Vailaau faʻapitoa

Le aoga aoga

O vaomatua Coniferous ua tuʻuina mai ia i matou i le vaitau o le mushroom i le taumafanafana-autumn o se meaalofa i foliga o musika matagofie-pata. E tatau ona lauiloa i latou e fiafia i "tulimatai filemu" mo la latou tofo lelei ma fua lelei.

Falelaʻau Boletus

Sa maua e Maslata ona igoa ona o le pulou paʻu. Latou te ola i vaega. I le natura, e tusa ma le 50 ituaiga o nei anufe. O lo latou nofoaga e le gata o Eurasia, ae o Aferika foi ma Ausetalia.

O se masani masani o le pulou o loʻo i ai se foliga faʻapipiʻi ma se pulou i le pale. O ia e paʻuuli enaena (eseese lanu e faalagolago i le ituaiga) lanu ma le paʻu paʻu e vavae ese mai le pulupulu. O le tino o le fasipolo e suamalie, vaivai, ei ai se lanu samasama.

O le vae e foliga mai i le paʻu ma se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o le pulou, lea e suia ai le lanu enaena pe a faʻafefe le mushroom.

E mafai ona tupu le suauʻu i totonu o pines poʻo vao vao. O le seleselega e pau ia Iulai-Oketopa. E i ai ituaiga meaola. Latou te ese i le suia o le lanu i le malologa, o lo oi ai se lafu pogisa ma se lanu mumu mumu.

O le tuufaatasiga o le suauu: calories, meaʻai paleni, vitamini ma minerale

O le tele o le suauu e aofia ai le porotini - 2.4%, gaʻo - 0.7%, carbohydrates - 0.5%, fiber diet - 1.2%, ash - 0.5% ma le vai - 83.5%. E tatau ona maitauina e maualalo le suauʻu kalori. O le aoga o le malosi o le 100 g o le oloa e 19 kcal.

E le gata i lea, o nei pulomilo e tele vitamini ma elemene o loʻo maua. I puipui o le pasene lea o le faʻaaogaina i aso taitasi o le tino pe a 'aina le 100 g suauʻu.

O suauu e iai vitamini: B1 (1.8%), B2 (14.3%), B6 ​​(15%), B9 (7.5%), D (26%), nicotinic (33%) ma ascorbic (13.3%)

ma elemene taua: paluga (2.4%), kasikoni (6.9%), phosphorus (2.9%), boron (2.1%), cadmium (86%), uʻamea (5.2%), paʻu (145, 6%), rubidium (225.8%), taʻita (40%), siliva (35.7%), seleni (10.8%), chromium (10.5%), ceium (96.4%), zinc (116.7%).

O fualaau taitasi uma e aʻafia i gaioiga toe faʻaalia i totonu o le tino o le tagata, ma e tele sona sao i le faʻamautuina o le faʻatinoga o ana faiga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau B2 o loʻo tumau pea le tulaga masani o le paʻu, mucous membranes, ma o lona leai o se faʻalavelave i le solia o le malamalama ma le vaʻavaʻai.

O le vitamin B6 e aʻafia i le masaniga o le tino o le tino, le faʻavaeina o le toto ma le paʻu. O le faailoga muamua o le le lava o le vitamini B6 o se faʻaitiitia o le manava.

O le vailaʻau C e maua ai le puipuiga, faʻaleleia le faʻafefe o le uʻamea. O le leai o lenei vailaʻau e fesoasoani i le mafai ona gafatia ma le palasi o le toto capillaries, lea e afua ai goto ma gaʻo.

Mea aoga o le suauʻu

O kulupu o se oloa e sili atu ona lelei, ma le lautele pe a faʻaaoga i le kuka. E mafai ona latou saunia e pei ona e fiafia i ai: kuka, falai, faʻasusu, faʻafefe, pei o se faʻaopoopoga i ipu autu ma o se mea taua tele. Talu ai ona o le tele o vai i la latou tuufaatasiga, e seasea ona faʻaaogaina mo le faʻamago.

E taua! Taofi pulou pulou mo le silia ma le tausaga e le mafai.
E tele a latou meatotino lelei. Muamua, o le protein, o le faavae o le pata, o se mea lelei e suitulaga i ipu o manu. E taua tele lenei mea mo tagata o le vaomatua. E le gata i lea, o masogi e tele vitamini ma elemene e manaʻomia mo tagata.

Lona lua, o le suauʻu e aofia ai elemene tulaga ese e fesoasoani e faʻatau ai faʻamaʻi ma mataʻituina le lelei o le galuega a le tino. O se faʻataʻitaʻiga, lecithin - e puipuia ai le fausia o le cholesterol, aphrodisiacs - faʻapupulaina le malosi ma faʻaitiitia ai le vaivai ma le atuatuvale, polyphenols ma tocopherols - e faʻaalia ai gaioiolosi, citric, succinic and fumaricids e taua mo le malosi o le metabolism, beta-glucan - o loʻo faʻaalia ai se aafiaga e tetee ai le inflammatory.

O se vaega taua o le suauu, e pei o musika uma, o le mafai lea ona faaputuputuina minerale. O nei mea o le macro-ma le microelements, lea e taua, ae o nei mea foi o mamafa mamafa, metotia ma mea e gaosi, lea e lamatia ai tagata.

