Faʻaleleia e tipi

E faʻapefea ona e tupu aʻe se potu i luga o lau windowsill

O Gerbera o se tasi o na laau toto e talafeagai lelei le alofa o tagata fai togalaau ma fugalaau. O fugalaau tetele e pei o le fugalaau i luga o ogalaau, e leai ni mea e mafai ona avea ma mea teuteu mo lou fale. O le mea moni, e mafai ona maua lenei mea i le naʻo le mataupu pe a faʻamautinoa le tausiga lelei o le gerbera, aemaise i le taumalulu.

Afai e ola le laau i totonu o se fale ma e te suaina e le aunoa, e le faapea e leai se isi mea e manaomia. O le mea lea, i lenei tusiga o le a matou faʻamatalaina pe faapefea ona tupu se fatu i totonu o se fagu ina ia mafai ai ona e fiafia i ona fugalaau mo se taimi umi.

Fautuaga aoga mo le tausiga o gerbera i le fale

E pei o le tele o isi fale laau, e tatau ona faaaloalo ia gerberas i tulaga talafeagai o le vevela, faʻamalamalamaina, fausiaina o auala ma le faʻaleleia.

Lulu ma moli

"Chamomile Transylvania", e taua, e masani ona taʻua o le gerbera, e le o se mea e sili ona vevela i laau toto, o le mea lea e oʻo lava i le taumafanafana o le vevela o +20 - + 22 ° C o le a sili ona lelei mo lea. I le taumalulu, e le sili atu i le + 16 ° C ia faailoilo o le vevela (o se mea taua lenei pe a tausia se gerbera pe a uma ona fuga). I le itiiti ifo o le le usitaia o nei tulaga manaomia, e mafai e le laau ona taofia lona tuputupu ae po o le tupu aʻe.

E taua! O le suiga mai le faiga o le mafanafana (fuga) i le tau malulu (malolo) e tatau ona sosoʻo lelei. O le paʻu o le vevela e afaina ai le gerbera.

O le laau e fiafia i vaalele fou ma mama, o lea i le taumafanafana e faigofie lava ona ave i totonu o le faapaologa po o le lotoa o se fale tumaoti. Tau lava e taumafai e aloese mai tusi.

Ae mo le moli, Aʻo tausia le tulaga o le fale, e sili atu le fiafia o gerberas i le susulu o le la, o lona uiga o la latou togavao i luga o le faamalama sill e sili ona lelei. Ae ui i lea, i le tele o tulaga, o laau i totonu o ipu e tuu i le itu i sisifo po o le itu i sasae, pe a le o le susulu mai o le la i se vaega o le aso. I le taumalulu, o le le lava o le malamalama e totogi mo gerberas ma moli pupula, ae o le faʻaaogaina o molī e mafai ona taʻitaʻia ai le fugalaau, ona e tatau lea ona e iloa pe aisea e le fuga ai le gerbera.

E te iloa? E ui i le mea moni o le gerbera e taʻua o le chamomile Transylvania, na oʻo mai ia i matou mai Aferika i Saute.

Faʻasalaina ma le faʻamaina o eleele

O le suavai o le gerberas e tatau ona faʻalelei, ae le tatau ona faʻamago le palapala. E pei ona faʻaaogaina vai e sili atu ona lelei le filifilia o le vai malulu o le potu vevela (e le o le kuka). O vai malulu e afaina ai le laau, o lea e tatau ai ona aloese mai le faʻafefe.

Vai vai i le pito o le ulo ma faʻaeteete ma le faaeteete, ma aloese mai le vai o le vai i le rosette. Ae ui i lea, o loʻo i ai se isi filifiliga pe a sasaa le vai i totonu o le apa, vagana ai i lenei tulaga o le a tatau ona faʻauʻu pe a uma le afa itula. O le susulu tele o le susu ma vai inu i totonu o le apa e mafai ona oo atu ai i le foliga mai o le manogi ma le fausia o paʻu palapala. Afai e tupu lenei mea, e le mafai ona e fesili pe aisea ua lanu samasama lau laulaau.

O le a le tele o le vai gerbera? O le faʻasalaga e faʻatinoina i le tausaga atoa. Ina ia iloa pe a manaʻomia e se fugalaau se vai, e mafai ona e siakiina le eleele (o le eleele e tatau ona sinamu). E le gata i lea, o le lauina o laulaau e le o le mea mulimuli e taua. O lenei faiga e tatau ona faia i le tele e mafai ai.

