Puleaina o pest

Auala faʻapitoa o le taofiofi o le pest control

O le apricots faiva o le togavao e masani lava ona fesoʻotai ma tulaga mataga i le taimi o latou vaitau. Peitai, e le o mea uma ia e aafia ai le fuaina o laau apricot. O le tele o taimi latou te ono aʻafia ai i faʻamaʻi ma faʻamaʻiina e iniseti. E faʻafefea ona taulimaina apricotic pests, o le a tatou talanoaina i lenei tusiga.

Papama butterfly

O lenei lapoʻa diurnal tele lava ia e le afaina ai laau. Ae ui i lea, o le tele o apricot ma isi fualaau aina fua e afaina ai ona anufe. Latou te 'aina laʻau ma tumutumu o le laau. O faailoga muamua o le osofaʻiga a caterpillars o ni pu laiti i laulaau. O le tele lava o taimi, o nei butterflies e maua i nofoaga susu i tafatafa o le vai. Fuataga e faʻafefe ai manufeʻai apricot. E mafai ona e tauivi ma caterpillars mechanically, o lona uiga, e ala i le aoina ma le lima pe luluina i latou mai laau. E tatau foi ona faʻaumatia a latou oaga o le taumalulu - laʻau mamago ma le tuʻuina o fuamoa, lea o loʻo faʻapipiʻiina i luga o lālā ma le fesoasoani a pusa paʻu. E masani lava ona latou tumau i luga o laau e tusa lava pe ua uma le lau. E faʻaaogaina foi e le Faʻatoʻaga le togalaau o le wormwood, tansy, o le galala, tapaa. E mafai ona e suʻeina togafitiga faʻasoifua. Soʻo se iniseti o le a talafeagai mo le faʻaumatia o anufe lele. ("Antio", "Chlorofos", "Dursban", "Metaphos", "Phosphamide", ma isi).

Ina ia mautinoa o le puleaina o pest apiapo e ala i le pulumuina e lelei ma saogalemu mo tagata, o nisi nei o fautuaga lautele. O le mea lea, e tatau ona faia le suasusu i le taeao, aʻo leʻi maeʻa le sau, pe i le afiafi, aʻo leʻi oʻo mai. E tatau ona e amata mai i le tumutumu o le pale, faasolosolo lemu. O le pito i lalo o le laau o loʻo faʻaaoga mulimuli. E tatau ona faia le tausiga faapitoa mo le susulu o le vaega pito i lalo o laulaau, lea e masani ona nofo ai meaola faalafua.

E taua! A faʻapipiʻiina, e tatau ona e faʻamalositino ma muamua ona amanaʻia le taʻiala a le matagi ina ia le oʻo i luga o le tagata e faʻaaogaina laau. E fautuaina le faʻaaoga o fagu ma se masini respiratory mask.

Weevil

E masani ona tafe mai Ievils i le apricot mai isi fualaau aina suamalie. O nei mea laiti laiti i lanumeamata lanumeamata poʻo le lanumoana. Taumafa lau, afaina ai fatu, fugalaau ma fua. Taumalulu i vavae i luga o le paʻu, i lau paʻu ma le pito i luga o palapala. Faatasi ai ma le tele o faʻaumatiaga e sievils, o le laau ua tuʻuina atu le afa afa i le masina o Iuni

Faʻataʻitaʻiga:

  • aoina mai o beetles i le lima pe luluina mai le otaota i taeao uma;
  • faʻasologa o laupapa faʻatasi ma tapenapenaga "Decis", "Inta-Vir", "Kinmiks" ma isi (e sili ona suia);
  • fufuluina ma le faʻaumatia o laʻau paʻu, pipi ma puʻu enaena, fualaau mummified;
  • toliina o le eleele i se pristvolny liʻo.

E taua! Afai oe togafitia laau mo le taimi muamua poo se fualaau fou, ona sili atu lea ona e taumafai i luga o se tasi laau. O le gaosia o isi laau o lenei meaola e le amata muamua nai lo se aso.

Laʻau samasama vaaia

O le tasi tagata o le anufe o lenei Hymenoptera e samasama-lanu enaena i lanu ma e ono mafai ona faʻaumatia ono fua. E faaopoopo atu i apricots, siaflies infect plums, cherries, cherries ma isi fualaau maa. E 'ai e le' aiʻai le pipi o le ovary.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Ina ia faʻaumatia le laumei, latou te fautuaina le pulupuluina ma soʻo se sauniuniga mai meaola vevela. Faatasi ai ma se manua tele, togafitiga faifaipea pe'ā uma ona fuga. Talu mai le vaitau o le taumalulu i le eleele i lalo o le laau, e tatau ona faʻagasolo le poloka o le lala laau.

