Duck breed

Faʻamatalaga o laʻau mumu ulaula Ogar

O nisi taimi i vaituloto poʻo fale tumaoti, e mafai ona maua ni lanu matagofie o lanu moli lanu eseese. O se manulele tele e tosina atu le mafaufau, ma e masani ona mafaufau tagata e uiga i lona amataga ma lona nofoaga. I le asō i le tusiga o le a tatou faʻamatala auʻiliʻili e uiga i le pato mumu ma lona faʻatoʻaga.

Amataga ma tufatufa

O le taifau mumu, po o Ogar, o se sui o le aiga Duck, o le faatulagaga a Anseriform. Faʻatasi i le ituaiga o Tadorninae. O le igoa o le genus o lona uiga o le "manulele susulu e tafe i totonu o le vai."

E te iloa? I le taimi o le 40-50 o le luasefulu seneturi, na sau ai Ogari i totonu o vaituloto o Moscow. E talitonuina i lena taimi i le Moscow Zoo latou te le toe vavaeina apaau, ma mulimuli ane na toesea ai nisi tagata ma fafagaina. I aso nei, o lo latou faitau aofaʻi e silia ma le 1,000 tagata taʻitoʻatasi. Laʻau mumu laʻau mumu i le taumalulu i zoos.

O le ituaiga na fafagaina i Europa i Sisifo, ae o lea e le o vaaia i lea taimi.

E nonofo ai tagata laiti i North ma North Africa Aferika. I totonu o Europa, e mafai ona maua le manulele i le talafatai i sisifo o le Black Sea, i Canaries, i Crimea, i saute o Rusia ma Iukureini, ma fiafia i le faamoega i vaega o steppe o Setete Tutotonu Asia. O taavale solofanua e lele atu i le itu i saute sasaʻe o le konetineta o Europa, i saute o Initia, i le itu i saute ma sisifo o Asia.

Tulaga faʻasologa ma faʻamatalaga pepe

Ogaroa ei ai se moli lanumeamata mumu o le tino o le tino, i luga o le ulu o fulufulu e paʻepaʻe ma se lanu enaena vaivai.

Faamasani oe lava i mea e tutupu mai isi pepe o loʻo tupu mai: Moulard, Beijing, Bashkir, Blue Favorite, Gogol.

Fulu fulu o le siʻusiʻu ma apaʻau o se lanu uliuli lanu uliuli, ma le lanu enaena. O le pito i totonu o le apaau e paepae.

Male ma le fafine e talitutusa foliga tutusa. O le mea faigofie, e faigofie lava ona iloa i le vaitau o le vavao: i le taimi nei, o le fusi uliuli e fusi le faavae o le ua o le tala, ma o lona lanu ua susulu.

  • Taimi uumi - e oo i le 0.7 m;
  • apaʻau 1.0-1.35 m;
  • o le tele o manulele manu felelei e oo atu i le 1.7 kilokalama;
  • mamafa ile fale - 4-6 kg;
  • fuamoa faia i le faʻatagataotauaina - e oo atu i le 120 fasi pepa i le tausaga;
  • mamafa o fuamoa - 70-80 g;
  • o le ola i le nofo pologa - e oo atu i le 12 tausaga.
E taua! I le taumafataga o paʻu mumu e tatau ona i ai i le paʻulaupapa, pulumu ma le iliili.

Faʻamanatuina le tau aofaʻi

Ogaga e faasino i le ituaiga aano. Faatasi ai ma le fausiaina o fale ma le lelei o meaai paleni, o le mamafa o le fafine e oo i le 4 kilokalama, o le drake e mafai ona tupu i le 6. O le manulele o loʻo lisiina i totonu o le Tusi Ulaula Mumu, o le mea lea latou te fafagaina ai e pei o se ituaiga teuteu. O lona lanu e matagofie tele, ma o le pito i lalo o se inisiua sili ona manaia ma mama. E taua foi Ogari mo lona gaosiga o fuamoa.

O foliga vaaia e ese foi le pato o le pato.

Totoina i le fale

O le taua o le fausiaina o Ogar e le o. O tamaitai e amata ona ula i le ono masina. I manulele, o le atinaʻe matua ua lelei ona atiaʻe, o le pato e masani ona faʻaaogaina fuamoa lava ia e aunoa ma ni faʻafitauli, o lea e le manaʻomia ai se mea faʻapipiʻi mo le fausiaina. Ogaris e agalelei tele i tamai pato: o le tamaʻitaʻi ma le tama e tausia lelei.

