Fualaau aina

Faʻapefea ona maua se seleselega tele o kāpeti Nozomi? Vaega eseese ma togafiti togalaau

I le taufaʻaiʻuiʻuga o le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana, o fualaau uma o le taumalulu faʻatauvaʻa o loʻo faʻagasolo atu sina mea itiiti, pe o le a le fiafia nei piko ile taimi o le taumalulu.

Ae paga lea, sei vagana ai le susulu ma le lau o le togavao e leai se mea e tupu. Ae o loʻo i ai se faʻaolataga moni mo ē fiafia i fualaau faisua fou - vave kukaina. Afai e te totoina ia Mati, ona oʻo lea ia Iuni e mafai ona e selesele le seleselega muamua.

Ia, afai o lenei kapisi e le lelei i le tausiga ma o le ai ai se maualuga maualuga. O lea ituaiga o Nozomi, lea o le a talanoaina i le tusiga. O le ae iloa foi pe faʻapefea ona tausia lelei sea kāpeti.

Faamatalaga faʻapitoa ma foliga vaaia

O lenei ituaiga o loʻo taʻua o se tasi o le amataga. O lona vaitau tuputupu aʻe e tumau i totonu o le lua masina.

O 'oga o sana e masani ona fausia ma le mamafa pe a ma le 2.5 kilokalama. O le tele o fua o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga matagofie (toetoe 90%), ma e le mafai ona vavaeina le kapisi mo se taimi umi, ma o le a leiloloa le faia o lenei mea.

Fesoasoani! O nei vailaau eseese e faigofie lava ona ave ni uta uumi.

Eseese uiga

  • Pepa lanu o se paolo lanumeamata, e peiseai o sina mea itiiti. O le pito o laulaʻau e faʻaalia i se galu itiiti, e mafai ona latou matauina se paʻu o le vaivai.
  • Ulu o se foliga lapotopoto.
  • O le tele o le fualaʻau e faʻatusatusa i le 4.5 pasene o le 5 mafai.
  • I totonu o le vaega, o laupepa e faʻailoaina e se uila lanumeamata samasama.
  • O le pito i fafo e umi, ma ua faʻapuupuuina le togavao i totonu.
  • O le Kapisi e puipuia i le osoosoina, e ui lava e ui lava i le inu malosi.
  • O le mamafa o le mamafa o se fualaʻau e 2 kilokalama.
  • O faʻamatalaga e uiga i le tofo o lenei ituaiga e naʻo le lelei.

Talafaasolopito o

Na maua mai le ituaiga Nozomi e tagata Farani Sakata Vegetables Europe. I Rusia, na tusia i totonu o le resitala a le setete i le 2007.

O nisi taimi, o le faatauina o fatu, e mafai e le fai togalaau ona matauina i le afifiina o le fatu sa faia i Iapani. E le o se mea e ofo ai. O le mea moni e faapea, seia oo i le taimi o le kamupani "Sakata" sa i Iapani, na ia tatalaina mulimuli ane lona paranesi i Falani, ma i le aluga o taimi na siitia ai le ofisa o le kamupani iina.

Muamua, o fatu Nozomi na fautuaina mo le galueaina i le itu i Matu o Caucasusae ui i lea, o loʻo faʻamalamalamaina lelei i isi vaega o lo tatou atunuu.

Faʻaaliga manino

O le uiga iloga o Nozomi o lona taimi o le matua. Ae o le kapisi, o le mea pito sili ona maualalo. Ma o lenei ituaiga e sili atu ona lauiloa nai lo isi, faafetai i ona maualuga o fua o fua - 315 c / ha.

Le lelei ma le le lelei

Mai mea lelei e mafai ona tatou iloa mea nei:

  • Fua vave.
  • Rich harvest.
  • Faʻaleagaina le tele o faʻamaʻi.
  • Faʻaletonu le lelei.
  • Tetee i sina mea e faʻafefe ai.
  • E le toso pe a tele le susu.
  • Lelei mo le faatauina atu, aua e sili ona lelei ma tofo foliga.

E aofia ai i le Cons Nozomi mea nei:

  • Faʻamatalaga pupuu.
  • E talafeagai mo le taumafa fou.
Fesoasoani! E ui o le tele o faifaatoaga e fai mai latou te faʻaogaina le kāpeti o lenei ituaiga mo le kukaina o ipu vevela ma vevela. Ae ui i lea, o le soifuaga ola o le tilotilo paluga e puupuu lava.