Auaunaga

O lenei gaʻau e faaleagaina ai le paʻu o lala ma lala i luga o le apricot. O se mea itiiti, e oʻo i le 4 mm, iniseti lanu enaena. O se taunuuga o ona aafiaga leaga, o le a atili ai ona vaivai laau, ma o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le kiona.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Ina ia puipuia ma faʻaumatia nei mea faʻavevela, e tatau ona e mulimulitai i tulafono o agronomy ma le tausiga o fualaau aina suamalie. I le taimi e alu ese atu ai nuʻu, faʻapipiʻiina ma Chlorophos poʻo Metaphos ua fautuaina. I le tulaga o le malosi o le salalau o vao, e tatau ona toe togafiti togafitiga pe a mavae le lua vaiaso.

Goose

Alu i luga o apricot, alas, e le masani. O se tamai laʻau faʻatasi ma se isu umi. Faʻailogaina fuaitau i fatuga ma fua. O laumei e taoto tuusaʻo i le palu fualaʻau, lea e fesoasoani i la latou fesuiaʻiga. I le taumalulu, e alu i totonu o paʻu i totonu o le paʻu, i lalo o laʻau pau, poʻo le pito i luga o le eleele i lalo o se laau, lea e mafai ona ola mo ni nai tausaga.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Aʻo leʻi fugaina, e tatau ona vaʻaia Karbofos, Metafos, Ambush, Aktellik ma isi. E mafai ona toe gaioiga pe a uma le fugalaau ma le faʻaaogaina o vailaʻau e fautuaina mai le moa.

Failautusi

E pei o le tele o fua laau, o le apricot e afaina ai le siaki. Afai o le tautotogo o laʻau o lau laau e avea ma siliva, o lona uiga o le mite o le mite ua faʻamaligiina. A maeʻa le 20 aso, latou te ola ae latou te faʻaauau pea ona taoto le 'au. I le tautoulu, latou te taoto fua mo le taumalulu.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Aʻo leʻi faʻamavae, e mafai ona faia togafitiga ma "Nitrafen" poʻo "Olekuprit". Pe a aliali mai afifi, e suʻeina i latou i soʻo se tasi o acaricides ("Metaphos", "Colloidal Sulfur", "Infamid", ma isi).

E taua! E lelei tele le suia o sauniuniga, e pei o mites ma isi meaola faalafua e iu lava ina maua ai le puipuiga i le masani ona faaaoga pesticides.
Afai ua mamafa tele lau tupe i lau togalaau (tusa ma le tasi iniseti i le laulaau), e mafai ona e toe faʻaleleia vave pe a uma ona tupu. Afai e talafeagai, e mafai ona faʻaleleia i le taumafanafana - masina e muamua i le seleselega.

Paʻu sulu uaea

O anufe manogi suauu ua i ai i totonu o meaola sili ona matautia mo apricot ma isi fualaau aina suamalie. E mafai ona latou faʻaumatia atoa le laʻau ma faʻaleagaina fua, e oʻo lava i tausaga mulimuli ane. Latou te nonofo i nofoaga o loʻo i ai ni mea e faʻaogaina i le mea e faʻaaogaina.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Faʻapipiʻu ma iniseti aʻo lei tupu. A o lei amataina le pusi, e mafai ona togafitia ma Olekuprik poʻo Nitrafen. A maeʻa, pe a faʻaalia le vaʻa apogaleveleve, ona faʻaumatia lea - ma vela, pe susunuina pe lua lua i le eleele.

E te iloa? E mafai ona e tau ma ituaiga uma o meaola faalafua ma rodents e ala i auala faalenatura - e ala i le tosina atu o manulele iniseti i le togalaau (ofu, meaʻai, ma isi). E mafai ona latou fasioti i le 80-90% o meaola faalafua.

Paʻu pepa

O le anufe laupepa o se pepe pepe laitiiti, lea, i le taimi muamua na tilotilo ai, foliga mai e matua leai lava se leaga. Ae ui i lea, o lenei iniseti e mafai ona afaina ai laau ma vao. O le laʻau lava ia e 'ai le laulaau, mulimuli ane faʻasaga i latou i totonu o se paipa, i le mea e lafi ai mai mea matautia.

O se taunuuga o aʻafiaga leaga o anufe o nei meaola faalavela i luga o paʻu o laau apricot, faʻalavelave ma faʻalauteleina togafitiga. O le tele o laau leaga na mulimuli ane faʻamago ma vave maliu.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. E mafai ona faʻataunuʻu le laumei ma le fesoasoani a le Chlorofos solution i le maeʻa ona seleseleina. O le paʻu, na faaleagaina e le anufe o lenei moa, ua vevela ma susunuina.

