Fualaau aina

O le maualuga o le totoina o fatuga o le tofo lelei - tomato "Irina": uiga ma faamatalaga o le ituaiga, ata

Tomato Irina o se tasi o le amataga o le popo, maualuga-gauaʻi ma le manaia ituaiga, lea e lauiloa i le vaitau o le mafanafana ma tagata fai togalaau. I le faʻaaogaina, o loʻo manuia i le toetoe lava o itu uma o le Rusia.

Afai e te fiafia i ituaiga tomato eseese Irina, faitau le tusiga lenei. I totonu o lea mea o le ae maua ai le na o le faʻamatalaga o le ituaiga lava ia, ae ia faʻafesoʻotaʻi foi ma uiga, aʻoaʻo mea taua o le faʻaaogaina o mea taufaatoaga ma le faʻamalosi i faʻamaʻi.

Tomato Irina: faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaIrina
Faamatalaga lauteleUluaʻi fua o le ituaiga o ituaiga faʻamaonia
FaʻatonuRusia
Toto93-95 aso
PepaFaataamilosaga, e le o se mea
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata120 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga16 kg i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee atu i le tele o faʻamaʻi

Tomatoes Irina - o se tasi o le au muamua o le F1, na mafai e faifaatoaga ona faʻaaogaina uiga lelei uma. O aʻafiaga o Tomato e sili atu le tetee atu i tulaga leaga ma faʻamaʻi, ae maua ai se tasi o toe foʻi - e le mafai ona faʻaaoga fatu mo le totoina. Totoga fuafuaina (ei ai se vaega mulimuli o le tuputupu ae, leai se mea e "toso"). E tusa ma le togiina ole faitauga faitau iinei.

O le ituaiga o vao e le o se tulaga masani. Lafu, malosi, e tusa ma le mita le maualuga. O le aʻa o loʻo i ai se malosi, mafiafia, lauulu lauulu, faʻatasi ai ma nisi o pulumu ituaiga. O le laulaau e laʻititi lona lapopoa, lanumeamata lanumeamata, masani "tomato" - faʻafefeteina, e aunoa ma le pala. O le faʻaogaina o le i ai o se fausaga faigofie, o le mea o loʻo i totonu o le fua muamua lea i luga o le laʻau 6-7, o isi e sosoo mai ma le vaeluaga o le 2 lau, o nisi taimi pe a uma le 1 lautusi. Mai se tasi o fualaau e tusa ma le 7 fualaau aina e alu i fafo. Tausisi i le faʻauiga.

Tomato Irina o se uluaʻi fua, o fua e amata ona vevela i le 93 - 95 aso talu ona totoina. O loʻo i ai le teteʻe tele i le tele o faʻamaʻi o tamato - mosaic tapaa, Alternaria, Fusarium, Late moli. O le tuputupu ae o loʻo faia i totonu o greenhouses, o vevela, i lalo o le ata tifaga ma le avanoa.

Uiga

Pepa - lanu faʻataʻamilosaga (faʻapipiʻi i luga ma lalo), e le faʻaigoa. Toa - e tusa ma le 6 cm le lautele, e tusa ma le 120 g. O le paʻu e lamolemole, paʻu, manifinifi. I totonu o le fualaau suamalie o le tino, malu, mafiafia. O le lanu o le fualaau aina i se tulaga le maalofia o le lanumeamata lanumeamata, i le matua o le lanumoana. E le o matauina ia stains.

Faatusatusa le mamafa o le fualaau aina ma isi ituaiga e mafai ona i totonu o le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Irina120 kalama
Taliga i le kiona50-70 kalama
F1 fiafia115-140 fua
Alpatieva 905A60 kalama
Tsar Peter130 kalama
Pink Flamingo150-450 kalama
Peter le Sili250 kalama
Tanya150-170 fua
Povi lanu50 kalama
Pink meli80-150

O le taumafa e faailogaina i se 'lelei,' 'tamaoaiga' 'tomati, suamalie (o le sugars e tusa ma le 3%). O sina fatu laʻititi e tuʻuina i ni nai potu (sili atu i le 4). E le itiiti ifo i le 6% le mea o le mea matutu. Faʻasaoina i nofoaga matutu malulu mo sina taimi. Felauaiga e leai ni aʻafiaga mo le setete o le paʻu ma totonu.

Eseesega o le tamato Irina na gaosia e le au faifaatoaga o le Institute Institute of Russian Federation. Faamauina i le Setete Setete o le Malo Rusia mo le totoina o togalaau i fanua tatala ma lalo o fale ata i le 2001. E maua togafitiga i le Russian Federation.

E sili ona lelei i le taumafa, faapea foi ma le fou (sliced, salari fuamoa, sandwiches), ma pe a maeʻa togafitiga vevela (stews, stews, soups). E fetaui lelei mo le taofiofi, e le mafai ona leiloa lona foliga ona o le maualuga. Mo le gaosia o le pati tamato ma faʻafefe talafeagai, atonu o le gaosia o le sua.