E taua! Afai e taumafai le pulupulu e aua nei pau i luga o fugalaau, latou te le fiafia i ai.
Mo le fafagaina o se fale toto, e fautuaina ina ia faʻatino 2-3 taimi i le masina, faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻamalosi ile palapala. O le mea moni, o le tele o taimi e faʻaaogaina ai se faʻaaogaga i tupulaga laiti pe leʻi leva ona faʻapapaina. E lagona e tama matutua matutua le lelei ma pe a faʻaaogaina fertilizers 1-2 taimi i le tausaga (meaʻai e mafai ai e le laau ona fuga vave ma puipuia mai faʻamaʻi).

Suiga ma le palapala mo le potu gerbera

O le tele o faifaatoʻaga na te gaosia meaʻai i totonu o fale pe afai latou te faʻafefeteina i totonu o se ipu, ae e le saʻo atoatoa. Ae faʻapefea ona e iloa pe a manaʻomia le suʻeina o se gerbera? Fai soo, e tusa ma le tasi i le tausaga, i le tautotogo. Mo le manuia o le faʻatinoina o le faʻatinoga, muamua lava e tatau ona filifili le ipu saʻo ma saunia le palapala. O le maualuga sili ona lelei o le gafatia mo se tagata matua o le 1.5 lita, e le fautuaina e ave se ipu tele. I se taimi mulimuli ane, pe afai o le laau e maloloina atoatoa ma o lona tuputupu ae o le a le taufaamatau, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi faʻafou le pito i luga ole palapala.

Mo le chamomile Transylvania, o se ogaumu vela ma puvai faʻavaivai o le a avea ma se filifiliga lelei, aua e mafai ona faʻasaoina se fale mai le overheating i aso vevela vevela. Ae ui i lea, o lau gerbera o le a maua le agaga faafetai tele pe afai e te filifilia se mea e mafai ona faʻaogaina i luga o le ea, māmā mo lau ipu.

E mafai ona faʻatau le palapala i se pepa ua maeʻa, pe fai foi ia oe. I totonu o supamaketi faʻaonaponei mo le faʻatauina o le maualuga maualuga o le eleele mo fale i totonu, ae o le faateleina o le aofaʻi o faifaatoaga e sili ona fiafia e kukaina.

E tele auala e saunia ai eleele mo gerbera:

  • tutusa le aofaiga o le peat ma le oneone ua fefiloi ma vaega e lua o eleele lanu;
  • ave na o le mama mama;
  • faʻafefiloi le peʻa maualuga ma le faʻafefeteina o paʻu paʻu i le tuufaatasiga 2: 1;
  • faʻaopopo i le sala tupe totogi sala tupe i le fua faatatau o le 1: 1.
Po o le a lava le auala e te saunia ai le eleele mo oe lava ia, e tatau ona e manatua pea e uiga i se alavai lelei, aua e le taliaina e le gerbera le vai mama.

E taua! Aua le faʻapipiʻi fugalaʻau faʻasaina i le palapala; e le fiafia le Transylvanian rose ia i latou.
Afai e leʻi leva ona faʻatau le laau i totonu o se faleoloa, o le totoina o fusi i le fale e le tatau ona e popole tele. O le fugalaau e tatau ona tuʻuina atu le taimi e faʻasimaʻi ai i totonu o le fale mo ni nai vaiaso, ma e na o le taimi lava e mafai ai ona totoina i totonu o se fagu fou (faʻatasi ai ma le gasegase tuai, ona ave ese lea o le laau faʻatasi ma se ufiufi o le eleele tuai i aʻa).

E te iloa? O nisi o tagata fiafia i fale o le fale e le malamalama pe aisea e tatau ai ona toe totoina pe a uma ona faatauina, e peiseai e lelei le ipu ma e lelei le eleele. O le mea moni e faapea, mo se ituaiga o meaola, e mafai ona faʻatau ai laau e tatau ona aofia ai meaola faʻaolaina e mafai ai ona latou tausia se foliga sili ona lelei ao nofo i luga o le faamalama faleoloa. Ae ui i lea, o sea eleele e le talafeagai mo le toe totoina o laau, o lea e tatau ai ona sui.

Faʻailoga a Gerbera i le fale

O le tausia o gerbera pe a uma le fugalaau e masani ona o faatasi ma le toe gaosia o le laau. O lenei faʻatinoga e faia i se tasi o auala e tolu: faʻaaogaina o fatu, vaevaeina o le tinumatua po o le faapipiiina. I faʻamaumauga mulimuli e lua, e manaʻomia oe e faʻateleina le faʻamalosi ma le sao, aua o loʻo i ai se avanoa ogaoga e faʻaleagaina ai le laau pe faʻaleagaina ai aʻa.

Fatu

O fatu Gerbera e totoina i le tautotogo (mai ia Mati ia Me), tuʻuina i totonu o se atigi pusa lapisi, palapala laʻau, lea e faaopoopo ai le oneone. O le afa pito i luga o le centimeter fatu e faʻasusu i le eleele, ma a maeʻa foliga o le 3-4 laulaʻau, e taofiofi aʻa laiti i ni ipu eseese. Mai le taimi o le lūlū seia oʻo i le amataga o le fuga, o le gerbera e tusa ma le 10 masina, o le mea lea, o lenei auala o le gaosia o laau e seasea filifilia.