O le tagata e Ogari e alofa ma ausia. Se uiga iloga o le amio - osofaiga i isi ituaiga. Aemaise lava e mafai ona faʻaalia e pei o le lotoleaga i lē e ona e faatatau i isi fagafao.

Meaʻai ma le fafaga

E tatau ona fafaga faalua manu lua i le aso, pe tusa o le taimi e tasi. I le taumafataga o taifau e tatau ona i ai meaai, faʻamaoaigaina i vitamini ma minerale. I le amataga o le vaitau malulu, ua faʻalauteleina le vaega o le legume ma le cereal, ma faʻalauiloaina fualaau faisua mai le taumafanafana i totonu o le lisi (faʻapipiʻi lelei pe faʻapipiʻiina i luga o se mea e gaosi). E tusa ma le 1/5 o le fua faatatau e tatau ona avea ma meaʻai protein (e mafai ona aofia ai soʻo se meaola laiti - mai sē akerise i iʻa laiti). Ducklings mai le fanau mai o fafagaina meaai fafaga. Mo tamaiti e ola ma ola masani, latou te manaʻomia ni togafiti ma ni vaitafe, anufe ma iniseti. Afai e te le manaʻo e faʻapipiʻiina nei mea faaopoopo pe na fanau mai pepe pepe i le taumalulu, e mafai ona faʻatau mai ia meaʻai i faleoloa.

E te iloa? Fai mai le tala a Kazakh, i nai seneturi uma, o le maile mai se fuamoa o se pato mumu e se taifau mai Asia. O le e mauaina o ia o le a laki ma fiafia i mea uma.

E lua mo manulele matutua ma tamaʻi pepe, o le vai i ipu e tatau ona fou: e manaʻomia le suia i aso uma.

Lafo manu

A faʻaleleia fale, e tatau ona tuʻuina atu se mea e mumu ai le avanoa mo le masani ai. Na te manaʻomia se mutia ma se vaituloto - o le a ia maua meaai i le vai ma le mutia i le vaitau mafanafana.

Ole malosi ole puipuiga ole Ogaris, peitaʻi, mo le puipuia o le siama i le vaka, latou te manaʻomia le tui. I le pato e tatau ona suia le mea e faʻaaogaina, ia mataʻituina le iai o le vai fou.

E aoga tele mo faifaatoaga o meaola moa latou te iloa pe faapefea ona iloa le vaʻaiga mai le drake.

Tuutuuga o le taofia

Ogaris e le fiafia e nofo i lafu tetele e tusa lava pe o latou fale masani - latou te faia se tuusaunoaga i na o le taimi o le molting, o lo o feosofi i lafu lapoa nai lo taimi masani. I le tafeaga, latou te fiafia e nonofo taitoalua. Avanoa i le faatanoa ma le mutia vao o se mea e manaʻomia muamua mo le toe gaosia o le fanau. A maeʻa ona oʻo i le lua tausaga, o le a faia e Ogari ni paga mo ni nai tausaga. Mo se tasi o ia paiga, e manaʻomia se vaega aviary o le 1.5-1.7 sikuea mita. M. I le aviary e sili ona lelei le faia o se fale o le plywood, le tele o le cell mo le tagata taʻitasi (D / W / H) - 0.4 / 0.4 / 0.4 m.

Aoao pe faʻapefea ona fai se vaituloto mo pato ma geese i ou lava lima.

O le fola o loʻo faʻapipiʻiina i laʻau ma vaomago. Afai e leai se vaʻa lata ane, e mafai ona e fausia se vaitalo laitiiti ma ou lava lima.

Mo moa, e faʻamamaina le fola o le potu: mo nei faʻamoemoega, tuʻu le ie talatala susu po o le ie talatala i luga o le fola, ma i luga luga o le vao ma le vao.

I le tau malulu, o manulele moli e malaga atu i se potu mafanafana. I luga o le fola e tatau ona avea ma vaega o vaovao ma vao, le vevela o le ea - mai le + 7 ° C ma luga. Ogar o se tafaoga matagofie matagofie lea e tu mai le motu o tagata e ala i lana moli susulu. Afai e te manaʻo e faʻasalalau ma teuteu foliga o lau lafumanu manu, amata ia le itiiti ifo ma le lua ituaiga o manulele e amata i lau faatoaga.

E taua! I le vaitau o le tafaoga, ina ia aloese mai le leiloa o le ituaiga, o le ogar e tatau ona vavae ese mai isi pato.

E le gata i lea, o la latou fualaʻau maualuga e le mafai ai ona valaʻau le faʻatoʻa faatoa teuteuina: o nei mea e silia ma le selau fuamoa tetele i le tausaga.