te manaʻomia e filifili se tui;
  • o fualaau faasaina ua matua faasaina mo lafumanu;
    E te iloa? O uluai suauu na faʻaaogaina sa fausia i le Iunaite Setete i le 1954 e le kamupani Becton, Dickinson ma le Kamupani, ae na amata le latou tufatufaina tele i le ogatotonu o le 1980.
  • prick eseese fualaau faasaina ma le syringe tutusa e faasaina;
  • injections e tatau ona faia i fafo o le peni, a leai i totonu o se avanoa e mafai e se manuʻa vevela ona faʻaleagaina oe;
  • o sauniuniga mo le faʻaleagaina o le pulega e tatau ona muaʻi faʻaleleia i le vevela o le tino o le meaola - o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi mo lona tino;
  • Ia mataʻituina i taimi uma meaola - o le a fesoasoani e aloese ai mai manua, faʻapea foʻi ma tulaga e leʻi mafaufauina.
O tomai faʻafesoʻotaʻi o se tasi lea o tomai autu e tatau ona maua e faifaatoʻaga. Latou te maua se avanoa e mataʻitūina ai le tulaga o le soifua maloloina o le lafumanu, faʻapea foi ma le taulau manuia o faʻamaʻi pipisi.
Aoao nisi faʻamatalaga mataʻina e uiga i povi.

E masani lava e le faigata le faʻatinoina o le tuiina, ae e tatau ona tausisi i tulafono faʻapitoa. Naʻo le tulaga lenei, o le inisiua o le a saogalemu ma lelei.