Vaeluaina o vao

Afai e te filifili e faʻaleleia lau gerbera e ala i le vaeluaina o se vaomatua, ona mo nei faamoemoega e sili atu ona lelei le pikiina o le tolu pe fa tausaga le matutua, ma tuu ai le lua pe tolu ni mea tuputupu ae i luga oi latou taitoatasi. O le fugalaau e tupu i le taimi e pei ona i ai muamua.

O le faasologa o fevaevaeaiga e faapenei: o le pito i luga o le eleele ua aveeseina ma le faaeteete, faʻaalia se vaega o le rhizome, pe a uma ona faia se mea e fai ai le papaʻu, lea e vaevaeina i ni vaega se lua. Tuu le tipi e tatau ona fufuluina i le koale maʻele ma eleele vevela. A maeʻa le aʻafia o le gerbera (e masani lava ona tupu pe a mavae le 3-4 vaiaso), e aveeseina ma le faaeteete mai le ulo ma, vaevaeina i ni vaega se lua, o loʻo nonofo i ni pusa eseese.

I le tele o tulaga, o lenei metotia e faʻaaogaina mo le toe gaosia o ituaiga meaʻai eseese, talu mai le lūlūina o fatu faʻatauina, e masani lava ona ese le lanu i le ata ma le mea moni, ma e umi se taimi e faʻatali ai.

Laʻau

O le isi metotia o le faʻaleleia o gerbera o le tipi. I le faagasologa lava ia, e leai se mea faigata, ma mea uma e manaʻomia mai ia te oe o le tipi ese lea o se vaega o le aʻa ma se lau laau ma totōina i totonu o se atigipusa e tasi ma le eleele e muaʻi faʻamamaina (e le tatau ona i lalo ifo le 20 ° C).

E tatau ona maitauina o lenei metotia e sili atu le faigata nai lo mea uma na muamua atu mo le faʻatinoina i totonu o le fale (fale) tulaga. Ae peitai, afai e te filifili o le mea e sili ona fetaui ia te oe, ona e maua lea o se laau e le sili atu nai lo le tolu tausaga ma ave mai se vaega o le aʻa ma se nonoa ma se laulaau. Tuu i totonu o se palapala susu ma ufiufi le atigipusa i se uʻu manogi, ma tuʻu ai se vaiaso. A o faagasolo lea taimi, e tatau ona aliali mai ni pine fou, lea o le a totoina ai ni laau fou.

E sili atu le faʻaogaina o soʻo se metotia o loʻo faʻamatalaina i luga i le vaitau o le taumafanafana, aua o le taimi lea e aʻafia lelei ai gerberas ma ola lelei.

O mea faʻavevela ma faamai e tatau ona faʻaeteete

Pests o le potu gerbera e le eseese tele mai meaola o fugalaau e ola i fafo. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te maitauina ua amata ona lanu samasama laʻau o le laau, ma e tatau ona e siakiina le i ai o le apogaleveleve miteo le taunuuga o le auai o le le lava lea o le susu i le palapala ma le ea. I lenei tulaga, o le faʻaleleia masani o puʻu (ae le o fugalaau) ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa faapitoa e mafai ona fesoasoani, e sili atu ona le lelei le faia i totonu.

O se paʻu mataʻutia i le vevela, faʻateleina fefaʻasoaʻiga o le gerbera ma le faʻamafanafana o loʻo aofia ai le faʻamalaina, faʻasuina i vai malulu e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaalia o se maʻi afaina - paʻu palapala. E mafai ona aloese mai na o se mea le lelei pe afai e te mulimuli i tulafono o le tausiga, ma puipuia le laau mai le faʻafesoʻotaʻi ma roses, lea e sili atu ona aafia i aʻafiaga o lenei maʻi.

Le lava o susu e mafai ona amataina papaʻe ma aphidsma afai e tele naua, ona sauniuni lea mo se tau e mafai ai ona faasagatau i le paʻeʻeʻe poʻo le paʻepaʻe. E sili ona faigofie le vave aveeseina o laʻau ua afaina, ona faʻaitiitia ai lea o le suāvai ma faʻamalolo le 'ie i le paʻu sulpatela.

O le a le umi o le a fiafia ai gerberas ia te oe ma o latou fugalaau e na o le lelei ona e mulimuli i fautuaga. O lenei fugalaau e le fetaui mo oe pe afai e te manaʻo e maua se togalaau matala matagofie i ni nai masina, aua e le taliaina le vave ma e fiafia i taimi uma.