Faatonuga auiliili mo le totoina ma le tausiga

Fua o le fatu

E mafai ona faʻatau sau ituaiga i soʻo se faleoloa e faʻapitoa i le faʻatau atu o fatu. Ma o lenei ua maua lenei auaunaga i luga o faleoloa i le initaneti. O fualaau Nozomi e tusa ma le 1900 rubles mo le 2500 vaega.

O afea e lulu ai?

Toto fatu mo fatu laau i le faaiuga o Fepuari ma le amataga o Mati.. E sili atu le faia i totonu o se magalaula a le auala - i lenei tulaga, o le a malosi le toto. Ae i le tulaga o le lūlūina i le fale, o le a sili atu ona uumi ma taua.

Latou te lalagaina ni paiti laiti i totonu o le laufanua i le taimi o le tau i fafo atu o le faamalama e itiiti se mea e nonofo ai - o le vevela o le ea i le po e le tatau ona pau i lalo +10 tikeri. I le tulaga o fulufulu, e tatau ona ufiufi laau toto. Ae peitai, afai e le manuia lenei mea, e mafai e le kapisi ona ola i sina paʻu i le vevela.

A o leʻi totoina, e tatau ona faʻamaʻaʻaina.. Ina ia faia lenei mea, ia aveese le taimi o le ata, lea na ia ufiufi ai.

Filifilia se nofoaga

Talu ai ona tuputupu aʻe Nozomi i le amataga o le tautotogo, e sili atu ona lelei le filifilia o le nofoaga sili ona malamalama mo le totoina o fatu. E le tatau ona i ai ni laau poʻo isi mea faitino e faia ai se ata. E tatau foi ona mautinoa le lelei o le kapisi, ae e le maua ai ni ata - o le mea sili lea ona leaga mo le kapisi laititi.

O le a le oneone e tatau ona i ai?

E tatau ona tatala le eleeleE fautuaina e fafaga i le humus poʻo le manua aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. Ae e mafai ona e faia i le amataga o le tautotogo. Ia, afai a maeʻa le vaitau o le tau vevela o le a kiliina le togalaau, e tatau foi ona faia aʻo leʻi totoina fualaau faisua. O lenei mea o le a mafai ai e le lalolagi ona manava atili ma o le a faʻaumatia foʻi vao.

Faʻamasinoga faʻalelei

Muamua e tatau ona e iloa pe a uma ona mafai ona toto laau i luga o le eleele. E le gata ina faalagolago i le tau i tua atu o le faamalama ma numera i luga o le kalena, ae faapena foi le setete o le kapisi lava ia. O fualaau e tatau ona oʻo i le maualuga o le itiiti ifo ma le 15-20 inisi, ia i ai le itiiti ifo i le 7-8 lau, faʻapea foʻi ma se aʻa lelei.

Mo le tau e te manaʻomia e saunia ai vaieli. O lo latou loloto e tatau ona tusa ma le 15-20 simita. O le totoina o togafitiga e masani ma masani i le tele o fai togalaau - 50 * 50. O sea tulaga e talafeagai ina ia mafai ai e fatuga taitasi ona oʻo atu i le la i le atoatoa, faʻapea foi le mautinoa o le faʻaleleia lelei.

Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

  1. I totonu o vaieli faʻapipiʻi mea faʻapitoa.
  2. Maua ni fatu laau, suʻesuʻe ona aʻa mo le i ai o meaola faalafua, faʻaogaina i totonu o se mea e faatupuina ai le tuputupu ae.
  3. Faʻapupuʻu fualaau i le eleele aʻo leʻi amataina le tuputupu aʻe o laʻau cotyledon.
  4. Uʻu aʻa i se eleele mama susu, ona togi ai lea o sina mea itiiti ina ia tumau lelei ia laau.

Lulu

O faʻamatalaga aupito maualalo o le vevela pe a uma ona totoina ma faʻamalosia le totoina o laau e le tatau ona pau i lalo o le 14 tikeri Celsius. Afai o le ea e sili atu nai lo le mea e maualalo, e fautuaina e ufiufi le kapisi i se ata tifaga.