Motu

O le moa o se pepe laititi ma se apaʻau e oo i le 1.5-2 cm, o anufe o osofaia apricot, plums, ma isi fua, ma aafia a latou fua. I le amataga o Iuni, na te tuu ai fuamoa i le ovary o le fualaau aina po o luga o le laulaau lau. Mai le ogatotonu o Iulai ia Aokuso, o le faagasologa o le faʻatauina o fuamoa ua uma ona tupu tonu ile fua. Hibernates i totonu o le koko i totonu o paʻu o le paʻu, i le eleele o le lio laau, i lau paʻu.

Faʻataʻitaʻiga:

  • aoina ma le faʻaumatiaga o fualaau ua afaina;
  • faamamaina ma le susunuina o lau paʻu;
  • faamama le paʻu i luga o le ogalaau;
  • Lisiina o pristvolnyh circles;
  • togafitiga ma se 0.2% fofo o Chlorofos, o le 0.5% fofo o Entobacterin;
  • totoina i se vaifofo o masima (1 kg i le pakete vai);
  • o le faʻaaogaina o fusi faʻamalosi (faʻapipiʻi o ie i luga o le ogalaau, togafitia i se kelu e leai se mea e teu ai, e faʻatuai ai le alualu i luma o ala).

Aphid

Afai na e matauina ia Iuni-Iulai, o laulaau i luga o lau apricot e faʻasalaina, ma o loʻo toso le pana, taumafai e tilotilo i lalo o le laulaau. O le faaputuputuina o iniseti uliuli i vaega pito i lalo o laupepa laʻau e taʻu mai ai o lau laau e aafia i aphids. O lenei iniseti e matua lamatia tele mo le apricot, aua o le a mafua ai ona faʻavaivaia lona puipuiga, e le gata i lea e mafua ai le maʻi i se gaʻo sooty.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Afai e leʻi amata ona fua mai le laau, ona mafai lea ona togafitia i soo se sauniuniga mo aphids ("Fitoverm", "Karbofos", "Fufanon"). A oʻo ina amata ona suamalie fua, e naʻo le tasi le auala e faʻaumatia ai lenei meaʻai - lua pe tolu taimi i le vaiaso e solo ai le paʻu ma se vaifofo o le fasimoli, fasi fasimoli extracts o le apa, laumei, tapaa, sika poʻo le galala. Aphid e le mafai ona onosaia ni manogi leaga ma siosiomaga alkaline, o lea e sili ai ona tuua lau togalaau.

E te iloa? I le natura, o le au tau faasaga i aphids o tamaʻitaʻi.

Moto Fua Mumu

O anufe taitasi o se moa fualaau suamalie e mafai ona fasi ai e oo i le lima togi. O lenei tamai moa e mafai ona mafua ai le afaina tele i le toetoe o fua uma o maa. O ona anufe e pipii i totonu o pupu ma totō, ma faaoso ai lo latou oti.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Togafitiga ma iniseti (Karbofos, Metafos, Chlorofos, ma isi) e fautuaina i le taimi o le taotoga o le fatu. O lapisi ua afaina e tatau ona vavae ese mai laau ma susunuina. Tuu fasi pepa laufanua togalaau.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le apricot e tele fili. O le mea autu - aʻo le i totoina apricots i lau togalaau, faʻaalu oe lava i faʻamatalaga pe faapefea ona taulimaina lenei sasa, i le taimi e fesoasoani ai i lau lauusiusi. Ma, e moni, aua le faʻagaloina le puipuia o apricots mai mea faʻamaʻi. Tausia lau togalaau, faʻamautinoa i le lelei o le soifua maloloina, fafaga faʻatasi ma mea faʻaleniva, minerale ma lime. Aveese laʻau aʻa i le taimi, minoi pale ma aveese lala mamago ma mamago, pale pale mama.

E fautuaina foi punavai puipuia o le tautotogo. Fautuaga ma fualaau faasaina nai lo le gaosia o le apricot tree i le tautotogo, tele. Matou te tuuina atu na o le sili ona taatele ma aoga. I le vaitau o le kiona ma le paʻu o le kiona ma le vaeluaga o le pulupulu, faʻaleleia le paluga o Bordeaux, Nitrafen, Copper sulfate, ma Carbamide. O vailaʻau uma o loʻo faʻaalia lautele i faleoloa faapitoa. A o faagasolo le vaitau o togavao galue, e togafitia i latou i le vai o Bordeaux, "Zinebom" poʻo le kopa o le chloroxide. O le fufuluina muamua o le suavai e faia pe a uma ona fuga, o le tolu pe fa - 10-15 aso uma.