E te iloa? I totonu o le pusi ata i luga o le pulou o le galo ua faʻaalia ai le ola mama. O le mea lea, pe a kukaina e le tatau ona aveese. E maua ai le filo se lanu uliuli, ma e fautuaina e aveese ese na o le taimi e tafe ai.

Le faʻaaogaina o le suāuʻu i vailaʻau

Faatasi ai ma le faʻamoemoega o togafitiga i le taumafataga e aofia ai meaʻai e faia mai le pata, ave ni mea faʻapipiʻi, mūmū ma paʻu.

I vailaau, o vailaau e togafiti ai le gout, okeni o le faʻaaliga, maʻi faʻamaʻi, maʻisuka, faʻafitauli o le tino, fatu ma vascular diseases, le mautonu le atuatuvale, faʻaitiitia manatu mafaufauga, popolega, vaivai le tumau, atuatuvale, faʻaitiitia le malosi, osteoporosis.

O meaola oona, o loʻo aofia ai i le boletus, e maua ai le antiviral, antitumor, immunomodulatory, aafiaga e tetee ai le inflammatory.

E taua! Ina ia le mafai ona leiloa a latou togalaau, o le taimi e kuka ai e le tatau ona silia ma le 10 minute.
Ua faamaonia e saienitisi le aoga o le suauu mo le tino o le tagata. O le vaega o le methanol o nei sigi e mafua ai le oti o le kanesa o le susu ma taofia ai le tuputupu ae o siama gasegase ma le leukemia.

Mo le gout, e tatau ona 'ai le pata i taimi uma. O loʻo i ai i totonu faʻamalosi faʻamalosi e maua ai le malosi faʻapitoa. E le gata i lea, o nei vaega o loʻo faʻasaoina e tusa lava pe faʻafeiloaʻi pulou.

A oʻo i taimi o felaʻuaʻi solo e faʻaaoga ai le paʻu mai le suauʻu masusu

E te iloa? O 'apa o le suāuʻu kuka ua i ai le tele o le zinc. O le mea lea, o loʻo faʻaaogaina i foliga mamago mo le faia o se fatu o le alofa. O le Zinc e faateleina ai le manao i feusuaiga, ei ai sona aafiaga lelei i le motusia o le sperm ma le fuamoa o fuamoa.
Ua faʻamaonia e saienitisi o le pailate e maua ai vailaau faʻamalosi. O le mea lea, o mea faʻapitoa e mafai ona i ai aʻafiaga e pei o levomycetin, streptomycin.

Aoga suauʻu suauʻuo lana fua e faigofie. Ua sasaa atu i totonu o se fagu 1-lita, ua sasaa atu i vodka ma ua tuua i se mea pogisa mo aso e 14. A maeʻa lena mea, o le a faʻapipiʻi le meafaitino, ma faʻapipiʻi le tincture.

Faʻaalu 2 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai, faʻasalalau le 1 tsp. tinomi i le 50 ml o vai. Tinoni fesoasoani i le tiga i totonu o sooga (faʻaaoga i fafo ma totonu), mo ulu o le ulu, gout.

Mo le togafitiga o psoriasis, e tatau ona tuu le puʻupuʻu, faʻafefiloi ma ata uʻamea, i totonu o se fagu, tapuni le pulou ufiufi ma tuu mo le 20 aso i se nofoaga malulu. Pogisa malulu, lea na fausia, e tatau ona faʻapalapalaina le paʻu maʻi.

Talu ai ona o musika e maualalo-kalori ma meaai malosi digestible, e mafai ona latou fesoasoani i le paʻu mamafa. Lisi mai pulou puʻupuʻu umi o taofi se lagona o le nofo lelei.

I le cosmetology faʻaaoga le faʻafefeteina o le suauu e pei o se lololo. E i ai sona aʻafiaga, faʻafefe-inflammatory effect. O le paʻu mai le namu e faʻapipiʻi i le masikulu mo foliga.

Aveese mai le suauʻu na faʻaaogaina mo le faʻaogaina tele.

Faʻaleagaina o mea totino o le suauʻu ma le faʻailoga

E le tatau ona faʻagaloina o meaola, e pei o musika uma, o taumafa mamafa. E faʻamalosia lenei mea e ala i le faʻagesegese o le faʻaititia o aʻafiaga o loʻo maua i musika. E aofia ai foi i le tuufaatasiga o chitin. E aʻafia ai le faʻapalapalaina o meaʻai uma e le tino. O le mea lea, e matautia le ave o le suāuʻu kuka i le tele o mea ona oa latou mea leaga.

A aoina mai pulou, ia manatua e mafai ona latou aʻafia elemene eletise ma gaʻo vailaʻau mai le palapala. O le mea lea, aoina i latou mai alatele ma laau e lafoai otaota. Ma aʻo lei kukaina ni pulou lelei e lelei le kuka.

O vaega o aʻafiaga o loʻo faʻamalamalamaina i le 'ai e aofia ai:

  • tamaiti (e matua faasaina!);
  • fafine maʻitaga;
  • tagata e iai faʻamaʻi masani o faʻamaʻi meaʻai, ate, pancreas, gall vladdertive.
Aoina mai o suauʻu i le vaomatua, e tatau ona e nofouta ia latou meaʻai ma le taua ma le faʻasao, ina ia mafai ai e le latou faʻaaogaina ona manuia ai le tino.