Uu fuamoa

Faʻaalia le mamafa o fuamoa o salu

O fuamoa o le seleni e sili atu le taua nai lo moa, o le toatele o tatou tagata faʻaaloalo e naunau e faia se galuega faigata e pei o le fausiaina o salu. O lenei faagasologa e tele naua, ae o le autu autu o le fiafia i soo se tagata faifaatoaga na avea ma tumau pea le fesiligia o le gaosiga. E fia fuamoa o salu, o le a le latou tele ma mea e tatau ona e iloa e uiga i le tuufaatasiga - faitau i ai.

E fia fuamoa o loʻo i ai se salu

E le pei o moa, quails - skorospelki ma o le suʻega muamua e tuʻuina i le matua o le 35-40 aso. O le tele lava o lenei gaioiga e tupu i le afa lona lua o le aso (o nisi taimi pe a uma le goto), e ui lava o loʻo i ai ituaiga e sili ona manaʻo e faanatinati vave ona fafaga. Le maualuga o le gaosiga o tamaʻitaʻi mo le 3-6 masina mai le amataga ole fuamoa. A maeʻa le 10 masina o le olaga, o le a faasolosolo malie ona faʻaitiitia le gaosiga, ae faʻamalo atoa ina ua mavae le 2.5 tausaga o le ola manu.

I masina sili ona "aoga" mai le tasi tagata e mafai ona maua mai i le 30 aso mo fuamoa 25-26, ma o le matua o latou numera e faʻaititia i le 7-8.

E taua! O le faʻatinoina o le faʻatoʻaga e matua afaina ai le ituaiga o manulele ma tuutuuga o le tausiga. O le mea lea, o le "Iapani" e mafai ona faataatia ese ni fasi faʻi 2 i le aso, ae o salu o le faʻaleleiaina o le aiga o le a faʻamalieina ai a latou tamaʻitaʻi ma le maualuga o le tasi suʻega i le 1-2 aso.

E aliali mai i lalo o tulaga lelei o le tausia o se tasi o tamaitai e tatau ona feaveaʻi pe tusa ma le 300 vaega i le tausaga, ae toe - o fuainumera ia e tutusa, e fuafua i le tele o mea.

Vitio: E faʻapefea ona iloagofie le lele mai o salu pe leai foi

Aoao pe faapefea ona faateleina le gaosiga o fuamoa.

Faʻamama fuamoa fuamoa

Ona o le laʻitiiti o fuamoa o le salu, e le tatau ona faʻamoemoe mo lo latou mamafa mamafa. I le averesi, o le tele o le tasi e le sili atu i le 10-13 g, ae o isi ituaiga e lauiloa foi mo le tele o meaola: mo se faataitaiga, o le manulele salu Manchu e mafai ona faamalieina ai ona tagata e maua ai fuamoa 16-kalama.

Pe a faʻatusatusa i le moa, e laʻititi tele, ma o le tasi e "tele" e tatau ona ave le 4-5 "tamaiti laiti". O le mea moni, o nei mea uma ua na o ni faʻatinoga faaletino; e tusa ai ma penefiti, e na o le tolu fuamoa moa e tasi le moa e mafai ona avea o se mea e suitulaga.

O le atigi fuamoa o fuamoa moa e sili atu ona mafiafia ma e tele sona aafiaga i le mamafa atoa. O le "paʻu" o oloa o salu e mama tele, o lea pe afai o le fufuluina o le fuamoa e tasi e na o le 1.5-2 g o le a leai se mea.

Faitau e uiga i ituaiga aupito sili ona lelei o salu ma uiga o le faʻaleleia o le tuʻuina o salu i le fale.

Laʻau meaʻai

O lenei oloa taumafa ua manatu o se tasi o punaoa taua o meaʻai. Pe a faʻatusatusa i fuamoa o isi manulele, e tele atu mea taua mo tagata, faʻapea foʻi ma macro ma microelements. Ina ia faamaonia lenei mea, ia na o le tilotilo i le tuufaatasiga (fuafua i le 100 g):

  • proteins - 12.7 g;
  • gaʻo - 11 g;
  • carbohydrates - 0.5 g;
  • uʻamea - 404 mg;
  • apamemea - 17 mg;
  • calcium - 76 mg;
  • phosphorus - 213 mg;
  • cobalt - 620 mg;
  • carotenoids - 670 mg.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina masani o fuamoa o le sipili o le a faʻamalosia ai le tino ma vitamini.

Saili po o le a le aoga ma le faʻaleagaina o fuamoa o le salu mo le tino o le tagata.

O se suesuega ma le faaeteete o le tuufaatasiga, i le 100 g o oloa e mafai ona maua:

  • 137 mg o vitamini A ma le B1;
  • 110 mcg o vitamin PP;
  • 1100 mcg o vitamini B2.
O le caloric i lenei tulaga e 168 kcal.

O le tele o tagata talitonu e talitonu o fuamoa o salu e sili atu ona taua nai lo fuamoa moa, ae e tatau ona amanaia, e ui lava e aoga, ae e le atoatoa. E tele lava mea e manaomia e tagata, ae e tele foi le cholesterol i le isu: e tusa ma le lua taimi e sili atu nai lo le moa. O le mea lea, o tagata e mafatia i le cholecystitis e le tatau ona faʻalagolago i a latou meatotino lelei.

E taua! E ui lava i le talitonuga lauiloa, e le tatau ona e 'aina faʻatau fuamoa. O le vevela maualuga o le tino o nei manulele e tele naua mea e leaga ai, ae le o mea uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le siama o le pullorosis e faʻasalalauina e ala i lenei oloa, o lea e le tatau ai ona e le amanaiaina le togafitiga vevela.

Afai o le ae amata ia salu, ia e faia se uiga faaaloalo i le filifiliga o le ituaiga o manulele, aemaise lava, ia suʻesuʻeina uiga o fuamoa. E na o le pau lea o le auala e ausia ai le mea e manaʻo i ai ma le maualuga o le aoga, ae faʻaititia ai le leaga o aʻafiaga e fesootaʻi ma le latou faʻaaogaina.