Faatoaga

Laʻau matagofie i vine fafo Bulgaria

E sili atu le fiafia o se tasi e ola i le tele o ituaiga o vine, ma isi e pei o vave, e na ona fetaui Bulgaria.

O le se tasi o vine vine ma se manogi manaia ma se manogi masani.

E tusa ai ma uiga, e mafai ona le maua se isi i isi, mo se faataitaiga, o lona faʻamaʻi faʻamaʻi e le maualuga, ae sili ona lelei mo togalaau totō, ma o lona faʻatautaia e mataʻutia.

I lenei mea, o Bulgaria e le maualalo ifo i se taimi mulimuli ane ma sili atu ona malulu ituaiga.

Faamatalaga eseese Bulgaria

Laʻau vavalalata pe malosi foi ma laʻau lapopoa lapopoa, e foliga mai e sili atu i le pulumu ma e manaʻomia le teuteu. O Valery Voevoda, Crimson ma Lia foi ei ai le malosiaga o vao.

O vine e tele, e sili atu nai lo se tupe siliva e lima. O lo latou mamafa e tusa ma le 5-6 karamu, ua sinasina pe a matutua, ma se auro auro o loo faaali mai i itu e faasaga i le la, e mafai ona mumu le lanu piniki.

O le foliga e lapotopoto pe oval. O le paʻu e manaia ma e manaia, e toetoe lava a le lagonaina pe a 'aina. O se musika e sili ona manaia ma faʻamalosi e aioi atu i tagata faʻapitoa. O le aano e pala, tino ma mea malie.

O le taumafa ua fuaina le maualuga maualuga. O mea manogi e maualuga, 17-18%. O le pulumu e faʻafiafiaina, e mafai ona faia i le lautele ma lautele lapoa mai le 400 i le 1500 kata. E faalagolago i le tau ma le tausiga. O le vaitau o le taumafa e puupuu - 110-125 aso, o lona uiga, o le a maeʻa i le ogatotonu o Aukuso.

O le tofo lelei o loʻo faʻaalia foi e Ruta, Velika ma le Puletini Olga.

Filifilia vine

O le igoa o le ituaiga e iloa ai lona atunuu na afua mai ai.: Bulgaria mai Bulgaria. I lenei ituaiga, o faifaʻatasiga na tuʻufaʻatasia lelei uiga lelei o ona "tama" e toʻalua - Yantar ma Italia.

Uiga

Ole ituaiga o vine vine Bulgaria e maualalo lona fua ile maualuga 0.8. O fugalaau e faʻapitoa, ma o le pulumu e paʻu tele, e aunoa ma se vavao. Faʻatasi ai ma lapoa lapoa ma fua tele, o lenei mea e tuʻuina atu ai le pulumu o se foliga mausali.

Moldova, Ladanny ma Pafalo faʻaalia le pulou o fugalaau.

E ui lava i le mea moni o Bulgaria na gaosia i se tulaga mafanafana lelei o le tau, lea e leai ni matagi ma le malulu e matua oʻo mai lava i le leva, i luga o se vaega tele o le teritori o Rusia o le vine o lenei ituaiga e le manaʻomia se fale.

E mafai ona tatalia le vevela e oʻo i -22, -25 tikeri. E le gata i lea, o le tasi o uiga lelei o Bulgaria o le mea moni o le matua lelei o le mama e mafai ai ona latou o atu i le taumalulu e sauniuni mo le moega, ma o le mea sili lea ona taua mo le ola o laau i le taimi malulu.

O le alofa, Viva Hayk ma Rosalind ituaiga o uiga tutusa.

Ae le gata i tulaga lelei, o lenei ituaiga o loʻo i ai ona toso.

O le aʻa, lea e le malosi tele ma puipuia i faʻamaʻi ma meaola faalafua, e mafai ona taʻitaʻia vine i le lāmala po o le lāmala.

O lenei mea ua foia e ala i le faapipiiina o laau; o aʻafiaga Bulgarian e maua aʻa i luga o aʻa o Shasla ma Berlandieri 41 B. O le isi, sili atu le ogaoga o faafitauli o le tetee tele i faʻamaʻi faʻamaʻi.

Ata




Maʻi ma faʻamaʻi

O le mea lautele, o le lisi o meaola faalafua i Bulgaria e faʻatasi ma le lisi o fualaau aina vine o vine uma o fili.

O le sili ona matautia oi latou e mafai ona taʻua:

  • tly filloxera,
  • vine vine,
  • vine suamalie mina,
  • cicada
  • tupe eseese,
  • faʻamalosi,
  • anufe.

Ina ia faʻaumatia ia mea, e tatau ona togafitia togafitiga faʻamaʻi ma iniseti. O le taimi faʻaonapo nei o le faiga masani e faʻaumatia ituaiga uma o arthropods, ae i le taimi lava lea e maualalo ai le lamatiaga o mamame, ae peitai, e taua tele le manatuaina o Bulgaria e vave ona matua, ma le faaeteete e togafitia le vine ma vailaʻau i le afa lona lua o le taumafanafana.

Afai e osofaʻia le laau i le sua sua suamalie i le taimi o le gaosiga o vine, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻatoʻa: faʻasolo o lau tapaa, fafie laupapa, iodine solution. E sili atu ona le aoga, e matua leai lava se leaga ma e le faʻapipiʻi i fua.

O iniseti e mafai ona mafua ai le tele o le faaleagaina o le totoina o vine, ae o le moni moni o le Bulgaria o le militili, poʻo le paʻu paʻu leaga. E pei o le tele o ituaiga Europa, e leai sona puipuiga.

O le tetee tele i lenei maʻi, lea e na o le 5-7 points, e mafai ona aumaia ai le tele o faafitauli i le tagata e teu vine, ma na te aveesea ai foi lana seleselega.

E le talafeagai meaʻai mo le 'ai po o le gaosia i le sua, vai poʻo le uaina, ma i le tulaga o le ogaoga o le toilalo, o le vine lava ia e tele lona malosi ma oti ai.

O le puipuia o le faʻamaʻi e faigofie atu nai lo le laveaʻiina o togalaau ua ufiufi i le paʻu palapala mai lea mea.

E manaʻomia ai togafitiga puipuia faʻatasi ai ma fomaʻi i le vaitau o le tuputupu ae, faʻamamaina poʻo le suaina o laʻau o le vine, ma le faʻatau lelei o togavine - i nofoaga e paʻu, pe a vaeluaina vaomatua i laina lautele, o le silo e sili atu le faigata ona salalau.

E taua foi le faia o le puipuiga o ia ituaiga faʻamaʻi masani o le vine e pei o anthracnose, bacteriosis, chlorosis, ituaiga ituaiga o pala, siama kanesa.

E le o le le iloa o le faaletonu i totonu o ituaiga vine eseese, e taua le manatuaina e leai se mea lelei, ma o nisi o vaivaiga e le o se mafuaaga e faamuta ai le ituaiga ma aveese mai le lisi ua fuafuaina mo le totoina i totonu o lou fale.

Faatasi ai ma le puipuiga lelei mai vine vine, o le a totogi ma le agalelei e Bulgaria le galuega a le tagata galue vine ma fualaau suamalie sili ona suamalie na muamua nai lo fua o le tele o isi ituaiga, ma e matagofie le matagofie i foliga vaaia.