E masani lava i le tautotogo ma le amataga o le tau vevela e le vevela le tau, ae afai e maualuga le vevela i luga atu o le +25 tikeri, e lelei tele le fufuluina o kāpeti ina ia aua nei galo ona lau.

Faʻasa

E manaʻomia le vai e fai ai ni laʻau manogi ma vevela. I le sikuea mita 1 e maua mai i le 8 i le 13 lita o le vai faʻafefe o le vevela.

E faia uma le taʻi lua i le tolu aso.. Ae maise lava o le kapeti e manaomia vai i le vaitau ole ulutala ma ile taimi vevela.

I timuga timuga e leai se manaʻomia mo le faʻamamaina o le eleele. 15-20 aso ao le i seleseleina, o le suāsusu e faʻaititia faʻaitiitia e puipuia ai le ulu o le ulu. O le faʻaleleia lelei o le suavai e taua tele mo le tuputupu aʻe o le fualaau faisua ma lona teuina atili pe a uma le seleselega.

Laʻei pito sili

Faʻaaogāina o le faʻamalositiga e faʻateleina ai le tele ma le lelei o le fua. Nozomi mo le vaitaimi atoa o le tuputupu aʻe na faʻauuina faatolu:

  • 10-15 aso pe a maeʻa ona tulaʻi mai i le eleele tatala. Mo lenei mafuaʻaga, o le a lelei atoatoa le fuga (e faʻafefe i le vai i le fua 1: 5) ma le manulele manu (vaega 1:10). O le pakete e alu i le 8-10 vao. Urea e mafai ona faʻaaoga.
  • I le taimi o le faatulagaina o ulu. Faʻaoga le lavalava e tasi, lea e mafai ona e faʻaopopo i ai le isi 1-2 sipuni tele ole fafie.
  • 25 aso pe a uma le lona lua. E faʻaaogaina le fugalaau.

Hilling

A uma ona faʻafeinu, e faʻamalo le eleele mo le tusa ma le 5 cm. E le mafai ai e se kulimi mago ona fausia ma faʻaleleia le maua mai o le ea. Aʻo faagasolo lenei faagasologa, e tatau ona tatou faʻaumatia vave vao.

O le suia o le tatalaina e mafai ona mulimulu. Mo le faia o lenei mea, aʻo lei totoina le faʻavaeina o se vaega o le peat 5 cm le maualuga.

Seleseleina

2 masina talu ona totō fatu ile tatala ile eleele Ua saunia Nozomi mo le seleseleina. I le taimi lava e tasi, o le fualaau aina i luga o le vae ua tipiina ma le faaeteete i se naifi malosi. Afai e tolopo le faatoaga i le seleseleina mo le 5-8 aso, e leai se mea leaga e tupu i le kapisi.

Vaomatua faʻatoʻaga

Talu ai o lenei ituaiga e le o teuina mo le umi (pe tusa ma le lua masina), e sili atu le tuʻuina atu i tulaga lelei. E tatau ona avea ma se mea malulu ma malulu lea e lelei ona faʻaleleia. E fautuaina e teu fatu i totonu o le potu. Ae i le taimi lava e tasi e tatau ona suʻesuʻeina mo meaola faalafua.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi nei e mafai ona osofaia Nozomi:

  • fulu faʻasa;
  • kapisi laau;
  • moa tipeti;
  • sikola.

Mo le puipuia o kāpeti mai ia ituaiga parasite, e talafeagai le totoina o seleni, kāloti, pi po o le galo i le va o laina. O nei laau totō e aʻafia ai faʻalavelave.

O lenei vailaʻau e aʻafia i ituaiga faʻamaʻi:

  • paʻu uliuli;
  • peʻa;
  • paʻu palapala.

E mafai ona e togafitia ia maʻi e pei o le Bordeaux poo le lime mortar.

Puipuiga o faafitauli eseese

Ina ia le aʻafia e Nozomi faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e taua le mulimuli i tulafono o lana tausiga. e oo lava i le tulaga o le totoina o laau (i lenei faagasologa, o le mea pito sili ona taua o le ea masani). A maeʻa ona totō fatu e manaʻomia ona mataʻituina le vevela o le ea, faʻamalama ma tulaga palapala.

O le ituaiga na faamatalaina e matou ua avea ma tagata lauiloa i le au fai togalaau ona o le tele o tulaga lelei. O se tau taugofie lea o fatu, ma fua lelei, ma se ata matagofie.