O le gaosiga e maualuga - e oo atu i le 9 kilokalama i le laau (pe tusa o le 16 kilokalama i le sq.m), e oo atu i le 5 kilokalama i le laau i vaiaso muamua i totonu o greenhouses e aunoa ma se faʻamafanafanaga. I totonu o greenhouses, vevela tele, o fualaau tetele e mafai, i nofoaga tatala, taʻitasi, laʻititi. Fua i le malulu weather e lelei.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o se ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Irina16 kg i sikuea mita
Laʻau Gagana8-10 kg i sikuea mita
Rosemary pauna8 kg i sikuea mita
Vavega valea8 kg i sikuea mita
Meli ma le suka2.5-3 kg mai se togavao
Sankae oo atu i le 15 kilokalama i sikuea mita
Demidov1.5-4.7 kilokalama i sikuea mita
Locomotive12-15 kg i sikuea mita
Leai se mea6-7.5 kilokalama mai le vao
Peresitene 25 kilokalama mai se togavao
Faitau foi i luga o la tatou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona tausia lelei ituaiga eseese i le vave ona matua? O a tamato e mafai ona mitamita i le lelei faʻamaʻi ma maualuga le maua?

E faʻapefea ona maua se seleselega lelei o tamato i le avanoa? E faʻapefea ona totoina tomato suamalie i le tausaga atoa i greenhouses?

Ata

Vaʻai i lalo: tomato Irina photo

Malosiaga ma vaivaiga

Vailaʻau eseese O Irina o loʻo i ai tulaga lelei nei:

  • amataga vave;
  • seleselega tele;
  • maualuga uiga lelei;
  • tetee i tulaga o le tau - o fualaau aina e afaina i le maualalo o le vevela;
  • puipuiga i le tele o faamai;
  • lelei teuina;
  • feaveaia

Faʻamatalaga e leʻi faʻaalia. Faatasi ai ma mea patino e mafai ona matauina le manaomia ona tausia lelei.

Vaega o le tuputupu ae

Tomato Irina f1 e mafai ona ola i laau. O le faagasologa e amata i le afa lona lua o Mati.

E faʻamaʻaina fatu i se vaivaiga vaivai o le potassium, ma tuʻu i totonu o le eleele vevela i le loloto pe a ma le 2 cm. O le mamao i le va o laau totō e tusa ma le 2 cm. O le eleele mo le totoina o laau e tatau foi ona faʻamamaina ma vaʻaia. E mafai ona e faʻaaogaina mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe, ma totō laau totō i fale lanu laiti-greenhouses. O palama e faia pe a oʻo i le 2 laau laʻau..

E manaʻomia le faʻatau e aunoa ma se vai i lau. A maeʻa le 50-60 aso, e mafai ona tulaʻi i se nofoaga tumau i totonu o le kiona, i luga o le lauʻeleʻele - i le vaiaso mulimuli ane, e tatau ona i ai le 6 laʻau.

A o le totoina i le eleele e manaʻomia ona faʻamalosi laau. Latou te tuʻuina i se faasologa o le tau, o le mamao i le va o laau e 50 cm. E manaʻomia ai le fausia o se vao i le 1 'au, pasynkovanie i le tasi ma le afa vaiaso.

Tatalo, mulching, fafaga i aso uma 10. Mata i le aʻa. E manaʻomia le faʻatagaina i luga o lagolago taʻitasi i le tele o vaega o le aʻa.

E pei ona masani ona faʻaaogaina faʻamalositino mo tamato:

  • Organic.
  • Maota minerale.
  • Yever
  • Iodine
  • Ava o le peroxide.
  • Amonaia.
  • Ash.
  • Boric acid.
Faitau foi i luga o la tatou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona saunia le palapala i totonu o le fale lauʻeleʻele mo le totoina i le tautotogo? O a ituaiga o eleele mo tamato?

O le a le palapala e faʻaaoga mo le totoina o fatu ma le totoina o laau matutua?

Maʻi ma faʻamaʻi

E pei ona taʻua muamua, o le vailaʻau e teteʻe i le tele o faʻamaʻi tamato. Ae ui i lea, o faʻamatalaga e uiga i gasegase autu o le kiona ma auala e faʻafefe ai i latou atonu e aoga ia te oe. Mai tala o la matou 'upega tafaʻilagi o le a e iloa ai po o fea ituaiga e le pagatia i le tuai, pe faapefea ona puipuia laau mai lenei faʻamaʻi ma pe o le a le mea e faʻafefe ai.

Pe a tupu aʻe i fafo, e mafai ona faamataʻuina laau i ituaiga meaola faalafua: o le Colorado potato beetle, spider mite, slugs, aphid. I le taua faasaga ia i latou, o le a fesoasoani i sauniuniga mo meaola ninii po o iniseti.

Tomato Irina f1 - maualuga-gaosiga o fualaʻau, o le a aumaia ai na o le fiafia i le totoina o togalaau.

I le laulau o loʻo i lalo o le a maua ai fesoʻotaʻiga i ituaiga tomato ma vaitau eseese:

Amata matuaVaitausagaTaeaga tuai
Paʻu papaʻeIlya MurometsBlack truffle
AlenkaMaofa i le lalolagiTimofey F1
Uluaʻi amatagaNa tulai BiyaIvanovich F1
Bony mBendrick kulimiPullet
Faʻatonu le potuPerseusTagata Rusia
Annie F1Yellowiant giantLau lanu mumu
Solerosso F1BlizzardNew Transnistria